🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

EN İYİ VIDEO KURGU MONTAJ PROGRAMI

Televizyon kanalları ve post prodüksiyon şirketlerinin kurgu montaj programı tercihleri kurumların seviyesini belirlemektedir. Programların en iyisini seçenler, genellikle en başarılı işlere de imza atanlar oluyor. Türkiye'de ilk kullananlardan biri olarak benim uzun süre tercihim Apple Final Cut olmuştu. Profesyonelliği en üst seviyede yaşayanlar için en iyi kurgu montaj programı Final Cut olarak bilinirdi. Dünyada sinema filmleri ve en büyük tv kanallarının vazgeçilmez tercihi olmasıyla birlikte Türkiye'de çok az sayıda televizyon kanalı Final Cut kullanmaktadır. 

2004 yılında 8 adet Final Cut set sistemini kurduğumuz TV5 bu konuda ilk olmuştuFakat, tıpkı Apple'ın iPhone kullanıcılarına yaptığı gibi MAC ile çalışan Final Cut'ta da sistemi istediğiniz gibi düzenleyemiyorsunuz. Yani siz cihazı değil, cihaz sizi yönetiyor. Neyi yapmanıza izin veriyorsa sadece onu yapabiliyorsunuz. Apple'ın telefonunu da kurgu setini de artık kullanmıyorum. Türkiye'de i-Phone kullanıcıları övüne dursun son 4-5 yıldır testlerde Çinli markaların ardından 5. sırada yer aldıklarını da hatırlatayım. 

Kurgu setine dönecek olursak, özelleştirme fonksiyonlarından dolayı son 10 yıldır ben de Final Cut kullanmaktan vazgeçtim. Günümüzde Final Cut'ın yerini Black Magic DaVinci Resolve aldı. Büyük prodüksiyon işleri için profesyonellerin tercihi artık DaVinci Resolve. Sinema sektörüne daha çok hitap ediyor. Eğer yoğun efektli bir kurgu yapmayacaksanız benim tercihim olan Adobe Premiere tüm ihtiyaçlara cevap veriyor. Tamamlayıcı olarak efekt işlerimdeki beklentimi Adobe After Effects fazlasıyla karşılıyor. Televizyon kanalları için en iyi yazılım. Şu anda en pratik ve sonuca yönelik iş çıkartan sistem Abode Premiere olarak göze çarpıyor. 

Hemen bir alt seviyesine, son yıllarda yaptığı atakla Edius yerleşti. ''Bir zamanlar profesyonellik aşamasına ulaşamamış bazı televizyon kanallarının tercihi olan Edius, Grass Valley ile anlaşarak işi yükseltti. Bir kaç yıl öncesine kadar, ''Hiç elimi sürmeyeceğim bir program'' dediğim Edius ciddi bir yükseliş gösterdi. Avid, benim için yeterli gelmiyor. Sony Vegas ve Pinnacle Studio iyi görüntü kalitesi sağlıyor ama benim için yavaş ve basit kalıyor. iMovie, MoviMaker vb. programlar da kendi tabirimle; ''Düğün montajlayanlara hitap ediyor''. 


Yukarıda adı geçen programların en son sürümlerini göz önünde bulundurarak pratiklik ve kullanım performansı bakımından bir sıralama yapmam gerekirse en iyi video kurgu montaj programı hangisi olur? 

1* DaVinci Resolve Studio 
2* Adobe Premiere 

3* Final Cut 
4* Edius 
5* Avid 
6* Sony Vegas 
7* Pinnacle Studio, iMovie, MovieMaker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ