🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

HABERTÜRK TV KANALI'NIN SATIŞ GÖRÜŞMELERİ

Ciner Medya Grubu bünyesindeki HaberTürk TV'yi ilk olarak 23 Mart 2001'de Ufuk Güldemir kurmuştu. Ciner Yayın Holding 10 Haziran 2007'de HaberTürk'ü satın aldı. Halen, HaberTürk TV, Bloomberg TV ve Show TV aynı çatı altında yayın yapmaktadır. 


HABERTÜRK TV KANALI SATILIR MI 

Habertürk için kulislerde, Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir ilginin olduğu sürekli konuşulmakta ama net bir girişim henüz olmadı. 2023'te ise Katar'dan yatırımcıların ciddi girişimleri olduğu kulislerde konuşuluyor. Oldukça uzun bir süredir Ciner Grubu'nun medya organlarını elinden çıkaracağı dillendiriliyor. ''Satış olur mu olmaz mı ilerleyen zamanlarda göreceğiz'' demiştik. Muhalefete yoğun destek veren Ciner Medya Grubu seçimi kaybetti ve satış için masaya oturduğu kulislerde konuşuluyor. Bu bilgiyi şimdilik kurum yalanlasa da, bilirsiniz ki sonradan gerçekliği ortaya çıkar. Biz takipteyiz. Bekleyip görelim. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir.) 


HABERTÜRK TV SİYASETİ DİZAYN EDİYORMUŞ 

Son yıllarda muhalefetin sesi olmaya soyunan HaberTürk TV reyting uğruna mı, muhalif olmak adına mı, ya da sunucuların dikkat çekmek adına şahsi tercihi midir bilinmez ama yayın skandallarına her gün yenisini eklemeye başladı. Spiker Kübra Par: ''Siyaseti dizayn ediyoruz'' dedi. En son bu cümleyi kullanan Aydın Doğan, medyadan çekildi. Habertürk için de çalkantılı bir döneme girildi. Önce Fatih Altaylı, ardından da Kübra Parmaksızoğlu, Kürşad Oğuz ve Serap Belet ile vedalaşıldı. Revizyon devam ediyor. 


Fatih Altaylı'nın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı C19 rakamlarının ardından canlı yayında; ''Devlet ne yapmaya çalışıyor. Vatandaşı kandırıyor'' diyerek ağır ithamlarda bulunması RTÜK nezdinde cezasız kalmıştı. 


Olayın üzerinden henüz kısa zaman geçmişti ki yeni bir skandal yayın yapıldı. O programda, CHP milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Türk Ordusu'na yönelik ''Satılmış'' dediği skandal sözleri çok büyük tepki aldı. RTÜK ise bu sefer bence hafif bir ceza verdi. ''5 gün program durdurma, aylık reklam gelirinin % 5’i kadar para cezası ve aynı maddeden yeniden ceza alınırsa 10 gün yayın durdurma ve bir kez daha olursa lisans iptali'' cezası verildi. 


RTÜK'ten ceza alan HaberTürk TV ve muhalif kanat günlerdir kampanyalarla yine en yakın söyleminin arkasına sığınarak ''Basın Özgürlüğü'' diyerek bu cezaya itiraz ediyor. Ne güzel değil mi? Ekrana çıkıp en hassas olmamız gereken TSK'ya ''Satılmış'' de, sonra da ''Basın Özgürlüğü yok, muhalif medya susturuluyor'' diyerek altı boş söylemlerin arkasına sığın. Böyle bir özgürlük dünyanın hiç bir yerinde yok ve olamaz. Eleştiri ile hakaret arasındaki farkı herkes biliyordur sanırım. 


Peki ''Bir konuğun sözlerinden dolayı neden HaberTürk TV ceza alıyor? diyenler olacaktır. RTÜK, ekrandaki hatalı ve suç teşkil edecek yayınlara ''Kurul kararıyla'' ceza verir. Bunu da, şikayet hattına gelen tepkilere göre ve izleme merkezinde karşılaştıkları sakıncalı yayınlara göre ceza konusu masaya yatırılır. Yani birisi telefon edip ''Ceza kes'' deyince başkanların kendi başına kağıt kalemi eline alıp ceza kestiği bir kurum değil orası. RTÜK konularına hakim olmayan vatandaşı yanıltarak ''Bak hükumete muhalif kanallara ceza kesiyorlar'' dedirtmek için söylenen boş laflar bunlar. Başka yazılarımda RTÜK'ün ceza kesme yöntemi konusunu detaylıca anlattığım için şimdi uzatmaya gerek yok. 


Özetle, ''İktidar ve muhalif olan her siyasi partinin RTÜK'te temsilcilerinin olduğunu ve kararların bu kurul tarafından ortak olarak alındığını'' yeniden hatırlatayım. Duruma bu açıdan bakarsak RTÜK HaberTürk TV'ye az bir ceza vermiş gibi görünüyor. Burada cezayı HaberTürk TV alıyor çünkü program sunucusunun, konuğunu uyarıp ''Böyle bir sözü kabul edemeyiz. Lütfen düzeltiniz'' demesi gerekiyordu. Bunu yapmadığı için sözler sadece yorumcuyu değil HaberTürk TV'yi de bağlıyor. Bu yüzden de HaberTürk TV cezayı hak ediyor ne yazık ki. Unutmayalım ki benzer bir yayında Akit TV kapanma noktasına gelecek biçimde cezalandırılmıştı. 


2020'nin son günlerine yaklaşırken, Fatih Altaylı bir kez daha skandala imza attı. ''Türkiye'yi Suriye'ye savaşsız (verdik) kaybettik. 4 Milyon askerle şu anda Türkiye'yi esir almış durumdalar'' diyerek, ayrımcılık mı, ırkçılık mı dersiniz bilmem ama halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek cümleler kurdu. İnsanların kılık kıyafetlerini diline dolayan Altaylı, Katar 2022 Dünya Kupası finalinde kupa töreninde Messi'nin Katar'ın yerel kıyafetiyle kupa kaldırmasını da küfür ederek eleştirdi. Sınır ötesindekilerin bile ne giyeceğine karışmaya başladı. Belli bir yaştan sonra her şeye karışan erkeklere konulan tıbbi bir teşhis var (hatta bu yıl aynı isimli bir dizi de çekildi) ama ben şimdi ismini telaffuz etmeyeceğim. Merak eden doktorlara sorabilir. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 

2 yorum:

  1. habertürk'ü bi ara necati gülseven alacaktı diyorlardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda büyük ihtimalle Katarlı yatırımcılar alacak gibi görünüyor.

      Sil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ