🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

CINE 1 TV KANALI B.EVLER'E TAŞINACAK

Bu haberin detayları ilk defa fortunaTV'de: 2002 yılında Yeni Renkler Televizyon Yayıncılık Yapımcılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak kurulan Expo Channel TV, kendi alanında dünyada bir ilki gerçekleştirerek sektörel tv kanalı olmuştu. 2022 sonunda Expo Channel lisansı satılarak CINE 1 TV Kanalı oldu. Ocak 2023'te yayına başlamak üzere geri sayıma yapan televizyon, ''Genel Yayın'' kategorisine geçerek RTÜK'ten onay aldı. İstanbul Pendik'te bulunan Cine 1 binasından 23 Ocak'ta test yayınına başladı. Mayıs 2023'te logo değiştirdi. ''Cine 1 Ekran Yüzü'' diyebileceğimiz tanıdık bir isim Ece Pirim, kanalda program yapıyor. 


Yeni yatırımcıları, Cine1 TV Kanalı olarak web sitelerini aktif hale getirdi ve orada hep aynı döngüde kalan bir geri sayım vardı. (Uyarımızdan sonra siteden kaldırılmıştı.) Cine 1 Kanalı'nın Genel Müdürü Çelik Çelikyaman geçmişte ''Zafer Partisi Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.'' Fakat Cine 1 yönetiminin bana verdiği bilgiye göre ''Siyasi bir kanal olmayacak. Bağımsız olarak, Aktüel, Yemek, Sağlık, Kadın vb. genele hitap eden programların çekimleri şu anda yapılıyor. Sinema filmleri de yayınlayacağız'' diyerek seçim sürecinin sonrasına bırakmışlardı ama seçim bitince yavaş yavaş normal yayına dönmeleri beklenirken, ekranda Zafer Partisi söylemlerine sürekli rastladığımı belirteyim. Cine 1, İstanbul Pendik tarafından Bahçelievler adresine taşınacak. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 

CINE 1 TV ADRESİ FREKANS: 
www.Cine1.com.tr  
Türksat: 12265 V (dikey) 27500 


EXPO CHANNEL HAKKINDA ESKİ HABERLERİMİZ 

Yeni Renkler Televizyon Yayıncılık Yapımcılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak 2002 yılında Erem Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı M. Özhan Erem'in kurduğu Expo Channel TV, kendi alanında dünyada bir ilki gerçekleştirerek sektörel tv kanalı olmuştu. ''Engelli camiasına hassas yaklaşımları ve destekleri ile dünyada ve Türkiye’de bir ilke ev sahipliği yaparak, "Ben de Engelleniyorum. Engel Olma'' sloganıyla yayın hayatına yenilenen yüzüyle başlayacağını'' duyurmuştu. 


Kuruluşta ''Tematik Sinema Dizi'' kanalı olarak görünen Expo Channel'ın, ''Genel Yayın HD'' kategorisine geçiş için yaptığı başvuruyu RTÜK onayladı. Başvurunun onaylandığı gün demiştik ki; ''Bu başvuru sonucuyla birlikte tematik yayından vazgeçip genel yayın yapacağını anladığımız kanal engellilere yönelik yayından vazgeçerek farklı bir imaj çizecek olabilir'' demiştik. 15 Mart 2019'da KAP'a bildirildiğine göre, İstanbul ve KKTC merkezli Denge Yatırım Holding'in Yeni Renkler Televizyon Yayıncılık Yapımcılık bünyesindeki Expochannel ve TelemarketingTV'nin satın alınmasına yönelik görüşmelere başladığı duyuruldu. Gizlilik sözleşmesi gereği şimdilik fazla bilgi verilmedi. 


Fakat, bir kaç yıldır özellikle Arap ülkelerinden yatırımcıların ilgisini çeken ExpoTV'nin satışı için bir kaç defa ben de aracı olmuştum ama satın alma gerçekleşmemişti. Şimdiki muhtemel yeni sahipleri Denge Yatırım Holding olacak olan kurumun yönetimindeki 2-3 kişinin sinema ve televizyon geçmişi olduğunu ve hatta bu konuda uluslararası boyutta işler yaptıklarını da ilk defa bizden duymuş olun. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 

10 yorum:

  1. Cine1 tv yarin yayina basliyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberimizi güncelledik. Yeni detaylar haberin içeriğinde.

      Sil
  2. Cine1 tv 15 gün kaldi diyen yaziyi kaldirmislar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberimizi dikkatli okuyun. Kaldırılması gerektiğini biz söyledik.

      Sil
  3. genele hitap eden kanal olmasi iyi olur. gereginden fazla ekonomi. ve haber kanali var.izleyiciside sinirlli. haber ve ekonomiye gun icinde yarim saat bakarsin isadamlari bile kendi alanlariyla ilgisi olan konular disinda bu kanallari seyretmiyordur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmi CINE (Cinema) olan bir kanalın tematik sinema kanalı olması gerekir. Marka ismiyle yayın içeriği birbirini tamamlamalı. Fakat Cine1 genele hitap etmeyi tercih ediyor.

      Sil
  4. Cine1 yarin yayina basliyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni bir gelişme olursa haberi güncelleriz.

      Sil
  5. Cine1 tv 12265 V 27500 frekansta test ekran geldi

    YanıtlaSil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ