🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

RADYO TELEVİZYON ÜST KURULU RTÜK BAŞKANI

Çok az sayıda izleyici ''RTÜK üyelerinin hangi partilerin temsilcilerinden oluştuğunu'' biliyor. Bilmeyenler ise en ufak RTÜK eleştirisinde ''Hükumetin adamları'' diyor. O halde, yanlış bilinen konunun cevabıyla başlayalım. RTÜK üyeleri koltukta: AKP: 4 üye, MHP: 2 üye, CHP: 2 üye, HDP:1 üye / İktidar: 6 üye, Muhalefet: 3 üye olarak yer alıyor. Yani kararlar bu yönetimin oylarıyla alınıyor ve her partinin RTÜK'te söz hakkı var. 

Ekim 2023'te yeniden RTÜK başkanı seçilen Ebubekir Şahin, ilk kez 23.01.2019 tarihinde göreve gelmişti. O günlerde güncellediğim bu yazıda şu ifadeleri kullanmıştım; ''Radyo Televizyon Üst Kurulu'' deyince akla gelmesi gereken ''Radyoculuk ve Televizyonculuk geçmişi'' olduğu için, biz de ilk olarak başkanın öz geçmişine baktık. Akademik eğitim dışında herhangi bir televizyon kanalında çalıştığını, televizyon yöneticiliği yaptığına ya da işin tozunu soluduğuna rastlamadık. Biz televizyoncuların ve televizyon kanallarının geçmişteki en büyük sorunu, RTÜK ile aynı dili konuşamamak olduğu için yeni başkanın ''televizyoncu'' olmasını bekledik ama tercih edilmedi. 

Peşin konuşmuyoruz ve gerçekten başarılı olmalarını dileriz. İyi bir yönetici olarak sektörün profesyonelleriyle temas halinde olur ve danışmanları doğru seçilirse başarılı olabilir. Eğer yönetimsel bir başarısızlık olursa bunun cezasını hep televizyoncular çektiği için biz baştan sözümüzü söyleyelim istedik. Sözümüz de şahıslara değil, makamlaradır. Bizim de görevimiz bu. İlerleyen günlerde nasıl bir RTÜK olacağını hep birlikte göreceğiz ve inşallah takdir edeceğimiz gelişmeler olur temennisindeyiz'' demiştik. 

O dönemde RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, göreve gelir gelmez çok olumlu adımlar atarak televizyon camiasında takdir topladı. Benim televizyonlarla ilgili düzeltilmesi gerektiğine inanarak eleştirdiğim bir çok konuyu düzelttiler ve her geçen gün yeni atılımlar yapılıyor. Şahsen ben de, başarılı olduğunu ve alınan kararların şu anki ortamda en mümkün biçimde yapıldığını düşünüyorum. Herkesi mutlu etmek mümkün değil tabii ki. RTÜK yönetiminin yeni bir şeyler yapmak istediği, yenilikler getirmeye çalıştıkları ve pozitif düşündükleri net olarak anlaşılsa da, mutlaka ''iftira boyutunda'' iğrenç bir siyasetle karşı çıkanlar oluyor. 

Benim, medya mensubu olarak dahi görmediğim bir kısım siyasi haberciler, bir şeyler iyi giderken frene basmaya çalıştığı için ''RTÜK Başkanı X Bin TL maaş alıyor. Kendisine Reis dedirtiyor'' vs vs iftira dolu rezil başlıklar atıyorlar. ''Reis'' dense ne olur, denmese ne olur! Ben de bazen iş arkadaşlarıma ''Başkan naber'' diyorum. Günlük yaşamda da herkes birbirine ''reis'' diyor. Bu bir güç ifadesinden ziyade, samimi hitap şeklidir. Hiç mi duymadınız? Hele ki bir Karadenizli ise ona ''Reis'' demek oldukça sıradan bir durum değil mi? Ortada bir şey yokken sırf bir hata varmış gibi göstermek için bu tür haberleri ilk paylaşan 10-15 yayıncının da her seferinde ''aynı kalemi tuttuğunu'' görmek, ''Bu adamlar ne yapmaya çalışıyor'' dedirtiyor insana. Aslında ne yapmak istediklerini çok iyi anlıyorum ama 2021 yılına kadar RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tüm yalan haberlere gereken cevabı verdiği için, fazla uzatmaya gerek yok. Biz, 2023'te yeniden RTÜK Başkanı olan Ebubekir Şahin'i yakından tanıyalım. 


RÜTK Başkanı Ebubekir Şahin Kimdir? 

1974 yılında Rize Çayeli’nde doğdu. İlköğrenimini Rize’de, lise eğitimini Sakarya’da tamamladı. 1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun oldu. 2002 yılında da Gazetecilik Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans yaptı. Halen Selçuk Üniversitesi’nde İletişim alanında Doktora eğitimini tez aşamasında sürdürmektedir. 

Sırasıyla, İçişleri Bakanlığı, TBMM, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik yaptı. Anadolu Ajansı’nda Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar olarak görev yaptı. 

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 35'inci maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 16.10.2017 tarihli ve 8'inci Birleşiminde yapılan seçim sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Evli ve Zeynep Melike ile Ahmet Burak’ın babası olan Ebubekir ŞAHİN, İngilizce bilmektedir." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ