🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TRT MÜZİK TELEVİZYONU 13 YAŞINDA

TRT Müzik, 14 Ağustos 2018'de HD yayına geçti. TRTMüzik Kanalı 11 Kasım tarihinde test yayınına başlamıştı. Benimle aynı dönemlerde Müzik Kanallarında yer almaya başlayan dostumuz Sema Öztürk, TRT Müzik Kanalı'nın ilk sunucusu oldu. TRT Müzik Televizyonu, Sema Öztürk'ün sunduğu, (Medya Danışmanlığını o dönem benim yaptığım) SİMA ve BasTürk grubunun konuk olduğu ilk programla test yayınına başladığı için, kanalın ilk dakikalarına da sıcağı sıcağına şahit olmuştum. Böylece 16 Kasım'da TRT MÜZİK resmi yayınına başladı. 24 saat müzik yayınına başlayan TRT Müzik, ''Türk müzik tarihine damgasını vurmuş sanatçıların 80 yıllık arşivini'' izleyicilerle paylaşıyor. Zeki Müren'in ilk sahne yılları, Neriman Tüfekçi'nin TRT Radyosu'ndaki ilk türküleri, Kani Karaca'nın unutulmaz tasavvuf müzikleri, Hamiyet Yüceses'in şarkıları izleyicilerle yeniden buluştu. 


Kanalda, ''Prime Time''da Türk Halk ve Türk Sanat Müziği çalınarak ezber bozuluyor. Pop, rock, hip hop, tasavvuf ile yabancı müziklerin de yer aldığı kanal, eski radyo günleri tadında yeni programlar, canlı yayınlar, konuklar, fasıllar, klip kuşakları, sinema programları, müzik haberleri ve müzik belgeselleriyle de zengin bir çeşitleme sunuyor. ''VJ'' sistemiyle şarkı sunulması yönteminin fazla uygulanmadığı TRT Müzik, tüm platformlardan yayın yapıyor. 


TRT yetkilileri, ''kanalın diğer müzik kanallarından farklı olarak klip odaklı değil, tam bir müzik kanalı şeklinde olduğunu'' belirterek, haberden eğlenceye, belgeselden canlı yayınlara, müziğe dair her şeyin olduğunu, dinleyiciyle var olan kanallardan farklı bir alternatif sunulduğunu ifade ediyor. TRT'nin kadrosunda bulunan 425 sanatçı da yeni kanalda kendine yer buluyor, burada programlar yaparak veya dinleti sunarak halkla buluşuyor. Ancak popüler radyo kanallarındaki bazı sunucular da TRT Müzik'te program yapıyorlar. Merkezi, İstanbul Ulus Stüdyoları olan TRT Müzik için, yeni personel alımına gidilmesi yerine, İstanbul'daki mevcut kadro değerlendirilmişti. Yayına başladığı dönemde; ''TRT Müzik Televizyonu logosunu da yenilerse daha iyi olacağı fikrindeyim.'' demiştim. 13. yılında TRT Müzik Kanalı logosu da değişti. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 

TRT MÜZİK Kanalı İLK CANLI YAYINI Böyle Yapıldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ