🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TYT TÜRK TV KAPANDI AÇILMIYOR

Bu haber ilk defa fortunaTV'de: Türkiye'nin Yeni Televizyonu sloganının baş harflerini alan TYT TV'nin yayına başlayacağını ilk defa biz duyurmuştuk. Sancılı bir sürecin ardından yayına iddialı başlamış ve kısa süre sonra da mali kriz sebebiyle uydudan çıkmak zorunda kalmışlardı. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Ersin Yılmaz'ın yaptığı TYT TÜRK TV Kanalı genele hitaben yayın yapacaktı. Majör kanallar arasına girmek hedefiyle yola çıkan ekip, stüdyolarının hazırlıklarını çok öncesinden tamamlamıştı. O dönem yayına başlaması beklenen TYT TÜRK TV'nin stüdyo görüntülerini yine ilk defa fortunaTV paylaşmıştı. Ardından kısa sürede yayına son vermişlerdi. Şimdi ise Ekim 2021'de yeniden yayına başlamak için çalışmalar yapıyor. Eski binasından taşınarak yeni merkezinden TYT TÜRK yayına devam edecek. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 



TYT TÜRK HAKKINDA ESKİ HABERLERİMİZ 

Bugün (03 Aralık 2018) TYT TÜRK yöneticisi de beni bilgilendirdi. ''Kanalın yayın platformlarıyla görüşmeleri devam ediyor. Program çekimlerimize devam ediyoruz. Güzel projeler ortaya çıkarttık. Her şey bütünüyle hazır olduğunda yayına başlamak ve o zaman daha detaylı bilgi vermek istiyoruz. Şimdilik haberinizde yer alan bazı bilgiler saklı kalsın'' diyen yöneticisi, TYT TÜRK TV hakkında bilgi verdi. Biz de yazımızı bu bilgiler doğrultusunda o tarihlerde güncellemiştik. Aylardır yayına başlaması beklenen kanalın yönetiminden (az önce 2 Ağustos 2019) yeni güzel haberler geldi ve uydu sinyali almaya başladık. 

Mart 2019'a girdiğimiz günlerde bir süredir kanalda yeni yapılanmadan kaynaklanan gecikmeler ve sorunlar vardı. Ağustos 2019'un ilk günlerinde sıcak yaz havasını serinliğe çevirecek bir yayın çıkışı haberi geldi. TYT TÜRK artık uydu sinyalini de vermeye başladı ve bugün (5 Ağustos 2019) 18.30'da yayında. ''Hadi hayırlısı olsun'' diyerek izlemeye başladığımız kanalda maddi sorunlar çok uzun süredir devam ediyordu. Yöneticileri rica ettiği için haberimizi o günlerde güncellerken ''Kriz konusunu'' gündemden kaldırmıştık. Fakat yeniden her şey başa döndü ve 80 kişinin işine son verildi. Gerekçe olarak, ''Lisans işlemlerinin uzun sürmesi sebebiyle aylarca cepten yiyen kanalın, yayına başladığında da platform izinlerinin gecikmesi'' gösterilmiş. 

Takipçilerimizin bildiği gibi TYT TÜRK Kanalı'nın kurulmasıyla ilgili ilk haberi ve bilgileri fortunaTV vermişti. İlk günden beri kanalda ne olup bitiyorsa burada yer verdik. 50 Bine yakın sayıda okunan bu yazımızın etkisiyle kanal yöneticileri arayıp haberlerimizi teyit ederek bazı değişiklikler de talep etmişlerdi. Biz de, kanala destek olmak için yazı içeriğimizde değişiklikler yapmıştık. Ben yine diğer detayları vermeyeceğim ama haberimizi ilk girdiğimiz gün okuyanlar da biliyor ki, krizin sebebi lisans ya da platform meselesi değil, ilk ortakların ayrılmasıyla ilgili bir durumdu. Fazla detay vermiyorum. Konu anlaşılmıştır. Şimdi ise medya kulislerine TYT Türk TV 5.5 Milyon TL ücretle satılıyor olarak yansıdı. Benimle irtibat kuran yatırımcıları yönlendirdim ve görüşmeler yapıldı. Böyle işler hemen sonuçlanmayacağı için, biraz bekleyeceğiz. Kısa süre sonra büyük değişimler yaşanabilir. Takipteyiz. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 


Bu haber ilk defa fortunaTV'de: Türkiye'nin Yeni Televizyonu sloganının baş harflerini alan TYT TV'nin yayına başlayacağını ilk defa biz duyurmuştuk. Sancılı bir sürecin ardından yayına iddialı başlamış ve kısa süre sonra da mali kriz sebebiyle uydudan çıkmak zorunda kalmışlardı. Bu süreçte TYT TÜRK TV'yi satın almak için bana ulaşan ve gerekli bilgileri vererek yönlendirdiğim bir holding, televizyon binasında görüşme gerçekleştirmişti. 5.5 Milyon üzerinden konuşulan satış sürecinin ''gizli kalması benden istendiği için'' haberimizde yer vermemiştik. İlk görüşmelerde fiyat konusunda anlaşılamamıştı ama net bir sonuç da çıkmamıştı. Yatırımcıyla son görüştüğümde, ''Biz anlaşmak üzereydik ama AKEV'le ilgili haberler duyduk. Biz de anlayamadık'' demişti. Sonrasında TYT Türk ile AKEV Üniversitesi'nin anlaştığı ve İstanbul stüdyolarının kullanılacağı yönünde basın açıklaması yapılmıştı. Yine ilk defa fortunaTV'den duyacağınız üzere, şimdi de Halk TV, TYT stüdyolarını kiraladı. İşin en önemlisi de, TYT Türk lisansı artık Tarım Türk kanalına geçti. Yani TYT Türk'de işler karıştı ve istifalar art arda geldi. Halk TV ile olan anlaşma da bozuldu ve onlar da Bakırköy taraflarına taşınma planları yapıyor. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 

TYT TÜRK ve AKEV ÜNİVERSİTESİ ANLAŞTI MI? 

2020 Ocak ayının son haftalarında ise memleketim Antalya'nın en eski eğitim kurumlarından biri olan AKEV Koleji'nin yeni kurulan üniversitesi için bir girişimde bulunuldu. AKEV Üniversitesi, ''Radyo televizyon, sanat ve grafik tasarım'' alanlarına çok önem veren bir kurum ve burada eğitim görenlerin uygulamalı eğitim alabilmesi için TYT TÜRK TV ile bir anlaşma yaptığı duyuruldu. ''TYT TÜRK TV ile ortak oldular'' diyebileceğimiz bu anlaşma için; ''Antalya AKEV Üniversitesi kapsamında iletişim sektörüyle doğrudan ilişkili Sanat Tasarım Fakültesi bünyesinde yer alan Radyo Televizyon Sinema bölümü, İletişim Tasarım bölümü ve Meslek Yüksek Okulu içerisindeki Grafik Tasarım bölümünde eğitim gören öğrenciler teorik bilgilerini profesyonel bir ortamda uygulama imkanı bulacak'' açıklaması yapıldı. 


TYT TÜRK TV LOGOSU 
TYT logosu ile TVT logosunun benzerliğini göz önünde bulundurursak, ''Acaba bu kanal TVT yerine mi geçecek?'' diye aklımızdan geçirdik ama böyle bir değişim olmayacak. Yine logosuna istinaden, uzaktan bakınca TYT değil de ''M'' harfi ve hatta ''İYİ (KAYI)'' yazıyor gibi görünüyor. Bir de, TYT'yle aynı ismi taşıyan Amerika'daki The Young Turks TYT Kanalının bir alakasının olmadığını belirtelim. TYT TÜRK'ün ''Türkiye'nin Yeni Televizyonu'' sloganının baş harflerinden oluştuğu söylenen logoyu yöneticileri de teyit etti. (Yeni bilgiler geldikçe haberimiz güncellenir.) 

TYT TÜRK TV Web Sitesi: www.tytturk.com 
TYT TÜRK TV Frekans: Türksat 12034 Dikey (Vertical) Symb 27500 
Platformlar: Digiturk - D-Smart - Kablo TV - Turkcell TV+ 

16 yorum:

  1. Kanal şu an yayın yapmıyor sitesinde sitesi kapandı kanal tekrar yayın yapacak mı bir bilginiz var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TYT Türk TV haberimiz güncellenmiştir.

      Sil
  2. Kanal İnternet üzerinden son olarak yayın yapıyordu şubat ayının sonlarında intetnet sitesi kapandı kanal terkar yayın yapacak mı bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TYT Türk TV haberimiz güncellenmiştir.

      Sil
  3. Adsız14.6.21

    Sevgili fortuna Medya bu kanal YouTube'dan tekrar yayında Bu konu hakkında bir bilginiz var mı? Cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir bilgi verilmedi. Gelişmelerde haberimizi güncelleriz.

      Sil
    2. TYT Türk TV haberimiz güncellenmiştir.

      Sil
  4. Adsız6.8.21

    Kanal web sitesinde yayına geçti bir bilginiz var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TYT Türk TV haberimiz güncellenmiştir.

      Sil
  5. Adsız9.8.21

    Yeni binası eski binası kadar iddiası mı yoksa normal yayın yapılabilecek bir bina mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz bir görsel yok. Olunca paylaşırız.

      Sil
  6. TYT TÜRĶ TV EKİMDE YAYINI OLACAK MI OLURSADA YAYININA KALDIĞİ YERDEN ULUSAL KANAL OLARAK BENCE YAYININA YİNE DEVAM EDER ÜZÜLDÜM TYT TÜRK TV NIN KAPANMASINA TYT TÜRK TANITIMI YAPILMIŞTI EKRAN YÜZLERİ TANITILMI ŞTI O AKŞAM BEKLITORUZ TYT TÜRK TVYİ YİNE HASRETLE

    YanıtlaSil
  7. EKİM AYI AYININ SONUNA GELDİK TYT TÜRK TV UYDU YAYINI YOK BU HAFTA BA ŞLARMI?

    YanıtlaSil
  8. TYT TÜRK TV UYDU YAYINI HD OLUR YENİ UYDU FREKANSINDA KALDIĞI YERDN N TÜRK SİNEMASI YABANCI FİLIMLER YEMEK PROGRAMLARI ANA HABER SPOR HAVA DURUMU DAHA FAZLASI İLE TEKRAR DAN TYT TÜRK TV Yİ EVLERİMİZDE IZLE RİZ

    YanıtlaSil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ