🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TV EM DİJİTAL KANAL OLDU

Bu haberi ilk defa fortuna Medya duyurdu: Geçmişte TV em ile ilgili önerilerim olmuştu. Yönetimin okunduğunu biliyordum ama dikkate alınmadığı da belliydi. Yeni bir logo tasarımı hazırlayıp köklü bir değişiklik de önermiştim. Bu değişikliği, eleştirimden birkaç gün önce yapmıştılar. Logonun eskisinden farkı yoktu ama ''boyutları küçülse bari'' demiştim. Dikkate alınmadı ama logonun yeri sağ üst köşeye alınmıştı. Sonrasında yine medya kulislerinin ilk defa fortunaTV'den öğrendiği, 25 Eylül 2016 itibariyle logo bir kez daha değişti. Kocamaaan yeni bir logo bu sefer sol alt köşeye geçti. Fakat yine olmadı! ''Televizyonda matbaa işi logo kullanılmaz. Kartvizitçiye mi yaptırıyorsunuz napıyorsanız yanlış yoldasınız. Yeni logoyu ben ya da bir başka profesyonellere verin öyle yapılsın. Yazık bu güzelim ekrana!'' diyoruz ama iyi yönde bir gelişme yok. 22 Kasım 2017'de yeniden logo değişikliği yapıldı ve eski logoya dönüldü. Logo, bu sefer de sağ üst köşeye geçti. Anlayacağınız, logo sürekli geziyor ekranda. 

Aylar önce ciddi bir yatırımcıya tvEM'i satın almasını önermiştim. Ben işlerim sebebiyle toplantıya katılamamıştım ama yatırımcılar gidip görüştüler. ''Biz size fiyat verelim'' cevabı almışlardı ama o fiyat bir türlü verilmeyince iş olmamıştı. Demek ki Mehmet Ali Yılmaz kanalı satmayı da kesinlikle düşünmüyor. İleriye dönük planları varsa eğer, tvem'in daha kaliteli bir yayın formatına geçiş yapmasını ve hatta kimseye sevdiremediği TV EM isiminden de vazgeçmesini tavsiye ederim. Mehmet Ali Yılmaz bir röportajda, ''Kanalı sevdiremedik, reklam alamıyoruz, sevmiyorlar bizi'' diyor. Sevilmeyen, kanalın kendisi değil, ismi antipatik bulunuyor. Kurulduğundan beri bu konu hep konuşuluyor. Hatta biz de örnek olsun, fikir versin diye TVEM logosu bile paylaşmıştık ama logosu da hiç bir zaman profesyonel dokunuşa uğrayamadı. TV EM kapanmayacaksa ismini ve tüm konseptini değiştirin o zaman her şey daha iyiye gidecektir. Fakat her zamanki uyarıyı yine yapayım, kanalın grafik görsel işlerini matbaacıya değil ''bir televizyon kreatif direktörüne'' yaptırın. Eğer ekran imajı izleyiciyi çekmezse, ne yapsanız boş. Bir örnek vermek gerekirse, uzun bir süre kanalın bütün içeriği Erol Köse'nin eline bakıyordu. ''Zeki adamdır, yapar bir şeyler'' diye sabırla bekledik ama yine olmadı. Çünkü ekranı makyajlamadan olmaz. Bir de eksiklere ''Teknik Arıza Nedeniyle Yayına Ara Verdik'' diyerek yayın kesintileri eklenince işler iyice kötüye gitti. Son arızasının rejiden kaynaklı olduğunu öğrendim. Bir kaç günlük kesinti ardından tvem yeniden yayına başlamıştı. ''Artık kesilmemesi dileğiyle'' demiştik ama bu sefer de TV EM'in Türksat yayını Aralık 2018'in ilk haftasında kesildi. TV EM de böylece uydudan çıkarak Dijital TV Kanalları arasına girmiş oldu. 

Eylül 2019 itibariyle çok değerli bir dostum kanalın başına geçti. Kendisiyle yaptığımız görüşmede (25.09.2019) itibariyle yeniden uyduya çıkmak için çalışmalara başladıklarını öğrendim. Biz de kendilerine tematik kanal olma önerimizi yineledik. ''Mehmet Ali Yılmaz'' deyince akla gelen ilk şey ''spor'' olmuştur. TV EM önce ismini değiştirse, ardından yayın altyapısını HD formata çevirerek, keşke bir spor kanalına dönüşse de herkes bir rahatlasa diye düşünüyorum. Gerçekleşir mi bilinmez ama TVem halen uyduya yeniden çıkabilmek için bir arayış içerisinde. Şu anda aylık frekans kiraları 15 Bin TL'den başladığı için televizyonlara çok yük oluyor. Yeni yılın ilk günlerinde uygun bir ortam olursa uyduda tekrar izleyebiliriz ama şu anda Dijital TV Kanalı olarak yola devam ediyor. (Yeni gelişmeleri takip ediyoruz.) 



GEÇMİŞTE ''TVEM KAPANIYOR MU'' HABERLERİ 
Kanalda bir yandan değişim başlarken, diğer yandan reklam pastasından istediği payı alamadığı gerekçesiyle Şubat 2016 sonunda kapanma kararı aldığı duyulmuştu. Kapanacağını hiç düşünmesem de haberi ben de duyurmuştum. Çünkü, eğer bir kanalda sunucular, personel ve ekip değişimine gidilmek istenirse, patronlar her zaman ''Kapatıyoruz'' diyerek tahliyeye başlar. Amaç, sorunsuz şekilde yolları ayırmaktır. Benim tvEM kanalının kapanma haberleri için ilk düşüncem de bu şekildeydi. Belki küçülmeye gidebilir ya da canlı programları azaltarak cnbe-e / e2 gibi kanalların boşluğunu doldurmayı hedefleyebilir. Şimdi açın bakın kanala, bazı yenilikleri göreceksiniz. Kapanacak olan bir kanal kendini yenilemez. Eğer kanalın yüksek fiyata satılmasını istiyorsa kendini yenileyebilir. Biz buna televizyon piyasasında ''rüzgar yapmak'' deriz. Benimle bu konuda geçmişte anlaşma yapıp, logo jenerik vs. herşeyini yeniledikten 1 ay sonra satışını gerçekleştirdiğimiz bazı tv ve radyo kanalları oldu. Belki tvem de aynı planı yapmış olabilir. Bekleyip göreceğiz. 



Geçmişte yazdığım önerilere bir göz atalım. 
TVem slogan olarak ''Egemenlik Milletin'' diyordu. Bu sloganı sırf baş harfleri uysun diye kullandıklarını düşünüyordum. Bu slogan bir tv kanalı için kesinlikle uygun değil. İlle de baş harfleri yansıtsın istiyorsanız; ''Ekranın Markası'' ya da ''Eğlence Markası'' gibi bir slogan daha doğru olurdu. Son günlerde kullanmaya başladığı ''Hayatı Yakalamak için Bas Kumandaya'' sloganı da uygun. Acilen kalıcı bir yenilik gerekiyor kanala. Ciddi bir kurumsal kimlik sıkıntısı var. Her geçen gün yeni bir şeyler duyuyoruz. Bildiğiniz gibi tvEM kanalında 2014 yılıyla birlikte (iddia ettiğimiz gibi) hareketlilik başladı. 1 Mayıs 2014 itibariyle yeni logosuyla ekranı değişmişti. ''Yeni logoyu hiç beğenmediğimi belirtmeliyim. İlk günden beri tvEM ismi ve  logosu eleştiriliyordu ama bugünkü logosu daha da ucuz duruyor. Ben yeni logo konusunda şimdiden uyarmak istiyorum. Kimse kusura bakmasın ama gerçekten çok fena!'' demiştim. Eleştirileri mi dikkate aldılar bilinmez ama yeni logo ekrandan kalkmıştı ve tekrar eski logoya dönülmüştü. Sanırım logo konusunda memnuniyetsizlik sadece bende değilmiş. Eski logoya dönüş yapıldığında ''Bence sil baştan yeni bir tasarım gerekiyor'' demiştim. Eylül 2014 sonunda tv em logosu 2. defa yine değişti. Fakat ''e.m.'' harflerine bitişik bir border ve siyah fon eklenmişti. Yani hiçbir değişiklik olmamış. Logoya çerçeve gelmiş o kadar! ''Bir logo yapıp göndersem mi diye düşünüyorum artık!'' demeye kalmadan logo 3. defa yeniden eski haline getirildi. Yani ekran, deneme yanılma yoluyla yaz boz tahtasına döndü. Yakında, Öz Yeni TV EM olursa şaşmayın. Gerçekten çok yazık! Kanalın bir türlü oturmayan kurumsal kimliği konusundaki düşüncelerimi telefonda kanal yöneticilerine ilettim ama hiçbir şey değişmedi. 



TVem BİLGİLERİ: 
Ocak 1993'te Trabzon merkezli kurulan Gökkuşağı TV (GRT) Aralık 1999'da Mehmet Ali Yılmaz'a devredilmiş ve 2011 yılında ZiganaTV logosuyla uyduda yayına başlamıştı. Antalya Zigana Tatil Köyü'nün de sahibi, eski milletvekili ve Trabzonspor eski başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın yeni kanalı Trabzon Zigana TV, test yayınını tamamlamasıyla birlikte 2012 başında isim değişikliğine giderek ''TVem'' logosuyla İstanbul merkez Sefaköy stüdyolarından yayın hayatına ''Merhaba'' dedi. Mehmet Ali Yılmaz, TVem ismindeki ''E'' ve ''M'' açılımını; ''Egemenlik Milletin'' şeklinde ifade ediyor. Kaliteli ve seçkin yayın anlayışıyla TVem, ekranlara yeni bir soluk getiriyor. TVem, üniversite gençliğinden çocuğa, kadından spora, müzikten talk şova, nostalji dizilerinden yabancı filme, haberden sohbete, sağlıktan sanata kadar her kesime hitap eden programlarıyla dikkat çekmişti. 


NOT: ''Uydu Yayınında Başarının Sırrı'' başlığı altındaki yazımızı bu linke tıklayın mutlaka okuyun.

10 yorum:

  1. bu nasıl teknik arızadır. bir an açılsın da geceleri filimlerimizi izleyelim.

    YanıtlaSil
  2. nasıl arızadır izlefiğimim bir iki kanalvar sizde kapatırsanınız başka izlenecek kanal kalmadı

    YanıtlaSil
  3. Kapanmasına çok üzüldüm.Umarım uydu yayını tekrar başlar.

    YanıtlaSil
  4. Evet aynen açılsın izlediğim tek kanaldi

    YanıtlaSil
  5. Kovboyları izliyorduk bu kanalda sevdiğim tek kanal

    YanıtlaSil
  6. bu kanali açin artık filmleri başka yerde izleyemiyorum

    YanıtlaSil
  7. Adsız21.10.19

    Zafer bey selamlar sitenizi severek takip ediyorum. TVem uyduya çıkma planı sanırım yine yalan oldu. Yazınızda 25.09.2019 demişsiniz neredeyse 25 Ekim geldi halen bir ses yok, sanırım vazgeçtiler. Selamlar Özkan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TVem uydu frekansı için araştırma yapıyordu ama maliyetler yüksek olduğu için beklemeye aldılar.

      Sil
  8. Adsız1.2.22

    TVEM için gelişme yok mu?

    YanıtlaSil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ