🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

NTV HAVA KAPANDI SIRADA NTV SPOR VAR

Bu haber ilk defa fortunaTV'de: Doğuş Grubu'nda 2020'de hareketlilik devam etti. Bir süredir tv kanallarında değişimler yaşayan grubun sahibi Ferit Şahenk kurumdaki koltuk değişimi konusunda bilgi vermişti. Doğuş Grubu'ndaki hareketliliğin çalışanları tedirgin etmemesi için Ferit Şahenk, ''Daha yapacak çok işimiz var'' başlığı altında bir bildiri yayınlayarak içlerini rahatlatmıştı. 

2018 boyunca yeni ve çeşitli değişimler olacağının sinyallerini de vermişti. Bildiğiniz gibi tv8 ve Doğuş Grubu'nun baştan beri bir ortaklığı olduğunu ilk biz dile getirmiştik ve doğru olmadığı iddia ediliyordu. Fakat bir süre sonra Acun Ilıcalı canlı yayında; ''Ferik Şahenk'le baştan beri TV8'de ortağız'' diyerek bizi teyit etmiş oldu. Biz bir şey söylüyorsak doğrudur. 


2016 yılından beri çeşitli gazete ve internet sitelerinde ''Kaynak sağlam, Star TV ve NTV satılıyor'' diye başlıklar atılıyor ve Aydın Doğan'ın satın alacağı söyleniyordu. StarTV, NTV ve TV8'in satılması muhtemel ve bu konu kulislerde konuşuluyor ama ben Aydın Doğan'ın yeniden medyaya döneceğini sanmıyorum. Doğuş Grubu artık medyadan çekilmeyi belki düşünebilir ama satılacağı adres başka adres olur. 2023 yaz aylarında NTV Hava internet sitesi kapandı. NTV Spor Kanalı kapandıktan sonra internet sitesinde haberler paylaşan NTV Spor web sitesi de kapanarak NTV Kanalı'nın Spor Skor sayfasına yönlendirilmesi bekleniyor. NTV Spor spikerleri ayrılmaya başladılar. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 


STAR 1 TV YENİDEN TÜREDİ 

Bir gündem haberi daha ilk defa bizde: Bir süredir gözümüze çarpmasına rağmen Star 1 TV isimli internet sitesini fazla ciddiye almamıştık. 2019 yılından itibaren Star1 . TV adresinde ''Star logosu ve ilk yayına başladığı jenerikle lanse edilen kanalın ne olduğu'' konusunu herkes merak ediyor. Tabii ki bize de gelen ilk sorular, ''Acaba Cem Uzan mı'' diye oluyordu ve artık açıklığa kavuştu. 

Mahkeme kararları sonrası firari olarak Fransa'da yaşayan Cem Uzan'ın Genç Parti web sitesinde de artık Star 1 logosu yer alıyor. Yani Star 1 TV Cem Uzan tarafından lanse ediliyor. Bu artık marka davası anlamına geldiği için muhatabı StarTV markasının sahibi olan Doğuş Grubu oluyor. Bu konuda kendilerini aradım ve ''Öz Yeni Star 1 TV size mi ait. Bilginiz var mı'' dedim. Henüz bilgileri yoksa da ben sorunca haberdar oldular. (Yeni gelişmelerde haberimiz güncellenir) 


DOĞUŞ GRUBU STAR TV'YE FORMAT ATACAK 

Yine medyada gündem olacak bir bilgiyi ilk defa fortunaTV paylaşıyor: Acun Ilıcalı'nın mali olarak bazı sıkıntılar yaşadığı söylentileriyle birlikte tv8'in Doğuş Medya binasına taşınarak StarTV ile birleşmesi gibi bir planın olduğu yönünde haberler aldık. Yakın zamanda Doğuş Grubu'ndan bir çok tanınmış isim ayrılmıştı. Benim kaynaklarımdan aldığım özel bilgiye göre ''aslında yüksek ücret alan spikerlerle yollar ayrılmış.'' Son olarak da Murat Kosova TiviBU Spor Kanalı'na geçmek üzereyken kararından döndürülmüş. Yani durumlar çok karmaşık. 

Az önce edindiğim önemli bilgiye göre (Ferit Şahenk ile yakınlığıyla bilinen birinin iddiası) Doğuş Yayın Grubu, elindeki tüm kanalları alabilecek bir müşteri arayışına girmiş. Ferit Şahenk'in, NTV, STAR, KRAL başta olmak üzere tüm kanalları satarak medyadan çekilmeyi düşündüğü söylentileri yayılmaya başladı. Her gün tenkisat haberlerini duyma sebebimiz de bu olsa gerek. 

Bizler her gün değişen medya trafiğine göre çeşitli fikirler yürütsek de, Ferit Şahenk ''Medyadan çekilmeyi düşünmüyorum, Dünyadaki trendlere göre StarTV'nin de dönüşmesi lazım. Klasik televizyon izleme alışkanlıkları değişti. Her şey dijitale dönüyor. Fakat dijitalde reklam alanlarının satışlarının doğru yapılanması gerekiyor'' diyor. Bu sözlere bakılırsa, STAR TV kısa süre sonra farklı bir formata bürünecek ve medya alanında Doğuş Grubu dijitale daha çok yönelecek gibi görünüyor. EXXEN ile bu yönelişe 2021 başına başlıyorlar. Dijitale dönüşümle ilgili uzun yıllardır fortunaTV olarak çok mücadele verdiğimiz bu alanda Ferit Şahenk'in açıklamalarını destekliyor ve özellikle reklam ajanslarının bilgi eksikliğini vurguladığı için teşekkür ediyoruz. ''Aramıza hoş geldiniz'' diyoruz. 

NTV'den bahsetmeye başlamışken, televizyon camiasında yanlış bilinen bir konunun gerçeğini de yine benden duymuş olun. ''Türkiye'nin ilk tematik kanalı NTV'' olarak söylenir ama bu yanlış. Türkiye'de ilk tematik yayını CINE5 sinema film içerikli yayınıyla 1993 yılında başlatmıştır. 1994'de KRAL TV ilk tematik müzik kanalı olmuştur. Ardından tematik kanallar çoğalmıştır. 1996'da NTV Türkiye'nin ilk haber kanalı olmuştur. 1997'de SuperSport TV kanalı Türkiye'nin ilk spor kanalı olmuştur. Yani ilk tematik kanal NTV değildir. Bunu da hatırlatmış olalım. (Gelişmelerde haberimiz güncellenir)


STAR ANA HABER'İN YENİ DEKORDA İLK POZU 

Star Ana Haber ile NTV Haber merkezinin birleşerek tek koldan ilerlemesi üzerine dedikodular vardı. ''Aynı çatı altında NTV gibi çok önemli bir haber kanalı varken, StarTV'nin kendi başına ayrı bir haber merkezi olmasını gereksiz bir lüks olarak görüyorum. Ana haberin ortak yayın olması daha mantıklı.'' NTV ile STAR haberleri birleştirecek mi onu yakın zamanda göreceğiz. 

Star Ana Haber stüdyo dekor tasarımları için yoğun bir çalışma sonunda yeni dekorda ilk yayını yaptı. ''Türk televizyonculuk tarihinin en görkemli haber stüdyoları inşa ediliyor'' diye duyuyorduk. ''Harika bir iş çıkacağına eminim'' demiştim ama olağanüstü ve tarihe geçecek bir stüdyo değil. Bir çok kanal artık bu tip stüdyoları zaten kullanıyor o yüzden abartmaya gerek yok. ''Güzel iş yapılmış'' desek yeterli olur. 


Doğuş Yayın Grubu'nun diğer kanallarındaki gelişmeleri de takip ediyoruz. 1 Mayıs 2018'de Kral Pop TV kapandı ve KRAL TV HD yayına geçerek klipleri ücretsiz olarak yayınlamaya başladı. Kral, ''Ücretsiz'' dese de halen ücret alındığını sanatçı dostlarımızdan duyuyoruz. Mayıs'ın son günlerindeyse, 8 Haziran itibariyle Star TV programlarının geri dönüşü olmaksızın sonlandığı haberi geldi. Doğuş Grubu yayın ekibine pek dokunmadı ama yönetimdekilerin işine son vermeye başladı. Özellikle pazarlama departmanında çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı. Ağustos'un ilk gününde ise KralTV'de 11 kişinin işine son verildi. 

Kısa süre sonra STAR Haber ekibiyle NTV Haber kadrosu birleşecek ve yeni işten çıkarmalar olacak. Bu gidişatın sonu nereye varacak gerçekten çok merak ediyoruz. Kanalların satılacağına dair söylentiler hiç bitmiyor. STARTV, NTV, KRAL gibi 3 büyük kanala da BİM'in talip olarak büyük ölçüde anlaşma sağlandığı dedikoduları ortalığı kasıp kavurmuştu. Her satış haberinin ilk duyulduğu günlerde olduğu gibi, ''Haber gerçeği yansıtmamaktadır'' açıklaması hemen geldi. BİM'in bu açıklamasına rağmen televizyon piyasası bu konuyu konuşmaya başladı bile. Önümüzdeki günlerde medya gündemini yine fortunaTV belirleyecek gibi görünüyor. Gelişmeleri takipteyiz. 


NTV SPOR KANALI KAPANDI DISCOVERY YERİNE GEÇTİ 

1.02.2018 NTVSpor frekansı Discovery bünyesine geçti ve NTV SPOR Kanalı kapandı. Aylardır, Eurosport Türkiye üzerine konuşulsa da bir erkek kanalı fikri de olduğunu birkaç aydır duyuyordum ama net bilgi yoktu. ''NTVSpor DMAX TV olacak'' bilgisi paylaşılınca iş netleşti. Ben de ek olarak Discovery MAX TV ile ilgili bilgileri vereyim. DMAX Discovery bünyesinde yayın yapan bir kanal. Erkeklere hitap ediyor ama hemen cazibeli kadınların olduğu bir kanal zannetmeyin. Erkeksi kanal dersek daha doğru olabilir. Güç, kuvvet, kavga, gürültü, dövüş, zorlu arazi şartları, acil durumlar vs. içerikli programlar yayınlayan Reality TV tadında bir kanal. Biraz bizim eski WTV Turk Kanalımıza benziyor. 


DMAX'ta %70 dış yapım, %30 yerli yapımlar izlenecek. Sektördekilerin merak ettiği bir diğer konu da eskiden Kanal D'nin DMAX isimli bir markasının olmasıydı. Onunla ilgili bir sorun yok. DMAX Türkiye için patent de alındı. Doğuş Medya Center içerisinde DMAX 17 Mart 2018'de yayına başladı. Yeni bir kanal olduğu için biz de DMAX TV haberimizi artık bu linke taşıdık, tıklayın. Bu haberi de ilk defa bizden duyduğunuzu unutmayın. Tüm medyanın bilgi kaynağı fortunaTV'yi takibe devam edin, en doğrusunu öğrenin. 


DOĞUŞ YAYIN GRUBU 

Ferit Şahenk'e ait Doğuş Yayın Grubu, CNBCe, e2 kanallarını kapatmış, Kral Grubunu işletmeciye vererek, STAR, NTV ve NTVSpor kanallarıyla devam ediyordu. PUHU TV ile web tv işine de girmişti. Henüz medya kulislerinde konuşulmazken ''Star TV, NTV, NTV Spor satılacak'' haberini almıştım ama etik olmayacağı için burada paylaşmamıştım. Haberler çıkmaya başladıkça, Doğuş Grubu ''Hayır satmıyoruz'' demişti. Ben de, ''Satacaklarsa, reklam potansiyeli ve marka değeri düşmesin diye gizli tutulur'' görüşümü belirtmiştim. Gerçekten satmak gibi bir plan yoksa Ferit Şahenk; ''Hayır kesinlikle satmıyoruz. Bunu da nereden çıkarttınız'' diyebilirdi. Fakat kendisine yöneltilen sorulara; ''Ben de haberleri okuyorum. Bunu bizden duymanızı isterim'' diye cevap veriyor. Yani ''Hayır satmıyoruz, Hayır kapanmıyor'' gibi bir cümle kurmuyor ama kanallarını kapatmaya devam ediyor. 

NTV'nin ilgi alakasının az olduğunu hissettirdiği NTV Avrupa kanalının da 20 Haziran 2017 Salı günü kapanacağını yine ilk benden duymuştunuz! (RTÜK'e hitaben, Avrupa yayınları ile Türkiye yayınlarının EURO / AVRUPA / INT gibi isimlerle ayrı ayrı yapılmasının gereksiz olduğunu söylemiştim). Sonuç olarak NTV Avrupa Türksat yayını söylediğim tarihte gece 12 itibariyle kesildi. Yine önceden söylediğim gibi, Kablo vb. sözleşmeler 1 ay içinde sona erince Temmuz sonunda oradaki yayınlar da sona erdi. Sıra geldi NTV Spor Kanalına. Bu süreçte NTV yayını devam edecek.


NTV SPOR KANALI KAPANDI WEB SİTESİ DE KAPANIYOR

Bu haberi ilk defa fortuna Medya duyurmuştu
Haziran 2023'te tamamen faaliyetine son verecek olan NTV Spor'un kapanış hikayesini anlatıyoruz. Doğuş Medya Grubu kanalları kapanma ve küçülme planı 2015 sonuna doğru kadrosuz çalışanlarla yollar ayrılarak başlamıştı. Ardından NTVSpor Radyo kapanmıştı. Doğuş Grubu’nun sahibi olduğu NTVSpor kanalı, zarar etmesi gerekçesiyle önce küçülmeye başlamıştı ve daha sonra da kapanacağı duyuldu. Türkiye'de az ilgi gören spor dallarına TFF desteğiyle yer vermeye başlayan NTVSPOR, bunu gelir amaçlı yapıyordu. Fakat çok izleyici kaybettiği de bir gerçekti. 

2016 başından itibaren ilk olarak Dilara Gönder ve Roksan Kunter ile yollar ayrılmıştı, adından Özgür Buzbaş ve Irmak Kazuk ile birlikte 30 kişi işten çıkarıldı. 1-2 ay içerisinde NTVSpor kanalının kapanacağı duyuldu. Fakat, NTVSPOR twitter hesabından ''Haberler asılsızdır'' duyurusu yapıldı. Kanalın marka değerinin ve izleyicisinin kaybolmaması için böyle bir açıklama yaptıklarını biliyorum. Kapanma ya da satış sürecinde hiçbir kanal reklam gelirlerini kaybetmek istemez. 

''Kupalar maçlar bittikten sonra Temmuz ayında NTVSpor kapanmış ya da satılmış olacaktır. Kapandıktan sonra da, Doğuş Grubu muhtemelen CNBC-e ve e2 kanallarını kapattıktan sonra NTV ekonomi bültenlerinde NTVPARA logosu ve hava durumu bültenlerinde NTVHAVA logosu ile yayına devam ettiği gibi, bundan sonra spor bültenlerinde de NTVSPOR logosunu kullanabilir'' diye düşünüyordum. Söylediğim gibi de olmuştu. 

Doğuş Grubu NTVSPOR'da küçülmeye giderek KRAL TV ve KRAL POP kanallarını dışarıya işletmeye vermeyi tercih etti. Böylece üstündeki yükü attı. NTVSPOR kanalı da ekran görsellerini yenileyerek ''Kapanmıyorum, yenilendim'' imajını yansıttı ama bir süre sonra yayın hayatına son verdi. Sadece web sitesi ve sosyal mecralarda varlığını sürdürüyordu. Temmuz 2023'te tüm faaliyetlerini durduruyor. İçeriklerin NTV Haber Kanalı'nın web sitesi ve sosyal mecralara kaydırılacağını anlamak zor değil. 

 
1996 yılında Cavit Çağlar tarafından kurulan, Türkiye'nin ilk haber kanalı Nergis TV (NTV), Ocak 1999'da Doğuş Yayın Grubu bünyesine katılmıştı. Türkiye'de medya endüstrisinin değişimine büyük katkı sağlayan NTV, Türkiye'de tematik kanal dönemini başlattı. 18 Ocak 2016 tarihinde NTV HD yayını başladı. 

9 yorum:

  1. Ayhan Gazi Gülcü21.12.20

    İlk defa ilginç bir şeyler oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Bence bu Star 1 Tv yazan site birkaç troll e ait.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır. Cem Uzan'ın yaptığı kesinleşti. Çünkü Genç Parti web sitesine de Star logosu var.

      Sil
  3. Metin yazıcılarının biraz Türkçe talim etmelerini öneririm.

    YanıtlaSil
  4. star tv kapanır mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır kapanmaz. Satılması mümkün ama kapanmaz.

      Sil
  5. STARTV ZARAR EDIYOR HİÇ KAR DA DEĞİL REKLAM GELİRLERININ ½ 60 GİTMİŞ NTV VE STARTV HABER BİRLEŞME OLACAK DENDI SONRA TV8 İLE BİRLEŞCEK TV8 KAPANCAK İMASI YAPILDI .TAHMİNEN TV AYDIN DOĞAN ALMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞIYOR BİR YANDAN DA BİM ALMAK İSTİYOR PEŞİN PARAYI VEREN ALICAK

    YanıtlaSil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ