🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

GAIN DİJİTAL İÇERİK PLATFORMU

Bu haber ilk defa fortunaTVcom'da: Gain video içerik platformu 30 Aralık 2020'de yayına başladı. Türkiye’deki dijital içerik platformu Gain, sadece mobil uygulama ile dikey formatta içerik sunuyor. Yani telefonla içerik izleyenleri hedef kitle olarak belirlemiş olan bir mobil platform. Dikey formatta dizi ve film denemelerine de yer verilen platformda her bölümü yaklaşık on dakikadan oluşan içerikler sunuluyor. Dikey formatta kısa içerikler yayınlayan dijital platform, bir çok tanınmış ismi bir araya getirdi. 


Farklı kategori yayınları çeşitli alanlardan seçen platformda yer alan isimlerden bazıları Ahmet Mümtaz Taylan, Can Bonomo, Devin Özgür Çınar, Engin Günaydın, Gaye Su Akyol, İlber Ortaylı ve Vedat Milor olarak lanse edildi. Teknik olarak çok eksiklikleri olduğu göze çarpan platformda hataların giderilmesi bekleniyordu o da halledildi. Yeni sezonda, Eylül 2022'den itibaren BBC First içerikleri Gain platformunda olmaya başladı. 



GAİN PLATFORMU SATILDI 

Gözde Akpınar'ın kurduğu GAİN Dijital İçerik Platformu, Rams Türkiye İnşaat Grubu'na satıldı. Rams Türkiye Grubu CEO'su Faruk Bülbül; "Türkiye, Kazakistan, Almanya, Rusya, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki kaynaklarımızı kullanarak bu ülkelerle ortak yapımlar hazırlayarak global bir marka olacağız" dedi. RAMS Türkiye, Galatasaray Stadı'nın da isim sponsoru oldu. Gain Platformu Oğuzhan Uğur'un ardından Cüneyt Özdemir'le de anlaştı. 


''Gain (Okunuşu: Geyn)'' ne demek diye soracak olursanız, sözlük anlamında ''faydalı kazanım'' olarak görünse de ses ve görüntü sistemlerinde ses seviyesi ve görüntü ayarlarını yaptığımız düğmeye ''Gain Ayarı'' demekteyiz. Mesela müzikte ''Gain'i aç'' dediğimizde ''sesi yükselt'' anlamına gelir. Görüntüde ise ''Gain'i kıs'' dediğimizde (normalden daha parlak bir görüntüde) ''Işığı kısmak'' anlamına geliyor. Yani her haliyle denge sağlayan bir araçtır Gain. 

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ