🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

LIFETIME TV TÜRKİYE KAPANDI

Yayına başlayacağı günü ilk defa fortunaTV'nin duyurduğu Lifetime TV haberimiz en çok okunanlar arasındaydı. Büyük beklentiler olan ve bence bu beklentiyi nispeten karşıladığını düşündüğüm Lifetime TV kapanma kararı aldı. Fakat, pek sürpriz olmadı benim için. Oflaz Medya'daki aile skandalının ardından eldeki kanalları bir bir çıkaran grupta, Lifetime TV duruyordu ama ne kadar durabileceğini gözlemliyordum. Açıkçası en çok izlediğim kanallardan biri olan Lifetime bir türlü Türksat'ta HD yayına geçmediği için güzelliğini yansıtamıyordu. Başka yazılarımda belirttiğim üzere, ''Reyting ölçümlerinin adaletsiz yapıldığını ve gereksiz kanallara kapı açılırken Lifetime gibi bir kanalın ölçümlere alınmadığını'' eleştirmiştim. Reyting ölçümlerine sokulmayan bir kanalın reklam pastasından faydalanması mümkün olmadığı için Lifetime'ın da ayakta kalabilmesi imkansızdı. 

Böyle bir durumda televizyonun tek çaresi vardır. O da, çok farklı bir imaj çizerek dikkatleri üzerine çekmektir ama bunu bu devirde HD yayın olmadan da yapamazsınız. Haber ve yazılarımızda bu konuda uyarmıştık ama Lifetime'da bir değişiklik olmadı. Bir yandan reklam sorunu, diğer yandan da ailedeki skandal olayın ardından can çekişmeye başlamıştı. ABD merkezli A+E Television Networks LLC (AETN) ile Türkiye'de MCD Medya Esra Oflaz Güvenkaya'nın sahibi olduğu Lifetime TV Kanalı 26 Nisan 2019'da yayına son verdi. Gerekçe olarak, ''Makroekonomik faktörler'' gösterildi. Fakat, her iki ortak da, ''Birlikte yeni ortaklık arayışı içerisinde olacağız'' dediler. Bu da biraz ilginç oldu. Çünkü, ''Ortaklık bitti ama yine ortak olacağız'' anlamına geliyor. Keşke kapanmasa da birileri satın alsa diye düşünüyorum ama bu kısa sürede mümkün olmayacak bir hayal. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 

LIFETIME TV İLK YAYIN HABERLERİMİZ: 

Bu haberi ilk defa fortuna Medya duyurdu: ABD A+E Networks'ün kanalı ''Lifetime TV''
26 Nisan 2016'da dünyada ilk kez şifresiz olarak Türkiye’de yayına başladı. Tam zamanlı yayına 1 hafta kala, 19 Nisan itibariyle Türkiye'de test yayınlarına başlayan kanal, gündüz kadına, akşamları da erkeklere ağırlık veren yayınlar yapacağını duyurmuştu. Kanalın yayına başladığı ilk günde, Türksat görüntü kalitesinin çok berbat olduğu gözlemlendi. Bu önemli kanalın, bu kadar düşük görüntü kalitesiyle yayın yapmasını yadırgadım. Bu konuyla mı ilgili bilinmez ama kısa süre sonra Teknik Grup Başkanı Gökhan Sert, Oflaz Medya'dan istifa etti. Görüntü kalitesinin en belirleyici faktörü reji, encoder ve Türksat üzerinden en az 3mb yayın yapmaktır. Artık, Lifetime'ın HD yayına geçmesini bekliyoruz. Şu anda benim en çok izlediğim kanallardan biri haline gelen Lifetime, başarılı çıkışını sürdürüyor. Türkçe yayın yapan bir kanalın, ekranın alt köşesinde yapımların isminin İngilizce yazılmasından vazgeçilmeli. Türkçe dublaj yayınlayan bir kanalda İngilizce isimler kullanılması gereksiz. Bir de, yapımların hangisinin film, hangisinin dizi ya da program olduğunu ayırt etmek izleyici açısından zor oluyor. Yapımın isminin yanına küçük bir sembol ya da renk kullanarak çözülebilir. 


A+E Networks Avrupa – Ortadoğu – Afrika Bölgesi Murahhas Üyesi Dean Possenniskie ve MCD Medya Yönetim Kurulu Başkanı Esra Oflaz Güvenkaya’nın ev sahipliğinde düzenlenen davetle tanıtılan LifetimeTV, ''kadın odaklı'' eğlence kanalı olarak şu an dünya çapında 105 bölgede, 150 milyondan fazla haneye 11 dilde yayın yapıyor. Lifetime Türkiye, A+E Networks ile MCD Medya ortak girişimi çerçevesinde tüm yayın platformlarında şifresiz yayın yapacak.

Lifetime, yayınlandığı ülkelerdeki en başarılı global yapımlar, diziler, özel programlar, filmler ve geniş program yelpazesiyle Türkiye pazarına girerken, en popüler programların yerli formatları da kanalda yer alacak.

Lifetime Türkiye’de spiker Özge Uzun’un sunacağı bir sabah şovu izleyicilerle buluşacak. Programda Özge Uzun ve uzman konuklar; güzellik, yemek, moda, popüler kültür, sosyal medya, sağlık, çocuk bakımı, müzik ve sinema gibi kadınların yakınlık duyduğu birçok konuyu işleyecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ