📺 MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

YERLİ MOTOSİKLET TT CUSTOM TARHAN TELLİ

Tarhan Telli'ye ait olan, Türkiye'nin ilk yerli motosiklet üreticisi TT Custom, Dünya'da çok rağbet gören bir marka haline geldi. Hollywood filmlerinde de kullanılan özel tasarım motosikletler, ünlülerin de çok tercih ettiği modeller oldu. 2023'de yeni bir atılım yapmak üzere çalışmalarına İstanbul Mecidiyeköy'de devam eden Tarhan Telli'nin Dünya markası olmasının hikayesine göz atalım. 


Sylvester Stallone, Jason Statham, Antonio Banderas, Jet Li, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Kelsey Grammer, Terry Crews, Randy Couture, Kellan Lutz, Ronda Rousey, Glen Powell, Victor Ortiz, Mel Gibson, Harrison Ford, and Arnold Schwarzenegger gibi dünya yıldızlarının rol aldığı Hollywood yapımı ''Cehennem Melekleri'' filminin motosikletleri TT Custom ürünüydü. 

 
Tarhan Telli, Tellioğlu ailesinin 11. kuşaktaki tek varisi olarak 21 Haziran 1980′de İstanbul’da dünyaya gelir. Dedesi Turhan Telli’nin kendisi gibi Tarhan Telli (TT) olan ve ''eş benzerim'' diyebildiği gözbebeği küçük TT, bütün okul öncesi dönemini, alınan oyuncakları parçalayıp değiştirerek, kendi kendine yaptığı araçlarıyla oynayarak geçirir. 

Oyuncaklarını parçalayarak kendi hayalindekilere ulaşmaya çalıştığı ilk zamanlarından itibaren içinde taşıdığı farklı olanı aramaya, yapmaya yönelik tutkular, davranışlarında ona yön veren dinamiklerin kaynağını oluşturur. 15 yaşlarında çok sevdiği çocukluk arkadaşlarından birine bekle ben bu işi yapacağım der ve 16'sında birlikte haftalıklarını biriktirerek ailelerinden gizli bir motosiklet alıp, 3 yıl boyunca Etiler’de bir oto yıkamacıda saklayarak kullanmayı öğrenirler. 


Babası İrfan Telli, Tarhan Telli (TT) 16 yaşındayken ona hurdalıktan bir Amerikan arazi taşıtı alır. Tarhan Telli (TT) ehliyetini alana kadar 2 yıl boyunca bütün zamanlarını, oto sanayiinde kendi tabiriyle bu araçla oynayarak geçirir, 4 silindiri 8 silindir yapar, düz vitesi otomatik vitese çevirir, rengini döşemesini değiştirir, motorunu çıkarıp takarken üzerine düşürüp kaburgalarını bile kırar, özetlersek mümkün olan her türlü değişikliği yaparak deneyim kazanır. 

Oto sanayiinde geçirdiği bu zaman sebebiyle arkadaşları bir oto tamir ustasının kızına aşık olduğunu bile düşünürler oysa onun aklında ve kalbinde tek bir şey vardır, kendi hayalindekini yapmak ve başarmak. Küçükken alınmış yeni oyuncaklarını kırarak elde ettiği parçalarla kendi araçlarını yapan Tarhan Telli (TT)’nin şimdi de hayatında vazgeçilmez olduğunu hissettiği en önemli şey bu tutkuyu yaşam stiline dönüştürerek varlığını sürdürmektir.

 
Ne istediğinden emin olan Tarhan Telli (TT) inandığı yolda yürümek için görsel tasarım eğitimi alması gerektiğini düşünür; bunun için liseden sonra Bahçeşehir Üniversitesi Görsel Tasarım ve İletişim Bölümü'nü tercih eder. Aynı zamanda araçlar üzerinde kişiselleştirme, modifikasyon ve tasarımla ilgili deneysel çalışmalarına uygulamalı olarak devam eder. 

Bütün bu süreç boyunca hayatındaki insanlarla hayallerini ve yapmak istediklerini paylaştıkça karşılaştığı olumsuz yorumlar ve inançsızlıklar, onu daha da motive eder ve bu düşüncelerin yanlış ve faydasız olduğunu ispat etmek için ''Onlarla aramızda ne fark olduğunu görmek istiyorum'' diyerek üniversite bittikten sonra Amerika'ya gider. 

''Amerika'da bana çok farklı bakıyorlardı. Kapılarında biri var, sizinle çalışmak istiyorum beni işe alın diyor, üstelik bunun için size para öderim diyor. Onlar için Meksikalı bir Türk gibiydim. (Meksikalılar ABD'de ağır ve hizmet işlerinde çalışıyor.) İşe alıyorlardı. 

Çalışıyor, üretimin inceliklerini öğreniyordum, istedikleri zaman yerlere paspas bile yapıyordum ama ben de motor yapacağım dediğimde deli Türk deyip gülüyorlardı, şimdi o yanında çalıştığım firmalar fuarlarda benim yanımda stand almaya çalışıyorlar'' diyen Tarhan Telli (TT)'nin tek amacı gözlem yapmak deneyim kazanmak, ne yaptıklarını görmektir ve bunun için günlük 14 Dolar 75 Sent parayı iş yerlerine, işverenlere ödeyerek 2,5 yıl boyunca ABD'nin çeşitli eyaletlerdeki motosiklet üreticilerinin yanında çalışır ve büyümüş hedefleriyle geri döner. 

 
Yıllardır basit bir yedek parçada bile dışarıya bağımlı olmamızın saçma olduğunu düşünen ve aramızda ne fark olduğunu görmek için giden Tarhan Telli (TT) Türkiye'ye döndüğünde, hiçbir eksiğimiz olmadığı gibi daha iyisini yapabileceğimizi, çok daha zeki olduğumuzu ve bütün bunları başarmak için kendimize ait markamızı var ederek globalleşmemiz gerektiğini düşünür. 

Türkiye'de faaliyete geçmek için ilk evrak işlemlerinde çok meşakkatli bir süreç yaşayan Tarhan Telli (TT) Almanya - Türkiye hattında onay almak için çok çaba göstermiş ve başarmıştır. Müşteriyle birebir ilişki kurarak kişiselleştirmenin Chopper ruhuna daha çok yakıştığını deneyimleyen Tarhan Telli (TT), 2005 yılında TT Custom Choppers'ı böylece kurar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

🛒 GÜNLÜK YAŞAM



📡 DIŞ İÇERİKLER