🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TRT 2 HD KANALI YAYINDA | TRT? LOGOSU

fortunaTV'nin ilk defa 2016'da duyurduğu ve ilk yayın sinyalini de 21.02.2019'da takipçilerimizle paylaştığımız gibi TRT 2 yeniden yayına başladı. TRT kanalları bugüne kadar klasik logolar tercih ederken, TRT2'nin logosunun iki nokta (TRT:) şeklinde olması büyük beğeni toplamıştı ama ekranda gördüğümüz logo farklı oldu ve tam bir felaket. İki nokta yerine ''S'' harfine, ''Z'' harfine, ''8'' rakamına ve hatta ''?'' soru işaretine benzer bir ''2'' rakamı tasarlanmış. TRT? gerçekten berbat görünüyor ve sanatçının neyi betimlediğine anlam veremedik. Logoyla ilgili bize de tepki mesajları geldiğini belirteyim. Kanalın ekran görselleri tek kelimeyle harika ama logoya alışmak mümkün değil. Televizyonculuk tarihimizin en kaliteli logolarından birine imza atılmasını beklerken övdüğümüz o güzelim logo, son dakika çalımıyla tarihin en kötü logolarından birine dönüşmüş. Acilen iki nokta logosuna geçilmeli. Büyük bir hayal kırıklığı oldu. 

TRT2 içerikleri ise hiç yoruma gerek duyulmayacak kadar güzel. Ben en çok, Dünya'nın çeşitli ülkelerinin sinema filmlerini takip etmeye çalışıyorum. Çocukluğumuzun örnek ressamı Bob Ross'u yeniden izleyebilmek müthiş bir keyif. Stüdyo programlarının grafik ve dekorları harika. Kısacası ''TRT2 müthiş döndü.'' TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, rafta bekleyen ve yeni üretilen başarılı projelere hızla imza atıyor. Televizyonculuğun bana göre birinci kuralı ''Hızlı karar verebilme yeteneğidir'' İbrahim Eren de bu kurala uygun olarak, hızlı ve doğru kararlarla TRT'nin yükseliş devrine girmesini sağladı. Lütfen logo işine de bir el atılsın. 

6 Ekim 1986'da kurulan ve 18 Mart 2010'da frekansını TRT Haber'e bırakarak kapanan TRT 2, yeniden yayına başlarken ''Kültürden sanata, tarihten edebiyata, müzikten felsefeye, kısacası insana ve hayata dair bütün renkler TRT2'de olacak'' vurgusu yaptı. İbrahim Eren; "TRT-2'yi yani TRT kültür sanat kanalını açıyoruz. Burada gençlere yönelik çok güzel içerikler üretmeyi hedefliyoruz. Ana mecrasında olmayan ancak gençlerin ilgi duyduğu birçok içeriği bu kanalda yayınlamayı düşünüyoruz. Gençlik kanalı, televizyon kanalı olarak tartışmalı bir konu. Çünkü bu konuda kurulan televizyon kanalları, gençler televizyon seyretmedikleri için başarılı olamamış. Gençlere yönelik içeriği tanımlamak lazım, örneğin absürt komediler, daha popüler olmayan içerikleri TRT-2 kanalı kapsamında değerlendirmeyi düşünüyoruz" açıklaması yaptı. TRT 2 Kanalı kültür sanat kanalı TRT Okul frekansına geçti ve tam zamanlı yayına başladı. TRT Okul ise uydudan çıkarak Dijital TV Kanalına dönüştü. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 




TRT 2 HD Frekansları: 

Turksat 11958 Dikey (V) 27500 
D-Smart 105 
Digitürk 66 
Tivibu 55

Turkcell TV Plus 45 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ