🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

KANAL 1 BLOOMBERG'İN YERİNE GEÇER Mİ

Bu haber ilk defa fortunaTV'de: 2005'te Merkez TV'nin dönüşümüyle kurulan, Ciner Medya Grubu bünyesindeki Kanal 1 yerine Bloomberg (HT) HaberTürk 27 Ocak 2010'da yayına başladı. Global iş dünyası haber ağı BLOOMBERG TELEVISION (ABD) ile Türkiye’nin önde gelen basın ve yayın gruplarından Ciner Medya Grubu, BloombergHT (HaberTürk) isimli, finans ve iş dünyasına yönelik kanalını yayına başlattığı tarihten bir süre sonra en büyük rakibi CNBC-e Kanalı kapanınca tek başına ilerliyordu. 

Ekonomi dünyasında tüm piyasalar, veriler, haberler ve gelişmeler ABD merkezli Bloomberg Türkiye Kanalı'ndan takip ediyordu. Bu durum, bir çok söylentiyi ve kulislerde duyulan bazı rahatsızlıkları gündeme getirdi. Tüm ülke seferber olmuş ekonomi için mücadele ederken kurların Bloomberg Türkiye ekranına yansıma biçimi de eleştirildi. En önemli tepki ise Başkan Erdoğan'la ilgili yayınlanan skandal bir klipti. Tarihler 2018'i gösterdiğinde Başkan Erdoğan; ''Yerli ekonomi kanalına ihtiyacımız var'' deyince hazırlıklar başladı ve rakipleri ortaya çıktı. Yerli ekonomi televizyonları ilgi ve puan toplarken Bloomberg HT yaptığı bazı yayınlarla tepki çekmeye devam etti. 2023'e girerken Ciner Medya'nın satılması artık an meselesi oldu. 


BLOOMBERG YENİDEN KANAL 1 OLUR MU 

Bu haber ilk defa fortunaTV'de: Bloomberg HT'nin çalkantılı günlerinde, ''Bu gidişatın sonu nereye varacak merak ediyoruz'' demiştim. 2023'e sürprizlerle giriyor. Katar'dan yatırımcıların Ciner Medya Grubu'nu satın alacağı haberlerini uzun süredir veriyoruz biliyorsunuz ama Bloomberg'in yeniden değişerek Kanal 1 olması muhtemel. Bloomberg Televizyonu'nun bir Amerikan markası olması sebebiyle ''Bloomberg'' ismiyle satılması mümkün değil. Çünkü isim Ciner'e ait değil. Bu durumda ilk kuruluştaki isme geri dönerek Kanal 1 olarak piyasaya çıkmasını bekliyordum. 


Bir süredir kulislerde zaten bu konular vardı ama olgunlaşmadan dile getirmemiştim. Çünkü bazı haberleri erken duyurunca bir çok sahtesi türeyiveriyor. Kasım 2022'de RTÜK lisansını ''Genel'' HD olarak yeniledi. Şu anda Kanal 1 resmi web sitesi de aktif hale geldi. Sorumlu kişi olarak görünen isim ise Ciner Holding'in avukatı. Yine Ciner'e ait olan Kasımpaşa Spor Kulübü'nün de Rus yatırımcılara satılması gündemde. Yani 2023'e sürprizlerle gireceğiz. Kasım ortasında yeni gelişmeler bekliyoruz. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir.) 

Bloomberg HT'nin ilk yayına başladığı günlerde yaptığımız haber aşağıda yer almaktadır. 



BLOOMBERG HT YAYINA BAŞLADI 

Kanal 1'in yerine Bloomberg HT geçti. BloombergHT bir finans kanalı. Ancak, Bloomberg HT her sabah 6.30’da meyve sebze halinden canlı yayınla güne başlayacak. ''BloombergHT’de sadece ekonomi programları değil, sinema, spor ekonomisi, ekonomi içerikli bilgi yarışması ve hafta sonu yabancı içerikli pek çok program olacak.'' Bloomberg HT’yi diğer ekonomi kanallarından ayıran en önemli özelliği sokaktaki insana da yayın yapacak olması. Yani insanlar televizyonlarını açtıklarında ekranda teknik ifadelerle konuşan iki yorumcu görmeyecek. Bloomberg HT Türkiye’de rakipsiz bir kanal olarak yayın hayatına başladı. Çünkü aynı formatta başka kanal yok. Rakip olarak ilk akla CNBC-e geliyor ama BloombergHT rakip değil. Çünkü aynı formata sahip değil. Her iki kanalın akşam 17.30’a kadar benzer bir yayın formatı olabilir ancak Türkiye’deki piyasalar kapandıktan sonra Bloomberg HT dünyada ve Türkiye’de günü değerlendiren Ana Haber Bülteni yayınlayacak. 

HT Ekonomi ile olan işbirliği Bloomberg'e yansıyacak. Her sabah, ekonomi ve finans gündeminin nabzı tutulacak. Yine hafta içi her gün HT Ekonomi editörleri “HT Ekonomi Soruyor” programında konuklarıyla sektörleri irdeleyecek. Haftanın üç günü, çalışan ve emeklilerin çalışma hayatına yönelik soruları yanıtlanacak. Her sabah makro ekonomik gündemi değerlendirecek. Perşembe akşamları üniversitelerden canlı yapılacağı ekonomi programı yer alacak. Her hafta farklı bir üniversitede, öğrencilerin katılımıyla ekonomi tartışılacak. Bunun yanı sıra haftada bir gün bireysel finans işlenecek. Emtia fiyatlarının nabzı tutulacak. Gece 23.00’te New York’taki temsilcisine canlı bağlanıp, Wall Street’in kapanışı alınacak. İstanbul stüdyolarındaki canlı yayında da konuklarıyla Dow Jones’un kapanışının bir sonraki gün İstanbul Borsası’na olası etkileri tartışılacak. New York’a canlı bağlanıp dünya piyasalarının nabzını tutacak olan BloombergHT, bu anlamda Türkiye’de şu anda aynı kulvarda rakipsiz görünüyor. 

BLOOMBERG (HT) TÜRKİYE'DEN TEPKİ ALAN KLİP 

Tarih 2018'i gösterdiğinde Başkan Erdoğan; ''Yerli ekonomi kanalına ihtiyacımız var'' deyince hazırlıklar başladı. Bloomberg HT'ye rakip olarak Turkuaz Medya'nın A PARA Kanalı uyduda test yayınına başladı. Aylar sonra MEK TV için çalışmalar yapıldığına dair Bursa'dan sesler yükseldi. Ağustos 2018'de ise ABD'nin Türkiye'ye ekonomik baskı yapma planları ülkemizde büyük bir tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar, Dolar bozdurup, tüm ABD mallarına da boykot çağrıları yapmaya başladı. Başkan Tayyip Erdoğan televizyon konuşmasında bu boykota destek isteyince ülkesini seven herkes elini taşın altına koydu. Aynı tarihlerde üçüncü bir ekonomi televizyonu EKOTÜRK TV Kanalı yayına başlayacağını duyurdu. 

Yani ''1 tane yerli ekonomi kanalı'' derken 3 tane kanalın ismi geçmeye başladı. Yerli ekonomi televizyonları ilgi ve puan toplarken Bloomberg HT yaptığı bazı yayınlarla tepki çekmeye devam etti. Tüm ülke seferber olmuş mücadele ederken kurların Bloomberg Türkiye ekranına yansıma biçimi de eleştirildi. En önemli tepki ise Başkan Erdoğan'la ilgili yayınlanan skandal bir klipti. O günlerde, ''Bu gidişatın sonu nereye varacak merak ediyoruz.'' 

BLOOMBERG HT KURUMSAL 

Ciner Yayın Holding ve Bloomberg Television (ABD) stratejik ortaklığı ile Türk yayın dünyasına girmiş olan Bloomberg HT Türkiye’nin tek ekonomi platformudur. Bloomberg'i dünya çapında ünlü kılmış olan hız, tarafsızlık ve kesinlik ilkelerini Türkiye'de aynı şekilde sürdürerek uzman kadrosu, TV kanalı, internet sitesi ve radyosuyla Türkiye’nin tek ekonomi platformu olmuştur.

27 Ocak 2010’da Türkçe olarak yayına başlayan Bloomberg HT iş dünyası haberleri, finans uzmanları ile röportajlar, aynı zamanda Türk ve Dünya piyasaları üzerine canlı bağlantılar sunmaktadı
r. 

7 yorum:

  1. Peki bu durumda show tv nin hai ne olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Show TV satılırsa yeni yönetimiyle aynı şekilde genele hitaben yayına devam eder. İçerikte büyük bir değişiklik yapmazlar.

      Sil
  2. peki show tv kapanır mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Show TV önemli bir televizyon markası olduğu için, satın alan yönetim fazla bir değişiklik yapmaz. Aynı şekilde izlenmeye devam eder.

      Sil
  3. Kanal 1 tv 1 ocak ta yayina baslayacak diyorlar doğru mu acaba 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz bir tarih vermediler. Fazla zaman kaybetmezler çünkü satış sürecindeler.

      Sil
  4. KANAL 1 TV DEN YENI HABER VAR MI NE ZAMAN BASLIYACAK

    YanıtlaSil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ