🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TRT SPOR AVRUPA KUPALARININ YAYINCISI OLDU

TRT Spor Kanalı, 9 Ağustos 2010 (TRT 3-Spor) ve 11 Nisan 2011 (TRT Spor) ismiyle kurulan bir spor televizyonu. İlgi ve talepler doğrultusunda yayın içeriklerinin büyük bölümünü futbola ayıran TRT Spor Kanalı yeni sezona Rıdvan Dilmen ''%100 Futbol'' ile hızlı girmişti. TRT Spor 2022'nin ilk haftasında logo ve ekran görsellerini değiştirdi. Turkuvaz yerine sporun asıl rengi olan yeşile döndü. Dekorların da değişimiyle yeni bir TRT Spor olarak karşımıza çıktı. 


TRT SPOR, TRT ve TABİİ AVRUPA KUPALARINI YAYINLIYOR 

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçları 3 sezon boyunca TRT kanalları ve TRT dijital platformu Tabii’de yayınlanacak. 🇹🇷 Türk takımlarının Avrupa maçları şifresiz olarak TRT 1 ve TRT Spor’da olacak. 


2022 DÜNYA KUPASI TRT'DE 

Katar'ın ev sahipliğindeki 2022 FIFA Dünya Kupası maçları TRT Spor Kanalı başta olmak üzere TRT'de olacak. Televizyon kanallarının uluslararası sözleşmeleri sebebiyle bazı maç yayınlarının kapsama alanı dışında bırakılması gerekiyor. Yani, TRT Spor izleyicileri maçları sadece Türkiye'den izleyebilecekken, örneğin Almanya'daki bir vatandaşımız Dünya Kupası'nı o ülkenin yayıncı kanalından takip edebilecekler. İnternetten de maçları izleyemezsiniz. Bu konu TRT ile alakalı değil, uluslararası yayıncılık sözleşmeleriyle ilgili bir durum. Frekanslarınızı güncelleyin. (En altta güncel frekans bilgilerine ulaşabilirsiniz.)   


MAÇ YAYINLARI 

2022'de 12. yaşına giren TRTSpor, ilgiyle izlenmeye devam ediyor. 2022 Süper Lig yayınlarıyla ilgili ihaleye de giren TRT, farklı bir paketle sadece TFF 1.Lig maçlarının yayınları ile Süper Lig özetlerine talip oldu. Eğer kazanılırsa, TFF 1.Lig canlı maç yayınları ve TFF Süper Lig özetleri TRT'de olacaktı ama ihaleden geri çekildiği söylentileri yayılı. Uzun bir süredir medyada, yeni sezonda TFF 2.Lig ve 3.Lig maçlarının TRT'den yayınlanacağı söylentisi yayılsa da resmi bir açıklama yoktu. Zaten haftada 45 maçı tek başına bir kanalın yayınlaması da mümkün değil, bir kaç maçı yayınlayabilirdi. MisliCom geçen sezonun haklarını satın alsa da, yine aynı sebeple tüm maçlara yer veremedi ve çekildi. 2021'den itibaren her kulüp kendi maçlarını yerel kanallara kendisi satmaya başladı. Böylece haftada 45 maçın tümü bir çok farklı kanalda yayınlanıyor. 


TRT Spor yanı sıra 27 Eylül 2019'da yayına başlayan TRT Spor 2'nin içeriğinde Amatör Sporlar dahil bütün spor branşlarına yer veriliyor. 23 Eylül 2020'den itibaren TRT Spor 2 Kanalı isim ve logo değiştirerek TRT Spor Yıldız ismini aldı. TRT Spor Yıldız Kanalı'nda, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Atletizm, Güreş, Bilardo, Tekvando, Tenis, Ampute Futbol ve diğer tüm spor dalları yer alıyor. Futbol'u yine ağırlıklı olarak TRT Spor Kanalında seyredeceğiz. TRT Spor Yıldız HD yayın yapıyor. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 


Bu haber ilk defa fortunaTV'de: Medyada gündeme gelmese de, TRT İstanbul stüdyolarının modern yeni binasının tamamlanmasına kısa süre kaldı. ''Bina hazır ve şu anda iç kısımları dekore ediliyor. Mart-Nisan 2019 arasına yetiştirilecek olan stüdyolarla birlikte TRT'nin bazı kanalları yeni binadan yayına devam edecek'' demiştik. Bahsettiğim yeni bina taşınmasının en büyüğü TRT Spor'da olacaktı ve oldu. Yeni yayın döneminde kendini yenileyen TRT, logo ve ekran görsellerini değiştirdi. TRT Spor 2 Kanalı'nın ise TRT Spor Artı ismini alması için çalışmalar vardı. TRT Spor Yıldız isminde karar kılındı. Yayın ve logo dönüşümü yapıldı. Her zaman olduğu gibi yine medyada ilk defa fortunaTV yeni logoyu tanıttı. 


TRT Spor Kanalı Frekansı: 
Türksat 4A 11794 Dikey (V) 30000 
FEC; 3/4 

2 yorum:

  1. Adsız19.5.21

    Arada tektrar TRT Spor 2'ye dönüşüm yapıyor sebebi nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Televizyon kanalları isim veya logo değiştirdiği zaman tüm izleyicilerin haberdar olabilmesi için bir hafta kadar ''dönüşüm'' vurgusu yaparak eski ve yeni logoyu birlikte kullanır. Sonrasında tamamen yeni logo ve isme geçilir.

      Sil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ