🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

SARAN MEDYA D SMART'TAN AYRILDI

Saran Holding, 6 ana sektörde, 33 şirketi ve 3.500'den fazla çalışanıyla televizyon camiasında bilinmektedir. İzleyicilerin pek de haberdar olmadığı bir gerçek var ki Saran Medya Türkiye'de en geniş yayın içeriğinin sahibidir. Dünya'da sayılı distribütörden biridir. Tüm kanallarda izlediğiniz sinema filmleri, belgeseller ve spor içeriklerinin neredeyse tamamının hak sahibi Saran Medya'dır. Dünya'da bir çok maç yayını Saran Medya'nın elinden çıkmaktadır. S Sport TV, S Sport 2 TV ve S Sport Plus TV yanı sıra Radyo Spor, Radyo Müzik ve Radyo Trafik'in de sahibi Steven Sadettin Saran'dır. 


SARAN MEDYA GRUBU 

Eski bir Milli yüzücü olan Sadettin Saran'ın spora ve özellikle futbola olan ilgisi ve katkısı çok önemlidir. Fenerbahçeli sporseverlerin bile bir çoğunun haberdar olmadığını fark ettiğim çok önemli bir başarısını da hatırlatayım. Almanya'da bir dönem son sıralara gerileyen ve iflas etmek üzere olan B.Dortmund'a yönetici olup, takımı kurtarmış ve kulübün yeniden yapılanarak bugününe kapı açmış olan kişi Sadettin Saran olmuştur. Bir Türk'ün Almanya'daki bu başarısı hoş karşılanmayınca görevinden ayrılmıştır. 

Girdiği her sektörde başarılı olan ve 2021'de Saran Yapım olarak iddialı projelere imza atmak için sinema ve dizi çekimlerine hızla başladılar. Özellikle bir çok ligin maçlarının yayın hakkını elinde bulunduran Saran Medya, S Sport, Formula 1, World Superbike, SuperSport, Premiere Lig gibi premium yayınlara yer veriyor. 

Bununla birlikte S Sport 2 Kanalı TV+'da yayına başladı. Bundesliga, Portekiz Ligi, NCAA Basketball, ATP, WTA, Diamond League, FIVB Volleyball ve çok daha fazla dünyaca ünlü spor organizasyonunu izleyicisiyle paylaşan SSport2 TV+ ilgi görüyor. 2022'de TFF Süper Lig yayın ihalesine de giren Saran Medya, maç yayınlarını alabilmek için şu anda son düzlükte. Süper Lig TV'nin kurulması veya S Sport'la direkt yayıncı olarak Türkiye'de futbol maçlarını ekrana getirmek üzere tüm hazırlıkları yaptılar. Artık son söz TFF'nin. 


SARAN MEDYA TV NOVA SPORT'A ORTAK OLDU 

Spor yayıncılığı, yayın hakları, uluslararası federasyonlar ve liglerle uzun süredir devam eden ortaklıklarıyla küresel oyuncular arasında yer alan Saran Group, dünyanın en önemli spor organizasyonlarını Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde sporseverlerle buluşturuyor. Saran Group, Çekya ve Slovakya'da CME Central European Media Enterprises ile bir anlaşmaya imza attı. 

CME, Çekya, Slovakya, Slovenya, Romanya ve Bulgaristan'da televizyon kanalları sahibi Didier Stoessel. UEFA Şampiyonlar Ligi, Bundesliga, La Liga, Serie A başta olmak üzere birçok premium spor içeriği CME'ye ait olan Nova Group bünyesinde yer alan Nova Sport kanallarında Saran Group ortaklığıyla sporseverlerle buluşacak. Saran Group İstanbul ofisinde gerçekleştirilen imza töreninde Çekya ve Slovakya vurgulansa da, bu anlaşmanın diğer ülkeleri de kapsayacağını düşünüyoruz. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 


S SPORT TV, Digiturk 87, D Smart 78, Turkcell TV+ 77 kanalı üzerinden yayın yapıyor. 9 Eylül 2022'de D-Smart anlaşması sona erdi. İnternet tabanlı dijital yayın platfomu Turkcell TV Plus anlaşmasının ardından Vodafone TV ile de imza atan Saran Medya, yayın ağını genişletmeye devam ediyor. S Sport, S Sport2, NBA TV ve EDGEsport, artık Vodafone TV platformunda yerini aldı. Türkiye'de spor kanallarında izlediğiniz yabancı lig maçları, özetleri ve programların distribütörü Saran Medya, Asya pazarı için kurduğu Stan Sport kanalının ardından, 2016 Rio Olimpiyatları yayını için hiçbir kanalla anlaşamayıp, organizasyonu YouTube'dan vermeye başladıktan sonra S SPORT TV Kanalı ile ilgili planlar yapmaya başladı. 

Dünyanın en çok izlenen futbol ligi, İngiltere Premier Lig yayın haklarını da elinde bulunduran Saran Group ilk haftada hiçbir TV platformuyla anlaşamayınca, artık kendine ait bir kanalla yola devam etmeye karar verdi. Sektörümüzdekilerin bildiği üzere, NTV Spor kanalını yıllardır ayakta tutan en önemli unsurlardan biri olan Saran Medya, 2016 yaz aylarında geri çekilerek S SPORT kanalının hazırlıklarına başlamıştı. 



6 Şubat 2017'de yayına başlaması gereken S SPORT kanalı, yine medya dünyasının ilk defa fortunaTV'den öğrendiği bilgilere göre RTÜK engeline takılmıştı. Lisans alamadığı için o dönem yayına başlayamamıştı. Tüm sorunları halleden SSPORT TV, Digiturk 87 - D Smart 78 - Turkcell TV+ 77 ve Vodafone TV üzerinden yayın başladı. Bir çok ligin maçlarının yayın hakkını elinde bulunduran Saran Medya, S Sport, Formula 1, World Superbike, SuperSport, Premiere Lig gibi premium yayınlara yer veriyor. 

Bununla birlikte S Sport 2 Kanalı TV+'da yayına başladı. Bundesliga, Portekiz Ligi, NCAA Basketball, ATP, WTA, Diamond League, FIVB Volleyball ve çok daha fazla dünyaca ünlü spor organizasyonunu izleyicisiyle paylaşan SSport2 TV+ ilgi görüyor. S Sports, internet tabanlı dijital yayın platformu TV+Plus ve Vodafone TV ile anlaşmalar yaparak ağını genişletmeye devam ediyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ