🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TFF BAŞKANI İBRAHİM ETHEM HACIOSMANOĞLU


TFF Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Ethem Haıcosmanoğlu oldu. TFF Yönetim Kurulu Asil Üye Listesi: Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan. TFF Yönetim Kurulu Yedek Üye Listesi: Murat Şahin, Hüseyin Yangın, Seymen Gençtürk, Adem Doğru, Gürkan Uğur, Fazlı Çilingir, Ediz Giray, İbrahim Özbay, Metin Akyüz, Kazım Şengöçgel, Muhammet Akçay, Esma Esin, Bilal Tuğrul, Burak Akkan. TFF Denetleme Kurulu Asil Üye Listesi: Abdi Serdar Üstünsalih, Selami Tatkaya, Gökhan Zurnacıoğlu, Ekrem Sarısoy, Nevzat Demiröz. TFF Denetleme Kurulu Yedek Üye Listesi: Ömer Faruk Kara, Vefa Yunus Taylan, Cihan Eroğlu, Furkan Altaş, Mehmet Karaca. 


DİĞER SPOR HABERLERİ: 

FENERBAHÇE'NİN TEKNİK DİREKTÖRÜ JOSE MOURINHO 


Dünyanın en iyi 5 teknik direktöründen biri olarak gösterilen Jose Mourinho Fenerbahçe'nin başına geçti. İstanbul'a gelen ünlü teknik direktör yeni sezon hazırlıklarına başlayacak.  


BELÇİKA KULÜBÜ KV OOSTENDE İFLAS AÇIKLIYOR 

Belçika'nın köklü kulüplerinden KV Oostende yöneticisi Werner van Oostewyck; ''Lisans almamız mümkün değil. Amatör lige düşerek iflas açıklamak zorundayız.'' dedi. 


FENERBAHÇE LİGTEN ÇEKİLEMEZ LİG DEĞİŞTİREMEZ 


Fenerbahçe Başkanı Ali Koç başta olmak üzere, yöneticileri ligten çekilebileceklerini dile getiriyorlardı. Bu karardan vazgeçtiklerini açıkladılar. Zaten ligten çekilmeleri veya başka bir ülkeye resmi olarak gitmeleri söz konusu bile değildi. Bakın biz ne demişiz: 

Profesyonel futbolcu sözleşmeleri ve özellikle yabancı futbolcularda ‘‘Ligten düşme’’ maddesi gereği tüm sporcular bedelsiz serbest kalırlar. Böyle bir riski kimse göze alamaz. 

Takımdan ayrılmalar sonrası Milyon Dolar‘lık bir masraf ortaya çıkacağı gibi, yeni bir takım kurmak için yine milyonluk masraflar yapılması gerekir. Alt ligte gelirlerin de çok düşeceği ve şampiyonluğun bir garantisinin olmaması sebebiyle bu açıklamaların sadece taraftarı oyalamak ve yaklaşan başkanlık seçiminde taraftar desteğini arkalarına almak için söylendiğine inanıyorum. Sadettin Saran’ın önümüzdeki sezonda başkan olacağını düşünüyorum. 


FENERBAHÇE’NİN BAŞKA LİGE GEÇMESİ İMKANSIZ 

Basit bir örnekle anlatayım. Real Madrid’in bir yabancı takım olarak TFF’ye başvurup Türkiye Süper Lig’e geçemeyeceği gibi, Fenerbahçe de İspanya veya Dünyanın herhangi bir ülkesindeki lige geçemez. Sıfırdan bir takım olarak en alt ligten başlamak şartıyla liglere katılabilir. Yani Real Madrid yarın kapımıza gelse Türkiye’de 1. Amatör kümeden başlar. Bu açıdan bakınca Fenerbahçe’nin farklı bir ülke ligine gideceği de bir yalandır. GİDEMEZ! Hepsi başkanlık koltuğunu kaybetmemek için yapılan çabalar! Futbolun kurulları var. ''Ben o lige giderim'' diyerek topunu alıp başka lige gidemezsin. Ben bir futbolsever olarak Fenerbahçe gibi köklü bir kulübün bu tür söylemlerle anılmasından son derece rahatsızım. 

TRABZONSPOR FENERBAHÇE MAÇINDAKİ OLAYLARA CEZA 

Gergin geçen Trabzonspor Fenerbahçe maçı süresince, gerek yedek kulübesi gerek maçın sonunda seyirciyi tahrik edercesine saha ortasında FB futbolcularının uzun süre sevinç gösterisi yapması olayların çıkış noktası oldu. Sahaya inen kendini bilmezleri zaten hiç tasvip etmem ama soyunma odasına gitmek yerine seyirciyle kavgaya girişmek de hiç masum değil. Türkiye'de ilk defa olan olaylar değildi ama futbolcuların etkisiz haldeki adamlarla kavga etmesi ilk oldu. Yani her iki tarafın da savunulacak tek bir yanı bile yok. Maçta çıkan olaylarda, ''Tribün olaylarından dolayı Trabzonspor maddi ve seyircisiz oynama cezaları yanı sıra sahaya giren seyirciler de men cezası alırlar.'' Fenerbahçe ise, ''Kavgaya karışan futbolcularının 3-5 maç ceza almasıyla'' konu kapanır. Bir daha da olmamasını dileriz. 


ANKARAGÜCÜ BAŞKANI HALİL UMUT MELER'E SALDIRDI

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maç bitiminde hakem Halil Umut Meler'e yumrukla saldırdı. Yere düşen hakemin yüzüne tekme atıldığı görüldü. TFF olağanüstü toplandı ve tüm lig maçlarını bir süre erteledi. Başkan Erdoğan, ''Sporda şiddete yer verilmeyeceğini'' açıklayarak kınadı. Hakemler maçlara çıkmama kararı aldılar. Hastanede tedavi gören Halil Umut Meler, hakemliği bıraktığını açıkladı. Faruk Koca'nın daha önce TD Hikmet Karaman'a da yumrukla saldırdığı ortaya çıktı. Olaylar yargıya intikal etti. 

Türkiye Futbol Federasyonu Stefan Kuntz ile yollarını ayırdı. Öne çıkan yeni teknik direktör adayları ise; Fatih Terim, Vincenzo montella, Sergen Yalçın isimleri oldu. Futbolseverlerin çoğunluğu Fatih Terim ve Sergen Yalçın arasında bir tercih beklerken TFF, Vincenzo Montella ile anlaştığını ilan etti. Türk Milli Takımı Euro 2024'e katılmayı garantiledi. 


TFF V. Montella ile bir görüşme gerçekleştirdikten sonra kararını verdi ve anlaşmaya vardı. Montella ile anlaşma durumunda, yardımcı antrenörün İtalya futbol oynamış bir Türk futbolcu olacağı tahmin ediliyordu. Gökhan İnler ismi akla gelen ilk aday. 


ZLATAN İBRAHİMOVİÇ FUTBOLU BIRAKTI 

Bosna Hersek asıllı İsveçli Dünya yıldızı santrafor futbolcu Zlatan İbrahimoviç (41) futbolu bıraktığını açıkladı. 15 defa Yılın Futbolcusu, 1 Kez FIFA Puşkaş Ödülü, 6 Kez Gol Kralı olan İbrahimoviç, defalarca ülke ve Avrupa şampiyonlukları yaşadığı, Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Paris SG, Manchester United, Los Angeles Galaxy formaları giydi. İtalya'da Milan formasıyla futbol hayatına son noktayı koydu. 


CARDIFF CITY FC TEKNİK DİREKTÖRÜ EROL BULUT OLDU 

Cardiff City FC Teknik Direktörü Erol Bulut oldu. İngiltere liginde mücadele eden Galler takımı, yeni teknik direktör adayı olarak uzun süre değerlendirme yaptıktan sonra tercihini Erol Bulut'tan yana kullandı. 


BARCELONA CAMP NOU STADINI NİHAT ÖZDEMİR YENİLEYECEK 

İspanya'nın Barcelona kulübünün Camp Nou stadyumunun yeni tasarımı ve 105 Bin kapasiteye yükseltme işini Nihat Özdemir'in Limak şirketi aldı. İspanya'nın Barselona şehrinde bulunan Camp Nou, 99.354 seyirci kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük futbol stadyumudur. 


SPOR GÜNDEMİ SON DAKİKA HABERLERİ ve anlık haberler bu başlık altında yer alır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ