TGRT HABER HD YAYINA GEÇTİ

Şimdi düşünecek olursak, İhlas Holding eskiden tek bir kanala (TGRT) sahipken bugün ''TGRT Haber, TGRT EU, TGRT Belgesel'' olmak üzere 3 tane televizyon kanalına sahip. Vizyon açıklamasında 'HD yayın' vurgulanmış ama 2019'a girmek üzereyken bu konuda bir gelişme olmamıştı. 2020 Temmuz sonuna doğru TGRT Haber HD yayına geçti. Uzun süre; ''Eskisinden daha güçlü olmalılar ama bir türlü başarıyı yakalayamıyorlar'' derken, TGRT Haber Kanalı transferlere başlamıştı.

TGRT kadrosunda uzun yıllardır yer alan spikerlerinin yanı sıra ünlü spor spikeri Sabri Ugan programlarına başladı. Kanaltürk'ün kapanma sürecinde ''bu adamı niye hiç bir kanal kapmıyor'' diye düşündüğüm ve uzun süre ekranlardan uzak kalan başarılı haber spikeri Emre Buga'nın da yemek programı TGRT Haber Kanalı'nda yayınlanmaya başladı. (Emre Buga TV100'e geçti.) Ayrıca, ''Bugün Ne Giysem'' yarışmasına katıldığını yeni öğrendiğim Sinema Danacı da haber spikeri olarak TGRT ekibine dahil oldu. TGRT Haber'de bu hareketlilik başladığında demiştik ki; ''Tüm haber kanalları arasında tek HD yayına geçmeyen televizyon olarak geri planda kalıyor. Kurulduğunda Türkiye'nin ve hatta Dünya'nın parmakla gösterdiği bir yayın teknolojisine sahip olan TGRT'nin, artık teknik gelişimini de dört gözle bekliyoruz'' demiştik. Artık logosunu sol üst köşeye alan TGRT Haber, HD yayına geçerek bu açığı da kapatmış oldu.
İHA, İhlas Haber Ajansı 1993 yılında kuruldu. Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanında çektiği görüntüleri ülkemizin yanı sıra Dünya izleyicileriyle buluşturan İhlas Haber Ajansı'nın yeni logosu İhlas Holding Binası'nda gerçekleştirilen lansmanla tanıtıldı. Benim de beğendiğim bir tasarım olmuş. İşte, İHA'nın 2018 yeni logosu.

MADDİ KRİZDEN NASIL ÇIKILIR?
Maddi kriz haberleri sürekli gündeme gelen TGRT grubunun İHA (İhlas Haber Ajansı) ile uyduda yayın yapan şehir televizyonlarına günlük canlı akış temin edecek başka bir kanal daha kurmasını bekliyorum. Avrupa yayını yine TGRT Haber EU adı altında TGRT Belgesel kanalı yerine alınabilir. Eldeki mevcut kanallardan birini dönüştürerek bu yapılabilir. TGRT EU ile TGRT Haber kanalı birleşebilir ve boşa çıkacak frekans ile TGRT EU kanalı ajans yayını için dönüştürülebilir. Böylece günlük canlı yayın akışı sağlayan CHA karşısına yeni bir güç çıkacaktır. 1995 yılında şehir televizyonlarının yayınlarını tek kanalda bir araya getirmek için 'BETA KANAL' (Birleşik Enternasyonal Tv Ajansı) adı altında plan projesini yaptığım (Şehir TV Ağı) 1996'da YurtNet ve daha sonra TRT Anadolu isimleriyle denendi. Fakat benim planladığımdan çok farklı şekilde uygulandığı için başarısız oldular! Çok fayda sağlayacağına emin olduğum BETA KANAL fikrimin mutlaka düşünülmesini bekliyorum. Konumuza dönecek olursak, TGRT EU kanalı eski TGRT gibi bir imaj çizmeye başladı. Fakat, halen bir yerellik akıyor ne yazık ki. Mesela RTÜK tarafından sürekli cezalar verilen ''sektörel'' kategorisi altındaki firma tanıtan programlar kanala 4-5 Bin Lira kazandırıyor ama yayın kalitesini sıfıra düşürüyor. Dış yapım olarak hazırlanan bu programlarda çekimler berbat, ses bir var bir yok, sorular aynı ''Sizi diğer firmalardan ayıran özellikler nelerdir?'' :) vs. gibi... Yahu adam ekmekçi, hırdavatçı, keresteci, ne farkı olsun diğer firmalardan. Bu mudur parasını aldığınız adamın tanıtımı? Çekimleri yapılan firmalar kesinlikle ödediği 300-500 Liranın karşılığını alamıyor. Firma sahipleri hangi akla hizmet bu tür programlara para verir anlamıyorum. Beni de 2-3 günde bir arayan oluyor ''Firmanızı tanıtalım'' diye. Karşılığını alamayacağımı biliyorum. Şahsen benim sokağa atılacak param yok. O parayı alıp bir ihtiyaç sahibine veririm daha iyi. Bu tür programlara kesinlikle güvenmiyorum. Dikkat ederseniz büyük şehir merkezlerindeki firmalar değil, kırsal kesimler ve ilçelerdeki firmalara yer veriliyor. Sizce neden? Çünkü o bölgelerdeki firmaların parası yapımcılar tarafından daha kolay alınabiliyor da ondan! Bu tür programlardan mağdur olan birçok firma var ve 1 defa çekim yaptıran firma bir daha kesinlikle yaptırmıyor. Geri dönüşüm alamıyorlar. Kalitesiz sektör programlarının TGRT markasını yerelleştirdiğini düşünüyorum. Bence vazgeçilmeli.
Önümüzdeki günlerde eğer HD yayına geçerse TGRT grubu zirveye doğru ulaşacaktır. ''TGRT Grubuna başarılar diliyorum.''
İha 2016 dan itibaren yerel tv lere akış sağlıyor Öğle 13 - 13.30 arası , cuma günleri Öğle haberlerinden önce Huzura doğru ve Yolumuzu AYDİNLATANLAR programı akşam 17.00 da haber yayını sağlıyor akşam haberleri her gün Öğle haberleri hafta içi oluyor hatta geçen Ramazan 2014 de tgrt belgesel de yayınlanan iftar programının da verdiler
YanıtlayınSil