🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TRT AFRİKA DİJİTAL YAYINA BAŞLADI

TRT 4K, TRT Türk, TRT Avaz, TRT Arapça, TRT World İngilizce, TRT Deutsch Almanca, TRT Rusça, TRT Fransızca, TRT Afrika yayını başladı. 2018'de tüm TRT kanalları HD yayına geçti. TRT TÜRK ve TRT AVAZ yenilendi. Misyonunu tamamlayan TRT HD kapandı. TRT HD kanalı 1 Şubat 2016'dan itibaren yayını sonlandırarak Ultra HD olarak TRT 4K Kanalı ile yayına devam ediyor. Gelişen yayın teknolojilerini takip ederek Türkiye'nin şifresiz ilk HD kanalı olarak yayına başlayan TRT HD kanalı, yine Türkiye'nin ilk 4K TV kanalı olarak yayına devam ediyor. 


TRT ULUSLARARASI YAYINLAR 

Dünyanın sayılı kanallarından olan TRT4K, Türkiye'nin ilk ULTRA HD kanalı olarak 19 Şubat 2015’te yayın hayatına başladı. TRT 4K yayınları çözünürlük ve tarama sisteminin değişmesiyle HD yayınlardan yaklaşık 8 kat daha kaliteli bir yayın sunmaktadır. Ultra HD teknolojisi çözünürlüğün yanı sıra renk skalasında da artış göstermektedir. HD kameralar görüntü üretirken 256 ila 1024 çeşit renk, UHD kameralar ise 4096 ila 16384’e kadar çeşit renk kullanmaktadır. TRT 4K yayınları UHD çözünürlük olan 3840x2160 piksel ve 50p frame rate görüntü kalitesi ile yayın yapmaktadır. 


TRT TÜRK YENİLENDİ 

TRT Türk, TRT'nin Dünya'daki Türklere yönelik yayın yapan televizyon kanalı olarak yayın yapıyordu. Bir süredir TRT'nin World, HD ve 4K yatırımları başlayınca TRT Türk Kanalı bir bekleyiş içerisindeydi. Avrupa'da yaşayan soydaşlara yönelik yayınlar yapan TRT Türk’ün yayın bölgesinde Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, Avusturya, Norveç, İsveç ve İtalya gibi ülkeler yer alırken Avrupa saatine göre yayın yapıyor. Yurt dışında yaşayan Türklerin milli manevi değerlerinin, gelenek ve göreneklerinin yaşatılmasını ve Türk kültürü ile bağlarının güçlendirilmesini amaçlayan TRT Türk, 1 Nisan 2022’de yeni yayın dönemine başladı. ''Siz neredeyseniz, biz oradayız'' sloganıyla yeni yayın dönemine başlayan TRT Türk, ülkemizin sesini dünyaya ve Türk diasporasına en doğru ve en güçlü şekilde duyurma görevini yerine getiriyor. Yeni detaylar geldikçe haberimizi güncelleyeceğiz. 


TRT AFRİKA YAYINDA 

Türkiye’nin sesini uluslararası yayın kuruluşlarıyla dünyaya duyurmayı hedefleyen TRT, Afrika'nın nabzını tutmayı ve gerçek Afrika imajını dünyaya göstermeyi hedefleyen TRT Afrika'yı dijital olarak hayata geçirdi. Dört dilde yayın yapan TRT Afrika, Afrika'da güvenilir haber kaynağı olmayı, Afrika ülkeleri için önemli küresel hikayeleri öne çıkarmayı ve kıtadaki yerel konuları tüm dünyaya ulaştırmayı hedefliyor.  TRT AFRICA Web Sitesiwww.trtafrika.com 


TRT DEUTSCH ALMANCA YAYINDA 

2019'da duyurduğumuz üzere TRT, uluslararası haber kanallarına bir yenisini daha ekledi. Almanca dijital haber platformu TRT Deutsch yayına başladı. Almanca konuşulan mecralarda gündemdeki olayları farklı bir perspektiften sunarak madalyonun diğer yüzünü de gösteren bir haber platformu olarak TRT Deutsch, batı medyasında kamuoyuna yeterince anlatılmayan birçok konuyu masaya yatıracak. Açıklayıcı yayınlarıyla ön yargıları gidermeyi hedefleyen platform, Avrupa'da artan aşırı sağcılık ve İslamofobinin de karşısında duracak. TRT Deutsch’un hedef kitlesi Almanca haber tüketen ve üreten kişi ve her kurumlardır. Platform, Türk diasporasının yanı sıra Alman medyasında yeterince temsil edilmeyen, sesini duyuramayan, etnik kökeninden veya sosyoekonomik durumundan dolayı ayrımcılığa uğrayan Almanların da sesi olacak. Merkezi Berlin'de bulunan platform, haber içeriği olarak dijital formatta özgün videolar, röportajlar, kısa belgeseller, görseller ve yazılı haberlerle okuyucu ve izleyicilere ulaşacak. TRT DEUTSCH Web Sitesiwww.trtdeutsch.com 


TRT RUSSIAN RUSÇA YAYINDA

TRT uluslararası yayın ağını güçlendirerek büyüyor. TRT Deutsch'un ardından şimdi de TRT Rusça haber portalı yayına başladı. Rusça konuşulan ülkelerde doğru bilgiye ve doğru habere erişim imkanı sağlamasının yanı sıra dezenformasyon ve manipülasyon ile mücadelede etkin bir rol üstlenecek olan TRT Rusça, Türkiye'yi de doğrudan ilgilendiren Suriye, Libya, Kafkasya, Orta Asya ve Rusya'daki gelişmeleri yakından takip edecek. Rusça platform, haber içeriği olarak dijital formatta özgün videolar, röportajlar, kısa belgeseller, görseller ve yazılı haberlerle okuyucu ve izleyicilere ulaşacak. 
TRT RUSSIAN Web Sitesi: www.trtrussian.com 


TRT FRANÇAIS FRANSIZCA YAYINDA 
 
TRT Français, siyaset, ekonomi, kültür ve yaşama dair haber içerikleri yayınlayan yeni dijital haber platformudur. Dünya çapında Fransızca konuşulan 28 ülkeye yayılmış geniş bir takipçi kitlesine ulaşmayı hedefleyen TRT Français, kaliteli ve özgün habercilik anlayışıyla 7/24 dijital gazetecilik hizmeti sunuyor. 
Service Français de la Radio et Télévision de Turquie 
TRT FRANÇAIS Web Sitesi: www.trtfrancais.com 


TRT BALKAN YAYINDA

Bu haber ilk defa fortunaTV'de: TRT haberciliğinin Balkan dillerindeki sesi TRT Balkan kanalı bölgedeki tüm dillerde dijital yayına başladı. TRT Yunanistan için çalışmalara devam ediliyor. Asya'ya yayın yapacak yeni bir kanal için de anlaşmalar yapıldı. 


TRT AVAZ KANALI 

TRT Avaz kanalı 21 Mart 2009 tarihinde, Gaspıralı İsmail’in “Dilde, fikirde, işte birlik” yaklaşımını ilke edinen bir anlayışla, Türkçe konuşan halklara yönelik olarak yayın hayatına başlamıştır. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan coğrafyalarını öncelikli yayın alanları olarak belirleyerek Türk dilinin Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan lehçelerinde yayınlara yer vermektedir. Türksat’da HD olarak yer alan TRT Avaz, hedef coğrafyasının tümünde Türksat uydu izleyicileri tarafından erişilebilir konumdadır. Eğitim, kültür, sanat, bilim, çocuk ve aile, tarih ve coğrafya, dil ve düşünce temalı yayınlar kanalın genel yayın içeriğini oluşturmaktadır. 

2018 yılında Kırgızistan’da gerçekleştirilen Liderler Zirvesi’nde TRT Avaz’ın Türk dünyasının ortak kanalı işlevini gördüğü ifade edilerek Türk Dünyası kanalları ile TRT AVAZ işbirliğinin güçlendirilmesi yönünde irade ortaya konulmuş ve buna bağlı olarak TRT AVAZ, erişimle ilgili tüm problemleri aşarak Türk Konseyi üyesi ülkelerin devlet kanallarıyla yoğun bir işbirliği içinde çalışmaya başlamış, 2019 yılında imzalanan protokolle TÜRKSOY’un da yayın sponsoru olmuştur. TRT Avaz bir kültür kanalı olarak Türk soylu halkların yaşadığı coğrafyanın dış dünyaya açılan penceresidir. Kafkasya’dan Asya içlerine kadar uzanan sahada var olan inancın, kültürün, sanatın, siyasi-ekonomik gelişmelerin ve gündelik yaşamın kendine yer bulduğu tek iletişim platformudur. 


TRT4K Türksat Frekansları: 
10980 mhz Dikey (V) 12500 symb 
12123 mhz Yatay (H) 15000 symb 
TRT World, TRT Türk, TRT Avaz, TRT Kürdi, TRT El Arabia, TRT Deutsch, TRT Russian, TRT French 

2 yorum:

  1. OKADAR ARADIM SAYFALARINIZI DOLASTIM HICBIR YERDE ALMANCA YAYIN FREKANSINI BULAMADIM
    BOL BOL 4K reklami yapiyorsunuz söylermisiniz kimin 4k alicili tv si var
    su sacmaliklariniza bir son verin artik milletin yaninda ve yardimcisi olun
    oyle bir frekas verinki avrupadanda seyrediliyor olsun
    bu yazimi dikkate almazsiniz ya yinede yazayim dedim
    cüki devlet memurlari boyledir halka tepeden bakarlar nail olsa maas garanti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TRT Deutsch şu anda bir frekans üzerinden yayın yapmıyor. Dijital olarak içerik paylaşıyor. Öncelikle klasik uydu yayıncılığı ile dijital yayıncılık arasındaki farkı bizim yazılarımızdan araştırıp öğrenin. 4K konusuna gelince de, o başka bir kanal ve ismi de TRT 4K. Yani televizyon kanallarının yayınlardaki görüntü kalitesini vurgulamak için isim ve logo yanında yer alıyor. TRT'nin de 4K yayın yapan kanalının ismi TRT 4K. Son 4-5 yıldır piyasadaki yeni nesil televizyon cihazlarının tümü 4K olarak satılıyor. Yani, zannettiğinizden çok çok fazla sayıda izleyicisi var. Önce bilgi, sonra fikir lütfen.

      Sil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ