🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TUĞÇE SAN 90'LARIN TEKNO MÜZİK KRALİÇESİ

Tuğçe San 1995 yılına kadar Janet ve La Toya Jackson gibi dünyaca ünlü sanatçıların dansçısı olarak dünya sahnelerinde boy gösterdi. O yıllarda ülkemizde henüz tanınmayan Tuğçe San, aynı yıl Türkiye'ye gelerek kendi ismini verdiği ilk tekno dans müzik albümünü Sony Music Dance Pool etiketiyle Avrupa menşeili olarak piyasaya çıktı. İlk albümünün ardından 'Ha Ha Ha' single ve 'Devam Devam' albümlerini çıkarttıktan sonra 2000 yılına doğru halen yaşadığı Amerika'ya yerleşti. 2023'te tek parçalık yeni bir çalışma yapmak için hazırlanan Tuğçe San'ın biyografi ve diskografisini anlattık. 

Tuğçe San - Rush (Discografi Biyografi Kamera Arkası) | 



Türkiye'de Dans Müziğinin Kraliçesi ve Öncüsü Tuğçe San 20 yıl aradan sonra RUSH isimli İngilizce şarkısının videoklibiyle geri dönYapımcı ve yönetmenliğini benim (fortuna Zafer) üstlendiğim klibinin Techno ve Summer iki versiyonu var. Bu klibin ilginç hikayesini alt satırlarda anlatacağım. Ayrıca, 1996 yılında bubbeling müzik remix'ini benim yaptığım Tuğçe San - Prenses parçasına da 2023 yılında klip hazırlayarak sevenlerinin beğenisine sunduk. (Altta tüm videoları paylaştık) 


Tuğçe San isimli albüm, Türkiye'nin ilk ''Techno Club Müzik Albümü olmuştu. Bir video klipte anakonda yılanını ilk kez onda izlemiştik. Yine ilk kez bir Türkçe parça içerisinde İngilizce RAP ve Türkçe Rap vokali de onun şarkılarında duyduk.'' 


Tuğçe San, dansı, giyimi, müzik tarzı ile herkesi çok şaşırtmıştı. Albümündeki tüm şarkılar hit olmuştu. Dünya yıldızımız olur gözüyle bakılırken ABD'ye yerleşerek ünlü NBA basketbolcusu Michael Jordan'ın kuzeniyle evlenerek Tuğçe Shaw adını aldı. Bir kız bir erkek çocuğu oldu. Sonrasında ayrıldı ve halen ABD'de yaşıyor. 


İrtibatımın hiç kopmadığı çok eski dostum Tuğçe, ABD'ye gittikten sonra yeni şarkı yapmıyordu. Ben sürekli bir şeyler yapsın istiyor ve söylüyordum ama mesafeler enerjimizi sarf edecek ortamı sağlamıyordu. Fakat sonunda o ortamı zor da olsa bulduk ve kolları sıvadığımızda ilginç bir hikayesi olmuştu. 


TUĞÇE SAN - RUSH REMIX ARANJE VE VIDEO KLİP HİKAYESİ 

2011 yılında ''Zafeeer, Tuğçe San Geliyooor'' diyerek uzun zaman sonra yaz aylarında Türkiye'ye geleceğini söyledi. Dinleyicisine hatırlatmak için benim ricamla, Ah Canım Ahmet'in yeni albümündeki bir parçada ABD'de kayıt yaparak düet vokal yapmış ve ayrıca Şimdi 90'lar isimli bir albümde de kendi şarkısıyla yer almıştı. Fakat elimizde Tuğçe San'ın hiç kullanılmamış bir İngilizce şarkısı da vardı. Benim asıl hedefim o parçayı yenileyerek kliplendirmekti. Mesafeler sebebiyle bir araya gelip RUSH şarkısına modern bir güncelleme yapmamız çok zordu. ABD'de stüdyo kaydı için vaktimiz de olmayınca, ''Parçanın 20 yıllık kaydına remix yapalım'' dedim. Tuğçe yine beni kırmadı ve şarkının remix yapılabilmesi için harekete geçtim. 


Biliyorsunuz yıllarca Dj'lik de yaptım, stüdyo kayıtları ve düzenlemeleri de bilirim ama ''Her şeye atlıyor. Kendi yapmış'' dedirtmemek için remix işini başkasına vermek istedim. Onlarca başarılı aranjör ve dj'e parçayı ilettim ama elimizdeki çok eski kayıt olduğu ve acapella (solo ses kaydı) olmadığı için hiç biri remix yapamadı. Bir kaçı da, ''Stüdyoda okusun parçayı, yeniden aranje edelim'' dediler. (Sanki biz bilmiyoruz onu! Yaylılarla macun çekecekler.) Baktım ki çare yok, ''İş başa mı düştü'' derken, Tuğçe'nin İzmir Türkiye'ye gelme vakti geldi. Elde var 20 yıllık bir müzik kaydı. O klip çekilecek ama İstanbul'da da buluşamıyoruz. 


İstanbul'da bir araya gelemeyince İzmir'e gitmeye karar verdik. Son dakikada şehir dışına götürebilecek HD kamera da bulamadık ama bir şekilde klibi çekmek zorundayız. Çünkü günler sayılı. Mecburen minimum bir ekip ve ekipmanla İzmir'e klibi çekmeye gittik. 1 günde her şeyi bitirmemiz gerekiyor. Mekan, kast vs. hiç bir şey yok ortada. ''İzmir'' deyince aklıma ilk gelen çok eski dostum ünlü modacı Ertan Kayıtken'i aradım ve klibin durumunu anlattım. ''Miss Model Güzellik Yarışması için 20 kız, 20 erkek, 40 modelimiz otelde prova yapıyor. Sana uyarsa yarım saatte çek klibi'' dedi. 

Tuğçe San - Rush 2022 Techno Version | 



Yine İzmir'den bir arkadaşımız olan Dj Eva'yı da alarak klip çekimine gittik. Şarkının elimizdeki orijinal müziği düşük tempolu haliydi. Ben klibi oradaki sözlere ve tempoya göre yarım saatte çektim. Remix yapılınca klipteki görüntü senkronunu ona göre adapte edecektim. Zor olacaktı ama Tuğçe San'ı yeni nesile hatırlatmak için gereken her şeyi yaptık ve İstanbul'a döndük. 

Tuğçe San - Rush 2022 Summer Version | 


Şarkının ABD'de stüdyo okumaları yapılabilir mi diye beklerken 6 yıl geçti ve bir türlü fırsat olmadı. Sürekli hayranları da klibi soruyordu. Şarkı bitmeden klibi tamamlayamazdım. Başka bir video klip çekimi işini konuşmak için beni arayan Cüneyt Üstüner'le sohbet ederken, ''Tuğçe San'ın klibi çektim, müzik remix lazım. Kimse beceremedi. Bilirsin biraz kafa yorarak yapılabilir aslında ama yapamıyorlar işte'' deyince, Cüneyt de, ''Ben yaparım. Hangi tarz istediğinizi söyleyin yeterli'' dedi. Aynen de ne konuştuysak öyle oldu. 8 farklı versiyon yaptı, ellerine sağlık. Yani Tuğçe San - Rush parçasının remixlerini 2017'de Cüneyt Üstüner yaptı. 


2011'de klibi çektiğimizde görüntüler HD olmadığı için 2017'de klibi tamamladığımızda çok net olmamıştı. Ben de 2022'de revizyon yaparak iki yeni kliple Techno ve Summer versiyonlarını da HD çözünürlükle sevenlerine sundum. Yani 10 yıllık bir klip hikayesi oldu. 


1996 yılında bubbeling müzik remix'ini benim yaptığım Tuğçe San - Prenses parçasına 2023 yılında klip hazırlayarak sevenlerinin beğenisine sunduk. 

Tuğçe San - Prenses 2023 Bubbeling 96 RMX | 



Tuğçe San'ın Prenses şarkısını da 2023'te video kliplendirdik. Parça 1996'da ilk çıktığında remix versiyonunu yapmıştık. Sonrasında hiç klibi çekilmese de çok büyük ilgi görmüştü. 2023'te yeni nesile de ulaştırmak amacıyla, şarkının sevimli havasını yansıtacak biçimde çizgi film tadında eğlenceli bir video klip hazırladık. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ