🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

FLASH HABER TV DIGITÜRK'TE

Bu haberi ilk defa fortunaTV duyurdu | Flash TV'nin ortakları yeniden kuruluş aşamasında muhalif yayın konusunda anlaşmazlığa düşmüştü. Ortaklardan biri olan Mehmet Emin Göktuğ dengeli yayın isterken, diğer ortak Ömer Ziya Göktuğ muhalefet yapmak istediği için büyük tartışmalar ortaya çıkmıştı. Kardeş ortaklar arasındaki kavga o kadar büyümüştü ki, binaya girişin yasaklanmasına kadar ilerlemişti. 

Muhalefetin sesi olmaya soyunan Flash TV yeniden yayına başlayıp devam ederken, içerikle ilgili cezalar davalar kanalı yeniden sıkıntıya sokmuştu ve ayrılıklar yaşanıyordu. Hastalanan Ömer Ziya Göktuğ 69 yaşında vefat edince, bir anda her şey karıştı. Kızları damatlarla birlikte aldıkları kararla rahmetli babalarının yayıncılık isteğini devam ettirme yolundalar. Diğer ortak kardeşleri Mehmet Emin Göktuğ ise yoluna ayrı devam edecek gibi görünüyor. 


Yani iki tane Flash TV olacak. Birisi ismini değiştirerek başka bir kanal olurken, Flash TV ise revizyona giderek logosunu ve tüm imajını değiştirerek Flash Haber TV olarak devam edecek. Flash TV ismi kullanılmayacak. Yeni frekansı bile belli ve yakında açıklanır. Bunu da yine ilk kez benden duymuş olun. 

''Kısacası Flash TV ikiye bölünüyor'' derken Mehmet Emin Göktuğ'dan bir açıklama geldi. Özetle diyor ki, ''Yeni Flash TV'nin hangi kişiler tarafından yönetildiğinin bilinmediğini ve siyaseti dizayn etmek için bir yerlerden fonlandığını, Flash TV markasına zarar verildiğini ve artık kayyım yönetiminin olacağını'' söylüyor. Bu açıklama gösteriyor ki Mehmet Emin Göktuğ televizyonculuk yapmak istiyor, diğerleri ise siyaset. Her zaman dediğim gibi, televizyonları televizyoncular yönetmeli. Gazetecilerin yönettiği televizyonlar iflah olmuyor. Yine ''Ben demiştim'' demek zorundayım ama dönüp dolaşıp televizyon camiası hep benim dediğime geliyor. 


FLASH TV'NİN İLK KAPANIP AÇILMA SÜRECİ 

Flash TV İstanbul'da kötüye giderken, Bursa'da yıllardır yıkılmayı bekleyen binayla ilgili ''yıkım kararıyla'' gündeme gelen Göktuğ Şirketler Grubu, maaşları da dağıtamamıştı. Aralıklı olarak maaş krizleri gündeme gelen Flash TV, (01.03.2019) itibariyle bir anda yayına ara verme kararı aldığını açıkladı. Gerekçe olarak ''Hükumeti suçlayan yönetim, yayın kesintisinin baskılardan kaynaklandığını'' söylese de, asıl mesele uydu kirasının ödenmemiş olmasıydı. ''Muhalif'' olduğunu söyleyen hiç bir televizyon kanalı, seçime 1 ay kala ''baskı gördük'' diyerek kapanmazdı zaten. Tam aksine, seçime kadar devam ederdi. 


Son yıllarda moda oldu. Her kötü giden kanalın yönetimi ''muhalif'' sebeplerin arkasına sığınıyor. 28 yıllık kanal Flash TV ''Siyasi ve mali baskılar sebebiyle'' kapanma kararı aldığını duyurdu. İlk bakışta, ''Acaba sahnedeki müzisyenleri mi beğenmemişler de baskı yapmışlar'' diye gülüp geçmiştim ama izleyicilerin bazılarının baskı olduğuna inandığını görünce konuyu açığa kavuşturacak bir yazı yazmaya karar verdim ve ''Flash TV yeniden açılır'' demiştim. 


FLASH TV'DE YENİ DÖNEM 

Bildiğiniz üzere, televizyonların tek gelir kaynağı reklamdır. 
Flash Kart dışında ekranda reklama rastlamıyorduk. Yani, Flash TV'nin mali sıkıntıyı reklamlardan dolayı yaşadığı net olarak ekrana yansıyordu. Flash TV'nin muhalif olduğunu kendileri de söylüyor ama yayın içeriklerinin siyasetle alakası olmadığını Dünya alem biliyordu. Bu yüzden de kanalın baskı gördüğü inandırıcı gelmiyordu. 

Bu sebeple, ''Tekrar açılır'' dediğim Flash TV, bugün (23.04.2021) itibariyle yaz sonunda tekrar açılıp, Eylül-Ekim yeni döneminde yeniden yayına başlayacağını duyurdu. ''Noldu baskı mı bitti, nasıl yeniden başlıyorsunuz?'' diyerek samimiyetle eleştiriyorum. ''Bir şey söylüyorsam vardır bir bildiğim'' derim her zaman. Televizyonlarla ilgili yapıcı eleştirilerim bu yüzden hep doğru çıkıyor. Flash TV için de yanılmadım. 

Yazımın ardından Flash TV yönetiminden de beni arayıp davet ettiler. En kısa zamanda ziyaret ederek Flash TV'nin yeniden yayına başlamasıyla ilgili detayları yazacağım. 


MUHALEFETİN SESİ FLASH TV Mİ OLACAK? 

Flash TV 2021'de yeniden yapılanma sürecinde Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Hakan Aygün ve Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Magazin Gazetecisi Savaş Kalafat ile anlaştı. Programlar için, şarkıcı Atilla Taş, gazeteci Can Ataklı, haberci Çağlar Cilara, gazeteci Orhan Uğuroğlu, showmen Faik Öztürk, solist Safiye Soyman, psikoloji danışmanı ve sunucu Seda Akgül, televizyoncu Uğur Dündar, haberci Yılmaz Tunca gibi isimlerle anlaştı. Yeni anlaşmalar her geçen gün medyaya yansıyor. Çoğunlukla muhalif gazeteci olan bir ekiple ''televizyoncular'' olmadan nasıl yayın yapılacağını anlamak zor değil. 

Henüz daha ilk dakikalardan falsolar verilmeye başlandı. Afişlerde ismi ve resmi yer alan Saba Tümer, ''Flash TV ile anlaşmadım. Resimlerimi görünce ben de şaşırdım'' açıklaması yaptı. Hemen ardından da Akif Beki ''Ben de yokum'' dedi. Afişlerden isimler ve resimler kaldırıldı. Magazin programı için Tuğba Ekinci ile anlaştılar. Stüdyo çalışmaları yaptığımız yıllarda ilk çıkışını bizden yapan Tuğba, bu işi de iyi yapar. Menajer Seyhan Soylu çok eski bir dostumuz ve o da aynı programda yer alıyor. Yine eski dostlardan Nihat Doğan ve Erol Köse de katkı sağlıyor. Şarkıcı Ebru Polat da aynı kadroda yer alıyor. Programın henüz ilk haftasında kavga dövüş kargaşa gündeme damgasını vurdu. 


FLASH TV SAHİBİ ÖMER ZİYA GÖKTUĞ VEFAT ETTİ 

Daha önceden dile getirmemiştim ama Flash TV'nin ortakları yeniden kuruluş aşamasında muhalif yayın konusunda anlaşmazlığa düşmüştü. Ortaklardan biri muhalefet yapmak istediği için Flash TV'yi de tamamen o şekilde yapılandırdı. Kardeş ortaklar arasındaki kavga o kadar büyümüştü ki, binaya girişin yasaklanmasına kadar ilerlemişti. Koronaya yakalanan Ömer Ziya Göktuğ bugün 69 yaşında vefat etti. 

FLASH TV'DE TOPLU İSTİFA VE DAVA SÜRECİ 

Bir çok yazımda eleştirdiğim, televizyoncu ile gazeteci arasındaki fark bilinmeyince bazı tv kanallarında ilk adres gazeteciler oluyor ve parti binası gibi yönetilen televizyonlar hep başarısızlıkla sonuçlanıyor. Flash TV, seçim yatırımı gibi görünüyor. Biz bugünden söyleyelim, baktılar ki olmuyor, ''Çalsın davullar zurnalar'' deyip eski formata geri dönerler. 

Henüz yeni yayına başlamıştı ki, çalışanların sigorta girişlerinin olmaması, maaşların asgari ücretten yatması gibi sorunlar yaşamaya başlayan Flash TV'de kameraman ve montajcı gibi ağırlıklı olarak teknik görevlerde bulunan çalışanlar ve bazı yöneticiler istifa etti. Yüz kızartıcı sebeplerden dolayı yolların ayrıldığı yöneticiler de oldu. Fakat en büyük deprem, Flash TV ortakları arasında devam eden davanın sonuçlanmasıyla ortaya çıkacak. Dava sürecinde, ''Flash TV'' markasının kullanım hakkı henüz bir tarafa verilmediği için, çok dertler başa gelecek. Buna bağlı olarak Flash TV web sitesinin yeni konsepti kaldırılıp, sadece yayının siteye yerleştirilmesiyle ilk kötü sinyalleri almaya başladık. Flash TV tekrar kapanır ya da isim değiştirmek zorunda kalırsa şaşırmayın. Gelişmeleri takipteyiz. 


FLASH TV YENİ LOGOSU 

Tüm yayın platformlarında yerini alan Flash TV, yenilenen logosu ve ekibinin yer aldığı billboard reklamlarıyla şehri donattı. Yeni logosu Marvel'in The Flash logosuyla aynı oldu. Henüz RTÜK logo değişim onayı beklendiği için ekranda eski logo yer alıyor. Reklamlarda kullanılan, ''Özgür, komik, korkak'' sloganı ise o kadar komik ki, çocuklar bile şaştı kaldı. Flash TV, 11 Ekim'de tam zamanlı yayına geçiyor ama henüz web sitesi de güncellenmedi. Bunların hepsi birer kurumsal bütünlük olmamasından kaynaklanıyor. (Gelişmeler oldukça haberimiz güncellenir.) 


FLASH TV REKLAM ALAMAMIŞTI 

Flash TV'nin reklam alamama sebebi nedir? Flash TV yayınlarını hepimiz biliyoruz. Göz var nizam var, reklam veren hangi kritere göre parasını size vermeli? Bir reklam müdürü Flash TV'nin hangi özelliğini öne çıkararak reklam sponsorluk görüşmesine gidebilir? Hiç bunları hesaba katıyor musunuz? İçerik, ambalaj, gidişat dışarıdan hoş olmayınca, reklam veren de o kanala talep göstermez. Yeni kanallar pastaya ortak olmakta çok zorlanıyor ama Flash TV üç günlük bir kanal değil ki ''Reklam pastasına giremiyor'' diyelim. Yine başka bir yazımda izah ettiğim üzere, reklam meselesi tamamen ''Reklam ajanslarının keyfi tercihine göre'' ilerliyor. Sektörde herkes bilir, ajansların neredeyse hepsi muhalif yönetiliyor. Yani reklam alamama sebebi muhaliflik olamaz. 

Siz çok iyi yayın yapsanız da reklam alamama riskiniz de var. Bunun muhalefetle iktidarla uzaktan yakından bir alakası yok. Reklam pastasından pay almak zor olduğu için 28 yıllık geçmişinizde televizyonculuk adına bir şeyler yapmak ve hızlı kararlar alabilme yeteneği gerekir. Bütün bunlarla birlikte, 10 yıl önce tüm uydu kanallarına bizzat benim burada önerdiğim ''H264 HD dönüşümü yapmadınız. Tüm kanallara, ''Geç kalmayın, hemen dönüştürün ki sonra frekansınız değişince izleyici de kaybolur gider'' uyarısında bulundum ama 2018'e kadar kimse değişim yapmadı. Yıllar sonra Flash TV gibi geç kalan tüm kanalların frekansı değişti ve kendisine has izleyici kitlesini kaybedince işler tümden kötüye gitmeye başladı. Yani kötü gidişat siyasetten değil, televizyonculuktan kaynaklı. 

Madem frekans değişimiyle izleyici sıfırlandı, o halde neden bunu önceden bildiğiniz halde kanal için yepyeni bir başlangıç planlamadınız? Her şeye yeni bir sayfa açarak, yenilenmiş biçimde izleyicinin karşısına çıkabilirdiniz. Yine de geç değil, bir kaç dokunuşla yeni bir vizyon ortaya çıkabilir ama bunun için hızlı karar vererek hemen uygulamaya geçmek lazım. Biz yenilenmekten bahsederken bir süre önce ilk defa fortunaTV'nin duyurduğu önemli bir gelişme oldu. Flash TV'nin satışı için bir görüşme olduğu ve talip olan kişinin ''Para sorun değil, ne kadar isterseniz veririz'' dediğini ama kendi işleriyle ilgili bir kaç meseleyi halletmek için şimdilik beklemede olduğunu da belirtmiştim. Ben kim olduğunu biliyorum ama şimdilik ismini yazmıyorum. ''Yani Flash TV satılabilir ama henüz bir sonuç yok'' demiştim. O satış gerçekleşmedi. 

Yine ilk defa fortunaTV'nin duyurduğu başka bir bilgi, Flash TV'nin Türksat yayını 2019'un ilk günlerinde kesildi. Bize yapılan açıklamada, ''Metro İnternet hattındaki kesintiden kaynaklı bir sorun var'' denilirken, başka kaynaklarda ''Aylık frekans borcunu ödeyemediği için kesintiye uğradığı'' belirtiliyordu. O dönem maddi sıkıntıları olduğunu bildiğimiz için kesinti sebebinin üstünde pek durmamıştık. Flash TV bir günlük aranın ardından yeniden yayına devam ederken, haber içerikli programları da yayından kaldırmıştı. O günler, bugünün habercisiydi aslında. 


FLASH TV'NİN KAPANMA SÜRECİ 

Flash TV yayına devam edemiyordu ama ''yayına ara verme kararı aldığı için değil, Türksat'a borçu sebebiyle uydu yayını kesildiği için devam edemiyordu.'' Yani, kira ödenmeyince 1 Mart 2019'da otomatik olarak uydu yayını kesildi. Bütün kanallar için durum eşit ve hatta Türksat alacaklı olduğu kanalların hepsine fazlasıyla zaman da tanıyor. Başka yazılarımda, farklı kanallar için de özellikle vurguladığım gibi, ''Kapanmaya yüz tutan her televizyon, faturayı hemen hükumete çıkarıyor ve kendilerinde hiç kabahat bulmuyorlar. Merak etmeyin, Flash TV de tıpkı KRT'ye paralel açıklamalar yaptıktan sonra milyonluk yatırımla yeniden yayına başlayacaktır.'' (Tam da dediğim gibi 23.04.2021 itibariyle yeniden açılacağı duyuruldu.) Şirketin Bursa'daki binasının yıkım kararı muhtemelen kurumu maddi sıkıntıya soktuğu için maaş ve uydu kirası konusunda zorlandılar ve yeniden toparlanıyorlar. 

Sektördekilerin bildiği üzere FlashTV yıllardır Bursa'dan değil İstanbul'dan yayın yapıyor. İnternet sitelerinde, AVM binasının yıkım davasıyla ilgili bütün belge ve fotoğrafları yayınlamışlar ve tek kelime Flash TV ismi geçmiyor. Bu meselenin bire bir televizyonla ilgili olmadığını herkes biliyor ama ''hükumet, baskı, basın özgürlüğü'' diye yaldızlı başlıklar atınca bir kesime şirin göründüklerini biliyorlar. Ben de biliyorum! Zaten onun için eleştiriyorum. Doğru bilgi ne ise ondan bahsedelim. İzleyiciler zannediyor ki ''Hükumet, Flash TV binasını yıkmış ve kapatmış.'' Bu neye benziyor biliyor musunuz? Mesela Trump AVM'ye yıkım kararı çıkıyor ve sahibi basın açıklamasında ''CNN yıkılıyor'' diye duyuruyor. Flash TV konusu da aynen böyle yansıtılıyor. 

Belki okumuşsunuzdur, Flash TV'nin sahibinin yıllardır yayınlanan bir röportajı var. Orada diyor ki; ''Tayyip Erdoğan'ı 50 yıldır tanırım. Başbakan olduğunda, benden uzak durulmasını istemiş ve sefalete mahkum edin demiş'' diyor. Bu diyalogların gerçekliğini hiç birimiz bilemiyoruz. Flash TV sahibine de lafı başkası ilettiği için aslında o da bilemez ama farz edelim ki bir baskı yapıldı. Şimdi herkes basit bir hesap yapsın. Tayyip Erdoğan 2003'de Başbakan olduğuna göre (2019) Flash TV 16 yıldır sefalete mahkum edilmiş olmalı. En vasat televizyon kanalı bile minimum aylık 75 Bin TL yayın gideri harcıyor. Bu hesapla Flash TV her ay en az 100 Bin TL uydu yayın giderlerini 16 yıldır ödediğine göre ''192 aydır kira ödüyor'' anlamına gelir. Bunun toplamı 19.200.000 TL ediyor (19 Milyon 200 Bin TL). Bu nasıl bir baskı ve sefalettir ki Flash TV milyonlar harcayabiliyor? Bu basit hesaba, Flash TV'nin diğer giderlerini hiç katmıyorum bile. 

Ben tarafsızca televizyon çevremde ne söylüyorsam buraya da aynısını yazıyorum. Sektörün profesyonellerinden biri olarak düşünüyorum ve ''Eğer mali baskı olsa bir kanalın 3 ay ayakta kalması imkansız'' diyorum. Televizyon sektörü oldukça pahalı bir iş. 28 yıl yayın yapmak herkesin harcı değil. ''Mali baskı var'' dediğiniz son 16 yıl ayakta kaldıysanız 2019'da bir gecede kanalı kapatmazsınız. Bunu hiç kimse izah edemez. Göktuğ Grubu'nun diğer ticari işleriyle ilgili yaşadığı mali sıkıntıları ''Flash TV'nin yayın özgürlüğü'' ile bağdaştırmaya çalışmayı doğru bulmuyorum. Her şeyin aksine, ''kapanma kararının medyaya servis edilme biçiminin siyasi olduğunu'' düşünüyorum. Başka da yorum yapmayacağım. 

Bu yazımdan sonra herkes kendince bir kanaat edinmiştir. İstenirse yorumlara yazılabilir. Flash TV'yi bu noktaya nelerin getirdiğini detaylarıyla yazımızda anlattığımız için yeniden tekrar etmeyeceğim ama temel sebebin ne olduğunu dikkatlice okuyunca anlamışsınızdır. Flash TV'nin uydu yayınları kesildiğinde son olarak yine ilk defa fortunaTV'nin duyurduğu ileriye dönük başka bir gelişme de vardı. ''Flash TV ismini değiştirecek ve bir kaç ay sonra farklı bir imajla ekranlara geri dönecekti.'' Yazımızın alt başlıklarında, geçmişte Flash TV ile ilgili nasıl tavsiyelerde bulunduğumuz yer almaktadır. 


BURSA'DA YIKILMAK İSTENEN BİNA FLASH TV BİNASI DEĞİL 

Medyada; ''Muhalif Yayınlarıyla Bilinen Flash TV Binası Yıkılmak İstendi'' başlığıyla servis edilen haberin detayını araştırdık ve işin gerçeğinde olayın Flash TV ile hiç bir alakası olmadığını gördük! İşin aslı nedir? Bursa'da 90'lı yıllarda tartışmalı olarak inşaatı başlayan Tower Plaza, 20 yıldır mahkemelik durumda. Bir AVM olarak planlanmış ve içerisinde Flash TV'nin de yeri var. Çünkü her ikisinin de sahibi Ömer Ziya Göktuğ (Göktuğ Şirketler Grubu). Yani, binanın sahibi aynı ama Flash TV ile uzaktan yakından hiç bir alakası yok konunun. Konu, Göktuğ'un başka bir girişimi olan Tower binası ile alakalı. 

Zaten televizyon camiasıyla hiç mi hiç alakası olmadığını anlamak için herhangi bir Bursalı vatandaşa ya da Bursa basınına bakmanız yeterli. Benim gördüğüm ve anladığıma göre Bursa halkının hepsi bu binadan yana dertli. 20 yıldır mahkemelik, kaçak kat sebebiyle mühür yemiş, bir sürü hukuki işleri devam ederken inşaat durmamış ve devam etmiş. Planlama esaslarına da aykırı bulunmuş. Hatta binada bir iki defa kaza da meydana gelmiş.'' Mimarlara göre ise ''Binanın imar planı geçersiz ve oraya işletme ruhsatı verilmesi mümkün değil'' deniliyor. Yani durum karışık. Geçtiğimiz günlerde ''Tower Plaza Yıkılıyor'' haberi duyulunca Bursa halkının sevinçle karşıladığına hepimiz şahit olduk. Belli ki binanın mevcut hali kimseyi mutlu etmiyor. En doğru ve hukuki çözüm ne ise sonucun da öyle olmasını dilerim. 

Fakat, bir kısım medya sitelerinde, yıkılmak istenen binanın ''Muhalif Flash TV Binasını Belediye Yıkıyor'' diye vurgulaması etik ilkelere hiç uymadığı için konuya açıklık getirmek istedim. Haber yapan ve başlığı atan sitenin muhalif olduğunu biliyorum ama 20 yıldır davası süren ve yıkım kararı alınan tartışmalı bir binayı, sanki muhalif olduğu için Flash TV binası yıkılıyormuş gibi duyurmak ve ''üzerinde Flash TV adı dahi geçmeyen'' çeşitli belgeler yayınlayarak, olayı ''basın özgürlüğüne saldırıymış gibi'' lanse etmek ayıplanacak bir habercilik biçimi. 

Haberin aslı şu, ''20 yıldır davalar sorunlar devam ediyor ve bazı yıkım raporlarının doğruluğunun yeniden kontrol edilmesi talebi'' olmuş. Yıkım kararı yeniden incelenecekmiş. Yani bütün işin aslı bu. Konu Flash TV değil, Tower Plaza. Vatandaşları yanıltmak için ''kasıtlı başlıklar atan'' sözde medya haberleri yapan siteyi kınıyorum. İsim vermiyorum ama o web sitenin bu tür haberlerde ilk icraatı da değil. Doğru haber yapılmasını bekliyor ve vatandaşları yanıltıcı başlıkların atılmasından vazgeçilmesini umuyorum. 



FLASH TV NEDEN BAŞARISIZ OLDU 

Flash TV 15 Ocak 1992'de Bursa merkezli olarak hazırlıklara başladı ve 26 Ocak 1993'de yayına girdi. Ömer Ziya Göktuğ'a ait olan Göktuğ Şirketler Grubu bünyesindeki kanal, bir dönem atılım yaparak Bursa, Antalya, Ankara, İstanbul merkezlerini kurmuş ve sonraki yıllarda sadece İstanbul'dan yayın yapmaya devam etmiştir. Halen İstanbul Beyoğlu'ndaki binasından yayın yapmaktadır. Flash TV, televizyon piyasasında marka olabilecek bir isme sahip olmasına rağmen, yayın içerikleri ve ekran görsellerinin bu ismi yansıtacak biçimde olmaması kanalı vasatın altında tutuyor. Eskiden bazı kanallar bilinçli olarak alt seviye yayınlar yapar ve izleyici kitlesini de bu şekilde oluştururdu ama o devir biteli on yıllar oldu. 

Akademisyenlerin, ''Okullarda tez olmalı'' dediği Flash TV de aslında istikrarlı bir şekilde alt seviye yayınlara öncelik veriyor. Fakat devir değişti ve artık televizyon izleyicisinin profili daha farklı. O kadar geride kaldı ki, Flash TV için bizim sektörün dışındakilerin pek bilmediği bazı söylemler bile vardır. Yayın içeriklerinden dolayı ''Düğün Televizyonu, Gazino Kanalı'' gibi yakıştırmalar yapılır. Ekrandaki grafikler kuruldu kurulalı o kadar amatördür ki, bizler başka kanallar için hazırladığımız bir ekran görseli taslağını beğenmediğimiz zaman, ''Bu ne yahu, Flash TV gibi oldu'' espirisi yaparak o işi çöpe atar ve yeniden yaparız. Yani Flash TV'ye dışarıdan bakınca durum bu kadar kötü. 

Bir de Flash Haber spikerlerinin ekrana değişik kostümler, boyalar vs. imajlarla çıkarak kendilerine herkesi güldürmeleriyle hatırlanan bir kanal halinde. Bu tür hareketler kanalın ciddiye alınmamasına sebep oluyor. Çok eskilerde kalmış bir imaj çiziyor kanal. Günümüzde kullanılan dekorlar geçmişteki farklı programlardan kalmış parçaların birleştirilmesiyle yapılmış. Değiştirip değiştirip aynı malzeme kullanılıyor. Ben ayda 1 defa Flash TV binasında ağırlandığım için yakından görüyorum ama evinde televizyon karşısında oturanlar da her şeyi görüp ayırt edebiliyor. ''En azından bir dekorlara el atın, biraz ekran grafiklerini profesyonelleştirin, yani ekranı biraz parlatın, bu kadar da kendi haline bırakılmış gibi görünmesin. Nereden başlayacağınızı bilemezseniz biz yardımcı olalım'' diyoruz ama nafile. 

Hatta Flash TV'ye gittiğimde bir kaç defa ''Yahu şu kj, görsel vs. niye düzgünce yapılmıyor. Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz. Ben yapıp göndereyim bari'' dememe rağmen, hiç oralı olmamışlar ve ben de yapmaktan vazgeçmiştim. Onlar da her şeyden vazgeçmiş görünüyor zaten. Bu, yapıcı eleştirilerimizde televizyon kanallarına katkı sağlamak amacındayız. Emin olun başka hiç bir amacımız yok. Dikkate alanlar faydasını da görüyor, almayanlar yerinde sayıyor. Biz diyoruz ki, ''Yayın çıkışınız olmasa da teknik altyapınızı HD sisteme geçirin ki programlar da göze çarpsın. Bu çağda sistem yenilemesi olmadan başarı yakalamak mümkün değil'' diyoruz ama bir değişiklik olmuyor. 



FLASH TV NASIL KURTULUR? 

Flash TV'de kötü gidişatı hissettiğim için bir kaç ay önce bu yazıyı yazarak biraz uyandırmak istemiştim. Demiştim ki; ''Eski dostlarım Esra Balamir ve Aydan Kaya'nın programları güzel ama yukarıda anlattığım görüntü sebebiyle ekrana tam olarak yansımıyor. O programları FlashTV değil de başka kanalda yapsalar emin olun oldukça iyi izleyici kitleleri oluşur. Samimiyetle söylüyorum FlashTV ekranını düzenlerse o programlar da daha çok dikkat çeker. Bunun nasıl bir faydasının olacağını anlatmaya gerek yok sanırım'' diyerek tavsiyede bulundum. Fakat, Flash TV tam tersini yaparak bu programları yayından kaldırdı. O ay kanalda maaşlar yarım ödendi ve kalan kısmının sonra verileceği söylendi. Yani Flash TV zor günler geçiriyor. 

Televizyonculuk hız ve pratiklik gerektirir. Kanalda bir durgunluk hissedildiği anda acilen hareket getirecek bir şeyler yapılır ki taze kan olsun. Hiç bir şey yapamıyorsan, ekran görsellerini yenileyerek izleyiciye pozitif enerji yansıtırsın. Flash TV'nin yöneticileri de kötü gidişatın mutlaka farkındadır ama zamanında müdahale edilmediği için işler iyice dibe vurdu. Biz televizyoncular hep deriz ya; ''Bu kanalı bana verecekler, neler yapardım'' diye. FlashTV için bunu hep konuşuyoruz ama büyük bir değişim cesaret ister. 

Halbuki, kanalın geçmişten bugüne tüm izleyicisini unutup, içeriklerini de hafızamızdan silerek ''Flash TV'' ismiyle yeni bir marka çalışması yapılsa sonuç farklı olurdu. İngilizce isim altında ''vur patlasın çal oynasın'' demek yerine bir haber kanalı ya da daha flaş tematik işler ortaya çıkartılsa imaj değişir ve kazanan bir kanal haline gelebilirdi. Çok uç nokta bir yayın formatına ihtiyacı yok. FLAŞ adına paralel bir içerik sorunları çözecektir. Yoksa mevcut haliyle, her reklam kuşağında flaş kartın bitmek bilmeyen amatör tanıtım filmiyle bir yere varılmaya çalışılır. Bu yapıcı eleştiri ve önerilerimi 20 yılı aşmış bir kanalın artık bir atılım yapmasını istediğim için yazdım. 

FLASH HABER TV YENİ FREKANSLAR 2023 

Türksat: 12685 V (Dikey) 30.000 
Kablo TV: ?. Kanal 
Tivibu: ?.Kanal 
D-Smart: 274. Kanal  
Digitürk: 50. Kanal 

17 yorum:

  1. Flash TV ile ilgili son gelişmeler nelerdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davet ettiler ama işlerimizin yoğunluğundan dolayı henüz ziyaret edemedik. En kısa zamanda güncelleme yaparız.

      Sil
    2. Flash TV, 11 Ekim 2021'de programlı yayınlara başlıyor.

      Sil
    3. flash tv açıkdına hiç sevinmedim. magazin tv olmuş ne sinema ne dizi var bende hayal kırıklı yarattı

      Sil
  2. Fortuna TV de olmasa, medya ve eğlence dünyasına ait ayrıntılı yazıları nereden okurduk!

    Yıllar önce "Gözcü" diye bir gazete vardı. O gazetenin medyadan kısa kısa haberler veren bir köşesi vardı. Takip ederdim sürekli. Flash TV'nin genel yayın yönetmeni, kanalın ilerleyememesinin sebebi olarak patronunu gösteriyordu. Ne yapmak istemişlerse, yönetimin işine patronun karıştığını söylüyordu. Bu şekilde hatırlıyorum. Çünkü uzun bir zaman geçti.

    Yine on yıl kadar önce de, Sadettin Saran'ın Flash TV'yi satın alacağı haberi çıkmıştı gazetede. O dönem Hülya Avşar'ın sevgilisiydi ve Avşar'a, "Bundan böyle istediğin programı bizim kanalımızda yaparsın" demiş Saran. Flash TV'ye telefon ettiğimde satış haberini doğrulamışlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Flash TV, artık farklı bir formatla devam ediyor.

      Sil
    2. Odamdaki tek çanaklı televizyonumda aradım taradım ama Flash TV'yi bulamadım. Uydu bilgilerini giriyorum; yok.
      Youtube'dan "Birebir" programının videosuna baktım biraz. Ses rahatsız edici, kapattım. Hem cazırtı geliyor, hem stüdyo dışından ses geliyor.
      Web sitelerinde yayın akışı yok. Sosyal medya hesapları aktif değil.
      Yine de hayırlı olsun. Darısı Kanal 6'nın başına. Keşke BRT ve HBB de geri gelse.

      Sil
  3. Adsız5.8.21

    Yaz sonu yaklaştı, gelişmeler ne zaman açıklanacak? Resmi açıklama ne zaman yapılacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son görüşmemizde, ''Eylül'ü biraz geçebilir'' demişlerdi.

      Sil
  4. flaş tv yayına başladı şu anda test yayını veriyor HD yayını uydu freka nsı 12685 V 30000 2/3 bu frekasta yayında ara tanıtım pırogramları yapılıyor hoş geldin yine flaştv HD yine yayın olarak evlerimize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Flash TV, 11 Ekim 2021'de programlı yayınlara başlıyor.

      Sil
  5. Flash tv cok bos bikanal olmuş eskiden daha iyiydi beklentileri karşılayacak gibi durmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyicilerin büyük bölümü sizinle aynı fikirde. Flash TV'nin yeniden yapılanma sürecinde gidişatına bakarak, fazla bir beklenti olmaması gerektiğini dile getirmiştik.

      Sil
  6. Kadir Bt19.10.21

    Flash Tv yeni hali güzel olmuş .Yorumcular,Anketçilerin yayın yaptığı program,Seda nın sabah gazeteleri okuduğu program birçok program güzel yayın kalitesi 4k gibi net.

    YanıtlaSil
  7. Adsız28.11.21

    Özellikle stüdyosu ve ses kalitesi berbat. Ekrandaki grafikleri çok kötü. Ankara stüdyosu diye Yeşil ekrana eski Fog TV stüdyosunun sadece bir duvarını koymuşlar. Yayınlarda bir kasvet var ve her an kapanacak gibi. Beklemediğimiz Flash'ı bulamadık -Fortuna söylemişti- bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi ama eskiden daha iyiydi. Haber izliyoruz sözde ama hep konuşuyor

    YanıtlaSil
  8. SİTEYE GİRDİĞİMDE ÇOK YÜKSEK SESK ÇIKIYOR, TELEVİZYON MU RADYO MU VİDEO MU ? BU SESİ KAPATIN LÜTFEN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuraya yazdığınız yoruma harcadığınız performansı, ''Acaba b ses nereden geliyor'' diye bir baksaydınız. fortunaTV bir televizyon kanalı olduğu için, sayfaya girdiğinizde canlı yayınımızın sesini duyuyorsunuz. Sayfayı en alta kaydırınca orada yayını görebilirsiniz. Tıklayıp durdurabilir veya sesi kapatabilirsiniz. Bu kadar basit.

      Sil

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ