🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

GS TV'DE SERBAY ŞENKAL GÖNDERİLDİ

Bu haber ilk defa fortuna TV'de değil! Evet doğru okudunuz, ''değil'' dedik. Çünkü aylarca bu sırrı saklamamız gerektiği için haberi ilk paylaşan biz olmadık. ''Galatasaray eski Başkanı Mustafa Cengiz artık açıkladığına göre, ben de küçük detaylar verebilirim'' demiştim. 

Bildiğiniz üzere fortuna Medya / Altın Karma olarak futbolcu temsilciliği de yapmaktayız ve Türkiye'de tüm kulüplerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Futbolcularımız haricinde 2019 yaz transfer mevsiminin sonunda Galatasaray Stadı içerisinde GS TV'de önemli bir toplantıya davet edilmiştim. Televizyonla ilgili bir çok konuda bilgi verdiğim ve plan projeye göre yapılması gerekenleri konuştuğumuz o toplantının gizli kalması istenmişti. ''Somut gelişmeler ortaya çıkana kadar duyurmayalım ki taraftar heyecanlanmasın. Fakat kesinlikle bu proje hayata geçecek'' denilmişti. Biz de sırrı o güne kadar saklamıştık. 

Galatasaray TV'nin kuruluş aşamasındaki Digitürk anlaşmasına göre, kanalın başka yerden yayın yapması mümkün değildi. Biz de, Türksat yayınına başlaması konusunda tüm detayları toplantıda konuşmuştuk. O toplantıdan aylar sonra, Şubat 2020'de başkanın açıklamasıyla birlikte, benim de fazla detay vermeme gerek kalmadı. ''Galatasaray TV ile Digitürk anlaştı ve artık GSTV tüm platformlarda yer alacak'' denildi. Fakat yönetim değişikliklerinden sonra GS TV'nin uydu yayını için yeni bir girişim olmadı. 


SERBAY ŞENKAL GS TV'DEN GÖNDERİLDİ 

Spiker Serbay Şenkal'ın, Galatasaray TV'de uzun süredir sporun dışına çıkarak sürekli siyasi paylaşımlar yapması, muhalefetle aynı dili konuşması göze çarpmaya başlayınca, ben de her zaman olduğu gibi yapıcı bir eleştiride bulunmuştum. Herkese ''Siz'' diye hitap eden biri olarak kendisine de saygı sınırlarını hiç aşmadan ''Spor kulübü kanalında bir spikerin siyasetle bu kadar iç içe olmasının yanlışlığını'' anlattım. Bu arkadaş hiç beklemediğim biçimde bir tepkiyle beni hemen engellemişti. 

Bakın 2-3 yıl önce olmasına rağmen bunu burada hiç dile getirmemiştim. Çünkü, ''Burada eleştirsem, fortuna TV etkisiyle tepki alır ve işinde sıkıntı olur'' diye düşündüm ve olanları fortunaTV com'da hiç yazmamıştım. Aradan 2-3 yıl geçti ve işte o öğrenmeye açık olmayan arkadaşın GS TV'de görevine son verdiler. Sebebi de, ''Siyasi paylaşımlar'' olarak gösterildi. Bir de daha halen, "Sayın Cumhurbaşkanı, size çok üzülüyorum bir gram vicdanınız, bir gram merhametiniz yok!" diye akıllara zarar bir açıklama daha yaptı. Twitter'da son paylaşımlarından birinde de, ''Artık kimse senden korkmuyor reis'' diyor. Spor spikerine bak sen! Madem siyaset yoluna baş koydun, o halde sonucuna da katlanırsın değil mi? Nedir bu serzeniş? Artık siyaset konuşacağın muhalif bir kanala geçebilirsin ama ''Ben demiştim'' demekten bıktım, insanlar anlamamaktan bıkmadı. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 


GS TV İLE İLGİLİ GEÇMİŞTEKİ HABERLERİMİZ 

GS TV başarılı programları ile sadece bir kulüp kanalı olmaktan öteye gitmeye başlamışken, son zamanlarda sosyal ağlarda 'fenomen olma peşindeki' kadın sunucularıyla anılır olmuştu. Dijital platform dışında ekranda izleme şansı olmadığı için taraftar ilgisi de beklendiği gibi olmadı. Kulübün elindeki değerleri pazarlama gücü o kadar başarısız ki, ne 4. yıldızdan ne de aslan simgesinden doğru biçimde faydalanılamadı bugüne kadar. Asırlık bir sembolü olan kurumun kanal yönetiminin GS TV için bir türlü logo üretememesinden kaynaklanan bazı negatif sinyaller de alıyordum açıkçası. Elinizde bir GS arması varken, neden farklı farklı GSTV logoları deneyip değiştirirsiniz ki? Orijinal armanın altına küçük bir GSTV yazısı bile yeterliydi ama yap boz oldu. Bir şeylerin doğru gitmediği logodan ekrana yansıyordu. 

Yarım saatlik hızlı bir çalışmayla orijinalini bozmadan birkaç örnek GSTV logosu hazırladım. Bu tür bir şeyler yapılabilirdi ama olmadı. Ali Kırca etkisi midir bilinmez ama ATV logosundan türemiş bir imajla yıllardır yayına devam ediyor kanal. Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz GSTV için de yenileme çalışmalarına başladı. Kanalı yayın yönetmeni ile yollar ayrıldı. 1905'de kurulmasına nazire yaparak 19.05.2018 şampiyonluğu ile birlikte 19.05'de GS TV HD yayına geçti. ''Şartlar uygun hale geldiği zaman şifresiz yayına geçeceğine de inanıyoruz'' demiştik. Başkan şifresiz yayın müjdesini de verdi.   

2 yıl önce Galatasaray Kulübü'nün giderlerini azaltmak için son hamlesi GS TV'nin kiralanması kararı oldu. Sarı-Kırmızılı yöneticiler, Galatasaray TV'yi özel bir ajansa kiralamak istiyordu. ''İhale ile birlikte kiraya verilecek olan Galatasaray TV'nin, Galatasaray Kulübü'ne, 5 yıllık anlaşmayla birlikte yıllığı 800 bin Lira'dan toplamda 4 milyon Lira kazandıracak.'' deniyordu. Yönetim, Galatasaray TV'de çalışanlarla ilgili herhangi bir karar almazken bu konudaki son sözü yayın haklarını alacak olan ajans verecekti. Kanalla ilgili ne oldu ne bitti bilmiyoruz ama 2018 başında Mustafa Cengiz başkanlık koltuğuna oturdu ve her şeye yeni bir sayfa açılması bekleniyor. 


Ben de yıllarını spora ve televizyonculuğa vermiş biri ve iyi bir Galatasaraylı olarak bu haberi yazarken ilk defa tarafsız olamayacağım. GS TV'nin hak ettiği değeri bulması gerektiğine inanıyorum. En azından ''sahibinden satılık kiralık kanal'' başlığından, ''Taraftar GSTV'yi Şifresiz İzlemek İstiyor'' başlığına geçebildiğim için memnunum. GS TV için son hamle ise HD yayına geçiş oldu. 19.05.2018 şampiyonluğuyla birlikte GS TV HD yayına 19.05'de geçti. Gelişmeler oldukça haberi güncelleyeceğim.  


Geçmişte kanalın durumundan dolayı ben de bir Galatasaraylı olarak 'Keşke imkan olsa da yayını biz yapsaydık, kanalın imajını yenileseydik' demekten kendimi alamıyorum. Türkiye'nin Dünyada en çok bilinen markalarından biri olan G.Saray'ın adına yakışır bir yayıncı ile anlaşmasını dilerim. Sözleşme maddelerine 'doğrudan satış ürünlerine kısıtlama' getirecek bir madde eklenmeli. Sonra, birileri GSTV'yi alıp gergedan boynuzu satmaya başlarsa şaşmayın. Benden söylemesi! Galatasaray Taraftar Makyajı uygulaması bana yapılmıştı. O fotoları da yeri gelmişken paylaşıyorum. 



SPOR KULÜBÜ KANALLARI DİJİTAL OLUYOR 


Türkiye'yi Dijital TV Kanalı yayıncılığıyla tanıştıran FOKSTAR, Temmuz 2018 boyunca 60'a yakın spor kulübüne ''Dijital Televizyon Kanalı kurmak'' üzere bilgilendirme göndermişti. Futbol kulüplerimizi Dijital TV Kanalı kurmak üzere bilgilendirdikten sonra spor kulübü televizyonları kurulmaya başlandı. İlk harekete geçen kanallar MalatyasporTV ve FethiyesporTV olmuştu. Spor camiasında, Bursaspor TV, Beşiktaş TV, Fenerbahçe TV ve Galatasaray TV kanallarının uydudaki yayınlarından vazgeçerek ''Dijitale Dönüşme Kararı Almak Üzere Anlaştıkları'' haberi yayıldı. 

Fokstar'ın tüm kulüplere yaptığı mantıklı ve maliyeti en düşük ve en kaliteli yayıncılık biçimi ''Dijital TV Kanalı'' teklifi hayat bulmuş oldu. Futbol takımlarının televizyon kanallarının uydu yayını yapmasının gereksiz bir masraf olduğunu ve dijital tv kanalı olarak daha geniş kitleye erişilebileceğini her zaman vurguladık. Haberlerin ardından FB TV tarafından ''Bizim böyle bir tasarruf düşüncemiz yok'' açıklaması yapıldı. BS TV, BJK TV ve GS TV'nin kararı, önümüzdeki süreçte tüm spor kulüplerinin dijital tv kanalı kuracağının habercisi oldu. Spor Kulübü Dijital TV Kanalı hakkında bilgi için www.fokstar.com 05325248726 

16 yorum:

  1. Evet çok saçma zaten paralı olması

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın FTV izleyicisi: GS TV şu anda internette şifresiz yayın yapıyor.

      Sil
  2. bir tarih verir misiniz ya ne zaman şifresiz olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulüp yönetimi şifresiz yayın için karar aldı. Fakat halen bu konuda bir gelişme olmadı. Beklemedeyiz.

      Sil
    2. sorabilir misiniz?

      Sil
    3. sorabilir misiniz?

      Sil
    4. Şu anda sadece transferleri sorabiliriz :)

      Sil
    5. transfer sexonu bittince sorabilir misiniz

      Sil
    6. transfer sezonu bittince sorabilir misiniz gs tv şifresiz ne zaman şifresiz olacak ?

      Sil
    7. GS yöneticileri uyun gördüğü zamanda kendileri bize haber verirler. Bu şekilde arayıp sorulmaz.

      Sil
    8. teşekür ederim

      Sil
  3. herhalde diğitürk sözleşme bittince uydu cikacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim toplantımızın üstünden çok zaman geçti ama henüz bir yenilik yok.

      Sil
  4. gs tv diğitürk ne zaman sözleşme bittiyor

    YanıtlaSil
  5. gs tv tüeksat ne zaman şifresiz olacak tarih verir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GS TV için şu anda yeni bir gelişme yok.

      Sil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ