🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

YANGIN MEVSİMİNE DİKKAT

Grafiğimizde görüldüğü üzere, Avustralya'da her yıl ''Yangın Alarmı Mevsimi'' olarak uyarı yayınlanmaktadır. Bu yangınlar, yüksek sıcaklık ve düşük nem ile orantılı olarak çıkıyor. Türkiye'de sıcaklık ve nem yanı sıra, piknikçilerin ihmalleri ve terör unsurları da yangının baş çıkış sebepleri oluyor. Türkiye ve Dünya'nın bu tür afetlere hazırlıklı olması lazım. Türkiye'nin arazi şartlarında çok fazla su taşıyıp dalış yapabilmesi sebebiyle helikopterler ve ihalar en etkili araçlar. Uçaklar ise daha hantal diyebileceğimiz için az tercih ediliyor. Yangınlarda, uçaklar, helikopterler ve ihalar havadan, iş makineleri ve insan gücüyle karadan müdahale ediliyor. 

Avustralya Kıtası'nda 2019 Eylül ayında 40 derece sıcaklıkların tetiklemesiyle başlayan yangın her geçen gün genişledi ve aylarca söndürülemedi. 130'dan fazla noktada Avustralya'nın Güneydoğusu'nu etkisi altına alan alevler sebebiyle 3 eyalette 100 Binden fazla kişi evini boşaltmıştı. Yangınlarda, 25 kişi hayatını kaybederken, 480 Milyon hayvanın öldüğü belirlendi. Kontrol altına alınamayan alevlerin Sydney'in banliyö alanlarına ulaşmaması için yoğun çalışmalarda bulunulmuştu. 


NASA'nın verilerini baz alarak Anhony Hearsey'nin çizdiği 3 boyutlu grafik, uydu fotoğrafı zannedildi. Gerçek görüntü zannedilen bu grafik, Avustralya'da yaşanan felaketin Dünya'ya anlatılması açısından büyük etki yaptı. 


Avustralya'daki yangınlarla birlikte ''fazla su tüketiyorlar'' diye keskin nişancıların develeri vurmasına karar verildi. Herkes, develer ilk defa yangından dolayı öldürülecek zannediyor. Aslında Avustralya avcılık kültüründe normal zamanda da deve avına çıkılarak bu masum hayvanlar katlediliyor. Şimdi yangınlarla gündeme gelmiş olabilirler ama ülkede öldürülen develerin başında pozlar verip ''aktivite'' havasındaki katliamlar sürekli yapılıyor. 

Yoldan geçerken, bilgisayar oyunlarını aratmayan pozlarla develere rastgele ateş edenleri de görmek mümkün. Yol kenarlarındaki ''Dikkat deve çıkabilir'' uyarı tabelalarının yerini, bu katliamla birlikte ''Dikkat insan çıkabilir'' şeklinde değiştirmek gerekiyor. Herkes acilen develer için bir kurtuluş yolu bulunmasını beklerken, on binlerce deve katledildi. Katliamın yankıları sürerken, Avustralya'yı toz fırtınası, sel ve golf topu büyüklüğünde yağan dolu vurdu. Müslüman toplumların, bu felaketin habercisi olarak yorumladığı ''deve öldürmekle ilgili ayetler'' sosyal medyada defalarca paylaşıldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ