🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

MEK TV YENİ LOGOSUYLA İSTANBUL'DA

Bu haber ilk defa fortunaTVcom'da: Bursa'da 2009'da kurulan Bursa TV 2014'de haber odaklı yayına geçmişti. Sancaktar Medya sahibi Muhammed Tayyar Türkeş, Bursa TV'nin sahibi olmasının yanı sıra, 19 Ekim 2017'de Bugün TV'yi satın aldı. 25 Kasım 2017'de Kanal A Televizyonu'nu da satın alma girişimi oldu ama anlaşma olmadı. Sancaktar Medya, devler arasına girmeye aday olmak için girişimlerde bulunuyordu. 

Bugün TV ile ilgili yine herkesten önce benim fark edip dile getirdiğim ince bir detay vardı. ''Sancaktar Medya, Bugün TV'yi aldığında web sitesinde tüm kanallarının logoları vardı. Fakat, Kanal A haberlerinden sonra Bugün TV logosu siteden kaldırılmıştı. Logo kaldırıldığına göre, benim bundan çıkardığım anlam, Bugün TV'nin Sancaktar Medya tarafından başkasına satılabileceği yönünde. Her şeyi zaman gösterecek'' demiştim. Sonrasında beni arayarak detayları anlatmışlar ve ben de sizlere duyurmuştum. 


O günlerde BugünTV ismini değiştirerek MEK TV olmuştu. Milli Ekonomi Kanalı MEKTV, 2018'le birlikte kablo ve dijital yayın platformlarından yayın yapacağını duyurdu ama bir gelişme olmamıştı. 2022'nin son günlerinde MEK TV Bursa'dan İstanbul Ataşehir'e taşındı ve yayına başlamak üzere çalışmalara başladı. (Gelişmeleri bizden takip edin.) 


BUGÜN TV / MEK TV (Kanallarla ilgili ilk haberlerimiz) 

19 Ekim 2017 itibariyle; ''Milli iradenin sesi olan Sancaktar Medya, darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve TMSF'ye devredilen FETÖ'nün yayın organı Bugün TV'nin uydu ve kablolu yayın lisans haklarını yerli ve milli medya hedefleri doğrultusunda satın aldı.'' duyurusuyla seviye atladı. 2018 yılına Milli Ekonomi Kanalı MEK TV olarak giriş yapacak olan televizyonda finansal yayın yapanlara alternatif olmak isteniyor. 


Kablo TV ve dijital platformlarda yer alacak olan MEKTV, para piyasaları, döviz ve finansörler çerçevesinde ekonomiye bakış yapacak. Bir TV kanalı için marka ismin pek ilgi çekeceğini düşünmüyorum. Kısaltma isim yapmak yerine 'Ekonomi, para, piyasa'' isimlerini yansıtacak / hatırlatacak bir isim bulunması da uygun olurdu. Sloganlarla vizyon belli edilebilir. İsminin ille de bunu yansıtması gerekmez. Son eleştirim de logosuna ve bence özel bir çalışma yapılmamış. MEK yazılmış o kadar. Kurumsallık açısından eksi puan olur. İsmi pek marka gibi görmesek de en azından yayına girerken iyi bir logoyla çıkış yapmalarını isteriz. (2023 Yaz aylarına doğru logosu yenilendi)

BURSA TV 

BursaTV, Bursa'ya özgü karasal test yayını yapan, program ve bir çok konuda OLAY TV'nin desteklediği düzenli yayınlarına başlamıştı. O dönemde ''OlayTV'nin, ulusala dönük yayın yapmasından dolayı, Bursa'daki yerel kitleyi elden kaçırmamak amacıyla kurduğu bir kanal olabilir'' diye düşünüyordum. Çünkü OlayTV 2009'da; ''BursaTV çok yakında geliyor'' şeklinde reklamlar yayınlamaya başlarken, gazetesi de duyuru yapıyordu. Bursa TV, ekonomi, aktüalite, spor, müzik-eğlence, magazin programları, kadın ve çocuk, eğitim, dini programlar, dizi, sinema, belgesel ve çizgi filmlerle ilgi çekmeyi umuyordu. 2014 yılında ''Bursa’nın haber kanalı'' formatına dönüşen Bursa TV, Türksat uydusunda yayına başladı. Bu yeni atılımla birlikte logo, jenerik değişimini de beklediğimiz Bursa TV, 11881 Mhz (Vertical-Dikey) 27500 Fec:5/6 frekansından ekranlarımızda yerini aldı. 

NOT: ''Uydu Yayınında Başarının Sırrı'' başlığı altındaki yazımızı bu linke tıklayın mutlaka okuyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ