🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

HABER GLOBAL TV KANALI 4 YAŞINDA

Türkiye'de yayına başlayacağı haberini ilk defa fortunaTV'nin duyurduğu Haber Global TV, Azerbaycanlı Global Medya Grubu'na ait. 21.08.2019'da yayına başlayan ve 4. yaşını kutlayan Haber Global, 2022 yılında transfer ataklarına devam ediyor. Şu anda belki de Türkiye'nin en geniş spiker kadrosuna sahip olan haber kanalı konumuna geldi. 


BUKET AYDIN HABER GLOBAL TV'DE 

Haber Global 2021 yılında Buket Aydın'ın yeni programı ''Koltuk'' ile yeni bir başlangıç yaptı. Buket Aydın; ''Birbirinden iyi konuklarla her hafta gündemi biz belirleyeceğiz. Çok heyecanlıyım ve mutluyum'' açıklaması yaptı. Yıllardır CNN Türk ekranlarının ''Havayı Koklayan Adam'' olarak bilinen meteoroloji spikeri Bünyamin Sürmeli de Haber Global'e katıldı. 


OKAN BAYÜLGEN HABER GLOBAL TV'DE 

Haber Global, 2021 yılında transfer ataklarına devam ediyor. Okan Bayülgen de sevilen programları Uykusuzlar Kulübü ve Muhabbet Kralı ile Haber Global'e katıldı. 


HABER GLOBAL HAKKINDA İLK HABERLERİMİZ 

Türkiye'de yayına başlayacağı haberini ilk defa fortunaTV'nin duyurduğu Haber Global TV, Azerbaycanlı Global Medya Grubu'na ait. Kanalın yayına başlangıç süreci sancılı olmuştu. 21.08.2019'da yayına başlayan Haber Global'in ilk aylarında Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş aniden istifa etmişti. Ardından Erdoğan Aktaş'ın göreve geldiği kanal, Türkiye'de önemli görevler üstlenmiş sunucu ve habercileri transfer etmişti. Sürekli ayrılık haberlerinin merkezi olan Haber Global televizyonunda son olarak Tuba Atav, Genel Yayın Yönetmeni oldu. 

Transfer arayışına giren televizyonda Mirgün Cabas 18 Haber Bültenini sunmaya başlıyor. Şirin Payzın'la da temasların sürdüğü belirtiliyor. Haber Global, muhalif bir çizgiye yönelmiş gibi görünüyor. Bugün (15 Mart 2020) ise bambaşka bir gündem var. PAL FM'in sahibi Mubariz Mansimov FETÖ şüphesiyle göz altına alındı ve kendisine iftira atıldığını söyledi. SOCAR Başkanı ve CEO'su için FETÖ suçlaması yaparak ''Elimdeki belgeleri paylaşacağım'' dedi. Haber Global, SOCAR ile olan bağı sebebiyle konu derinleşince Haber Global'e de sirayet edecektir. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir)


Bu haber ilk defa fortunaTV'de | Bir kez daha fortunaTV haklı çıktı ve TR24 isim değişikliğine gitmek zorunda kaldı. Kanalın yeni adı Haber Global TV oldu. Kanalın sahibi olan Global Medya Grubu'nu tanıyalım. TR24 Haber TV Kanalı için İstanbul'da çalışmalara başlayan Azerbaycanlı Global Medya Grup, ARB TV, ARB:24, ARB Güneş, ARB Ulduz, ARB Kepez, ARB Şeki, ARB Şimal, ARB Cenub, ARB Aran kanallarının sahibidir. TR24 isminin değiştirilmesinin ardından Türkiye'de Global Haber Kanalı yanı sıra ileriye dönük bir kaç televizyon projeleri daha var. Türkiye'de önemli görevler üstlenmiş sunucu ve habercileri transfer etmeye başlayan Haber Global TV'nin, eskiden Seyrantepe'de Kanal 6 ve CINE5'in yayın yaptığı binadaki stüdyosu hazır. Türkiye'de ilk defa yayın odaları ve stüdyo fotoğrafları paylaştığımız Haber Global TV, biz yazımızı güncellerken ilk yayınına 21.09.2018'de başladı. 

Yayına başlangıç anını yine ilk kez fortuna TV twittter hesabından paylaşmıştık. Kanalın açılış anonsundan itibaren, koridorlarda ve açık ofiste ekiple röportajlar yapıldı. Biz de kanalı ziyaret etmiş kadar olduk. Çok samimi bir açılış olduğunu söylemeliyim. Ekibinin hemen hepsi tecrübeli isimler olduğu için Haber Global'in kaliteli bir kanal olacağına şüphemiz hiç olmadı. Ekrana yansıyanlar benden tam not aldı. İlk yayın günlerinde ufak tefek aksaklıklar ve hatalar da olabilir ama görmezden gelmek gerekir. ''Eğer yoğun siyasi kimlik taşıyan bir kanal olmazsa en çok izlenen televizyonlardan biri olacaktır. Siyasi kimliğe bürünürse ilk eleştiren de yine ben olacağım'' demiştim. Televizyonculuk standartlarına şu ana kadar uyduklarını gözlemliyorum. ''Tam puan verebileceğim ve ''temiz iş'' diyebileceğim harika bir kanal oldu. Haber Global TV bence iyi başladı ve iyi gidiyor. Ekrana yansıyan pozitif enerji ile haber kanalları arasında kumandamda 3. sıraya yerleştirmeye değer buldum.'' Gündemdeki bir kaç Haber ve Spor konusunda diğer kanallardan önce yakaladıkları fırsatları çok iyi değerlendirerek, önemli röportajlar ve görüntüleri yayınlayarak başarılar elde eden Haber Global'in yükselişi sürüyor. 

Haber Global'in, Azerbaycanlı yönetimle birlikte Genel Yayın Yönetmenliği'ni Erdoğan Aktaş yapıyor. Seda Selek, Erhan Ertürk, Oğuz Haksever, Senem Toluay Ilgaz, Osman Girgin, Ekin Olcayto, Gülay Özdem, Nevra Öner, Süheyla Demir, Cansu Şimşek, Onur Tuğrul, Melike Saied, Bora Balar, Gülnur Üykü, Ersen Kıyga ve Özge Uzun kadroya dahil oldu. Kuruluş aşamasında belirttiğimiz üzere Global Medya'nın Türkiye yatırımı sadece haber kanalı değil bir de eğlence kanalı üzerineydi. Halen bu plan devam ediyor. Kulislerde önce Kanal D / CNNTÜRK ismi, ardından da TV8 ismi, satın almayla ilgili konuşulmaya başlandı. Ardından Show TV ismi de geçti. Henüz net bir girişim yok ama mutlaka bir eğlence kanalı açılacağı kesin. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 



GLOBAL MEDYA GRUBU 
Global Medya Grubu'nu tanıyalım. TR24 Haber TV Kanalı için İstanbul'da çalışmalara başlayan Azerbaycanlı Global Medya Grup, ARB TV, ARB:24, ARB Güneş, ARB Ulduz, ARB Kepez, ARB Şeki, ARB Şimal, ARB Cenub, ARB Aran kanallarının sahibidir. Haber Global TV HD 24 Eylül 2018'de yayına başladı. 

HABER GLOBAL TÜRKSAT FREKANSI: 
12245 mhz Yatay (H) 27500 
Digitürk 47. kanal 
D-Smart 53. kanal 
tüm platformlarda yayın başlayacaktır. 


HABER GLOBAL HAKKINDA (eski haberimiz) 

Bu haber ilk defa fortunaTV'de | Bir kez daha fortunaTV haklı çıktı ve TR24 isim değişikliğine gitmek zorunda kaldı. Kanalın yeni adı Haber Global TV oldu. Türkiye'de ''Global Yapım'' vb. benzer isimler olduğu için Haber Global isminin de yeni bir krize sebep olabileceği konusunda da uyarmıştım. Kaçıncı kez bilemiyorum artık ama yine haklı çıktım. ''Haber Global'' ismi tescil edilmeyince ''HG Haber Global'' ismiyle yeniden başvurdu. Azerbaycanlı Global Medya Grubu'nun Türkiye yatırımı olan kanalın kuruluş sürecindeki sancılar bitmek bilmedi. Yöneticileri beni arayarak ''Seçimde yayındayız, seçim grafikleri bile hazır, siz de izlersiniz'' diyerek kinayeli ifadelerde bulunmuşlardı. Ben de kendilerine; ''Keşke girebilseniz ama seçimde yayına giremeyeceksiniz. Ben yazdıklarımın arkasındayım. Teknik olarak hazır olabilirsiniz ama RTÜK başvurunuz henüz kabul edilmedi'' demiştim. Nihayetinde seçimde yayına giremediler ve bir tane bile açıklama yapmaksızın sessizliğe büründüler aylarca. 

Bir bildiğimiz var ki söylüyoruz değil mi? Türkiye'de eksiksiz her televizyon kanalının yöneticisi kuruluş aşamasında beni arar, istişare ederiz ve stratejik olarak destek veririm. Fakat yazımda, ''Açıklama yapın'' dedikçe, Haber Global sessiz kaldı ve sonunda açıklamayı bize değil de diğer medya sitelerine yaptılar. Yani haberi bizden okuyup, açıklamayı başka yerlere yapmayı tercih ettiler. Peki sonuç ne oldu? Aylarca izleyiciyi oyaladılar. Sonunda 24 Eylül 2018 ilk yayın tarihi olarak duyuruldu. Bu duyuru da, on binlerce kişinin okuduğu bu yazıdan 1 gün sonra yine diğer medya sitelerine yapılmış. Bildiğiniz üzere, kurumların plan programını aksatmasın diye biz her bildiğimizi buraya yazmıyoruz. Bilinmesini istedikleri şeyleri kendileri duyurur diye bekleriz. ''Bazı bilgiler erken yazılırsa kurumların sürprizleri bozulur'' düşüncesiyle etik ilkelerimiz gereği buna çok dikkat ediyoruz. 

Bu sebeple Haber Global'in yayın tarihini de ilk öğrendiğimizde hemen yazmadık. Aylarca kapalı devre yayın denemeleri yapan kanalın ekran görselleri, reji ve stüdyo görselleri bizde olmasına rağmen yazılarımızda ekran görselleri grafiklerini kullanmadık. Yani, Haber Global Kanalı yayına başladığında ekrana nasıl bir görüntü yansıyacağını aylar öncesinden bilmemize rağmen sadece yayın odasını gösteren bir kareyi tercih etmiştik. Türkiye'de ilk defa yayın odaları ve stüdyo fotoğraflarını paylaştığımız gibi yayın ekranından görselleri de şimdi paylaşıyoruz. (Akşama tüm diğer medya siteleri de gündeme getirecektir.) Haber Global hakkında ilk günden beri bildiğim ama yazmadığım bir ''Socar'' desteği vardı. Türkiye'den RTÜK lisansı alabilmeleri için etkisi olmuştu. Socar yatırımlarının canlı yayınları da artık ekrana yansımaya başladı. 


HABER GLOBAL TV'DE NELER OLUYOR? (eski haberimiz) 

Haberi ilk duyurduğumda künyeyle ilgili isim vermeden bir eleştiri yazmıştım. Eleştirinin sonuna da ''Neden böyle söylediğimi sonra anlarsınız'' notunu düşmüştüm. Bu cümleme istinaden kanal yöneticisi TR 24 için arayarak bazı yeni bilgiler verdi ve biraz sitem etti. ''RTÜK lisansıyla ilgili bir sorun yok, başka bir kanal ismiyle çıkarak (MMC) sonradan değişikliğe gitmemek için TR 24 isminin RTÜK'ten resmi onayını bekliyoruz. Seçimden önce yayındayız. Seçim ekranımız hazır. Yayına başlayacağımız gün sizi bilgilendiririz. Global Medya Grubu'nun Türkiye'deki diğer kanallarının açılışı ise Temmuz'da yapılacak'' dedi. Ben de; ''Yazdıklarımın arkasında durduğumu ve haklı çıkacağıma emin olduğumu ama kurumunuza ve kendinize bir zararı olmasın diye yazımın eleştiri kısmını sileceğimi'' belirterek yazımdan kaldırmıştım. Görülüyor ki yine haklı çıktım. 




Seçimde yayına giremedikleri gibi, yine bir açıklama yapmadan sessiz sedasız beklemeye geçtiler. ''Neyin ne olduğu belli değil Haber Global'de'' diye düşünürken Azerbaycanlı 25 yıllık meslektaşıma bir röportajda rastladım. Global TV'nin Azerbaycan'daki kanallarının durumuyla ilgili bir sürü soru sordum. Beni fazla şaşırtmayacak cevaplar aldım. Tüm detayları vermek doğru olmaz ama ''Pek varlığı belli değil'' diyerek baştan beri aklımın bir köşesindeki düşünceleri de doğrulamış oldu. Şahsi kanaatime göre Global Haber, Türkiye'de ses getirecek transferlerle vitrin yaparak dikkat çekiyor ve asıl amaçları ileriye dönük olarak kanalı satmak olabilir. Çünkü, kanalın kuruluş aşamaları hepimizin takip ettiği gibi çok enteresan ilerledi. İşin en ilginç kısmı ise olan bitenle ilgili hiç bir açıklama yapılmadı. 3-5 kelimelik açıklamalarının hepsi de geri tepiyor. Yeni ve güçlü televizyon kanallarının çoğalması hepimizin isteği ama her şey yolu yordamına göre olursa daha güzel olacak. Televizyon yatırımcılarına her zaman yaptığım tavsiyeyi bir kez daha tekrar edeyim. ''İyi araştırma yapmadan bu işlere kalkışmayın, sonuç hüsran oluyor.'' (Gelişmeleri takipteyiz, yeni bilgi geldikçe güncellenir.) 

4 yorum:

  1. Emekli Soytarı24.5.18

    Leman Çakın ve Gazi Karadağ'ın içinde olduğu bir oluşumdan hayır beklenmez

    YanıtlaSil
  2. Değerli izleyicimiz, cevap hakkı gerektirecek yorumlar yazmayınız.

    YanıtlaSil
  3. bence rupi tv olsun :D

    YanıtlaSil
  4. bence kanal6 isim hakkını satın alsınlar yadfa cine5 yada teleon yada hbb

    YanıtlaSil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ