🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

fortuna ZAFER RADYO TELEVİZYONDA 30YIL

fortuna Zafer kimdir? Sunuculuk geçmişim, Televizyon Şovlarım, Video Kliplerim, Sinema Filmlerim ve Futbolcularımla ile ilgili her şeyi birebir kendim anlattım. 08 Haziran Antalya doğumluyum. 30 yıldan fazla spor yöneticiliği yapan ve halen spora hizmet eden bir aileden geldiğim için çocuk yaşlardan beri profesyonel lisanslı yüzme, yelken, futbol (forvet kanat), futbol (kaleci) başta olmak üzere tüm sporlarla yakından ilgilenerek madalyalar başarılar kazandım. Halen birbirinden bağımsız olarak Televizyon ve Spor işlerimi yapmaya devam edişim de sporcu geçmişimden kaynaklıdır. 

İŞ PRENSİPLERİM: 

''Mesleğimin çok fazla üretken, pratik zekalı, hızlı karar alabilen ve çabuk uygulamaya geçenlerin ayakta kalabildiği bir alan'' olması sebebiyle bütün işlerimin plan projesi ve geliştirilmesi bana aittir. Fakat uygulama ve işleyiş konusunda her zaman ekip çalışması yapmaya önem veriyorum. ''Her işi yapayım, hepsini ben başarayım, düşüncesinde değilim.'' Muhataplarımı rakip değil, ''sektöre katkı sağlayan paydaşlar'' olarak görerek destek olurum. Yaptığım her işi, tam zamanında, önemle ve titizlikle yerine getiririm ve işimde etik ilkelerime uyulması şartını ararım. Bazı değerler paradan daha önemlidir


Meslek hayatıma, 1992'de radyo ve televizyonda günde 4'er saat canlı yayın sunarak başladım. O günden beri sektörde ''fortuna'' markamla bilinirim. Uzun yıllar, hem radyo hem televizyon programları hazırlayıp sunarken, bir yandan Avrupa'nın en büyük turistik kulüplerinde Dj'lik yaptım. Bütün bu ekstra işlerle beraber sunuculuk ve yönetmenliği hiç bırakmadım. İşimi çok sevdiğim için çalışmayı, uyumaya tercih ettim. Çok iyi derecede İngilizce bilirim. Kiril alfabesiyle birlikte Rusça, Almanca, İskandinav dilleri ve bir kaç dilde derdimi anlatabilirim. 


İlk radyo televizyon programlarımı sunmaya başladığımda 18 yaşımdaydım. TRT kültürü ve RTL teknik bilgisi aldım. 19 yaşımda MTV için hazırladığım ilk logo tasarımım yayınlandı. Ardından iki tane daha tasarım yayınlandı ve NBC Super Channel Hit Video Power Mixx programımı sundum. 20 yaşımda Hülya Avşar'ın ilk televizyon şovunun koordinatörlüğünü yaptım. Yine aynı yıllarda kendi programlarım yanı sıra Öztürk Serengil, Salih Güney, Tolgahan, Ertan Kayıtken, Esin Moralıoğlu, Tarık Tarcan, Neco, Yalçın Özden, Coşkun Göğen (unuttuklarım kusura bakmasın) bir çok ünlünün programlarının da koordinatörlüğünü yaptım. 


Antalya'dan ayrılmayı hiç düşünmüyordum ama gelen tekliflere daha fazla direnemeyerek 1996'da hayallerimi 24 bavula sığdırıp İstanbul'a yerleştim. O dönemin Türkiye'de en kaliteli gençlik müzik kanalı Genç TV'ye transfer olarak kanalın ilk vj ve aktüel yönetmenlerinden biri oldum. 18 yaşımda Sunucu ve Yönetmen olarak başladığım mesleğimde, geçmişte şov dünyasına yönelik, Sanatçı Menajeri, Organizatör, Konsept Danışmanı, Müzik Direktörü, Dj ve İşletmeci olarak sanat camiası ve ünlülerle çok yönlü profesyonel çalışmalar yaptım. Beraberinde yerli yabancı video kliplerin yönetmenliğini yaptım. Piyasaya girmesini sağladığım sanatçı ve televizyoncuların sayısını ben bile bilmiyorum. 


Herkes ekrana çıkabilmek için yarışırken, benim uzun yıllar en çok izlendiğim dönemde, sunuculuğu ve tüm ekstra işleri bıraktım. Sadece Yönetmenlikle devam etme kararı aldığım için 2004'den beri ekrana çıkmıyorum. Sonrasında Yönetmen ve Kreatif Direktör olarak çalıştığım kanallarda yaptığım ekran görselleri tüm sektörde örnek gösterilen başarılar kazandı. 1993'te fortunaTV com web sitesi ile yola çıkarak planladığım geleceğin yayıncılık teknolojisi olan Dijital TV Kanalı ekipmanlarımı hazırlamıştım. 2006'da patronları zengin etmekten vazgeçip kendi televizyon kanalım fortunaTV FTV HD kanalımı 7/24 yayına başlattım. 


Birbirine bağlı olarak mesleğime Genel Yayın Yönetmeni, Yönetmen ve Medya Danışmanı olarak devam ediyorum. 
Ayrıca bireysel olarak 16 kadar yabancı sporcunun Profesyonel Futbolcu Temsilciliğini yapmaktayım. Yerli ve yabancı onlarca futbolcunun dünya genelindeki tek yetkili temsilcisiyim. ALTIN KARMA ile sportif faaliyetlerim devam ediyor. Sadece TV Kanalı kurulumlarım, film çekimlerim ve futbolcularıma odaklanıyorumKısacası, televizyon ve ayrıca spor alanlarında çalışıyorum. 


Yerli yabancı bazı tv kanallarına kurulum aşamasında teknik danışmanlık yapıyorum. Türkiye'de hemen her televizyon kanalının kurulumunda mutlaka benim bir dahilim olmaktadır. 2021-22'de Kanal 6 Televizyonu ve 6 Gen Video İçerik Platformu'nun her ikisinde Genel Yayın Yayın Yönetmenliği görevini yaptım. Artık herhangi bir televizyon kanalına bağlı olmayacağım. Dışarıya proje bazlı sözleşmelerle dönemsel olarak işler yapmaya devam etmekteyim. 2023 bitmeden vizyona girmesi için Mesken filmimin hazırlıklarına 2022'de başladım. Filmin ilk fragmanı ilgi görüyor. Filmin çekimlerini tamamlayıp vizyona girince farkımızı ortaya koyacağıma inanıyorum. 


BİZİM İŞLER (Özet): 

Aralık 1992 yılından beri Medya ve Sanat sektöründe çok yönlü görevler yapmaya devam ediyorum. 1996'dan itibaren İstanbul'a yerleştim. Ülkemizin en iyi makyaj tasarımcılarından biri olan Pınar Aktaş ile 6 Haziran 2012'de evlendim. ''Yapılanın aynısını yapma'' diye düşündüğüm için kariyerim boyunca Türkiye'de ilklerin öncüsü olan projelerime imza attım. İlk olan bir şeyi insanlara anlatmak, öğretmek ve yaygınlaşmasını sağlamak gerçekten çok zor olsa da, zorlukları seviyorum. FORTUNA MEDYA üzerinden yüzlerce Televizyon Programı, Video Klip Yönetmenliği, Reklam Filmi Yönetmenliği yaptım. Dünyaca ünlü yabancı yapımcılarla çeşitli televizyon şovlarında çalışmalarıma dönemsel olarak devam ediyorum


Televizyon sektöründeki, VizRT, Final Cut, C4D, Adobe (tümü), iClone vb. başta olmak üzere grafik animasyon, kurgu ve tüm yayıncılık sistemlerini kullanıyorum. 2023'te halen yerli televizyon program formatları ve film projeleri de üretiyorum. Arşivimde sırasını bekleyen bir kaç özel sinema filmi projem bulunmakta. Bunlardan biri olan Mesken filmimin bu yıl vizyona girecek şekilde hazırlıklarına başladım. ALTIN KARMA ile yerli yabancı Profesyonel Futbolcu Temsilciliği yapıyorum. Televizyon Yapımları ve Spor Ajansı olarak iki ayrı alanda faaliyetlerim devam ediyor. 



İLKLER ve PROJELER: 
*
1992 yılında başladığım mesleğimde yüzlerce televizyon programı hazırladım sundum ve yönettim. Yüzlerce reklam filmi ve onlarca video klip yönetmenliği yaptım. Radyo ile eş zamanlı başladığım mesleğimde müzik direktörlüğü yaptım. İnternet nedir bilinmediği yıllarda ''Gelecek İnternettedir'' diyerek yeni projeler geliştirmeye başladım. Patronlarımı zengin etmeyi bırakıp ''Kendi TV Kanalımı Kurmak'' için hazırlıklara başladım. 
*1993 yılında Türkiye'nin ilk VJ'lerinden biri oldum. 
*1994 yılında Türkiye'nin ilk Magazin program formatını hazırladım, sundum ve yönetmenliğini yaptım. 
*1995 yılında yerli yabancı ünlülerinin medya danışmanlığını yapmaya başladım. Sanatçılar, doktorlar, sporcular, sunucular, siyasetçiler gibi geniş bir alan. 
*1996 yılında televizyonlardan gelen tekliflerden birini kabul ederek Antalya'dan İstanbul'a taşındım. Müzik televizyonculuğu yapmaya başladım. 
*1997 yılında haftanın her günü ve günde 4 saat canlı yayın program sundum. 
*1998-2000 yılında tasarladığım 2 adet MTV logosu binlerce tasarım arasından başarı kazanarak (her ikisi de) ünlü televizyonda yayınlanmaya başladı. 
*1999 yılında Türkiye'nin İlk İnternet Televizyonu fortuna TV Channel projemi hayata geçirdim. www.fortunaTV.com 
*2000-2001 Avrupa'nın en iyi turistik mekanlarında binlerce kişiye DJ performansları yaptım. Dünyaca ünlü müzik gruplarının organizasyonlarını yaptım. 
*2002 Çeşitli yabancı televizyon kanallarına programlar yaptım. 
*2003 yılında işletmesini yaptığım Beach Club en iyi mekan seçildi. 
*2004 yılında reklam ve tanıtım filmleri, grafik animasyon işleri yaptım. 
*2005 yılında kreatif direktörlüğünü yaptığım tv kanalının ekran görselleri tüm Dünyada beğenilerek örnek gösterildi. 
*2006 yılında New York - İstanbul - Ankara - Antalya merkezlerinden, Türkiye'nin İlk Dijital TV Kanalı fortuna TV 7/24 yayına geçti.
 FTV TURK www.FTVTURK.com 
*2006-10 yılları arasında Opr. Dr. Onur Kulaksızoğlu'nun sunduğu, Türkiye'nin ilk kostümlü sağlık programı ''Medikalite''nin formatını hazırlayarak uzun yıllar haftanın 5 günü yapımcı ve yönetmenliğini yaptım. 
*2008 yılında sporcu scouting projem ALTIN KARMA'yı internete taşıdım. www.ALTINKARMA.com 
*2010 yılında Türkiye'nin ilk 3 boyutlu video klibinin yönetmenliğini yaptım. Yerli yabancı onlarca video klibim var. 
*2011 Yerli yabancı bazı tv kanallarının kurulum aşamasında Medya Danışmanlığı hizmetini FOKSTAR üzerinden veriyorum. www.fokstar.com 
*2012 yılında sektörde tarih içerikli projeler yer almazken, Sultan Abdülhamid Han'ın hayatını anlatan sinema filmi çalışmalarına Hanedan ailesiyle başladım. 
*2013 yılında İstanbul merkezinden, Türkiye'nin İlk Dijital TV Kanalı FTV TÜRK ''HD'' yayına geçti. FTV TURK HD www.FTVTURK.com 
*2014 yılında Tourism TV projemi hayata geçirdim 2017'de kanalın satışını gerçekleştirdim. 
*2015 yılında Türkiye'nin ilk ve tek hava durumu odaklı haber tv kanalı WTV Felaket Habercisi www.WTVTURK.com projemi hayata geçirdim. 
www.KanalW.com 
*2016 Yerli yabancı bazı tv kanallarının kurulum aşamasında Medya Danışmanlığı hizmetini FOKSTAR markamla veriyorum. www.fokstar.com 
*2018 Spor alanında, Antalya ve İstanbul'da Atletico SK Futbol Okulu'muz faaliyete geçti. 
*2019 Yerli ve yabancı bir çok profesyonel futbolcunun yetkili temsilcisiyim. ALTIN KARMA, www.AltinKarma.com adresinde tüm sportif faaliyetleri görebilirsiniz. Bireysel olarak sporcu danışmanlığı, spor kulübü tanıtım ajansı ve spor kulübü televizyon kanalları kurulumu da yapmaktayım. 
*2019 yılında WTV televizyon kanalımın konseptini Worldwide Sports TV olarak değiştirerek, Spor Kanalına dönüştürdüm. Kanal WTV www.WTVTURK.com ve www.KanalW.com ile spora daha yakın olacağım. 
* 2019-21 Televizyon Yapımları, Kreatif Reklam ve Spor Ajansı olarak aynı alanlarda faaliyetlerim devam ediyor. 
*2021 Rotasyon, belgeselinin çekimlerine başladım ve ilk bölüm yayınlandı. 
*2022 Mesken, sinema filminin yönetmen ve senaristi olarak hazırlıklara başladım. 
*2023 Mesken filminin ilk fragmanını yayınladık ve 5 ayrı uluslararası organizasyondan davet aldık. Bu yıl çekimleri tamamlayıp filmi 2024'te yayınlayacağız. 
*2024 Mesken filminin çekimlerine başladık. Filmi Belçika'daki ilk galadan itibaren 2024'te yayınlayacağız.  
*2024Tüm çalışmalarım, proje ve girişimlerimi fortuna MEDYA'da görebilirsiniz. 

fortuna ZAFER (+90) 532 524 8726
fortunaZafer@gmail.com
www.fortunaMEDYA.com 

fortunaTV'deki TÜM YAZILARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ