🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

BEYAZ TV SKANDALLARINA İKİ YENİSİ

Bu haber ilk defa fortunaTV'de: ''Ankara'nın eski televizyon kanalı SES TV, 24 Mayıs 2010'da büyük bir değişim ve atılımla BEYAZ TV adını alarak İstanbul'a merkezini kurdu. Sahibi, medyada eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek olarak biliniyor ama kanalın bir kaç ortağı var.'' diyerek ilk kuruluş haberini verdiğimiz Beyaz TV, İstanbul şubesini açınca bir çok transferle adını duyurdu ve kumandalarda ilk 10'a girdi. Tanınmış yüzleri transfer ederek izleyici kitlesini oturtan Beyaz TV, kumandalarda 6. sırada yer buldu. 

BEYAZ TV SKANDALLARINA İKİ YENİSİ DAHA EKLENDİ 

2023'ün ilk günlerinde ortalık yıkıldı. Beyaz TV'nin sözde ''spor,'' özde ''komedi'' programında Rasim Ozan Kütahyalı canlı yayınında; ''Sukiyo şarkısını söylesin. S!kiyo, s!kiyo'' diye tezahürat yaptı. Bence şimdi RTÜK BeyazTV'ye fena bir ''ceza sokuyo'' dersek yeridir. ROK mutlaka, ''Ben öyle demedim. SU Kiyo dedim'' diyerek savunacak diye beklerken, ''Levent Kırca örneği verdi.'' Peki demezler mi; ''Yahu sen komedyen misin?'' diye. Spor programı kategorisinde canlı yayın konuklarından birisi olduğun gerçeğini biri kendisine anlatsın. ''Skeç ayrı şey, spor programında laçkalık ayrı şey.'' Biz bu dejenere işleri eleştiriyoruz. 30 yıl sonra da ne yazık ki bu rezil videonuz tekrar tekrar izlenecek. Artık bunun savunulacak bir yeri yok. Söz RTÜK'te! (Yüzde 3 para cezası verildi) 


BEYAZ TV MAGAZİN SKANDALI 

Eleştirdiğimiz ve uyardığımız magazin servisinden yeni bir olay daha çıktı. Henüz bir skandal yeni atlatılmıştı ki, şimdi de Beyaz TV Magazin'de reyting uğruna yeni bir skandal yaşandı. Bircan Bali sosyal medyada, ''Ünlü oyuncu bileklerini kesti. Yarın programda açıklayacağım'' diye ilk paylaşım yaptığında bu eleştiriyi yapacaktım ama bir gün sonra daha büyük skandal oldu. ''Çok önemli bir intihar olayını reyting uğruna bir gün sonraki programa saklamak büyük yanlış'' diye eleştirecektim ki, bir gün sonra programda ismi açıklayınca ortalık karıştı. Çünkü intihar yoktu ve gıda zehirlenmesi sebebiyle hastaneye gidilmişti. Konu artık mahkemeye taşındığı için fazla detaya gerek yok. 


BEYAZ TV LOGO VE EKRAN YENİLENDİ 

İlk defa fortunaTV'nin duyurduğu gibi, Beyaz TV 2022 Eylül'ün ikinci haftasında rengarenk gökkuşağı logo ve ekran tasarımına geçti. Televizyon kanallarında nedir bu rengarenk hastalığı anlaşılır gibi değil. Tasarım olarak güzel ama rengarenk tercih edilmesi Beyaz TV gibi bir kanalın kurumsal yapısına tam ters olmuş. 


BEYAZ TV HAKKINDA ESKİ HABERLERİMİZ 

BEYAZ TV'nin en çok izlenen programlarından biri magazin içerikli ''Söylemezsem Olmaz'' oldu. Çook eski dostum Ece Erken ile Bircan Bali'nin sunumu ve Bilal Özbilge'nin yapımcılığıyla devam eden programda, haber içeriklerinde mutlaka dejenere tiplere yer verilen bir içeriğe dönüştüğü için, artık eleştirme vaktinin geldiğini düşünerek eleştirilerimi alt satırlarda dile getirmiştim. Bu yazıyı yazmadan bir kaç gün önce de Beyaz TV'yi de aradım ve ''Konuyu yapımcıya iletmelerini ve eleştirel bir yazı yazacağımı'' söylemiştim. 

Bugün (13.03.2020) Bilal Özbilge ile bir yerde karşılaştım. Samimi bir sohbette izleyici gözüyle şikayetimi dile getirdim. Hoş karşıladı ve ilerleyen zamanlarda daha detaylı bir sohbetimiz olmak üzere vedalaşmadan önce ''Ece Erken'in ayrıldığını ve onun yerine ekranların özellikle magazin programlarında görmeye aşina olduğumuz şarkıcı ve oyuncu bir kadın sanatçıyla anlaştığını söyledi. Tabii ki ismi de ilk defa bana söyledi ama ''Şimdilik gizli kalsın'' dediği için ismi vermeyeceğim. Pazartesi günü ekranlarda görebilirsiniz. Bugün ekrana Seren Serengil ve Seda Akgül ile yayına başlandı. Yılların tecrübesi Seda Akgül, ekranda profesyonelliğiyle farkını hemen göstermeye başladı ve programa kalite katmıştı ama kısa sürede ayrıldı. 

BEYAZ TV MAGAZİN 

''Söylemezsem Olmaz'' içeriklerinde ''fenomen'' adı altında ekrana yansıtılan dejenere tipleri eleştirirken ben isimlerine kesinlikle yer vermeyeceğim ama kimlerden bahsettiğimi hemen anlayacaksınız. Neden isim vermeyeceğimi soracak olursanız, aslında o da eleştirimizle paralel bir durum. İsimlerini vermemek ve onları görmezden gelmek gerektiğini savunuyorum. Çünkü, ''Artık, eleştirmek için ekrana getirdiğiniz, cevap hakkınızı kullanmak için konu ettiğiniz veya sakın bunlar gibi olmayın demek için yer verdiğiniz bir haberde adını geçirdiğiniz her yayın'' günümüzde sosyal medyanın yanlış kullanılması sebebiyle şarlatanlara kazandıran bir çeşit reklam olarak geri dönüyor. Bunun farkında olmadığını düşündüğüm Beyaz TV'de izlediğim için açıkça söyleyebilirim ki, şarlatanın teki donla kıç sallıyor ve haberde bu hareket defalarca ekrana getirilerek eleştiriliyor. Yahu o görüntüyü sen ekrana getirdikten sonra eleştirsen ne yazar! 

''Sözde fenomen'' de desen, ''Fenomen'' de desen adres aynı yere çıkıyor. Bazen de küçük bir buzlama yapıp ekrana daha skandal görüntüler getiriyorsunuz. Sizin gözlerde mi sorun var, yoksa bizim gözler şifreleri mi çözüyor bilmiyorum ama o kullandığınız blur efektinin hiç bir etkisi yok, biz her şeyi açık seçik görebiliyoruz. Öyle bir vitrin oluyorsunuz ki, onları muhatap alıyorsunuz, cevap veriyorsunuz ve koskoca televizyon kanalında her gün bedava yer veriyorsunuz bu şarlatanlara. Yani, ''onlara en büyük desteği siz veriyorsunuz!'' Bilmelisiniz ki, ahlaki değerleri olmadığı her yerinden akan bu tipler, sizlerin onları hangi sebeple olursa olsun ekrana getirmeniz sayesinde prim yapıyorlar. Her gün bedava reklamı kimse kimseye yapmıyor bu devirde. 

Tüm televizyoncular bilir ki, ekrana konuk olarak çağrılan doktorlar bile belli bir ücret karşılığı davet ediliyor. Yani son derece önemli ve hayati bir mesleğe sahip olan kişiden para alınmadan ekrana çıkarılmazken, sosyal medyada takipçi kasıp ilgi odağı imajı sergileyen boş şarlatanlar her an bedavadan ekrandalar. Ekran da yetmiyor, televizyonun sosyal medya hesaplarında da iki tık almak için paylaşıyorsunuz gözümüzden kaçmıyor. Hani aklımdan geçmiyor değil, ''Acaba yapımcı çok mu seviyor bu tipleri'' diye. 

Bütün bunları bilmeden yaptığınızı varsayarak bilinçlendirelim o halde. ''Sosyal medya hesabında skandallara sebep oldular'' diye yer verdiğiniz bu tipler, o skandalları zaten sizlere yem olarak yapıyorlar. Yüzde yüz bilinçli hareketler. ''Yanlışlıkla paylaşmışım, pardon'' deyip geçilecek işler değil yani. Bir sinyal çakmak adına, kimsenin söylemediği çok basit bir detayı vereyim. Sosyal medya hesabınıza bir video yükleme seçeneğini tercih ettiğiniz zaman, (video boyutu sebebiyle) bunun yüklenmesi biraz zaman alır. Yani fotoğraflar gibi, ''yükle'' dediğin anda hemen yüklenmez. Ayrıca, ''Seç, Yükle, Etiket, Hikaye / Feed, Paylaş'' vb. bir kaç butona tıkladıktan sonra videolar yüklenmeye başlar. Direkt kameradan yayınlanmış olsa bile, ''Kardeş! Tombala mı çekiyorsun, napıyorsun'' derler! Yanlış tercih yapsa bile bunu silecek zamanı olur. Peki, o videolar nasıl oldu da bir anda dünyaya yayıldı öyle? Çünkü, yayılması istendi. Çünkü, o şarlatanlar zaten o tür görüntülerle dm üstünden alışveriş yapıyorlar! Neyse konuyu biliyorsunuz zaten. 

Özetle, Beyaz TV kanalının program içerikleri son derece dejenere olmaya başladı. Bir kişinin youtube sayfası ya da instagram hesabında (satın alınma) çok takipçisi var diye, bahanesi ne olursa olsun ekranda yer almaması gerekir. Bunların hiç bir vasıfları yok. Meslekleri ve özellikleri de yok. İfşalarla adını duyuran ve ilk akıllarına gelen ''Makyöz veya DJ'' unvanlarını kullanan bu şarlatanlara artık vitrin olmayın. Siz de, ben de, izleyici de, kendileri de biliyor ki, asıl meslekleri o değil. O sadece dejenere yaşamlarına uydurdukları bir kılıf. 



Şubat 2018'de bir televizyon programı planladığımız sırada kanal için ''Beyaz TV'nin mali durumu iyi değil, satılabilir'' söylemini ilk kez duymuştum. Fakat bildiğiniz gibi bazı haberleri sırf ilk biz yapalım diye bir derdimiz olmadığı için ''kulislere düşmeden yazmamayı tercih etmiştik.'' Artık piyasada konuşulmaya başlandığına göre biz de yazımıza ekleyerek yanlış bilinenleri düzeltelim. Evet, Beyaz TV'nin satılması gündemde ama Osman Gökçek'in Çin'e yerleşeceği konusu yalan ve uydurma bir haber. Osman Gökçek'in Belediye Başkanlığı (adaylığı konuşulduğuna göre) Türkiye'den ayrılmayı da düşünmüyor. Şimdilik bu kadar bilgi yeterli. 

Ağustos 2018'in ilk günlerinde Beyaz TV'nin 9 yıllık haber spikeri Ferda Yıldırım, evlilik gerekçesiyle kanalla yollarını ayırdığını duyurdu. Fakat bir süre sonra yeniden işe başladı. 2020'nin ilk aylarında ise personel krizi olarak kulislere haberler yayıldı. Maaş artışı, yemek ve yol masrafları isteyen çalışanların toplu iş bırakacakları konuşuluyor. Öyle, işi bırakmak pek kolay değil, çünkü televizyon piyasasında iş bulmak çok zor şu anda! O yüzden, sonuç ne olur bilinmez ama iki tarafında memnun kalacağı bir anlaşma olacağını umuyorum. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 


BEYAZ TV HAKKINDA ESKİ HABERLERİMİZ 

Ankara'nın eski televizyon kanalı SES TV, büyük bir değişim ve atılımla Ankara sınırlarını aştı ve 24 Mayıs 2010'da BEYAZ TV adını aldı. Beyaz TV, İstanbul şubesini açarak bir çok transferle adını duyurdu ve kumandalarda ilk 10'a girdi. Fakat bir sonrasında düşüşe geçmişti. Çünkü programları çok istikrarsızdı. 3-5 bölüm sonra programlar bir anda yayından kalkıyordu. O tarihlerde, ''Görünüşe göre BeyazTV arayış içerisine girmiş ama tecrübeme dayanarak bu kadar çok değişim hüsran getirir, tavsiyesinde bulunmak istiyorum'' demiştim. Başlarda hissettiğim kadarıyla TNT modelini almaya çalışan ve başarılı olan BeyazTV'de format sorunu olduğu bariz bir şekilde göze çarpıyor. Programların sürekli değişmesi de aynı hastalıktan kaynaklanıyor. 

BeyazTV'yi negatif etkileyen ''Ürüncüler'' diye tabir ettiğimiz reklam yapan konukların ekranı kaplamasından artık vazgeçildi. Hazır reklamdan bahsetmişken, BeyazTV'nin özellikle de tanıtıcı kuşaklarında yayınladığı reklamların kreatif özelliklerine hassasiyet göstermesi gerekiyor. Eğer izlenmek istiyorlarsa, yerel kanal reklamları gibi hazırlanmış kalitesiz tanıtım filmlerinin yayınına onay verilmemeli. Ekranın kalitesini düşürüyorlar. (Artık reklamlar da düzeldi) Türkiye'deki birçok kanalın yaptığı hataya düşerek logosu ekranda aşırı derecede büyük duruyordu. ''Standartlara uydurmalılar'' demiştik. (Ekim 2015 itibariyle logo küçüldü ve çok şık bir hale büründü). Yine uyarmıştık, ''Kanal D, ATV, SHOW gibi kanalların 10 yıl önce yayınladığı dizilerin tekrarlarını ekrana getirmek, büyük bir kanalın kimliğini kaybetmesine sebep olur. Benden söylemesi!'' demiştim. Bir takım hatalar zinciri devam etse de BeyazTV kumandalarımızda ilk 10 sırada yerini koruyor. 

BEYAZ TV KURULUŞ BİLGİLERİ 

Ankara'nın eski televizyon kanalı SES TV, büyük bir değişim ve atılımla Ankara sınırlarını aştı. Sahibi, medyada eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek olarak biliniyor ama kanalın bir kaç ortağı var. SesTV ismiyle bildiğimiz kanal, 24 Mayıs 2010'da BEYAZ TV adını aldı. Neden Beyaz TV ismini aldı? derseniz, ''Kanalın hükumete olan yakınlığını yansıtıyor'' cevabını verebilirim. Çünkü biraz kafayı çalıştırırsak ülkemizde renklerin ''KARA=Siyah, AL=Kırmızı, AK=Beyaz'' şeklinde ifade edildiğini biliriz. AK rengin karşılığı Beyaz olduğu için kanalın adı da BeyazTV olarak belirlenmiştir. Kırmızı sembolü ise Osmanlı Padişahlarının kavuklarını simgeliyor. Başarılı bir imaj çalışması olduğunu düşünüyorum. Kanal, isim değişikliğinin hemen ardından tv8'in İstanbul Fulya-OTİM'deki binasından taşınmasıyla boşalan yere geçerek İstanbullu oldu. (Bizim de karşı komşumuz oldu) 

Baştan beri akıllı davranarak ayağını yorganına göre uzattı ve aşırıya kaçmadan tanınmış isimleri transfer etti. İbrahim Tatlıses, Özge Özsağman, Ferda Yıldırım, Helin Avşar, Volkan Saygıner, Gülay Kuriş, Ebru Sulukahya, Mustafa Karadeniz, Mülayim, Selçuk Yula, Niran Ünsal gibi ekranların tanınmış yüzlerini Beyaz TV'de izler olduk. Her kanalın gidişatını etkileyen 2010 seçimlerine kadar, aynı çizgide devam edildi. Özellikle Rasim Ozan Kütahyalı ve ayrıca Sevilay Yükselir'in ekranda agresif çıkışları ilgi-tepki çekti ve seçim sürecinde izlenme konusunda büyük pay sahibi oldular. Seçimlerin ardından yeni yayın dönemine hazırlanan BEYAZ TV, tüm kanallar içinde en büyük transferlere imza atmıştı. Ebru Şallı, Seda Sayan, Zuhal Topal, Kutsi, Ahmet Çakar, Göktuğ Sevinçli, Vahe Kılıçarslan, Ece Erken, Esra Balamir, Emine Ün, Oya Aydoğan, Emel Müftüoğlu, Gülgün Feyman, Serdem Coşkun ve sırada bekleyen yeni transferleriyle Beyaz TV büyük kanallar arasında yerini sağlamlaştırdı. 

NOT: Kumandamın 6. sırasına kayıtlı olan BeyazTV'de eşim Pınar Aktaş'ın da geçmişte çalışmış olması dolayısıyla kanala bakış açım oldukça samimidir. 

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır hiç sebep yok. Haberimizi dikkatli okuyun.

      Sil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ