🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

OLAY TV KAPANDI AMA AÇILACAK

Bu haber ilk defa fortunaTV'de2019'da Olay TV'nin yayınlarının ilk kesildiği günlerde, ''Televizyon tarihimizin önemli markalarından biri olan OLAY'ın kaybedilmemesi gerektiğini ve Dijital TV Kanalı'na dönüşerek de yayınlara devam edebileceğini öneriyorum. İsminin ''Olay'' olması sebebiyle yıllardır ''Neden haber, aksiyon içerikli bir kanal olmuyor'' diye hep aklımdan geçirdiğim bir televizyondur.'' demiştim. Takvimler Eylül-Ekim 2020 arasına geldiğinde Olay TV İstanbul'a taşındı. 30 Kasım 2020'de hazırlıkları tamamladı ve haber kanalı olarak yayına başladı. Ömrü bu sefer çok kısa oldu. Cavit Çağlar yayınlara tepki göstererek Olay TV markasının kullanımını geri çekerek ortaklıktan ayrılmaya ve 25 Aralık 2020'de yayınlarını sonlandırmaya karar verdi. Yeni bir ekiple Olay TV tekrar açılacak ama bu sürece nasıl gelindi ve yeni gelişmeler yazımızın devamında. 

OLAY TV ESKİ EKİPLE YOLUNU AYIRDI 

Yeni stüdyoları Kağıthane'de olan kanalın yeni bir yayın formatıyla ekranlara döneceği günü beklerken Trabzonlu esrarengiz ortakları olduğu söyleniyordu. ''Esrarengiz'' çünkü ismi nedense gizli tutuluyor ve sadece Trabzonlu ortak olarak duyuruluyordu. Kulislerde konuşulduğu üzere bu ortağın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu düşünülüyordu. Lisansını ''Genel'' olarak almış olması ve Olay TV'nin sahibi Cavit Çağlar'ın ''Hükumete yakınım ve haber kanalı olmayacağız'' açıklamasına rağmen tüm transferleri haberciler oldu ve muhalif olduğunu herkesin bildiği spiker ve editörler de kadroya girdi. Belli ki amaç, bu tür çelişkili açıklamalarla merak uyandırıp herkesi ekran başına toplamaktı. Zaten her yerde ''Doğru ve tarafsız haberin adresi'' sloganını kullanıyorlardı. Yani Olay TV artık bir haber kanalı olmuştu. Teknik olarak da HD yayın olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz diye umuyorduk. 


OLAY TV HABER KANALI KAPANDI 

Henüz yakın zamanda Olay TV yayınları ve program içerikleriyle ilgili bir değerlendirme yapmıştım. Demiştim ki; ''İlk imaj olarak sansasyon peşinde bir çizgide olduklarını söyleyebilirim. ''Ses getireceğiz'' diye düşünüp sinir uçlarına dokunursa ilgiyi kaybeder. Biz şimdiden söyleyelim.'' diye uyardığımız Olay TV konusunda da yanılmadık. Gelen tepkilerin etkisiyle gündeme bomba gibi düşen söylentilerle sarsıldı yeni kanal. Cavit Çağlar ve Trabzonlu iş adamı Hüseyin Köksal'ın ortak olduğu Olay TV'ye yayın politikası sebebiyle tepkiler artınca Cavit Çağlar tarafından ortağına, ''Hükumete yakın bir iki ismi ekibe dahil edip eşitlik ve denge sağlayalım'' önerisi gelmiş. Ortak buna karşı çıkınca Cavit Çağlar kendi markası Olay TV'nin kullanılmasına izin vermeyerek markasını geri çekmiş. Bunu söyleyen kendisi olduğuna göre tartışılacak bir şey yoktur. 

Muhalif medyanın her zamanki gibi konuyu tek elden çıkmış gibi ortak başlık ve içeriklerle servis etmesi sebebiyle herkes ''Hükumet baskısı'' olarak algılamış olsa da Cavit Çağlar konunun öyle olmadığını anlattı. Benim de sürekli yazılarımda dile getirdiğim bir yayıncılık mantığı var ki muhalif kanadın televizyonları başlarına gelen her şeyi hükumetten biliyor. Frekans kirasını ödeyemeyince kanalları kapanır ama muhalif medya bunu ''Hükumet muhalif kanalları kapatıyor'' diye duyururlar. Bunu defalarca yaşadığımız için ciddiye almıyoruz. 

Olay TV'nin kapanma konusu da aynı oldu. Yolların ayrıldığı ekip halen konuşmaya ve konuyu başka yöne çekmeye çalışıyor. Tek gerçek var ki, ''Bir çok kişi gibi, patronu da rahatsız eden bir anlayışla yayına girdiniz ve patron bunu toparlamak adına bir çözüm üretti. Ortağı çözümü kabul etmeyince, marka sahibi Cavit Çağlar dükkanı kapattı.'' Bu kadar basit. Gündemde kalmak için Olay TV konusunu açıp durmayın. Artık bu defteri kapatın ve yeni işinize bakın. Zaten bugün itibariyle o defteri kapattıklarını ve artık yeni bir kanal aramadıklarını bana ilettiler. Yani, Olay TV'den ayrılan ekip dağıldı ve herkes kendi yoluna gitti. Cavit Çağlar ise yeni bir ekiple yeniden Olay TV'yi açacağının sinyallerini verdi. 


OLAY TV YENİDEN AÇILACAK 

Ana Haber saatindeki kapanışta kanaldan ayrılanlar canlı yayında, ''Hükumet baskısı imasında bulunmaya devam etti.'' Mutlaka rahatsız olup Cavit Çağlar'a da tepkiler gelmiştir ama bu bir baskı değil, tepkidir! Bu çok normal, zaten tepki olmaması abesti. Cavit Çağlar'ın açıklamaları da olayın haberlerdeki gibi olmadığını gösterdi zaten. Yayın içerikleriniz ve çözümsüzlükle tek kelimeyle adamı bunaltmışsınız. Son yayında; ''Ülkede ayrıştırma var, eşitlik ve tarafsızlığı savunuyoruz'' diyenler, belli ki iş hükumete yakın birilerinin de ekibe dahil olmasına gelince bir anda taraf olmuşlar. Canlı Yayında bu sebeple itiraz ettiklerini zaten kendileri de söylediler. Açıp tekrar izleyin. Anlaşmazlık tam da ''Cavit Çağlar'ın eşitlik ve denge isteğinin kabul görmemesinden kaynaklanıyor.'' Yayın içeriklerinizle tek kelimeyle adamı bunaltmışsınız ve Cavit Çağlar da kurdeleyi kesmiş. Böylece 25 Aralık 2020'de Olay TV kapandı ama yeniden açılacak.  

Eski personelin alacakları ödenerek yolların ayrıldığı tebliğ edildi. Yani artık o eski ekip Olay TV markasını kullanamayacak. Bugünden itibaren OlayTV web sitesinin alan adı da ''TV Haberi'' olarak değişti bile. Fakat bu bir son değil, iki ayrı yeni başlangıç olacak. Trabzonlu iş adamı Hüseyin Köksal Olay TV'den ayrılan ekibiyle başka bir kanal kuracak. Yeni bir isim, yeni bir lisans ve yeni bir frekans arayıp bulacaklar. Cavit Çağlar ise zaten kendisine ait olan Olay TV markasını yeni bir yapılanmanın ardından tekrar yayına başlatacak. Unutmayalım ki NTV'yi de kuran Cavit Çağlar'dır. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir.) 


ESKİ EKİP BAŞKA BİR KANAL KURUYOR 

Trabzonlu iş adamı Hüseyin Köksal, Olay TV'den ayrılan ekibiyle başka bir kanal kurabilmek için bir süre arayışa girdi. Yeni bir isim, yeni bir lisans ve yeni bir frekans arayıp bulacaklardı. İlk olarak frekans için beni bir kaç defa aradılar ama sonuca varmadı. Sonrasında yeni kanal için KRT ile bir görüşme gerçekleştirdiler. O da sonuca ulaşmadı. Yine ilk defa fortunaTV'den duyulacak olan ve eski Olay TV ekibinde herkesin konuştuğu bomba iddiayı açıklıyorum. Yeni kanalın ortağı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olacak. Kağıt üzerinde bu ortaklık görünecek mi bilinmez ama Olay TV çalışanlarının hepsi bu söylenti üzerinde konuşuyor. Koridorlardaki sesler bu konuyla yankılanıyor. Bazı medya sitelerinde iddia edildiği gibi Halk TV ile 32 Milyon TL karşılığı anlaşıldığı haberi tamamen yalan. Halk TV teknik standartlarındaki bir kanalın piyasa değeri 10 Milyon TL anca ederse şaşarım. Sıfırdan bir kanal kurmak istense 5 Milyona muazzam ekipmanlı bir tv kanalı kurulabilir. Yani kimse gidip de 32 Milyon TL verip satın alma yapmaz. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir.) 


OLAY TV HAKKINDA İLK HABERLERİMİZ 

Bu haber ilk defa fortunaTV'de: Bursa'da Cavit ÇağlarOlay TV'yi 19 Aralık 1994'te kurmuştu. 2 yıl sonra da Türkiye'nin ilk haber kanalı NTV (asıl adı Nergis TV) kurulmuştu. Eski Bakan ve DYP Milletvekili Cavit Çağlar 1982-86 yılları arasında Bursaspor'un da başkanlığını yapmıştı. Sahibi olduğu Nergis Holding'e, 7 Mart 2008 tarihinde TMSF'nin tüm şirketleriyle birlikte el koymasıyla uzun bir süre devletin elindeydi. O günlerde herkesin merakla cevap beklediği sorular; ''Olay TV kime satılacak? Adı Geçen İsimler Kimler?'' içerikliydi. O gün tüm medya ilk bilgileri ve tüm detayları yine ilk defa fortunaTV'den alarak servis etmişti. 

Yine ilk bizden duyulduğu üzere, 19.09.2019 tarihinde gündeme bomba bir haber düşmüştü. OLAY TV TMSF'den Cavit Çağlar'a iade edilmesinden 9 yıl sonra, maaş krizleri içten içe biliniyordu. Cavit Çağlar ''Maaş ödeyemeyen patron olmaktansa kapatırım'' diyerek 30 Eylül 2019'da Olay TV'yi kapatma kararı almıştı. Olay TV, uzun süre çok düşük çözünürlük yayınlarla o günkü sonucun yansıması olarak çok gerilerde kalmıştı. 1 Ekim 2019'da Olay Medya Kapanma kararını ertelediğini duyurdu ama yayınları kesilmişti. 


OLAY TV Frekanslar: 
TÜRKSAT Frekans: Belli değil  
Kablo TV: 45 
Vodafone TV: 33 
Turkcell TV: 126 
Digiturk: 51 (Yakında) 
TiviBu: yok 
Web Site: www.olaytv.com.tr 

4 yorum:

  1. Merhaba makyöz iş ilanı için nasıl baş vurabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvuruyu direkt Olay TV'ye yapmanız gerekir.

      Sil
  2. Merhabalar iş başvurusu yapmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvuruyu direkt Olay TV'ye yapmanız gerekiyor.

      Sil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ