🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

DÜNYADA SPORCU DEVLET BAŞKANLARI

Dünyada yeşil sahalardan tanınan ünlü futbolcuların bazıları, jübilesinin ardından siyasete atıldı. Futbol kariyerleri boyunca geniş kitlelere hitap eden yıldızlar, seçim sandıklarında da bol oy potansiyeli yakalayarak ''Devlet Başkanı'' unvanı aldılar. Spordan siyasete uzanan ünlüleri bu başlık altında topladık. 


Türk futbolcu Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Erok, İETT ve Camialtı takımlarında goller attı ve haftanın karmalarına seçildi. Futbolu bıraktıktan sonra siyasete devam ederek 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, 2003'te Başbakan, 2014'te Cumhurbaşkanı ve 2018'de Devlet Başkanı seçildi. Halen Türkiye Cumhuriyeti Başkanı olarak görevine devam ediyor. 


Liberyalı George Weah, ''Yılın Afrikalı Futbolcusu, Avrupa'da Yılın Futbolcusu (Ballon d'Or), FIFA Fair Play, Yüzyılın Afrikalı Oyuncusu'' ödüllerini alan çok büyük bir yıldızdı. Ünlü futbolcu George Weah, jübilesinin ardından siyasete atıldı. Weah, 22 Ocak 2018 tarihinden itibaren Liberya'nın Devlet Başkanı oldu. 


Arjantinli kaleci Javier Milei 1980'li yıllarda Arjantin futbol kulüplerinde forma giyiyordu. ''Çılgın'' yapısıyla tanınan kaleci, 10 Aralık 2023 seçimlerinde Arjantin Devlet Başkanı oldu. 

Dipnot: Brezilyalı Romário De Souza Faria, 1000 golü aşarak futbolu bıraktıktan sonra devlet başkanı olmasa da şimdilik Brezilya Federal Senato Üyesi oldu. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ