🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

KANAL 6 TELEVİZYONUNUN ORİJİNALİ TARİHE GÖMÜLDÜ

Bu haber ilk defa fortunaTV'de: Kanal 6'nın yeniden yayına başlaması için ''fortuna Zafer'' olarak Genel Yayın Yönetmenliğini Aralık 2021-22 arasında yapmıştım. Türkiye'nin en önemli eski televizyon markalarından biri olan Kanal 6 Televizyonu ve aynı zamanda isim ve fikri sahibi olduğum 6 Gen Digital İçerik Platformu'ndaki tüm çalışmaları uzun süre yürütmüş ve bir noktaya getirmiş olduğumu sektörümüz zaten biliyor. Görev yaptığım o süreden itibaren bütün ısrarlarıma rağmen orijinal Kanal 6 markasına dair resmi evraklarını bana ibraz edememeleri kafamda soru işareti olduğu için görevi tek taraflı olarak bırakmıştım. 

Orijinal logo (göz) yerine en çok eleştiri alan kırmızı logonun kullanılmasının sebebi de gerçek Kanal 6'nın orijinal haklarının alınmamış olmasıydı. Sosyal medyada ''Kanal 6'' değil de ''KNL 6'' ismiyle hesaplar ve web siteler açmamızın sebebi de yine aynıydı. Zaten orijinal Kanal 6 olsa 22 Milyon Dolar borcun alacaklıları kapıya dayanmak için bekler. Orijinal Kanal 6'nın açılması imkansız ama isim türevleriyle taklitleri çıkıyor. O yüzden bana sormayın artık orijinal mi değil mi diye! Biraz izlenebilirse kendiniz de anlayacaksınız. 


ORİJİNAL KANAL 6 OLMADIĞI İÇİN AYRILMIŞTIM 

''Resmi faaliyetlerini bana ibraz edememiş olmaları ve benim yaptığım araştırmada orijinal Kanal 6 isim ve logosunun kullanılmasının mümkün olmadığını, eski orijinal Kanal 6 Televizyonu'nun TMSF'ye 22 Milyon Dolar borcu olduğunu öğrenmemin'' baş sebebim olması üzerine, hiç bir tartışma yaşamadan görevimi kendi isteğimle ve geri dönmemek üzere bırakmıştım. 6 Gen TV olarak çıkış yapsalar şu anda hiç bir itirazım olmazdı. ''Kanal 6'' isminin kullanılmasının yanlış olduğunu söylüyorum. 

Ben bir işi çok büyük bir sebebi olmadıkça boşuna bırakmam. Anlatmıyorum ama tabii ki bu kadarla kalmayacak belirsizlikler ve yanlışlar çok fazlaydı. Yoksa insan üstü çabayla sıfırdan bir yerlere getirip neden görevi bırakayım ki! Orijinal Kanal 6'nın yeniden açılması için en ufak bir ihtimal olsa zaten ayrılmazdım. Açılacak olan televizyonun gerçek Kanal 6 olması imkansız. 

Yeniden teklif gelmesine rağmen ''Kesinlikle geri dönüşü de kabul etmedim.'' Bu sebeple, burada yazdığım konuyu ''Ayrıldığı için böyle söylüyor'' diye düşünmeyin. Öyle olsaydı geri dönerdim. Bana ait olan ''6 Gen'' ismini hiç bir ücret almadan kendilerine bırakmış olmamdan da anlayabilirsiniz. Burada her kanalı yapıcı eleştirdiğim gibi televizyon camiasına anlatıyorum. Okuyup herkes ders çıkartsın. 


ORİJİNAL İSMİN SONUNA ''TV'' TAKISI EKLEMEK MARKA TAKLİDİ OLUR 

Çok soru geldiği için söyleyeyim, RTÜK isim değişikliği onayı alan ''Kanal 6 TV'' isimli televizyon orijinal Kanal 6 değil. İsmin sonuna ''TV'' takısı ekleyerek patent alınmış ve orijinal Kanal 6'yı taklit ettiği için RTÜK kuralları gereği yayın onayı alması aslında mümkün değil. Şimdilik almış ama sonrası malum. Aynı durum ''Cine 5 TV'' adıyla yayın yapan kanal için de geçerli. Her ikisi de orijinal değil yani. 

Taklit olmamak kaydıyla 6 rakamını her televizyon kanalı yasal olarak kullanabilir. Ankara merkezli Tivi 6 yasal bir kanal ve taklit değil. 6 rakamının önündeki ''Tivi'' eki onu farklı bir kanal haline getiriyor. ''TV 6'' ismi de ''Kanal 6'' markasından farklı bir isim. ''Channel 6'' ismi de taklit değil ve yasal. Fakat, ''Kanal 6 TV'' ismi birebir ''Kanal 6'' markasıyla aynı. ''Kanal 6 Televizyonu'' ismi de kullanılamaz. 

Eğer bir televizyon markasının sonuna ''TV'' vb. takı ekleyerek patent alıp RTÜK onayı alınabiliyorsa, şu isimleri de hemen birileri alıp taklit yayın yapabilir: ''Kanal A TV, Kanal D TV, Kanal FOX, Kanal Now TV, Kanal Show TV, Kanal Star TV, Kanal TV8.'' Gördüğünüz gibi, orijinallerin başına sonuna ''Kanal'' veya ''TV'' ekleyerek taklit edilebilir, hem de RTÜK onayıyla! Çok büyük yanlışlık var. 


Farz edelim ki ''Kanal 6 TV'' gerçekten orijinal ''Kanal 6'' oldu. O zaman da 30 yıllık alacaklıların hepsi yeni muhatabını bulup mahkemeye verecekler anlamına geliyor. Orijinal ''Kanal 6'' markasını her kim kullanırsa, 22 Milyon Dolar borç ve alacaklıların davalarını üstlenmiş olur. Bu açıdan bakılınca da orijinal Kanal 6'nın en ufak bir açılma ihtimali yok! 

Benim Genel Yayın Yönetmeni olduğum dönemde de dedim ki; ''Orijinal Kanal 6 markasını aldıysanız 22 Milyon Dolar borcu var. Başımıza iş açılır. 6 Gen TV olarak yeni bir kanal olarak çıkış yapalım. Eğer orijinal Kanal 6 ismini almadıysanız Kanal 6 TV ismi de taklit olur. KNL 6 olsa yine kabul ama ben bu tür yerlerde görev yapmam.'' diyerek uyarmıştım ve sosyal medya hesaplarında da KNL 6 olarak lanse etmiştim. Zaten ayrılmamdaki birinci sebep de bu orijinal Kanal 6 meselesiydi. 

Şimdi soru şu: ''Gerçek Kanal 6 iseniz 22 Milyon Dolar borç size geçecek. Ne olacak bu borçlar? Gerçek Kanal 6 değilseniz marka taklidi sorunu olmayacak mı? Bu kadar açık ve net! Yayına başlanmasına itirazım yok. ''Kanal 6'' isminin kullanılması, izleyiciyi ve piyasayı yanıltıyor. Ben buna itiraz ediyorum. 


KANAL 6 TMSF'YE 22 MİLYON DOLAR BORÇLA TARİHE GÖMÜLDÜ 

İleride bir mağduriyet yaşamamanız için uyarıyorum. Bilin ki Kanal 6'nın açılma ihtimali YOK ve hiç bir girişimin olması da mümkün değil. En son, geçmişte 22 Milyon Dolar (410 Milyon TL / eski parayla Trilyon) borçla TMSF'nin el koyduğu Kanal 6'nın yeniden açılma ihtimalini hayal etmek bile mümkün değil. Türkiye'de Kanal 6 defteri tamamen kapanmıştır. 6 rakamını kullanan diğer oluşumların hiç biri gerçek Kanal 6 değil. Bundan sonra kanalı kuracağını veya satın aldığını söyleyenlere ''22 Trilyonluk borcu mu ödediniz'' diye sorun ve sakın inanmayın.'' Şu özellikle bilinmeli ki, ''Kanal 6'' markasını her kim kullanırsa, 22 Milyon Dolar borç ve alacaklıların davalarını üstlenmiş olur. Bu açıdan bakılınca da Kanal 6'nın en ufak bir açılma ihtimali yok! 

RTÜK, TMSF veya Ahmet Özal'a da sorabilirsiniz. ''Kanal 6'' diye bir televizyon artık olamaz. Olacağını iddia edenlere cevap hakkı vermek adına buyurun; ''Kanal 6 isim ve yayın haklarını satın aldığınıza ve 22 Milyon Dolar borcu devlete ödediğinize dair resmi bir belge ibraz edin.'' O gün hemen haberimizi güncelleyeceğim ama bunun asla olamayacağını biliyorum! 

Çok fazla sorular geldiği için yeniden açıklama yapmak durumundayım. Çünkü çevremdeki insanlara ''Kanal 6'' ismini kullanarak iş teklifleri yapılıyor. Toplantılara davet ediliyorlar. Herkes beni arayıp ''Senin kanal mı'' diye soruyor. İster istemez bu açıklamaları yapmak zorundayım. Herkes bir tv kanalı kurabilir ama açık ve net söylüyorum; ''Kanal 6'' ismini hiç kimse kullanamaz. ''O eski Kanal 6 tarihe gömüldü ve yenisi de asla olmayacak. TMSF'ye 22 Milyon Dolar borcu var.'' Bu dönemde ''Kanal 6'' veya benzer isimle ortaya hiç bir tv kanalı çıkamaz. Sahtedir. 

6 rakamını her televizyon kanalı kullanabilir. Tescil için 6 TV, 6 Haber vb. bir çok kombinasyon olabilir ama hiç biri ''Kanal 6'' olarak telaffuz edilemez. 6 rakamını yasal olarak kullanan Tivi 6 ve Channel 6 sahipleriyle de ayrıca görüşüp bilgilendirmiştim. Fakat eskiden benim başında olduğum Kanal 6 / 6 Gen ise halen ''Kanal 6'' ismini telaffuz etmeye devam ediyor. 

Fazla anlatmamaya ve yeniden konuyu açmamaya çalışıyorum ama gerçekten dönüp dolaşıp ucu bana dokunuyor. Kimseye herhangi bir dargınlığım yok ve tartışma yaşamadık. Güvenilir bir iş olmadığını anladığım anda hayatımdan çıkarttım. Bu kadar basit benim için. 

Zaten benim her televizyonda görev yapmayacağımı bilirsiniz. Belki bilgi birikimimi, ileriye dönük olarak kurumsallığı oturmuş yatırımcıların kanalları için kullanabilirim. İzleyici ve okuyucularıma hiç yalan söylemedim ve görev sürem boyunca ne anlattıysam hepsi doğruydu. Bu anlaşıldığına göre Kanal 6'da 2021-22 dönemimde yeniden kuruluş aşamasındaki bazı çalışmalarımı yazımızın son bölümünde paylaştım. Artık açılması imkansız olan Kanal 6'nın eski tarihini anlatalım ki ''Neden açılamaz'' daha iyi anlaşılsın. 


KANAL 6 GÖZÜNÜZ BİZDE OLSUN 

Yıllar önce bir davetinde yan yana otururken uzun sohbetimiz sırasında bana anlatan Sabri Demirdöğen'in iddiasına göre, 1988'de Magic Box Kanalı'nı Almanya'da kendisi kurarak yayına geçirmiş ve kanalı elinden alınmış. Bu konuyla ilgili kendisine ait web sitelerde ve tv kanallarında çeşitli açıklamaları var. Merak edenler araştırabilir. 

Kanal 6 ise ilk olarak 1992'de Ahmet Özal tarafından kuruldu. Enteresan bir kuruluş hikayesi olan Kanal 6'nın ilk günlerine dönelim. Rahmetli Turgut Özal'ın Başbakan olduğu dönemde oğlu Ahmet Özal Türkiye'de bir özel televizyon kurmak için proje geliştiriyor. TRT devlet televizyonundan başka hiç bir kanal yok o dönemde. Belki de kimsenin aklına gelmediği için özel televizyonla ilgili detaylı bir kanun da yok. 


Ahmet Özal, babasıyla özel televizyon fikrini paylaşıyor. Fakat Turgut Özal Başbakan olduğu için bunu kabul etmiyor ve hiç bir dahilinin olmayacağını belirtiyor. Ahmet Özal'ın da kanalı kurması için finansman lazım. Bu parayı bulmak için o dönemin önemli iş insanlarına teklifler götürse de hiç bir sonuç alamıyor. Sonra, yakın bir dostu diyor ki, ''Ahmet, senin kapı komşun Cem Uzan var. O da çok büyük işler yapıyor ve bu tür projeleri sever. Neden Cem Uzan'a ortaklık teklif etmiyorsun.'' 

Böylece Ahmet Özal, Türkiye'nin ilk özel televizyon kanalını kurmak için Cem Uzan'a gider. O görüşmenin ardından Ahmet Özal ve Cem Uzan ortak olurlar ve Magic Box Star 1 Kanalı'nı kurmak üzere hazırlıklara başlarlar. Fakat Türkiye'de kanunlar özel televizyonlara izin vermediği için 1 Mart 1989'da Liechtenstein'da Magic Box Incorporated AG bünyesinde Star 1 ismiyle kurulur ve 7 Mayıs 1990'da Türkiye'ye hitaben yayınlara başlar. Belki de babasının mevkii sebebiyle Ahmet Özal ilk zamanlarda sanki kanalla bir alakası yokmuş gibi geri planda durmuştu. Sadece Hakan Uzan ve Cem Uzan isimleri öne çıkıyordu. 


Her şey çok güzel devam ederken, ortaklar arasında bir anda marka anlaşmazlığı çıkar. Star 1 isim hakları Ahmet Özal'da olunca, Cem Uzan Magix Box Star 1 logosunu bir gecede Inter Star olarak değiştirir ve yeni logoyla yayına devam eder. Benim gibi 40'lı yaşlarda olan herkesin hatırlayabileceği gibi, logonun değiştiği o gece, ''Ne oldu bu kanala bir anda'' diyerek hepimiz şaşıp kalmıştık. Çünkü bu değişim aniden apar topar olmuştu. Böylece 13 Haziran 1992'de Cem Uzan, Inter Star ismi ve logosunu sahiplenerek kanalın tek patronu olmuştu. (17 Ocak 2002'de Star TV oldu) 

Ahmet Özal da hemen b planını devreye sokarak Kanal 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 vb. gibi bütün isimleri kendi adına markalaştırarak (sonradan bu isimlerin hepsini elden çıkarttı) Kanal 6 markasını faaliyete geçirmek için hazırlıklara başlar. Kanal 6 en nihayetinde 4 Ekim 1992'de Türkiye'de kurulan ilk özel televizyon olarak yayına başlar. 

1998'e kadar Ahmet Özal'a ait olan Kanal 6, borçları sebebiyle defalarca el değiştirir. Ahmet Özal (1992-1998), Korkmaz Yiğit (1995-1998), Hayyam Garipoğlu (1998-2000), Dinç Bilgin (2000), Türker İnanoğlu (2000), TMSF (2000), Mehmet Emin Karamehmet, Turgay Ciner, Murat Vargı (2001), Cem Uzan (2001-2003), Hayyam Garipoğlu (2003), Özal Group (2003-2008), TMSF (2008-2023 halen). 

Son olarak Kanal 6 TMSF'ye geçtiğinde 22 Milyon Dolar borcu vardı. Şöyle bir düşünecek olursak bu borcu ödeyip Kanal 6'yı yeniden yayına başlatabilecek bir gücün ortaya çıkması imkansız. Zaten ''Ahmet Özal ya da TMSF'nin Kanal 6 markasını sattığına dair hiç bir resmi bilgi belge yok. Eskiden kanallar 5 ortaklı kuruluyordu. Yani tek ortakla da iş bitmiyor.'' Bu açıdan bakılırsa Kanal 6'yı benim yönettiğim 2021-22 döneminde tüm ısrarlarıma rağmen resmi başvurularının yapılmamış olması da her şeyi açıklığa kavuşturuyor. Bu kadarını söyleyeyim, siz ne kadar anlarsanız artık. 


KANAL 6 VE 6 GEN DIGITAL'DE FORTUNA ZAFER DÖNEMİ 

Fazla mütevazılık vasat adamdan nasihat dinletir. O yüzden sizlere ilk defa her şeyi ''Ben'' diye anlatacağım ve ''Biz'' demeyeceğim. Bütün yükü tek başına kaldırıp, sırf ekip ruhu alışkanlığımız sebebiyle her şeye ''biz'' dediğimiz için işin havasını her zaman başkaları atar. ''Yönetici sorumluluğu'' diyerek başkalarının sorumsuzluklarını üstlenmeyeceğim. 

Aralık 2021-22'de ''fortuna Zafer'' olarak Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığım Kanal 6'nın yeniden yayına başlaması ve aynı zamanda isim babası olduğum 6 Gen Digital Video İçerik Platformu'nun açılışı için ''Senin Genlerine Var' diyerek son dakikaya kadar her şeyi tek tek kendim projelendirerek hazırlıklara devam ettim. Yani proje ve fikir bana ait. Merak edip sürekli soranlar için söyleyeyim, yayın içerikleriyle ilgili ön mutabakat ve prensip anlaşmasına vardığım ünlü isimler hazırdı. Yayın başlangıcında yenileri de eklenecekti. Harika filmler, diziler ve formatlar ekrana getirmek için de önemli tercihler yapmıştım. 30 yıla yakın bilgi birikimimle yarın yayına başlayacak biçimde zaten hazırdım ve harika bir yayın anlayışı ile televizyon piyasasına damga vuracak çalışmalar yapmıştım. 

Polemik olmasın diye isim vermeyeceğim ama sektördekiler bu yükselişi fark edince, çeşitli ortaklık teklifleriyle gelmeye başlamışlardı. Televizyon yatırımları olan çok büyük holdingler ortaklık teklif ediyordu (Adları bende kalsın). Şahit olan paydaşlarımın hepsi heyecanla Kanal 6 ve 6 Gen Dijital'i bekliyordu. Gerçekten, ''Nereden nereye geldi'' denecek şekilde insan üstü çabamla çok büyük aşama kaydetmiştim. (Kurulum sürecinin benden öncesi ve sonrasına ait bazı fotoları altta görebilirsiniz) 


Yaptığım işler dikkat çekince televizyon piyasasında (isim vermiyorum) en bilindik medya patronları ''Gelin ortak olalım'' diye ciddi teklifler vermeye başlamışlardı. Nezaketen görüşmeleri yapmıştık. Şahsi iş potansiyelimden direk bana gelen reklam verenler de yayına başlamamızı bekliyorlar ve sürekli ''Zafer Bey sözleşmeyi imzalayıp size ödememizi yapalım'' diyorlardı. Kurumsal olarak kağıt üstünde faaliyetin başlaması lazımdı ki anlaşmaları yapalım ama bir türlü o iş sonlandırılmıyordu. 

Kanal 6 binasındaki tadilat çeşitli bahanelerle bitmek bilmiyordu. Halbuki benim 1 haftalık rötuş işlerim kalmıştı sadece. Bir de 6 Gen Dijital Platform konusu var ki ona da aslında ben çok büyük bir maliyet olacağı için baştan beri karşı çıkmıştım. Kanal 6 markasının işlerini bitirmeden ikinci bir markaya para harcanmasının yanlış olduğunu ve en önemlisi de global markalarla platform işinde mücadele edilmesinin kısa vadede mümkün olmadığını defalarca söyledim. Fakat platform işi için defalarca uyarmama rağmen bu yanlış yatırımda ısrar edilince aylarca çalışma yaparak tek tuşla 1 günde yayına başlayacak biçimde her şeyini hazırlamıştım. Hatta hazır olduğumuz için yayın tarihini de vermiştik. O tarihte yine resmi işlemler gerçekleştirilmeyince açılışı yapamadık ve aslında ben de ayrılık kararımı o gün vermiştim. 

Kendi adıma üstüme düşen ve düşmeyen her işi fazlasıyla yerine getirdim ama kurumsal olarak bir adım bile öteye gidilmedi. Yukarıda anlattığım ve anlatmadığım onlarca iş yapıyordum ama ''Kanal 6'' olarak resmi faaliyet için bir kağıt parçasını halletmiyorlardı. Yatırımcıdan beklenen aşamaların hiç biri tamamlanmadı. İşte bu yüzden ''Ben'' diyerek tekil konuşuyorum. Daha fazla zaman kaybetmeden hiç bir tartışma yapmadan görevi tek taraflı olarak bıraktım ve gereken açıklamayı da burada yapmıştım. 

Fazla detaya gerek yok artık. Geriye dönüp, yazımın başında eski Kanal 6'nın tarihçesiyle ilgili anlattıklarıma da bakılırsa her şey net anlaşılacaktır. Artık Kanal 6, eskiden kalan 22 Milyon Dolar borcuyla tarihe gömüldü. Sizin gözünüz yine bende olsun. Bütün bilgi birikimimi, ileriye dönük olarak kurumsallığı oturmuş yatırımcıların kanalları haricinde kullanmayacağım. Zaten her televizyonda görev yapmayacağımı bilirsiniz. Sevgilerimle. 

KANAL 6 PROMO 2022 


6 GEN DIGITAL PROMO 2022 


239 yorum:

  1. KANAL.6..NE.ZAMAN.YAYINDA..OLACAK.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmalar devam ediyor. Henüz bir tarih veremeyiz.

      Sil
    2. Adsız25.11.21

      kanal6tv olarak kanal açılmasın lütfen kanalın adı kanal6 olsun ve eski logolarından biri kullanılırsa dahaçok ilgi çeker ve izlenir

      Sil
    3. Sosyal medya ve kurumsal hesapları daha kolay kullanabilmek için böyle tercih ediliyor. Onlarca 6 ismini kullanan sahte hesap var.

      Sil
  2. Adsız6.12.20

    2017 senesindede ilk 4 kanal içine girmek istiyorlardı sanırım işi baya askıya almışlar. kanalın merkezi neresi olacak ? tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul merkezinden yayın yapacak. Marka hakları 2017'de alındı. Geçen süreçte net bir tv kanalı kurma girişimleri olmadı. Çünkü ileriye dönük bir yatırımdı. Bu yıldan itibaren Kanal 6'nın tekrar çıkış yapması için hazırlıklara başladılar. Merkez yönetim binası için yer araştırması yapılıyor şu anda.

      Sil
  3. Kanal 6 hakkında bir gelişme var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir üstteki yoruma verdiğimiz cevabı okuyabilirsiniz.

      Sil
  4. ŞUBAT.AYINDA.KANAL.6.YAYINDA.OLACAKMI.SIMDIDEN.TESEKKURLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanal ile ilgili haberimiz güncellendi. Yeniden inceleyiniz.

      Sil
    2. kana 6 logosu ekranda görünen logomu ve kanal 6 yayını ne za man başlar nisan 2021 yayınd a olurmu

      Sil
    3. İlk marka alınırken bu logo kullanılmış ama farklı çalışmalar yaptık. Yayına çıkarken hepsi değişebilir. Tarih belli değil.

      Sil
  5. Adsız9.2.21

    kanal 6 ile ilgili çalışmalar şu an ne durumda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanal 6 ile ilgili yeni gelişmeleri ekledik. Haberimizi yeniden okuyunuz.

      Sil
    2. Adsız28.5.21

      Kanal 6 için (TV) ibaresi olmayacak mı? Yani "gerçek" Kanal 6 için olacak mı?

      Sil
  6. Kanal 6 ile ilgili gelinen son nokta nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz gecikmeler oldu ama sorun yok. Çalışmalar devam ediyor.

      Sil
  7. bir zamanlar teleon ve cine5 gibi kanallar vardı. Acaba onlar ile lgili bir çalışma var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teleON için yok. Cine5 ise TMSF'de ve çok sorunları var. Açılması zor. Bu linkte CINE 5 haberimiz http://www.fortunatv.com/2020/02/cine-5-al-jazeera-turke-satildi-mi.html

      Sil
  8. kanal 6 9 mayıs 2021 bu tarihte yayında olaçak mış mayıs 1 gibi kanal 6 ekranda çok yakında y ayı ndayız geri sayım saniyesini görürüz tanıtı m türkiyenin ulusal kanalı kanal 6 yı

    YanıtlaSil
  9. Adsız30.5.21

    Kanal 6'nın logosu nasıl olacak acaba? Yukarıdaki resimdeki logo mu yoksa farklı bir logo mu olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberimizde kullandığımız Kanal 6 logoları tescilli ve orijinaldir.

      Sil
  10. Adsız31.5.21

    Haber bülteni olacak mı kanal 6'da acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumandalarda kayıtlı ilk 10 kanal içeriklerini örnek gösterebiliriz. Adı üstünde, Kanal 6.

      Sil
  11. Adsız1.6.21

    Frekans çalışmaları sürüyor mu ya diğer kanallar gibi kapanırsa uydudan düşmeyecek kadar bütçeleri var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz aylardır Kanal 6'nın lisansını hazırda bekletiyoruz. ''Hadi'' dedikleri anda aynı gün frekansa çıkış yapılır.

      Sil
    2. Yatırımcıların ticari sırlarını açıklamıyoruz. Zaten bütçelerini ve cebindeki parayı biz bilemeyiz. Merak da etmeyiz. Bize ne kadar bütçe gerektiği sorulur ve yayın tarihi verilir. Biz de söyleriz ve kabul edilince sözleşme yapıp kuruluma başlarız. ''Bekle'' derler bekleriz, ''başla'' derler başlarız. Bu tamamen yatırımcının elinde olan bir şey. Yayına başladıktan sonra da kanalı nasıl işletirlerse ona göre sonuç alırlar.

      Sil
  12. Adsız1.6.21

    Ekran yüzleri belli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim önerdiğimiz çok yakışacak bazı isimler var. Ayrıca kendi plan programlarında olan başka isimler de Kanal 6'da yer bulacak.

      Sil
    2. Kanal 6'nın kendi planında olan isimler ünlü mü bilginiz var mı?

      Sil
    3. O isimleri sormadık ama bizim bir kaç tanınmış ekran yüzü önerimiz oldu.

      Sil
  13. Umarım yayın kalitesi logosu kadar kötü değildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördüğümüz anda ilk olarak biz de logo değişimini önemle söyledik. Hatta yeni logo hazırladık ve sunduk. Fakat kırmızı logosu çok eskiden hazırlatılmış ve marka tescili bu haliyle yapıldığı için şimdilik böyle kalıyor. Açıkçası kesinlikle değişmeli.

      Sil
  14. Adsız8.7.21

    Logoda sadece 6 kısmı olsa yeter. Ama siz iyi jenerikler hazırlatırsanız af ettireceğini düşünüyorum çalışmalar hala devam ediyor mu gelinen son nokta nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş o aşamaya gelirse olabilir. Şimdilik bir gelişme yok.

      Sil
  15. Bu Kanal6 sanırım çok eskiden beri sürekli el değiştiren bir Kanal6 olsa gerek, iş adamlarının bir türlü vazgeçemediği Kanal6, merakla bekliyoruz bakalım ne gibi bir içerikle ilk 6'ya nasıl oynayacaklarını, Acun Ilıca'lı Türkiye de Reytinglerde 1. olmak Dünyanın en zor ülkesi demişti, sanırım bu sözünü bir kez daha teyit etmiş olacak Kanal6, eee ne diyelim şimdiden hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  16. Adsız31.7.21

    Gelinen son nokta nedir Eylül'e yetişiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası biz de beklemedeyiz. Verilen tarihlerin hiç biri olmadı.

      Sil
    2. Adsız3.8.21

      Yine çalışmaları durdurdu mu
      Seyit Doğan?

      Sil
  17. kanal 6 tv test kart yani bilgi ekranı türksat ta ne zaman gelecek frekansı ne zaman belli olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayına başlamasına yakın sinyal verilir.

      Sil
  18. Adsız15.8.21

    Çalışmalar nasıl gidiyor bazı sitelerde haberler çıktı bile peki eylül'e yayında olacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize verilen tarihleri sizlere duyuruyoruz ve yeni gelişmelerde haberimiz güncelleniyor.

      Sil
    2. kanal 6 2021 ekim sonunda yayında olacakmış doğrumu

      Sil
  19. Adsız17.8.21

    Kanal 6 bünyesinde çalışmak için nereye basvurabiliriz acaba? Kameraman olarak.

    YanıtlaSil
  20. Adsız22.8.21

    Kanal 6 tv adıyla test yayını yapan internet sitesi kanala mı ait?

    YanıtlaSil
  21. kanal 6 hayırlı olsun yeni heber sütüyoları paylaşılır yakında belki kanal 6 dagru heberler güzel dizile r sahah günaydın haberleri şimdiden hoş geldi efsane tv kanalı kanal 6 hayırlı uğurlu olsun tivibu ve digitü rktede yayınları başlar çoķ yakında

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Türksat Facebook sayfasında Kanal6 nın yeni logosu paylaşılmış sizin paylaştığınız logo değil Logo değişti mi? 1 Eylül2021 tarihi geldi. YAYINA başlayacak mı? Kanal6 dan ses seda yok. Yine mi erteleniyor

    YanıtlaSil
  23. Olmadı Eylül'e girdik sanırım ertelenmiş yine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta yeni gelişmeleri paylaşırız.

      Sil
  24. Adsız1.9.21

    Kanal 6 hayranları baya üzdünüz ama bu gün 1 Eylül hala yayında deyil bu sorun bitmiyormuya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz kanal sahibi ve yöneticileri ne söylüyorsa onu paylaşıyoruz. Bu hafta Ankara'da bir araya geleceğiz ve sonrasında detayları sizlerle paylaşırız.

      Sil
  25. Aslında güzel bir tarih rakipler sezona girmeden iyi olurdu yazık ettiler bence en azından tanitim jenerikleri donmeliydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç gün önce görüştük. Ankara'da evraklarla ilgili son işler tamamlanacak. Biz de Ankara'da bir araya geleceğiz. Sonrasında gelişmeleri aktarırız.

      Sil
  26. Adsız2.9.21

    Ya kardeşim insanları kandırmayın hani kanal 6 1eylülde yayına başlayacak dediniz nerede adam dediği tarih geçti dürüst olun kanal 6 hayranlarını baya üzdünüz bunu bilin ama 6 gözle kanal 6 yolunu bekliyorlardı ses seda yok neden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanal 6 yönetimi geçtiğimiz aylarda tüm basına bir bülten göndererek 1 Eylül'de başlayacağını duyurmuştu. İthamda bulunmaya gerek yok. Planlar, tarihler değişebilir ama sonuçta Kanal 6 yayına başlayacak.

      Sil
  27. Adsız5.9.21

    Lütfen kanal 6 net olarak nezaman yayına açır net bir bilgi verinizya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberi güncelledik. Dikkatli okuyunuz.

      Sil
    2. Adsız10.9.21

      haberi günceledinde ama kanal 6 yok nerde kanal 6 için net bilgi istiyorlar açılımı için

      Sil
    3. Tarih vermediğimize göre, demek ki henüz yeni tarih belli değil.

      Sil
  28. Ne zaman açılacağını bilgi verin kanal 6

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli aynı soruyu soruyorsunuz ve aynı cevabı veriyoruz. Yeni tarih verilince haberi güncelleriz.

      Sil
  29. Kanal 6 yayına başliyacak olsa zaten başlardı mayıs 1 olmadı eylül 1 oda olmadı 2022 kanal sahipleride çok emin deyil sanki tivi 6 diye bir kanal frekans bilgerini yayinlamış adamlar test yayinı yapıyor kanal 6 belirsiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güncellenen haberimizi yeniden gözden geçirin. Kanal 6 evrak işlerinin tamamlanmasını bekliyor.

      Sil
  30. Adsız8.9.21

    eylülde bitiyor ama kanal 6 da ses seda yok net bir bilgiverseniz seviniriz kamal 6 hayranları için insanlar kanal 6 için ner bir bilgi beklemekte açılması için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylül'ün ilk haftasındayız. Eylül yeni başladı. Yakında yayın tarihi verilecektir.

      Sil
  31. Adsız10.9.21

    yalan olsa hiç verme

    YanıtlaSil
  32. 2017den beri acilcak laf

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanal 6'nın marka hakları 2017'de alındı. O tarihlerden itibaren yayın için bir hazırlık yapılmadı. 2020-21'de hazırlıklar başladı. Son detaylar tamamlanınca Eylül ayı içerisinde yayına geçilecektir.

      Sil
  33. Adsız11.9.21

    neyi güncelediniz sayın fortina biz size diyoruzki kanal 6 neden açılmıyo siz bize diyorsunu haberi günceledik yukarda aynı yazı yukarda biz sizden net bir bilgi istiyoruz kanal 6 sahibiyle ulası milete net bilgi verirseniz çok iyi olur kanal 6 açılsın artıkya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''Ankara'da bir araya gelip, detayları konuşacağız ve ondan sonra detayları vereceğiz'' diyoruz.

      Sil
  34. Adsız11.9.21

    günceleme diye yazı yok aynı 1 eylülden beri kanal 6

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''Ankara'da bir araya gelip, detayları konuşacağız ve ondan sonra detayları vereceğiz'' diyoruz.

      Sil
  35. Adsız11.9.21

    tivi 6 diye bir kanal açıldı ama kanal 6 yerini dolduramaz milet kanal 6 istiyor izlemek için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberimizde de belirttiğimiz gibi, gerçek Kanal 6'nın logosu şu anda bizim haberimizde kullandığımız kırmızı olandır. Orijinal logodan ayırt edebilirsiniz.

      Sil
  36. bu gün okudum kanal 6 20 eylülde bu gün tüksat uydu frekansı paylaşılac akmış ve yayını başlacakmış doğrum udur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bizim yazdıklarımıza itimat edin. Henüz tarih verilmedi.

      Sil
  37. Bazı sosyal medya sitelerinde 20 Eylül de yayında yazıyor hadi bakalım gorecegiz...KANAL 6 TÜRKİYE EKRANI😉😉😉😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O siteler uyduruyor demek ki. Tarih verilse ilk biz duyururuz.

      Sil
  38. Adsız15.9.21

    tivi 6 bi kanal teset yayın da kanal 6mı bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberimizde de belirttiğimiz gibi, gerçek Kanal 6'nın logosu şu anda bizim haberimizde kullandığımız kırmızı olandır. Orijinal logodan ayırt edebilirsiniz.

      Sil
  39. 20 Eylül çıktı bu sefer de ne zaman vereceksiniz tarihi ya da haberi ne zaman güncelleneceksiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Ankara'da bir araya gelip, detayları konuşacağız ve ondan sonra detayları vereceğiz'' diyoruz.

      Sil
  40. Adsız20.9.21

    Haber güncellenmiş gözüküyor ama bir değişiklik göremiyorum bir çok yerde frekans paylaşıldı ama doğrı olduğunu sanmıyorum kanalın bir internet sitesi veya sosyal medya hesabı bile açılmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 rakamını her kullanan televizyon, bildiğimiz kanal 6 değil. Bizim haberimizde yer alan kırmızı logolu Kanal 6 en eskisi ve orijinali. Televizyon yönetimi, benzer isim kullanan tüm kanalları mahkeme kararı ile kapattıracak. Bu yüzden ilk yayın sinyaline kadar herhangi bir sosyal medya hesabı da açılmadı. Eş zamanlı olarak hepsi başlayacak. Biz fortuna TV olarak Kanal 6 ile sürekli irtibat halindeyiz. Kurumların plan projelerini, mesleki sırlarını açığa vurmadan ''bazı bilgileri'' sizlere sunuyoruz.

      Sil
  41. O tarihi nerede okudunuz bilmiyoruz ama biz henüz bir tarih vermedik.

    YanıtlaSil
  42. Kanal 6 1 eylülde yayındaydı ekim ayı geliyo çıt yok açılmadan kapzndımı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberi yeniden okuyun. Sorunuzun cevabı içerikte.

      Sil
  43. Kanal 6 internet sitesi nedir fortuna medya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz hiç biri aktif değil. Yayınla eş zamanlı başlayacak.

      Sil
  44. Adsız22.9.21

    Kardeşim siz kendini kandırıyorsunuz kanal 6 açılacak diye kanal 6 hayata açılamaz milleti kandırmayın devlet tarafından kapatıldı kanal 6

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanal 6 yayına başladığı zaman tekrar yorum yazın.

      Sil
  45. Adsız22.9.21

    Eylülde biti şimdi ne diyeceksiniz 100yıl sonramı açılacak galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Ankara'da bir araya gelip, detayları konuşacağız. Ondan sonra tarih ve detayları vereceğiz'' diyoruz.

      Sil
  46. Adsız22.9.21

    Sizinde tarihimizde bitmiyor yazıklar olsun size bi kanalı açmak bu kadarmı zorya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başta, Haziran ayı olarak tarih verilmişti ama sokağa çıkma yasağı sebebiyle ''Yeni yayın dönemi'' olması açısından 1 Eylül tarihine değiştirilmişti. Şu anda son nokta olacak bir evrak işinin tamamlanması bekleniyor. Biz de bununla alakalı olarak Ankara'da bir araya gelip, detayları konuşacağız. Ondan sonra tarih ve detayları vereceğiz. Biz şu anda Ankara'dayız.

      Sil
  47. İ. Örüoba25.9.21

    Vikipedide Kanal 6'nın 1998 yılına kadar olan arşivinin ATV'ye satıldığı yazıyordu. Yeni açılacak olan Kanal 6'nın elinde aynı arşiv bulunuyor mudur acaba? Şu çok tartışılan Hügo'da küfreden çocuk konusunda ve Kaygısızlar dizisinin nette bulunamayan bölümleri gibi bazı diğer konularda bu arşiv zaman zaman gündeme geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski arşivle ilgili bir bilgimiz yok.

      Sil
  48. Adsız27.9.21

    Kanal 6 için ankaradasiniz sonuc ne oldu kanal 6 nazaman yanyında olcak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz Kanal 6 için Ankara'da değiliz. Ekim'in ilk haftasına kadar fortunaTV olarak Ankara'da çekimlerimiz var. Kanal 6 da bazı evrak işleri için dün Ankara'ya geldi. Zaten sürekli görüşüyoruz ama bir araya gelip uzun uzun konuştuktan sonra yeni plan projeleri sizlere aktaracağız.

      Sil
  49. Adsız5.10.21

    Hala bu kanal 6 açılmadı neden acaba

    YanıtlaSil
  50. Ses seda yok açılacada benzemiyor dandik bir sürü kanal test yayını yapıyor kanal 6 da çıt yok açılacak olsa açılırdı aslı astarı yok belli ki

    YanıtlaSil
  51. Kumandada ki yeri hala boş,doldurulamadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanal 6 haberimizi güncelledik. Yeniden inceleyin.

      Sil
  52. kanal 6 yı bekliyoruz hasretle yakında belki test yayınına ve prog ram tanıtımı ve frekansı belli olur millet kanal 6 yı hasretle bekliyor lar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanal 6 haberimizi güncelledik. Yeniden inceleyin.

      Sil
  53. Adsız7.10.21

    Kusura bakmayın ama kanal 6 yı çok ama çok erteliyoruz açılması için ne gibi evraklar kalmıştı 2017 beri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrak uzmanı mısınız? Kurumların ''evrak'' vb sırlarını açığa vurmuyoruz. Bilinmesi gerekenleri yazımızı güncelleyerek duyuruyoruz. Kasıtlı sorular sormayın.

      Sil
  54. Adsız9.10.21

    Sizce normalmı kanal6 nın açılmaması baya zaman kaybı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanal 6 haberimizi güncelledik. Yeniden inceleyin.

      Sil
  55. Adsız9.10.21

    6 rakamı kanal 6 için boş bırakmışım açılana kadar bekliyoruz

    YanıtlaSil
  56. Ekim ayı geldi gidiyor kanal 6'dan ses seda yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanal 6 haberimizi güncelledik. Yeniden inceleyin.

      Sil
  57. Adsız6.11.21

    Kanal 6 'nın kardeş kanalinınismi ne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmi çoktan belirlendi ama yayına başlarken açıklayacağız.

      Sil
  58. 2021 bitti bitecek ses seda yok kanal6 dan burda yazılanlarda asılsız sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür yorumları onaylamıyoruz ama benzer tarzda yazanlara cevap olsun. 28 yıldır en ufak asılsız bir haberimiz olmadı. Yazı içeriklerini ve güncellemeleri okumadan yorum yazdığınız için aynı şeyi tekrar edip duruyorsunuz. Kanal 6 kuruluyor olmasa neden bu kadar detaylı bir haber yapalım ki. Bugün dahil hergün Kanal 6 yönetimiyle toplantılar ve çalışmalar yapıyoruz. Binanın iç dizaynı eş zamanlı olarak yapılıyor ama siz halen aynı şeyi söylüyorsunuz.

      Sil
    2. İyide Bunun Net Bir Tarihi Yok mu Birde Türksat tan Yayın Yapacak mı Yoksa Dijital Platformdan mı Yayın Yapacak

      Sil
  59. Adsız15.11.21

    Gelinen son nokta nedir ne zaman başlayacak son gelişmeler nelerdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadilatlar başladı. Biz de bir yandan programlarla ilgili toplantılara devam ediyoruz. Teslim tarihi Aralık ilk hafta görünüyor. Hemen dijital kanalın yayını, ardından da Kanal 6 başlayacak.

      Sil
    2. Adsız22.11.21

      Size kolay gelsin şüphem yok iyi olacağından (logo hariç)

      Sil
    3. Teşekkürler. Kırmızı logo tasarımı önceden bir yere yaptırılmış ve tescil ettirilmiş olduğu için değişmesi mümkün değil. Biz sadece biraz parlattık makyajladık.

      Sil
  60. Kanal 6 yabancı dizi yayınlayacak mı yoksa diğer ulusal kanallar gibi kötü yerli diziler ve programlar mı yayınlayacak birde izleyici isteklerine özem verecek mi yoksa kafasına buyruk şeyler mi yayınlayacak rakipleri gibi? Bu konuda bilgi verme yetkiniz varsa lütfen yanıt verin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir kanal, izleyici isteklerine göre yayın yapmaz. İçeriği sunar, beğenilirse devam eder, beğenilmezse yenisi gelir. Kötü dediğiniz diziler de izleyicilerin beğenisine göre ekranlarda yer buluyor. Ana kanalların rakibi olmakla birlikte daha dinamik ve genç görünümlü bir Kanal 6 olması planlanıyor.

      Sil
    2. Demek istediğim tam olarak öyle değil dediğiniz şeyler doğru benim sorduğum şey kanal açıldığında dizi isteğinde bulunsam mail yada telefon üzerinden, kanal 6 yönetimi istekleri değerlendirir mi? Tabi tek kişinin isteğiyle olacak şey değil ama bir çok kişinin istekte bulunmasıyla tutar mı diye deneme maksatlı bir dizi bile yayınlamaz mı? Diğer kanallar sözde izleyici görüşlerini değerlendirmek için izleyici temsilcisi departmanı var ama hepsi bir gösteriş olduğunu gördüm toplu halde arkadaşlarımla dizi isteğinde bulunduk defalarca tüm ulusal kanallara ama o kadar kanalın arasından biri bile yayınlamadı istekleri önemsemiyorlar kanal 6'da diğer kanallar gibi istekleri değerlendirmeyecek mi yada değerlendirecek mi?

      Sil
    3. Merhaba, ben bir soru sormuştum son yorumumda yanıtınızı bekliyorum ne zamandır, yetkinizi aşmayacaksa sorduğum şeyleri lütfen yanıtlar mısınız? Kanal kendisine bir program içeriği seçti onun dışına çıkmayacak mı yoksa izleyicinin görüşlerini değerlendirip izleyici memnuniyeti odaklı mı yayın yapacak? Demek istediğim her isteği yerine getirmesi değil, yoğun istek üzerine yada azda olsa izleyici isteği gelse de deneme maksatlı tutar mı diye dizi yayınlar mı?

      Sil
    4. Her tv kanalı, bir hedef izleyici kitlesi belirler ve o hedefi yakalayabileceğine inandığı içerikleri satın alarak ekrana getirir. Tutmayan içeriğin yerine yenisi gelir. İzleyici isteğine göre olmaz o işler.

      Sil
  61. KANAL 6 VİKİKLEDİ GÜNCELLEMİŞ KANAL 6 TV ARALIK 2021 AYININ İLK HAFTAS TASINDA AÇILALAKMIŞ BU GÜN OKUDUM DOĞRUMUDUR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vikipedia vb bilgileri bizim web sitemizden alarak güncelliyor ama kendilerine göre kaynağı olmayan tarihler de veriyorlar. Siz bizi takip edin. En doğru bilgileri veriyoruz.

      Sil
  62. KANAL6 EKRANDA BİLGİ EKRANI ÇIKMADI UYDU YAYININA BİR HAFTA KALDI ARALI K İLK HAFTASI YAYINI İÇİN SABIRSIZL IKLA BEKLİYORUZ TÜRKİYENİN TV KANAL I KANAL6 YI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz yayın tarihi vermedik. Uyduya bir hafta kaldığını da nereden çıkarıyorsunuz. Şu anda binada tadilatlar yeni başladı.

      Sil
    2. Yoruma cevap olarak teslim tarihi Aralık ilk hafta görünüyor yazmışsınız. Dijital kanalı mı kastettiniz?

      Sil
    3. Evet. Önce dijital kanal yayına başlayacak. Binanın içindeki tadilat ona göre yapılıyor.

      Sil
  63. Adsız22.11.21

    Bu logo ile başarılı olması biraz zor bu kadar süreç bekliyorlar yorumları okuduğum kadarıyla siz yeni bir logo tasarlayıp sunmuştunuz bu süre zarfında ona tescil edebilirlerdi neden yapmadılar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen hafta toplantıda logo konusunu yeniden gündeme getirdik. Hatta Kanal 6'nın ilk logosu da kullanılabilir ama kırmızı yeni logo ile tüm başvurular ve resmi evraklar tamamlandığı için şimdilik değişmeyecek. Ekran tasarımı kaliteli olduktan sonra yeni logoya da alışılır.

      Sil
    2. Adsız25.11.21

      Bakın güncellediğiniz fotoğraftaki logo tarzı daha iyi göze hitap ediyor (https://1.bp.blogspot.com/-MvM6BQVIeSA/YZz7l77wbkI/AAAAAAAAjnY/DAbAh9rzhecmMqUUMmghoDNUY3Y2R_KFACLcBGAsYHQ/s1280/Kanal62021fortunaZafer.jpg) fakat kanal (6) tv şimdi olmasa bile ileride mutlaka değişmeli peki jenerik ve kimlik grafikleri çalışmaları başladı mı?

      Sil
    3. Söylediğimiz gibi, logo parlayınca göz de alışır. Nasıl duracağı konusunda fikir versin diye geçici olarak biz hazırladık son halini. Çok sonraları değişmesi gerekirse yapılır tekrar. Binada tadilatlar sürüyor. Aralık ilk 1-2 haftaya bitmesini bekliyoruz. Binaya yerleşince ekran tasarımına başlarız.

      Sil
  64. Adsız1.12.21

    Bu kana 6 baya zaman kaybı yaşa dı son açılma durumu ne inşalah büyük erteleme olmaz 1 hafta içinde açılır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberimizi ve güncellemeleri dikkatli okumuyorsunuz. Kanal 6'nın önce dijital ikinci kanalı yayına başlayacak. Ardından da Kanal 6 başlayacak. Binadaki tadilatların bitmesini bekliyoruz.

      Sil
  65. KANAL 6 TV EKRANDA BİLGİ EKRANI UYDU FREKANSI TANITIMI OLACAK Mİ? YOKSA HEMEN YAYINI BAŞLAYACAK MI? KISA BİR SÜRE KALDI SİZİN DEDİĞİNİZ E GÖRE KANAL6 YENİ YILDAN İTİBAREN YAYINDA OLACAKMIŞ KANAL 6 EKRANDA PROGRAM TANITIMLARI OLMADI NEZAMAN İL SİNYAL VERİLİR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Binadaki tadilatların bitmesini bekliyoruz. Planlandığı gibi devam ediyor ve yeni yıla kadar direkt yayın için çalışıyoruz. Dijital Kanalı yayına başlatınca, hemen ardından kısa sürede Kanal 6 başlayacak.

      Sil
  66. Yepyeni kaliteli logo şart avrupa tarzında yeni stüdyoları bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda logo değişmez. İlerleyen yıllarda belki olabilir. Bu logo tescilli. En kısa sürede yayına geçmek için kaliteli bir iş çıkarmak için çalışılıyor. Yayına başladıktan sonra başka stüdyolar da olacak.

      Sil
  67. Adsız8.12.21

    Yeni logo ses kalitesi ve avrupa tarzında yeni stüdyoları bekliyoruz yüksek çözünürlük hd yayın olsun acele etmeden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki bu işler aceleye gelmez. İzleyiciler sabırsızlanıyor diye yarım yamalak yayına çıkılmaz. Bu yüzden en kısa sürede yayına geçmek için kaliteli bir iş çıkarmak için çalışılıyor. Yayına başladıktan sonra başka stüdyolar da olacak.

      Sil
  68. kendi kanalına özel dizi çekecekler mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün ilk defa açıkladık ama anlaştığımız yapımcılar Kanal 6 için çoktan dizi ve içeriklerin çekimlerine başladı.

      Sil
  69. Adsız10.12.21

    Vay bu kadar beklemiyordum dizi çekimleri başlamış hayırlı olsun bu sefer kesin geliyor galiba. Emeklerinize sağlık umarım uzun soluklu bir yayın olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neredeyse 2 ay oldu içerik çalışmaları başlamıştı ama hemen duyursak herkes bir sürü soracaktı. Hangi dizi, kimler oynuyor vs. sorular biraz beklesin istiyoruz. Adım adım ilerliyoruz.

      Sil
  70. Adsız10.12.21

    Stüdyo görüntüleri için sabırsızlanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3B çizimler elimizde ama dekor bitince paylaşacağız. Tadilatlar bitmedi henüz.

      Sil
    2. Adsız11.12.21

      Ne zaman bitecek planlara göre?

      Sil
    3. Gün veremeyiz. Bir an önce bitmesi için çalışıyoruz.

      Sil
  71. Adsız12.12.21

    Biz kanal 6 adına hayranız logosu sadece 6 içinde bir göz 1994 logosu harikaydı göz kamaştrıyordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk logosunu kullanmakla ilgili de konuştuk ama en başta kırmızı tasarım tescil edildiği için şimdi böyle kalacak.

      Sil
  72. Adsız12.12.21

    Kanal 6 neden sosyal medya hesabı açmak için yayını bekliyor ki, şimdiden açıp daha fazla kitleye ulaşmaları onlar adına daha faydalı olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslına bu konuyu da konuştuk ama çok fazla benzer isimli sahte hesap olduğu için şu anda bekleyelim ve yayına çıkarken sahteleri mahkeme kararıyla kapattıralım diye karar verdik.

      Sil
  73. Adsız12.12.21

    Dijital kanalın ismi belli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet belli ve kimliği çoktan hazırladık. Şimdilik ismi gizli tutuyoruz.

      Sil
  74. Maşallah devlet sırrı olsa aciklanirdi😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim şu anda tescil sürecinde olduğu için açıklamıyoruz. Açıklayınca bir sürü sahte hesap açılıyor. Pek komik bir şey değil.

      Sil
    2. Olmayan şeyin neyini aciklayacaksiniz

      Sil
    3. Şüpheye gerek yok. Gerçekleri görünce üzülürsünüz. Haberi güncelledik. Bir göz atın.

      Sil
  75. Adsız16.12.21

    Gen6'yı dijital platform yapmak günümüzü düşündüğümüzde mantıklı bir fikir olmust

    YanıtlaSil
  76. Adsız18.12.21

    Hiç bir isim kanalı kanal 6 gibi güzel olamaz ama eski logosu muazamdı sadece 6 içinde bir göz vardı harikaydı o logo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günümüzün modern televizyonculuk anlayışına uygun bir Kanal 6 olacak.

      Sil
  77. Adsız19.12.21

    Ana Haber'i sunacak isim belli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirlediğimiz isimler var ama binamızın bitmesini bekliyoruz görüşmeler için.

      Sil
  78. Başka bir Domain yok mu be? knl6 biraz basit kalmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KNL6 kısaltmasını yaptıysak mutlaka bir bildiğimiz vardır. Her şeyi düşünüyoruz. Bekleyin görün.

      Sil
  79. Adsız20.12.21

    Bence Kanal6 ve 6gen sosyal medya hesapları birbirinden ayrılsın bu benim fikrim tabi. Ayrıca başka bir domain şart knl6 nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanal 6 ve 6 Gen Digital sosyal medya hesapları zaten birbirinden ayrı. Knl6com ve 6GenTV uzantılarıyla bulabilirsiniz. KNL6 kısaltmasını yaptıysak mutlaka bir bildiğimiz vardır. Her şeyi düşünüyoruz. Bekleyin görün.

      Sil
  80. Merhaba kanal 6 tv ne zaman basliyor yayina

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanal 6 yayın tarihini zamanı geldiğinde kendi resmi hesabından paylaşacağız. Bu yüzden artık bize tarih sormayınız. Bilinmesi gereken her şeyi, haberimizi güncelleyerek duyuruyoruz.

      Sil
  81. Adsız21.12.21

    Sosyal medya hesaplarını siz mi yönetiyorsunuz? Birden fazla admin alacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Binamıza yerleştikten bir süre sonra personelle ilgili duyuru yapacağız.

      Sil
  82. Bir kanalın en önemli olan vitrini logosudur logo ekranda muazzam durmalıdır logo da değişikliğe gidilsin.cnbc e logosu tavsiyedir.Ses ve görüntü kalitesi fulll HD olsun şimdiden iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defalarca anlattığımız gibi, şu anda logo değişemez. İlerleyen yıllarda belki olabilir. Bu logo tescilli. ''Hadi değiştir'' diyerek logo değiştirilmez. Şu anda logonun değişmesi demek bütün işleri 6 ay sonraya bırakmak anlamına gelir. Artık logo konusu gündemde değil.

      Sil
  83. Adsız23.12.21

    Bina tadilatı ne zaman bitecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 27 Aralık Pazartesi binaya yerleşmeye başlayacağız ve dekor kurulumuna geçiyoruz.

      Sil
    2. Adsız25.12.21

      Peki binadan görüntüleri paylaşır mısınız?

      Sil
    3. Haberimizde kullandığımız fotoğraflar ve bina Kanal 6'ya ait. Daha fazla detay paylaşmıyoruz. Tadilatı mı takip edeceksiniz? Herkes çok güzel çalışıyor merak etmeyin.

      Sil
    4. Adsız29.12.21

      Ya hayır bitince stüdyosu vs. falan nasıl olmuş diye. Elbette tadilatı takip etmem, siz varsınız güveniyorum zaten 😀 Yanlış Anlasılmaya neden oldum hakkınızı helal ediniz

      Sil
  84. Adsız25.12.21

    Ya bu kanal TMSF'nin elinde değil miydi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2017 yılından beri tüm hakları Seyit Doğan'a ait Şatıroğlu Holding'te.

      Sil
  85. Adsız27.12.21

    Rica etsem eski türk dizileri bizimkiler mahallenin muhtarları ve eski yabancı dizileri x files fringe gibi dizileri yayınlarımisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıl 2022 artık 30 yıl önceki yapımların yayınlanmasını beklemeyin. Modern ve çok yeni içerikler olacak.

      Sil
  86. Avrupa tarzında dekorlar ve stüdyolar bekliyoruz kaliteli yayın akışı olsun ki reytinglerde ilk 10 da yer alsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklenenden farklı bir Kanal 6 için çalışıyoruz.

      Sil
  87. Merhaba uydudan test yayını ne zaman başlıyor

    YanıtlaSil
  88. Adsız29.12.21

    Slm Yıl başı kanal 6 yayını açılacakmi açılsa çok iyi olur

    YanıtlaSil
  89. Ocak ayı girdiye artık şubatta acilacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tv olarak kullanılmamış olan bir binayı sıfırdan dönüştürmek basit bir iş değil. Göreve geldiğimiz yaklaşık 1-1.5 aydır gece gündüz çalışıyoruz. Binadaki işler bitmeden hiç bir şey başlayamaz. Binanın büyük bölümü hazır olunca önce 6 Gen Digital başlayacak ve ardından stüdyoların tamamlanmasıyla Kanal 6 için yayın tarihi belirleyeceğiz. Henüz bir tarih vermediğimize göre, sormanın da bir anlamı yok. Zamanı gelince net bilgiyi veririz.

      Sil
  90. Kanal 6 logosu ve knl6 internet sitesinin ismi çok basit kaliteli yayıncılık için çok zor görünüyor logo değişikliği 6 ay sürüyormuş siz kanalı açın logo başvuruyu yapın hemen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş bizi yorma, bir zahmet atla git sen başvur.

      Sil
  91. Adsız3.1.22

    Kanal 6 açılsında herkes kendine bir logo uyduruyo ben ol sam kanal 6nın ilk logosunu kullanırım hiçte değiştirmem en yakışan logo odur kana 6 için son herkese iyi çalışmalar ama bir an önce kanal 6 açılsa iyi olur 6 gen nedir anlamadım

    YanıtlaSil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ