🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

BEYAZIT ÖZTÜRK'LE BEYAZ SHOW TV8'DE BAŞLIYOR

Türk televizyonlarının en uzun soluklu talk show formatlarından Beyaz Show 1996-2018 arasında yayınlanmıştı. Yeniden başlayacağını geçen yıldan beri fortunaTVcom'da yine ilk biz duyurmuştuk ama yine birileri kendileri duyurmuş gibi medyaya servis etti. TV8 ekranlarında izleyeceğimiz Beyaz Şov yanı sıra Passaparola yarışmasını da Beyazıt Öztürk sunacak. 



Beyazıt Öztürk'ün programa başlangıç tarihinden çok daha öncesi var. Hem de benimle alakalı, ilk defa anlatacağım bir geçmiş. Bildiğiniz gibi Beyazıt Öztürk henüz tanınmıyorken Eskişehir'de radyo programları yapıyor ve televizyona geçiş için imkan arıyordu. Ben İstanbul'a transfer olmadan 1 yıl önce Antalya ETV'de çalışıyordum. O dönem Hülya Avşar Şov başta olmak üzere çok ses getiren programları ilk kez ekrana getirerek büyük ilgi çeken bir kanaldı. Teknolojik olarak da herkesin imrendiği ve İstanbul'dan gelip çalışmak istediği bir televizyon ortamımız vardı. 

İşte o günlerde, 1995'te radyoda yayında olduğum sırada (Elif Alora) isimli İstanbul'dan bir arkadaşımdan telefon geldi. ''Zafercim Eskişehir'de çok yetenekli bir arkadaşım var. R harflerini söyleyemiyor radyoda program yapıyor ama televizyon için bir arayışta, sizin televizyon tam ona göre çıkış yapabileceği bir kanal. Ona Beyaz Şov ismiyle talk show programı yaptırmanız mümkün olur mu? Beyazıt'a yardımcı olabilir misin? Birazdan seni aratayım'' dedi. 


O dönem gece talk show işini bizim TC Coşkun Göğen yapıyordu. Belki haftada bir gün Beyaz Show da yapılabilirdi. Dedim ki, ''Tamam, r harflerini söylememesi bence sempatik ve enteresan bir format olabilir. Ben tüm detayları Genel Yayın Yönetmeni Murat Taşdemir'e anlatır ve ikna etmeye çalışırım ama önce Beyazıt'la bir tanışalım. Yapmak istediklerini anlayayım'' dedim. (Yeri gelmişken söyleyeyim. Sizler Murat Taşdemir'i sonradan Banu Alkan'la ekranlarda çok farklı bir imajla tanıdınız ama Murat Bey ETV'nin Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni olarak başarılı bir yöneticiydi.) 


Beyazıt Öztürk biraz sonra beni aradı ve güzel samimi bir sohbetimiz oldu. Onu ve ne yapmak istediğini çok iyi anladım. Kanalın durumundan tutun, Antalya'ya yerleşirse ne yapması gerektiğine kadar her şeyi konuştuk. Benim mahallem televizyona da yakındı, ''Işıklar Caddesi'nden ev bakarız ben yardımcı olurum'' demiştim. Tıpkı bizim ekiptekiler gibi kendi işini kendi yapan çalışkan biriydi. Radyo geçmişi olduğu için, eğer televizyonda şova başlarsa benim müzik direktörlüğünü de yaptığım radyomuzda da program yapar diye düşündüm ve hatta hangi saatleri ona versek diye aklımdan geçirdim. Gerçekten tam ona göre bir ortamdı. Oldu bu iş diye düşünerek telefonu kapatınca kendi programımı bitirip hemen aşağıya indim. 


O dönem Yönetmen Yeşil Altaca ve Genel Yayın Yönetmeni Murat Taşdemir var. Murat Bey'in odasına girdim. ''Murat Bey, Eskişehir'de radyo programı yapan Beyazıt Öztürk diye biri var. Ben çok başarılı olduğuna inandım. Araştırdım, iyi işler yapabileceğini düşünüyorum. ETV'de gece talk show yapmak istiyor. Bir görüştürmek isterim. En azından bir davet edelim. Kendi imkanlarıyla Antalya'ya gelebilir'' dedim. Murat Bey; ''Neymiş programı'' dedi. ''Beyaz Şov'' dedim. ''Olum bu ne, zaten bir Yeşil var burada, bir de Beyaz mı gelecek. Yeşil Beyaz Bursaspor mu burası'' diye espri yaptı. Çocukluğumdan beri tanıdığım için ''Yaa Murat abi gerçekten ciddiyim. Ne diyeceğim adama. Haber bekliyor'' dedim. 

Murat Taşdemir, ''Bütçe yok dersin. Boş ver şimdi bu işleri. Sen bir kal burada, şimdi aşağıda Banu Alkan varmış. Buraya gelecek. Sen bir ilgilen, buraya getir'' dedi. Ben odadan çıktım Banu Alkan'a yetişmem gerektiği için hemen Beyazıt'ı aradım; ''Çok uğraştım ama bütçe yok dediler. Sen İstanbul'daki kanallara ve radyolara bak. Bana bir şey gelirse paslarım'' dedim. Üzüldük tabii ki. (Yeri gelmişken söyleyeyim, hemen sonrasında ''Gidip Banu Alkan'ı aldım ve Murat Bey'in odasına çıktık. Sonradan sevgili olduklarını duyduğunuz bu ikiliyi ilk kez orada ben tanıştırmıştım.'' Bu da bir hatıra olsun.) 


Beyazıt Öztürk bizim kanaldan onay çıkmayınca hatırladığım kadarıyla Ömer Karacan'a ulaşıyor ve Radyo Klas'ta ilk İstanbul macerasına başlıyordu. Sonrasında Numberone TV'ye geçti. Kanal 6 ile daha geniş kitlelerin dikkatini çekmeye başlayınca 1996'da Kanal D'de Beyaz Show başladı. Büyük beğeniyle izlenen program yıllarca sürdü. 

Ne gariptir ki, medya danışmanlığını yaptığım ABD'deki sanatçım bir hafta için Türkiye'ye geldiğinde Beyaz Show'a konuk olması için ekibiyle defalarca konuşmama rağmen sanatçımı konuk almamak için her türlü bahane üretilmişti. ''Neredeeen nereye'' değil mi dostlar? Gerçi, o konuk koordinatörleri çok havalardaydı ama Bursa taraflarından başka yoldan o sanatçımı yine Beyaz Show'a inadına çıkartıp havalarını söndürmüştük :) 


Beyaz Show'un uzun soluklu Kanal D serüveni sonrası, Star TV, TRT1, NTV, CNN TÜRK, TV8 gibi kanallarda da çeşitli formatlarda izlediğimiz Beyaz, yakın zamana kadar uzun bir süre ekranlardan uzak kalmayı tercih etti. 2022'de yeni bir proje üzerinde çalıştığını söyleyen ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, 2023'te tekrar ekranlara dönmeye hazırlanıyor. ''Bence TV8 Kanalı'nda Beyaz Show izleyeceğiz diye düşünüyorum. Bekleyelim görelim'' demiştim. Beyaz Şov TV8'de olacak. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir)

2 yorum:

  1. beyaz show programi bence beyaz tv de olmali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renklere göre mi kanal seçmesi gerekiyor.

      Sil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ