🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

DISCOVERY DMAX TÜRKİYE 5 YAŞINDA

Doğuş Grubu, Discovery Communications ile 2015'te yaptığı ilk stratejik ortaklığa 23.01.2018 itibariyle bir yenisini daha ekledi. Kanalları arasında Eurosport, TLC, Discovery Channel, Discovery Kids, Travel n Living, Animal Planet, DMAX gibi pek çok konsept kanal bulunan Discovery, NTV Spor frekansı için Doğuş Grubuyla 1.2.2018'de anlaştı. Aylar öncesinden anlaştıklarını duyurduğumuz NTVSpor frekansı Discovery bünyesine geçti. 2021'de Discovery Group Türkiye yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek BLU TV ile anlaştı. Discovery'de Grigory Lavrov'un, Ticari Pazarlama’dan sorumlu ve aynı zamanda Türkiye’de TLC ve DMAX kanallarından sorumlu Genel Yayın Yönetmeni olacağı duyuruldu. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 

DISCOVERY TÜRKİYE'DE YENİ YÖNETİM 

Discovery Türkiye'de yeni yönetim belirlendi. Discovery 2012 yılından beri İstanbul ofisiyle de boy gösteriyor. TLC ve DMAX kanallarıyla beğeni toplayan Discovery’nin Türkiye'deki ticari faaliyetleri Andrei Grigorescu'dan soruluyordu. Ayşen Şenon ise Discovery’nin Türkiye'de yayın yapan ücretsiz kanalları TLC ve DMAX'in stratejik ve operasyonel yönetiminden sorumlu Genel Yayın Yönetmeni olmuştu. Ayşen Şenon, Lifetime ve Nickelodeon Türkiye kanallarının Genel Yayın Yönetmenliği, MTV Türkiye İletişim Direktörlüğü görevleri yapmıştı. Bugün kulislere düşen bilgiye göre Grigory Lavrov, Ticari Pazarlama’dan sorumlu ve aynı zamanda Türkiye’de TLC ve DMAX kanallarından sorumlu Genel Yayın Yönetmeni olacak. 


DISCOVERY VE DMAX HAKKINDA ESKİ HABERLERİMİZ 

Değişim, Eurosport Türkiye üzerine konuşulsa da bir erkek kanalı fikri de olduğunu duyuyordum ama net bilgi yoktu. Discovery Networks Türkiye Başkanı ve Genel Müdürü Lydia Fairfax, TLC'den sonra şifresiz ikinci kanalları DMAX'ı duyurdu. Ben de ona ek olarak DMAX TV ile ilgili bilgileri vereyim. DMAX Discovery bünyesinde yayın yapan bir kanal. Erkeklere hitap ediyor ama hemen cazibeli kadınların olduğu bir kanal zannetmeyin. Erkeksi kanal dersek daha doğru olabilir. Güç, kuvvet, kavga, gürültü, dövüş, zorlu arazi şartları, acil durumlar vs. içerikli programlar yayınlayan Reality TV tadında bir kanal. Biraz bizim WTV Turk Kanalımıza benziyor. 

Aynı gruba ait TLC Kanalının içerikleriyle hemen hemen aynı. Muhtemelen TLC (The Learning Channel) içeriklerini orijinaline uygun hale getirip, DMAX'ı benzer formatta ekrana getirecekler. DMAX'ta %70 dış yapım, %30 yerli yapımlar izlenecek. NTVSpor'da izlediğiniz Boks maçlarının yanı sıra Formula E yarışları da yine DMAX TV'de yer alıyor. 2021'de Discovery Group Türkiye yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek BLU TV ile anlaştı ve Dünyada ses getirecek büyük bir dijital içerik platformuna 5 Mayıs 2021'de dönüştürmek üzere çalışmalara başlandığı duyuruldu. 


Sektördekilerin merak ettiği bir diğer konu da eskiden Kanal D'nin DMAX isimli bir markasının olmasıydı. Onunla ilgili bir sorun yok. DMAX Türkiye için patent de alındı. Doğuş Medya Center içerisinde DMAX rejisi teknik olarak hazır. 17 Mart 2018 gece 22.30'da NTV SPOR kapandı ve DMAX TV yayınlarına başladı. (Bizim ilk günden beri 17 Mart 2018 olarak duyurduğumuz açılış tarihinde DMAX TV yayına girdi.) İzleyicilerin merakla beklediği kanal çok karmaşık bir yayın formatı üzerinde devam ediyor. Bugün bir duyu ile tenis maçlarını da DMAX'ın yayınlayacağını öğrendik. ''Kardeşim o halde neden NTVSPOR'u kapattın'' demek isterim. D-Max sürekli aynı içerikleri yayınlıyor ve bence TRT Belgesel Kanalı'nın çok gerisinde kalıyor. Bir arayış içerisinde olguları ekrana yansıyor ve izleyicileri artık kanala olan ilk günkü sadakatini yitirmeye başladı. 


4 yorum:

  1. Adsız3.2.18

    DMAX güzel kanal olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın FTV İzleyicisi: NTV Spor'un yerine geçen DMAX da kendi alanında güzel işler yapıyor.

      Sil
  2. BENCE D MAX HAYALLERİDE TUTMADİ İSTEDİKLERİ GİBİ OLMADİ PASTADAN İSTEDİKLERİ PAYİ ALAMADILAR

    YanıtlaSil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ