🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

CNBC-e TÜRKİYE'DE İLBAK HOLDİNG ORTAKLIĞI

Bu haber ilk defa fortunaTVcom'da: Türkiye'nin ilk ekonomi kanalı Kanal E, Doğuş Yayın Grubu'yla birlikte ABD'li NBC Universal ortaklığı yapmasıyla 16 Ekim 2000'de CNBE-e olarak yayına devam etti. 2015'te kapanmıştı. 2024'te RTÜK lisansını alan ve ismini CNBC-e olarak onaylatan kanal Nisan'da yayına başlamak için hazırlanıyordu ama Haziran'a kaydırıldı. 


CNBC TÜRKİYE'DE İLBAK HOLDİNG ORTAKLIĞI 

2023 seçimlerinin cazibesiyle ekonomi üzerinden yürümeyi düşünen Amerikalı yayıncılar, Türkiye'de yeniden faaliyete geçebilmek için uzun süredir arayış içerisindeydi. Seçim tarihi Mayıs 2023 olarak açıklandığı anda ''CNBC-e yeniden açılıyor'' söylentisi hemen yayıldı. CNBC International Başkanı John Casey; ''Küresel bir marka olarak, yerel düzeyde iş haberleri, iç görüler ve analizler sunmanın öneminin farkındayız. İlbak Holding'le birlikte CNBC Türkiye'yi müjdelemekten ve CNBC'nin eşsiz ve dinamik içeriğini Türkiye'de yeniden izleyici kitleleri ile buluşturmaktan ötürü çok heyecanlıyız" dedi. 


Artık, ''CNBC Türkiye'nin yeni sahibi'' diyebileceğimiz İlbak Holding, medyada bugüne kadar sadece açık hava reklamcılığı alanında faaliyet gösteriyordu. CNBC ile televizyon yayıncılığına Ekim 2023'te başlanacağını işaret ediyordu ama 2024'e ertelemişlerdi. Yayına başladığında CNBC'den bilindik eski CNBC-e içerikleri artık beklenemez. 


Dijital içerik platformları bütün yapımlara ambargo koyduğu için ''eskiden olduğu gibi her akşam film, dizi yayınlayalım'' diye bir planla gelemezler. Yapımcıların çoğu, açık kanaldan yayın yapan televizyonlara içeriklerini satmıyorlar. ''Şifresiz kanala yapım vermem'' diyorlar artık. Çünkü dijitaller nasıl olsa bir şekilde talip oluyor tüm içeriklere. Hal böyleyken CNBC-e sadece ekonomi ve haber odaklı yayın yapacaktır. 


Zaten odak noktalarının da seçim olduğunu düşünüyorum. Peki eskisi gibi başarılı olurlar mı? Net söylüyorum. Hayır olamazlar. Türkiye'deki ekonomi kanallarıyla aynı seviyede ilerleyip giderler. Fazlası olmaz. (Yeni gelişmelerde yazımız güncellenir) 


CNBC-E ABD MERKEZLİ EKONOMİ KANALI 

Türkiye'nin ilk ekonomi kanalı Kanal E, Doğuş Yayın Grubu'yla birlikte ABD'li NBC Universal ortaklığı yapmasıyla 16 Ekim 2000'de CNBE-e olarak yayına devam etti. Yine ilk defa fortunaTV'nin dönüşümü duyurduğu CNBC-e (Consumer News and Business Channel-e) ABD yayınlarından farklı bir formatla ekonomi ve film kanalı olarak çok büyük beğeni toplamıştı. Mesai saatleri bitiminde, ekonomi gündemi ve borsanın kapanışının ardından akşam saatlerinde orijinal dilde film ve dizi yayınlayan CNBC-e, Aralık 2006'da e2 Kanalı'nı da açmıştı. 


Eylül 2015'te Discovery Communications'a satılınca TLC Kanalı olarak dönüştürüldü ve halen yayına devam ediyor. e2 Kanalı da 31 Ocak 2016'da kapandı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ