🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

KORONA VİRÜS BİR SENARYO MU?

Koronavirüs için bir çok senaryo ortaya atılırken, bir başka tartışma boyutu da, ''Simpsons'' çizgi dizisindeki 1993 yılına ait eski bir sahne. O sahnede; ''Çin'den bir koli geliyor. Paket açıldığında içerisinden virüs yayan bir duman yayılıyor.'' Koronavirüs'ü akla getiren o sahneler tartışılıyor. Son zamanlarda Dünya'da önemli olaylarda geriye dönüp bakıldığı zaman Simpsons çizgi dizisinde çok önceden işlenmiş bir konu olması şüpheleri üzerine çekiyor. 

2011 ABD yapımı ''Salgın / Contagion'' filmi de tıpkı Simpsons gibi virüsü anlatan başka bir yapım olarak göze çarpıyor. 2018 yapımı Güney Kore dizisi ''My Secret Terrius'' senaryosunda da ''covid19 - corona'' virüsün anlatılması dikkat çekiyor. Önceden bilinmesi mümkün olmayan olayların bir çizgi dizi ya da filmde senaryolaştırılmış olmasına ''kehanet'' demek yerine skandal boyutunda araştırma gerektiren bir durum olduğu kanaatindeyiz. Artık tüm Dünya, Corona virüs için ''Biyolojik saldırı mı'' sorusuna cevap arıyor. 


VİRÜS İLK NASIL YAYILDI? 

Çin Wuhan'da ortaya çıkan Corona virüsü Dünyaya yayılmaya devam ediyor. Çin'de ''Yarasa ve Yılan'' ile hazırlanan yemeklerin bu virüsün kaynağı olabileceği en büyük ihtimal olarak görülüyor. Özellikle yarasanın taşıdığı bir maddenin bu virüse sebep olduğu düşünülüyor. Bilindiği üzere Çin'de yiyecek pazarlarında, yarasa, yılan, kedi, köpek, fare, hamam böceği gibi bir çok hayvan satılıyor ve ülkede yemek olarak yeniyor. Salgının başlangıç noktasının bu olabileceği düşünülüyor. 

Binlerce kişinin öldüğü ve gerçek sayıların saklandığı öne sürülürken, virüse henüz bir çözüm bulunamadı. Çin'den yayılan salgınla birlikte, içerisinde ABD, İtalya, Fransa, Almanya, Hindistan, Filipinler ve Tayland'ın da bulunduğu 20 ülkede bu virüse yakalananların sayısı hızla arttı ve Dünyaya yayıldı. Koronavirüs tıpkı grip gibi, ''Yüksek ateş, kas ağrıları, yaygın halsizlik, solunum sıkıntısı ve ishal'' belirtileri gösteriyor. 


Dünya genelinde ''Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu (PHEIC)'' ilan edilirken, Türkiye'de de hastalığın yayılmaması için alarm düzeyinde önlemler alınmaya devam ediyor. Türkiye'deki vak'a sayısı ilk günlerde 50'ye yaklaştıktan sonra, yurt dışından gelenlerle birlikte bir anda arttı. Salgını minimum zararla atlatmak için vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmaması istendi. Çin'de yılbaşı tatiline denk gelen salgında, yurt dışına seyahat eden yüz binlerce Çinli'nin virüsü bulaştırma ve yayması ihtimaline karşı tüm ülkeler tedbirler alsa da Dünya karantina alarmına çoktan girdi bile. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ