🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

YABANCI KULÜPLERİN ARMALARINDA AY-YILDIZ

İngiliz Portsmouth Futbol Kulübü ve İrlandalı Drogheda United Futbol Kulübü'nün logolarına bakınca ''Ay-Yıldız'' dikkat çekiyor. Peki neden bu kulüplerin amblemlerinde ''Ay-Yıldız'' var

İrlandalı Drogheda United Futbol Takımı'nın amblemine baktığımızda ''Ay-Yıldız'' hemen göze çarpıyor... 1847 yılında 1 milyon İrlandalı’nın hayatını kaybettiği Büyük Açlık Dönemi'nde kimsenin yardım etmediği İrlanda'ya, Osmanlı Devleti Padişahı Sultan Abdülmecid'in içi gıda dolu üç gemiyi İrlanda Drogheda Limanı'na göndererek büyük bir yardımda bulunması, bölge halkının büyük takdirini toplamış. Bu nedenle bölgenin ve Drogheda United Futbol Kulübü'nün ambleminde de ''Ay-Yıldız'' tercih edilmiş. Kulübün lakabı da ''TURKS''...

İngiliz Portsmouth Futbol Kulübü’nün ise, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit tarafından kurulduğu ve bundan dolayı ambleminde "Ay-Yıldız" bulunduğu iddia ediliyor. Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde İngiltere’nin Osmanlı topraklarında kültürel ve sportif faaliyetlerle istihbarat çalışması yaptığı ve dönemin Padişahı 2. Abdülhamit’in de buna karşılık aynı yöntemle istihbarat çalışmaları için İngiltere’de Portsmouth Kulübü’nü kurdurduğu söyleniyor. Kulübün sloganıysa düşününce ilginç sinyaller veriyor; "More Than A Football Club" = "Futbol Kulübünden Fazlası"


(Soldaki resimde, bu konuyla ilgili ülkemize gönderilen bir teşekkür belgesini yayınlıyorum.) 2. Abdülhamid'in İstanbul'da yaşayan torunu değerli dostum Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu önderliğinde yönetmenliğini benim (fortuna Zafer) yaptığım ''Osmanlı Filmi'' için uzun süren çalışmalar yapmıştık. Bunun avantajıyla Portsmouth ve Drogheda United Futbol Takımları hakkındaki konuyu görüştüm. Aynı zamanda eski bir futbolcu da olan Osmanoğlu; ''Bahsi geçen konunun doğruluğunu belirtebilirim'' şeklinde düşüncelerini ifade etmişti. 
İspanyol Deportivo La Coruna Futbol Kulübü'nün lakabı ''El Turco - Türkler''. Yine, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Barbaros Hayrettin Paşa'nın gittiği İspanya'da, Galiçya bölgesi halkı komutana büyük destek verdi. Bu işbirliğinden memnun olmayan komşu kent (Celta) Vigo'nun halkı La Coruna'ya "Türkler" adını taktı. Deportivolu taraftarlar, ''El Turco'' Türk isminden son derece onurlu ve gururlular. Deportivo La Coruna'nın her maçında tribünlerde mutlaka Türk Bayrağı görürsünüz. Riazor Stadı'nda Panathinaikos ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında da Riazor Blues ve Los Turcos isimli Deportivo taraftarları tribünlerde dev Türk Bayrağı açarak, ''En Büyük Türkiye'' tezahüratları yapmışlardı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ