🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

MK HABER TV HAKAN AYGÜN'LE YAYINDA

İstanbul Beykoz merkezli Mavi Karadeniz TV Kanalı uzun yıllar müzik içerikli yayınlar yaptı. 5-6 yıl önce yöneticileri beni davet ederek, ''Mavi Karadeniz'i satmak istiyoruz'' demişlerdi. Zaten davetin sebebi de buydu. Teknik donanım olarak o dönem HD dönüşümü yapmayan ve yayın odasında halen tüplü televizyon kullanan Mavi Karadeniz'in yöneticileri ''15 Milyon TL'' ücret beklentisindeydi. Ben o dönemki maliyetlerle, ''Bu fiyata satamazsınız, sıfırdan kanal kursak 1 Milyon TL. Siz yayıncılık adına hiç bir gelişim göstermiyorsunuz. Neden bu kanalı satın almak istesinler ki. Ben kimseye öneremem'' demiştim ve haberde kullandığım fotoları o gün çekmiştik. 


O günkü tanışıklığımızın ardından dostça iletişime hep devam ettik tabii ki. Gelişme göstermeyen her kanalın yaşadığı gibi 6 yıl sonrasında da Mavi Karadeniz TV ekonomik zorluklar çekti. Bu kaçınılmazdı. Nisan 2023'te 5 Milyon TL fiyata Hakan Aygün'e satıldı ve MK Haber TV ismini aldı. 


Bunları anlatmamın sebebi, her kapanan ya da satılan kanalın ardından yeni sahiplerinin hükumete bir gönderme yapıyor olması. Bir kanal düşünün, dünya kadar aylık masrafları var ve satışa koyduktan sonra 6 yıl yayına devam ediyorlar. Yani ayakta kalacak bir döngüsü var. Sonra satın alan kişi; ''Bu ülkede ekonomi...'' diye siyaset yaparak söze başlıyor. ''6 yıl nasıl yayın yaptılar? Bugün mü darlığa düştüler'' diye sormazlar mı? Bu sözlerim eski sahiplerine değil, yeni sahiplenenlere! Zannediyorlar ki, ''Televizyonların geçmişini nasıl olsa kimse bilmez, biz vatandaşa ne salgılasak kardır!'' Yok işte, meydanda televizyon hafızası fortunaTV var. Öyle kafanıza göre televizyon ekonomisi hikayeleri uyduramazsınız. 


Şimdi gelelim Mavi Karadeniz TV'in yeni yöneticisi Hakan Aygün'e! Flash Haber TV'den Gizem Fidan'la birlikte ayrıldıktan sonra yeni bir kanal arayışına girdiler. Böylece yolları Mavi Karadeniz TV'ye düştü. Kanalın ismini MK Haber TV olarak değiştirdiler ve Nişantaşı'na taşıdılar. Son derece amatör ve ciddiyetten uzak hazırlanmış video tanıtımlarında ''Mecburen uyduda da varız. İnanın bu ne anlama geliyor biz de bilmiyoruz'' vs göndermeler yapıyorlar. En çok da ''Televizyonculuğun, Gazetecilik işi olduğunu'' vurgulamalarına güldüm eğlendim. Ben hep, ''Gazeteciden televizyoncu olmaz. Gazetecilerin yönettiği televizyonlar hep dibe vuruyor'' diyorum ya hani, bana da muhalifler demek ki. 


Gizem Fidan güzellemeleri haricinde Hakan Aygün'ün MK Haber TV özel tanıtımında ise ''Gezi'de Halk TV'yi ayağa kaldırdı'' diye lanse ediyor kendisini. Yani devletimize, esnafımıza, vatandaşımıza milyonluk zarar veren bir olayda kendini kahraman olarak gösteriyor. Bir diğer tanıtımda, ''Unutmamalı ki boyut değil, işlev önemli'' derken kiminkinden bahsediyoruz acaba? Neyse yayına başlasınlar da görelim boyutunu işlevini! (Yeni bilgilerde haberimiz güncellenir) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ