🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

DÜNYA 3.SÜ MİLLİ ATLET FIFA KADIN FUTBOL HAKEMİ

Çocukluk arkadaşım Deybet Gök, Antalya'nın ilk kadın FIFA hakemi olmanın gururunu yaşamıştı. Antalya Mardan Palace Otel'de düzenlenen Merkez Hakem Kurulu Üst Klasman Hakem Ara Semineri'nde FIFA kokartı takmaya hak kazanan Deybet Gök, Antalya'nın gururu olmuştu. TFF Başkan vekilleri Ufuk Özerten, Servet Yardımcı ve yönetim kurulu üyeleri ile Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael Van Praag ve Hollanda Delegasyonu'nun hazır bulunduğu ortamda FIFA Yardımcı Hakemi kokartını alan Deybet Gök, 16 yıllık hakemlik hayatında en büyük gururu yaşamıştı. 

Kısa süre sonra G.Saray-Ajax maçında çizgide Deybet Gök'ü gördük. Ben, Deybet'i ilk olarak atletizm dönemlerinde yakından tanımıştım. Gerçekten müthiş bir atletti. Antalya'dan çıkan Nihat Yaylalı, Sevgül Torbalı, Gülcan ve Deybet Gök, Türkiye'nin ve Antalya'nın uluslararası düzeyde gururu olmuşlardı. O dönemlerde ''Antalya Belediyespor'' ismiyle faaliyet gösteren efsane kulüple bir çok şehire müsabakaya birlikte yolculuklar yapmıştık. (Aynı kulüpteki ciritçi ablamın yanı sıra sporun ve spor teşkilatının içindeki bir aileden geldiğim için her günüm antrenman sahaları ve statlarda geçmişti. Gerçekten çok güzel günlerdi). İşte o dönemlerden bugüne kadar irtibatım kopmadan görüşmeye devam edebildiğim değerli dostum Deybet, atletizmde Türk Milli Takımı'na seçilip, 3 Bin metrede DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ olmayı başarmıştı. 

Bir süre sonra atletizm yöneticisinin teşvikiyle futbol hayatına atıldı. Antalya'da ilk kadın futbol takımını kurarak orada futbolunu oynadı. Deybet Gök; "Biz 7 kız kardeştik ve hepimizin de futbol merakı vardı. Ailemizde erkek olmadığı için bu misyonu ben üstlendim'' diyor. 2.Lig ve 3.Lig'de (yan hakem) yardımcı hakemlik yapan Deybet, ''30 yıldır Antalya'da spor camiasına hizmet ediyorum" diyor. Hakemliğin yanı sıra Antalya'nın turistik otellerinde spor eğitmenliği yapan Deybet Gök: "Hakemlik zor olduğu için seviyorum. Kolay şeyleri zaten sevmem. Kadınların da bu işin içinde daha çok olmasını isterim. Çünkü kadınlar futbola renk katıyor. Benim hedefimde FIFA hakemliği vardı. Bu hedefime de ulaştım. Şimdi, FIFA'nın yanında Süper Lig'de yardımcı hakem olarak görev almak istiyorum. Bunun için de beklemedeyim'' diyor. Bulunduğu noktayı hak ettiğine tam anlamıyla inandığım Deybet Gök'ün, ''Başarılarının devamını diliyorum''. 

2023 yılında aktif hakemliği sonlandırdı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ