🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TOLGA KAREL YILLAR SONRA EKRANA DÖNDÜ

Tolga Karel'in ilk tanınarak sinemaya geçiş döneminde yönetmenliğini (fortuna Zafer) yaptığım video kliple çıkış yakalamıştı. Hatta 2004'teki ''Asparagas'' klibinin ardından yerli yabancı bir çok taklidi de çıkmıştı. Sonrasında dizi ve filmlerle harika işler yapan Tolga Karel, en çok izlenen yapımların başrolü oldu. Şarkıcı ve besteci olarak yola çıkan Tolga Karel, kariyerine oyuncu olarak devam etmiş ve sonrasında ABD'ye yerleşmişti. Türkiye'den ayrılan dostumla ilgili bir çok bilinmeyenler var. Basit bazı detayları verebilirim ama sırları anlatmayacağım. 


ABD'de uzun yol tır şoförlüğü aslında Tolga Karel'in ilgi duyduğu bir işti. Hatta ''Asparagas'' video klibimizde tır şoförü olarak bir benzin istasyonuna girecek ve orada hortumu açıp biraz saçlarını ıslatacağı bazı sahneler çekecektim. Bu güzel fikir Tolga'nın kendisine aitti. Fakat klibi İstanbul Silivri taraflarında çekince bu fikre uygun bir ortam olmayacağı için o sahneyi çıkartmıştım. Onun yerine yağmur sahnesi istendi ve hatta çekmiştik de ama güneşli günde çekilen bir klipte yağmur fikri bana ters geldiği için kurguda o sahneyi de atmıştım. 


Bir kaç gün süren montajda başımdan enteresan bir şey geçmişti. Süper 16 mm çekim olduğu için kurguyu her yerde yapmak mümkün değildi. Boş olan tek sette de boya ve tadilat işleri vardı. Mecburen montajı orada yaptım ama 3 gün gece gündüz tiner kokusuna maruz kalınca zehirlendim ve 1 hafta hasta yattım. Klibin televizyonda yayınlanmaya başladığı ilk hafta izleyememiştim. Şimdi gülümseyerek hatırlıyorum.  


Videoklip hikayesinde de olduğu gibi, yol hikayeleri her zaman Tolga Karel'in ilgisini çekiyordu. ABD'ye yerleştiği dönemde biraz hayal, biraz da yaşam şartları için tır şoförü oldu. ABD'de zorlu hava ve yol koşulları sebebiyle tırcılık her babayiğidin harcı değildir. Bu yüzden de en çok kazanan sektörlerdendir. Uzun süre takdiri hak edecek biçimde çalıştı ve şu anda tır firmasının sahibi oldu. Arada farklı iş kollarını  da denemişti tabii ki. Tolga Karel Türkiye'den uzakta yeni bir hayat ve yeni bir aile kurduğu için ekranlarda hiç yer almadı. Bu da aslında kendi tercihiydi. 2022'nin son günlerinde Acun Ilıcalı'nın teklifini kabul ederek ''Sıfırıncı Gün'' dizinde TV8'in oyuncu kadrosuna dahil oldu. 

TOLGA KAREL'İN İŞTE O VİDEOKLİBİ: 



TOLGA KAREL - ASPARAGAS 

2004 yılında Tolga Karel'i ünlü yapan bu klibin çekimleri, hazırlıklarla birlikte 5 gün sürdü. Videoklipte, çekimler için İstanbul Silivri'yi tercih ettik. İlk gün dış çekimler tamamlandı. İkinci gün hiç ara vermeden stüdyoda greenbox tekniğiyle videoklibe asıl havayı katacak (özel teknik) sahneler çekildi. 40-50 kişiden fazla ekibin çalıştığı videoklip yayınlandıktan sonra yerli yabancı bir çok benzeri çıkmıştır. 

Yönetmen: fortuna ZAFER 
Format: Super 16 mm 
YIL: 2004 

ORİJİNAL VIDEO KLİP: 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ