🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

UÇAN KUŞ TV KAPANDI CAN TANRIYAR TUTUKLANDI

2008 yılında UçanKuş TV kuruluş haberini ilk defa fortunaTV duyurmuştu. O dönem yeni kanal çalışmaları ertelenmişti ama 2014 Eylül'ün ilk haftasında UçanKuş TV yayına başladı. İlk günden beri, greenbox (yeşil fon) teknolojisinin pek verimli kullanamadığı için ekranda sunucuların saçları yırtık ve yeşil görünen Uçankuş TV, altyapısını geliştirerek 2019'un son günlerinde HD yayına geçti. Uçankuş TV logosu da yenilendi. 1 Şubat 2020'de modern yeni stüdyolarına geçti. Mart 2022'den itibaren yayın kesintileri başladı ve iç meseleler sebebiyle kapandı. 

CAN TANRIYAR TUTUKLANDI 

Can Tanrıyar hakkında, Nisan 2023'ün son günlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Adliyede savcılığa çıkarılan Tanrıyar, "örgüt kurmak ve yönetmek" ve "nitelikli yağmaya teşebbüs" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Tanrıyar çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. 


UÇANKUŞ TV SONA DOĞRU İLERLİYOR 

Can Tanrıyar'ın sahibi olduğu UçanKuş TV'nin aslında kuruluştaki finans kaynağı, iş insanı H.E. diye bilinir. Kulislerde; ''Yaptığı yatırımın karşılığını bulamadığı için'' anlaşmazlığa düşüldüğü ve korumalarıyla kanala gelerek yönetim değişikliğine başladığı konuşuluyordu. Bu konuda personele bilgilendirme de yapılmıştı. o günden beri sürekli çalkantılı bir ortam oluştu Uçan Kuş TV'de. Kanalın büyüme sürecinde Can Tanrıyar'ın ortakları H.E.'nin şüphelenmesi üzerine ''Mali Denetim'' talebini geri çevirmesi sebebiyle anlaşmazlık çıkmış ve mahkeme süreci başlamıştı. Buna bağlı olarak da sürekli icra haberleri çıkıyordu. 

2022 Mart ayında başlayan yayın kesintileri halen devam ediyor. Can Tanrıyar'ın Uçan Kuş TV için kiracısı olduğu binanın sahibi iş insanı Ali Ağaoğlu'na 2 yıldır kira ödemediği de ortaya çıktı. Sacit Aslan'ın iddiasına göre Ali Ağaoğlu'na Can Tanrıyar; ''Binaya yaptığım masraflarımı ödeyin, borcu kapatalım'' demiş. Ağaoğlu da bu teklife çok kızarak, kanalın cihazlarına icra yoluyla el koydurdu. Uçan Kuş TV'nin bu duruma gelmeden önce satışa çıkarılması daha doğru olurdu ama bu işin sonu hiç iyi görünmüyor artık. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 


UÇANKUŞ TV'DA NELER OLMUŞTU? 

12 Mart 2021'den beri Uçankuş web sitesi güncellenmiyordu. UçanKuş TV yayınlarında da bulutlu bir hava hissediyordum ve yayın kesilerek ekrana colorbar verilmeye başlanmıştı. Can Tanrıyar'ın sahibi olduğu UçanKuş TV'nin aslında kuruluştaki finans kaynağı, iş insanı H.E. diye bilinir. Kulislerde, ''Yaptığı yatırımın karşılığını bulamadığı için'' anlaşmazlığa düşüldüğü ve korumalarıyla kanala gelerek yönetim değişikliğine başladığı konuşuluyordu. Bu konuda personele bilgilendirme de yapılmıştı. 

Bu gelişmeler üzerine Uçan Kuş TV yöneticisi Ali Tanrıyar'ın ayrılmak zorunda kaldığı, Anılcan Tanrıyar'ın izne çıktığı en çok konuşulan konuydu. Aralık 2021'de davaların sonuçlandığı ve hisselerin tümünün Can Tanrıyar'a geçtiği söyleniyordu. Fakat basına net bir açıklama yapılmadığı için kanalın ve yönetimin durumunu bilmiyoruz. Bugün TiviBu yayınları da kesikti. Bir gün sonra yayınlar yeniden başladı. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 


UÇANKUŞ TV HAKKINDA ESKİ HABERLERİMİZ 

Yine ilk defa fortunaTV'de Uçankuş TV'nin yeni binası ve stüdyolardan görüntüleri yayınlamıştık. Kanal, İstanbul Ağaoğlu Maslak 1453 içerisindeki yeni binasına geçti. Kuruluş aşamasında, ''Uçan Kuş TV diye bir televizyon markası olmaz. Program olarak her gün Uçan Kuş Magazin formatı yayınlanabilir ama kanalın ismi Uçan Kuş olmamalı. Mutlaka başka bir marka isim bulunmalı'' demiştim ama bir değişikliğe gidilmedi. 

Geçmişte MMC TV, müzik kanalı olarak yayına başlayıp, 2007'de ''Türkiye'nin ilk magazin kanalı'' olmuştu ama kısa süre sonra kapanmıştı. MMC müzik yayınıyla başladığı için, asıl anlamda UçanKuş TV için ''İlk magazin kanalı'' diyebiliriz. 2014'de Uçankuş TV kurulduktan sonra Cem Uzan'ın da kanala ilgisi vardı. Hali hazırda 2019'dan itibaren Türkiye'de yeniden bir televizyon yatırımı yapmak için arayışta olduğunu biliyorum. Zamanla bu arayış nereye gider hep birlikte göreceğiz. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 


UÇANKUŞ TV FREKANS: 
TÜRKSAT: 12245 Yatay (H) 27500 
D SMART: 39. kanal 
TİVİBU: 69. kanal 
TURKCELL TV+: 46. kanal 
VODAFONE TV: 58. kanal 
BLU TV ve ROKU - GLOBAL: Uçankuş TV’yi direkt olarak izleyebilirsiniz.



Uçankuş TV Hakkındaki ilk haberimiz: 

Sacit Aslan, Begüm Sürek Coşarer, Erol Köse, Derya Tuna, Oğulcan Tanrıyar gibi isimlerin program yapacağı Uçan Kuş TV'de ''Haber'' adı altında magazin bültenlerine de yer verilecek. 1996 yılında gençTV için formatını hazırladığım, ''Genç Haberler'' saat başı Türkiye'nin İlk Magazin Haber Bülteni olmuştu. Muhtemelen UçanKuş TV Haber Bültenleri de bu tür bir planda yapılacaktır. Başarılı olacağına inanıyorum. Kendileri her ne kadar ''E!'' kanalı gibi olacaklarını söylese de bence Amerikan Pop Sugar TV tadında bir kanal olmalı. Derya Tuna'nın ekibe dahil olması, ''Acaba Tatlıses TV üzerinden mi yayın yapılacak'' düşüncesini ortaya çıkarsa da Uçan Kuş TV'nin Akıllı TV yerine geçeceğini öğrendim. (Yine herkesten önce duyurduğumuz gibi UçanKuşTV, Akıllı TV'nin yerini aldı). UçanKuş TV'ye başarılar dileriz. 

2 yorum:

  1. Adsız4.4.21

    Yayın Kapalı bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberimizin içeriğinde yer almaktadır.

      Sil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ