🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

MAVİ AKUSTİK'TEN AŞIK VEYSEL RUHUYLA

Mavi Akustik Grubu, ''Küçük Dünyam (Kafidir)'' isimli tekli müzik çalışmasıyla aşık Veysel'in anısını yaşatmaya devam ediyor. 2023'ün Unesco tarafından ''Aşık Veysel Yılı'' olarak ilan edilmesi, bu yıl vefatının 50. yılı olması ve 25 Ekim'in Aşık Veysel’in doğum günü olması sebebiyle, Aşık Veysel’i anmak ve onun adını yaşatmak adına ''Küçük Dünyam (Kafidir)''; eserini ilk kez yeniden düzenlediler. Türkiye’nin ilk kadın müzik yapımcısı Nerçin Nursel Çakıcı'nın yapımcılığını üstlendiği Mavi Akustik Grubu; Aşık Veysel'in ölümsüz eseri ile ilk çıkışını yapıyor. 


NNC Productions etiketi ile sunulan single çalışmasında, Berke Bayrak’ın yönettiği, Tolga Kılık’ın sanat yönetmenliğini üstlendiği video klibi ile müzikseverlerle buluşturuyor. Mavi Akustik video klipte; ''Aşık Veysel’in müzik algısını, evrensel görüşünü ve anlayışını, edebi fikirlerini yanımıza alarak yolumuza devam ediyoruz'' mesajını veriyor. 25 Ekim'de Net D müzik platformundan yayınlanacak olan klibin konusu ise: ''Aşık Veysel’in fikrini aramak için yola çıkan, onun yolunda çizgisinde ilerleyen gönül adamlarının yaptığı yolculuğu, sonbaharın hüzün veren ama bir o kadar da büyüleyici atmosferinde, Aşık Veysel felsefesine yakışan bir dille anlatıyor.'' 


2016'da Ercan Çeliker, Serkan Şahin, Özgür Çeliker, Necip Köse, Ufuk Beylan ve Ömer Yılmaz ile 6 kişi olarak kurulan grup ilk çıkışlarını 2019 yılında yapmayı planlıyordu ancak pandemide kaybettikleri arkadaşları Özgür Çeliker’in acısı sebebiyle albüm çıkışlarını ertelemişlerdi. Birlikte çıktıkları müzik yolculuklarında sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem veren Mavi Akustik, aynı misyonla müzik yolculuğuna devam ediyor. Çok sesli bir grup olan Mavi Akustik, doğal hali ve müzik anlatımıyla müzik severlerin hayatına hoşluklarla geliyor. 

HABER: KIVANÇ TERZİOĞLU 

Kıvanç Terzioğlu'nun fortunaTV'deki TÜM YAZILARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ