🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

BBC TÜRKÇE HABER SKANDALLARI

İngiliz BBC televizyonu Türkçe servisi her geçen gün yeni bir haber skandalına imza atıyor. İngiltere'nin ''saygın'' medya kuruluşu BBC, Türkçe özel haberlerle hükumete karşı açık muhalif yayınları ''Türkiye karşıtı yayınlara'' dönüştürmeye devam ediyor. Defalarca ''yalan haber'' yaptığı ortaya çıkan BBC, saygınlığını kaybediyor. BBC News Türkçe servisinden yanıltıcı bir skandal haber daha gündeme düştü. Son özel haberlerindeki skandal, sosyal medya çok eleştirildi. Temizlik işçisi olduğunu iddia ettikleri ''F.Ç.'' isimli ''Kısıtlı imkanlı ve geçinemeyen'' kadının, aslında haberde çizilen imajdan çok farklı bir hayatı olduğu ortaya çıktı. Lüks yatta partideki görüntüleri ortaya çıkan kadının ''Kısıtlı imkanlı temizlik işçisi'' olmadığı anlaşılınca tepki yağdı. 

Röportajın hemen başında ''Yeni havalimanını ben ne yapayım. Kullanamıyorum ki'' derken, kurgulu görüntülerde ''Yeni Türkiye'yi İnşaa Ediyoruz. İstanbul Yeni Hava Limanı'' reklam tabelalarının yansıması da, haberin asıl amacını ortaya koyuyor. Röportajın devamında, ''çok zor şartlarda yaşamaya mecbur bırakılan vatandaş'' imajı çizmek için büyük çaba sarf ediliyor. Fakat, BBC'nin kurguladığı röportajdaki kişinin ''lüks tekne partisinde görüntüleri ortaya çıkınca'' her zamanki gibi hiç bir düzeltme yayınlanmadı ve özür dilenmedi. 


BBC KÜÇÜLEREK DİJİTALE YÖNELİYOR 
İngiliz BBC televizyonu 450 çalışanı işten çıkaracak. 1700 çalışanı İngiltere'de olmak üzere 6 bin kişi istihdam eden BBC News, tenkisat ile masrafları kısmayı planlıyor. Yapımların sayısının azaltılacağı ifade edilirken, ''BBC 2, BBC Radyo 5 ve BBC Dünya Servisi'nde'' de bazı pozisyonların kapatılacağı vurgulandı. BBC Türkçe servisi ile ilgili henüz bir bilgi verilmedi. BBC News direktörü Fran Unsworth; ''İzleyici kitlesi değişti. BBC geleneksel yayından dijital yayına geçti. BBC'nin 10 yılını önemli miktarda tasarruf yapabileceğimiz şekilde yeniden şekillendirmemiz gerekiyor. Kaynaklarımızın çok büyük kısmını geleneksel çizgideki yayıncılık için harcarken, dijitale yeteri kadar harcamıyoruz.'' açıklamasında bulundu. 

1 yorum:

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ