🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TMB TV YENİDEN YAPILANDI

Aralık 2009'da yayına başlayan TMB TV 2022'de Türk Milletler Birliği olarak değişmişti. Şubat 2022'de dekor yenileme çalışmalarına başlamıştı. Bir değişim olacağı belliydi ama bu haberi yapmak için sonucu beklemeyi tercih ettik. TMB TV 2022 Mart itibariyle haber içerikleri vermeye başladı. Siyasi gündeme odaklanarak hazırladığı programlar yanı sıra siyasetçilerin canlı yayın konuşmalarını da ekrana yansıtmaya başlamıştı. Genele hitaben çeşitli programlara da yer veren TMB'de artık müzik video klip içeriği olmayacak şeklinde bir açıklama yapılmıştı. Nur Ertürk'ün sunduğu öğle kuşağı ve aynı zamanda bir yemek programı olarak öne çıkmıştı. Yayın platformlarının tümünde yer alacak olan TMB TV, logo değişimi de yapmıştı ama eski ekibiyle yolunu ayırdıktan sonra tekrar müziğe geri döndü ve logosunu da ilk haline döndürdü. 


TMB TV HAKKINDA ESKİ HABERLERİMİZ 

Türk Müzik Birliği (TMB TV) müzik televizyonu olarak Aralık 2009'da yayına başlayan kanal, Şubat 2022 itibariyle değişime başladı. Azerbaycanlı yatırımcıların satın aldığı Rimas Televizyon A.Ş. TMB TV artık 'Türk Müzik Birliği değil, Türk Milletler Birliği'' adını almış oldu. Genel Müdür Amil İsmayılov ve Genel Yayın Yönetmeni Sahil İmanov göreve başladı. Önemli konularla alakalı olarak ben de kanal yönetimiyle görüştüm. Önemli bilgileri kendilerine aktardım ve haberimizi güncelledim. Aradan bir kaç ay geçti ve yönetim dahil tüm ekip TMB'den ayrılarak başka bir kanal kurdu. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir.) 


TMB TV HAKKINDA ESKİ HABERLERİMİZ 

Bu haber ilk defa fortunaTV'de: KralTV, ShowTV ve Business Channel'dan tanıdığımız başarılı yönetici Naim Burak Elçi tarafından Türk Müzik Birliği (TMB) müzik televizyonu Aralık 2009'da hayata geçirilmişti. TMB TV Genel Müdürlüğünü Samir Gurbanov yapıyordu. İlk başta TürkVizyon adı altında yayın yapması planlanan kanal, TMB (Türk Müzik Birliği) ismini tercih etmişti. Zamanla müzik kanalları arasında bir yer edinen TMB kanalı, 17 Türk devlet ve topluluğunun müziğini izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor


Türk devletlerine açılan ama Türkiye'deki medyayla pek iletişim kurmayan kanalı şu anda kim yönetiyor? Sahibi kim? bilemiyoruz. Sayfalarına künye de olmadığı için kapalı kutu olarak kalıyorlar. 1 Mart 2016 sabahı yenilenen formatıyla izleyicisinin karşısına çıkmaya başlayan TMB, tüm dijital yayın platformlarında yerini alarak geniş bir izleyici kitlesi edindi. TMB (Türk Müzik Birliği) şu anda Türksat, D-Smart ve TeleDünya kablo tv üzerinden yayın yapıyor. TMB TV Mecidiyeköy'de komşum sayılır. Hemen her gün önünden geçiyorum. Kurulduğu günden beri ekran görsellerini eleştirdiğim kanal bir kaç defa logo değiştirdi ama yine olmadı. Kaliteli bir tasarıma geçerlerse bir üst seviyeye çıkabilirler. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 

TMB Frekans: Türksat 12685 Symb: 27500 Pol: Yatay (H) 


TMB ile ilgili ilk haberimiz şöyleydi: 
TMB yetkilileri, yayınlanacak müzikler arasında hiçbir fark gözetilmeyeceğini, genç sanatçıların ve tanınmış şarkıcıların eserlerinin birlikte yayınlanacağını söylüyor. Özellikle, Azerbaycan’dan şu anda 70 klibin yayını için hazırlık yapılıyor. TMB'nin Azerbaycan temsilciliğine de Kemal Cenk İçten getirildi. TMB’nin Kazakistan ve Özbekistan temsilcilikleri ile ilgili tüm işlemler de tamamlandı. Türkmenistan‘da ise önümüzdeki günlerde işlemlerin tamamlanması bekleniyor. 

TMB müzik kanalının kurumsal jenerik müziğinde İran'dan NAZI GOON kullanılmış. Bir de eleştirmek gerekirse, TMB'nin ekran görselleri şu anda çok kötü görünüyor. Mutlaka kurumsal bir çalışmaya ihtiyacı var. Bununla birlikte, kliplerin isimlerinin 2 dilde (Kj) ekrana gelmesi de çok güzel bir fikir. İlk bilgilerime göre, KralTV'den tanıdığımız Vj'leri ekrana çıkaracak olan TMB'nin ilk Vj'i Turkish Music Box programını sunan Miss Globe International 2009 Banu Öztürk. Ardından ekranda kedisiyle birlikte yakalayabildiğim Burcu Alp var. TMB'den Burcu Alp'le bağlantıya geçtim. Kendisi bazı bilgileri düzeltmeme yardımcı oldu. 

8 yorum:

  1. haftanın sanatçısı diye seçtiklerini hiç ciddiye almıyorlar kanal başıboş galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TMB TV yayın formatını değiştirdi. Yenilendi.

      Sil
  2. sahibi mi değişti yani şimdi başka birisi mi aldı bu kanalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Haberimizde yazdığımız gibi.

      Sil
    2. Peki logo değişimi olacak dediniz stüdyolarda değişecek mi?

      Sil
    3. Haberimizi dikkatli okursanız Şubat ayında dekor ve stüdyo yenilemesi yapılığını söylemiştik.

      Sil
  3. Yönetim ayrıldı yeni kanal kurdu demişsiniz bu yeni kanal hangisi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer kanalla ilgili haberimiz
      http://www.fortunatv.com/2022/09/3-nokta-tv-dijital-kanali.html

      Sil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ