🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

PROFESYONEL MAKYAJ KURSU | PINAR AKTAŞ

Görsel işler yapan profesyonel ünlülerin yanı sıra kendine evde makyaj yapmak isteyenler için 25 yılı aşkın tecrübeyle ''Kişisel makyaj eğitimlerimiz'' başladı. Bugüne kadar makyaj hizmetlerini makyözlere yaptıran sanatçı ve televizyon sunucuları başta olmak üzere bir çok ekran yüzü, şimdi evde olduğu süreçte sosyal medya ve televizyon yapımlarını evden sürdürebilmek için makyajlarını kendileri yapmak zorunda kalıyorlar. 


Ekran yüzlerinin, gözlemlediğim süreçte makyaj konusunda oldukça zorlandıkları ekranlara yansımakta. Profesyonel tekniklerle, elinizdeki makyaj malzemeleriyle kendinize makyaj yapmak artık çok kolay. ''Hızlandırılmış Bireysel Profesyonel Makyaj Kursu ve Profesyonel Makyözlük Eğitimi'' başlıkları altında iki madde ile detayları açıklayalım. Yazıyı okuduktan sonra makyaj dersleri konusunda sorularınız için arayabilirsiniz. 05547445417 

BEAUTY SHOW MAKEUP WORKSHOP | PINAR AKTAŞ 



1 - PROFESYONEL MAKYÖZLÜK EĞİTİMİ 
2 - BİREYSEL MAKYAJ KURSU 


Profesyonel makyöz olanı, makyöz olmayanla birbirinden ayırın! uyarımızla başladığımız bu yazımızda, tüm sorular cevap bulacaktır. Bana en çok sorulan sorulardan biri; ''Nasıl makyöz olurum?'' En net cevabı vermek gerekirse, ''Kişiye özel makyaj kursu'' ile profesyonel makyöz olabilirsiniz. Üçer, beşer, onarlı sınıflarda verilen kurslarda, birebir eğitim olmadan verim alınamayacağını her zaman dile getirmekteyim. Kalabalık sınıflarda sonuç elde edilebilmesi için eğitimcinin birebir ilgilenmesi gerekir. Bu tür kurslarda uygulamadan daha çok, teorik bilgi verildiği için kişiye özel birebir eğitimle daha büyük başarı elde edilmektedir. 



Makyözlük bir sanat dalıdır ve bu yüzden ''Makyaj Artisti / Makyaj Sanatçısı'' gibi unvanlar kullanılmaktadır. Makyözler, tıpkı bir ressam gibi yüz boyama sanatı icra etmektedir. Sanatçının profesyonel makyözlük yapması için okul mezuniyeti gerekmiyor. Makyözlükte önemli olan doğru kişiden eğitim alarak referans ve kariyer sahibi olmaktır. Artık makyaj markaları da referansınıza ve kariyerinize göre ürün indirimi yapmaktadır. Unutmayın ki, makyözlükte serbest çalışılır ve iş yeri açma belgesi olmaz. (Belge verdiğini söyleyenler makyözlük değil estetisyenlik belgesi veriyor). Makyöz olmak için gittiğiniz akademilerden estetisyen olarak çıkıyorsunuz. 


Ben, 1996'da başladığım makyözlükle ilgili farklı zamanlarda yabancı eğitmenlerden kişiye özel kurslar almıştım. Çok faydasını gördüm. Selektif markalarla çalıştığım için ilk yıllarımda toplu eğitimlere de katıldım. 'Seminer'' olarak adlandırılan ve tüm çalışanların katıldığı etkinliklerdi. Ben en çok, kişiye özel eğitimlerden memnunum. Tecrübeme dayanarak sizlere de bunu öneriyorum. Fakat, profesyonel olan ile olmayanı ayırt etmek lazım. Çünkü, instagram'da bilen bilmeyen herkes makyöz edasıyla makyaj fotoğrafları ve videolar paylaşıyor. 



HERKES MAKYÖZ OLMUŞ! 
Makyajda profesyonel olan ile olmayanı ayırt etmek lazım. Çünkü, instagram'da bilen bilmeyen herkes makyöz edasıyla makyaj fotoğrafları ve videolar paylaşıyor. Hemen hepsi takipçi hileleriyle ''Kendilerini binlerce kişi takip ediyormuş ve binlerce beğeni alıyormuş'' imajı veriyor. Bilgi sahibi olmadan önüne gelen youtube makyaj videosu çekip mesleğimize zarar veriyor. Bir de, merdiven altı ürünlere kendi isim etiketini bastırarak ''Kendi makyaj markam'' diye piyasada türeyenler var. Reklam yapan bu tür kişilerin ürünlerinden de kendilerinden de kesinlikle uzak durun. Makyajla amatör seviyede alakaları olan bu gruba bir de modeller ve kozmetik mağazalarındaki ürün temsilcileri eklendi. Onlar da ilgi çekmek için makyaj videoları yapıyorlar. Koskoca kozmetik markaları amatör profiller aracılığıyla kendi ürünlerini satmak için (influencer marketing) ürün desteği vererek geri dönüş alabileceğini sanıyor. ''Sanıyor'' diyorum, çünkü kozmetik sektörünün en önemli markaları işten çıkartmalar, personel azaltmaları, mağaza kapatmaları vb. şekilde her geçen gün küçülmeye gidiyor farkında mısınız? 



Türkiye'de bu işin hakkını veren sayılı makyöz olmamıza rağmen, sosyal medya kirliliği yüzünden iş iyice ayağa düşüyor ve biz profesyoneller zarar görüyoruz. 3 ay önce ''Ben makyöz olmak istiyorum, size hayranım'' diye arayan birini 3 ay sonra ''Yılların makyözüyüm yalanıyla'' piyasada gezerken görüyorum. Böyle bir sürü kişi türedi. Hiçbir bilgi birikimleri yok. Makyajları çok yanlış ve verdikleri bilgiler de yanıltıcı. Profesyonel meslektaşlarım az çok birbirinden haberdar olduğu için bu yazdıklarımı okuyor ve onlar da bana bu konuda hak veriyorlar. Bilgi birikim olmadan yapılan bu tür paylaşımlar profesyonel makyözlere ve sektöre çok zarar veriyor. Günümüzün en popüler mesleklerinden biri olarak gösterilen profesyonel makyözlük için eğitim almak şarttır. 


NASIL MAKYÖZ OLUNUR 

Profesyonel makyöz olmak veya kendine makyaj yapmak isteyenler için 25 yıllık tecrübeyle ''Kişisel makyaj eğitimlerimiz'' hakkında 05547445417 numaramdan beni arayabilirsiniz. Eğitimlerde şov makyajlarıyla kursiyerleri etki altına almak yerine, bütün makyajları öğreterek en kısa sürece pratik yaparak mesleğe atılmalarını amaçlamaktayız. Aynı zamanda, profesyonel tekniklerle, elindeki makyaj malzemeleriyle kendine makyaj yapman da artık çok kolay. İki madde ile, ''Hızlandırılmış Bireysel Profesyonel Makyaj Kursu veya Profesyonel Makyözlük Eğitimi'' başlıkları altında detayları açıklayalım. 

1 - PROFESYONEL MAKYÖZLÜK EĞİTİMİ 
2 - BİREYSEL MAKYAJ KURSU 

- 1 - PROFESYONEL MAKYÖZ EĞİTİMİ 
Profesyonel Makyözlük Eğitimi (Kişiye özel bire bir / periyodik eğitim) 
- İki haftalık eğitim (Haftada 2+3 gün, toplamda 5 ders)  
- Dört günlük eğitim (Şehir dışı, yurt dışı ve vakti olmayanlara hızlandırılmış ders) 

PROFESYONEL MAKYÖZ DERS İÇERİĞİ 

- Cilt analizi, makyaj fırçaları ve ürünlerin tanıtımı. 
- Ten makyajı. 
- Kontur ve highlighter. 
- Eyeliner ve takma kirpik. 
- Porselen makyaj. 
- Gece ve gündüz makyajı. 
- Gelin makyajı. 
- Arap, Hint makyajı. 
- TV ve şov makyajı. 

NOT: Makyaj kursunda toplu eğitimlerden verim alınamaz. Benim önerim her zaman ''Kişiye özel kurs'' olmuştur. ''Kalabalıklar içerisinde kaybolmak yerine'' bire bir mesleki eğitimle iş hayatına hemen atılabilirsin. 

- 2 - BİREYSEL MAKYAJ KURSU 
Bireysel Makyaj Kursu (Kendime nasıl makyaj yapabilirim / 1 günlük ders) 



1* Profesyonel Makyözlük Kursu (Kişiye özel bire bir kurs) 
Makyözlük bir sanat dalıdır ve bu yüzden ''Makyaj Artisti / Makyaj Sanatçısı'' gibi unvanlar kullanılmaktadır. Makyözler, tıpkı bir ressam gibi yüz boyama sanatı icra etmektedir. Sanatçının profesyonel makyözlük yapması için okul mezuniyeti gerekmez. Makyözlükte önemli olan doğru kişiden eğitim alarak referans ve kariyer sahibi olmaktır. Artık makyaj markaları da referansınıza ve kariyerinize göre ürün indirimi yapmaktadır. Unutmayın ki, makyözlükte serbest çalışılır ve iş yeri açma belgesi olmaz. (Resmi belge verdiğini söyleyenler makyözlük değil estetisyenlik belgesi veriyor ve uluslararası geçerliği olduğuna sakın inanmayın. Çünkü yabancı ülkelerden alınan bir belge, kendi yaşadığınız ülkede geçersiz olur. Yani uluslararası geçerliliği yoktur.) Size verilen belge, sadece bir eğitim aldığınızın kanıtıdır. Çerçeveletip asarsınız ve iş bilginiz konusunda bir etiketiniz olur. Bu belgeyi bizlerden alabilirsiniz. 

Pınar Aktaş profesyonel makyözlük kursunda 1/2 haftalık bire bir hızlandırılmış eğitim vermekteyim. Kurs süresince yalnızca sizinle ilgilendiğim için bir profesyonel makyözün bildiği her şeyi yapabilir duruma gelirsiniz. 

Yüzde yüz öğrenme garantili kursun bitiminde size vereceğim sertifika referansınız olacaktır. Böylece tüm makyözlerin hayalini kurduğu, sinema, dizi, televizyon, defile, sahne gibi alanlarda profesyonel makyöz olarak rol alabilirsiniz. 

Kursta kullanacağınız tüm kaliteli makyaj malzemeleri bana aittir ve sizden hiç bir ekstra talebim olmayacaktır. Hijyen için sadece size önereceğim kendi fırça setinizi kullanmanız yeterlidir. Toplu eğitim sınıflarında kalabalık arasında kaybolmak yerine birebir özel ders ayrıcalığını benimle yaşayın. 

2* Bireysel Makyaj Kursu (Kendime nasıl makyaj yapabilirim) 
Makyöz olmak istemiyorsunuz ama ''kendime iyi makyaj yapmak istiyorum'' derseniz bireysel olarak pratik makyaj kursumuza katılabilirsiniz. 



MAKYÖZLÜĞE İLK ADIM 
Önce profesyonel makyaj eğitimi alınır sonrasında bir müddet pratik yapılır ve zamanlama yeteneğe göre değişir. 

MAKYÖZLÜK YAPILABİLECEK ALANLAR 

- FREELANCE MAKYÖZLÜK: Serbest çalışma şeklidir. Bir işyerine bağlı kalmadan bireysel olarak reklam, gelin, klip katalog vb diğer özel makyajlara gidebilirsin. Bu alanda verimlilik istiyorsan biraz çevre edinmem gerekir. 

- DİZİ SİNEMA: Bu sektör aynı zamanda SFX makyaj bilgisi gerektirir. Sektörün iş şartları, çok uzun çalışma saatleri olması sebebiyle gece gündüz tüm zamanını alır. Zaman ve özveri gerektirir. 

- KOZMETİK MAĞAZACILIK: Bu sektör satış odaklı olup makyaj markalarını yakından tanımanızı sağlar. 

-SABİT ÇALIŞMA: Bu alan güzellik merkezleri, kuaförler, ve tv kanalları gibi belli kurumlara bağlı mesaili çalışma şeklidir.

* Makyaj eğitimi konusunda sorularınız için telefonun ucundayım beni arayabilirsiniz. 


★ Profesyonel Makyaj Artisti Pınar Aktaş 
TLF: 05547445417 (tıkla direkt ara) 


MAKYAJ WORKSHOP FOTOĞRAFLARI 









MAKYÖZ OLAN BAZI ÖĞRENCİLERİM VE İLK MAKYAJLARI 






































Profesyonel Makyaj Artisti Pınar Aktaş | 05547445417 www.PINARAKTAS.com Makyaj fiyatları için BURAYA tıklayın 

3 yorum:

  1. qalfa124.8.19

    çok inandığım bir formatım var ve pilot bölüm için bir stüdyoyla anlaşmak üzereyim. aynı şeyleri oradaki arkadaşlar da söylediler. sahip olduğunuz bir şeyin çalınacak olması ihtimali çok cesaret kırıcı. amatör bir yazar olarak ne yapmam gerekiyor? yurt dışıyla çalış demeyin kendi vatanında eserine sahip çıkamayanı yurt dışında bir de borçlu çıkarırlar :))

    YanıtlaSil
  2. Sponsor bulup, formatın ihtiyacı olan tüm prodüksiyonu kendiniz karşılayın. Aksi halde, elinizde bir demoyla gittiğiniz kanala elinizle formatı hediye etmiş olursunuz. Onlar size sadece ''Biz sizi ararız'' derler ve programı siz olmadan kendileri yaparlar. Türkiye veya yurt dışı için de aynısı geçerli. Özellikle Fransa'da sahte internet siteleri açıp, ''Formatı buraya yükleyin, inceleyip markete koyalım'' diyerek fikir hırsızlığı yapmaya çalışanlar var. Bu gerçekten uzun bir konu.

    YanıtlaSil
  3. qalfa130.8.19

    cevabınız için teşekkür ederim, çok naziksiniz. fakat ben kanal yerine yapımcıya gitmeyi düşünüyorum. onlar hakkında da çok olumlu şeyler duymuyorum. ne yapacağımı şaşırdım :) inşallah heba olmaz formatımız Allah kerim.

    YanıtlaSil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ