🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

CINE 5 KANALI DAVALARI NE DURUMDA

Cine5 TV, 1993'de Erol Aksoy'un kurduğu, ücretli ve şifreli yayın yapan bir televizyon kanalıydı. Yıllar sonra, TMSF tarafından iş adamı Erol Aksoy'un sahibi olduğu İktisat Bankası'na el konulmuş ve kanal Cine 5'in de satılmasına karar verilmişti. 2010'da Al Jazeera Türk adı altında yayın yapmak üzere TMSF'den satın alınmıştı. 2014'de ''Ederinin çok altına satıldığı'' gerekçesiyle açılan dava sonrası satışı ihalesi iptal edilmişti. 

2015'de Erol Aksoy, ''Satış ihalesinin iptal kararı çıkmasına rağmen uygulanmadığı ve mülkiyet haklarının ihlali'' gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi ''Mülkiyet hakkının ihlal edildiğine'' karar verdi. Yüksek Mahkeme, ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için kararın TMSF'ye gönderilmesine de karar verdi. CINE5 halen TMSF'nin elinde ve satılmadı. ''CINE 5'' isim hakkı ise 2015'ten beri Al Jazeera Türk'ün elinde. 


Orijinal CINE 5 için çok detaylı ve uzun mahkemeler süreci yaşanıyor. Bu süre içerisinde 30 Aralık 2015'den beri yayınları da kesikti. Şimdi diyeceksiniz ki; ''Ama bir kaç yıldır Cine5 TV adı ve aynı logoyla yayın yapan bir kanal var.'' Hemen onu da anlatayım. İşte o Fethi Demirkol'a ait ve ''gerçek Cine5 ile hiç bir alakası yok!'' Logonun yanına mavi renkte (TV) ibaresi koyarak bir farklılık varmış gibi gösterilse de bu şekilde kullanılması mümkün değil, logonun CINE5 kısmı birebir aynı. Cine5 ismini kullandıkları bir kaç internet siteleri de var. Cine5 logolu mikrofon süngerleri de bazı magazin röportajlarında boy gösteriyor. Hatta, ödül törenleri ve özel geceler düzenleyip ''CINE5'' markasını kullanmaya devam ediyorlar. 

Peki nasıl oluyor da Al Jazeera Türk gibi büyük bir global televizyon şirketi bile bu ismi kullanamazken, CINE5 gibi çok bilinen ve mahkemeleri devam eden bir kurumsal kimliği başkaları kullanabiliyor? Bu sorunun cevabı için yayına ilk başladıkları günlerde fethi Bey'i marka konusunda uyardığım için, şimdi burada başka bir şey söylemeye gerek yok. Tek cümleyle özetleyeyim! Eğer bir kurumsal kimliğin yanına ''TV'' ibaresi ekleyince kullanılabiliyorsa, ''Kanal D TV'' ismiyle ve aynı logoyla birileri hemen yayına başlayabilir. Böyle bir şey olamayacağına göre kapanmaları ya da isim değiştirmeleri yakındır diye düşünüyorum. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 

3 yorum:

  1. BU.CINE.5.GERCEKMI.DEGILMI.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberimizde de belirttiğimiz gibi, ''gerçek değil.'' Şu anda Cine5 ismini hiç kimsenin kullanım hakkı yok.

      Sil
  2. Adsız2.4.21

    bilgi için teşekkürler. emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ