🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

NETFLIX İÇERİK PLATFORMU 6M ABONE KAZANDI

Netflix içeriklerin artırılması için çalışmaları genişletti. Türkiye'de 3.5 Milyon, Dünya genelinde 222 milyon üyesi bulunan platform, ''ebeveyn kontrollerini artıracağız'' açıklamasının ardından bunu yerine getirdi. Fakat c.nsel yönelimler odaklı içeriğinin bariz bir şekilde göze sokulması artık Türk izleyicisi tarafından tepkiye dönmeye başladı. Yaklaşık 2 Milyon abone kaybeden Netflix video içerik platformu, ücretsiz abonelik modelleri düşünmeye başladı. 

Şimdi de Körfez ülkeleri, Netflix'in İslam'a aykırı içeriklere devam etmesi durumunda yasaklanacağını duyurdular. Biz baştan uyarmıştık ama bu tür küresel projeler pek bizim söylediklerimizi dikkate almazlar ve plan projeleri neyse onu işletirler. Sonra bir bakmışlar ki ''Biz demiştik'' diye yine böyle haklı çıkarız. İlk günlerde eleştirdiğimizde ''Yok artık'' diyenlerin hepsi şimdi bizimle aynı fikirde buluştular. 2022 sonrası abone kaybını atlatıp 6 Milyon yeni abone kazandığını açıklayan Netflix'in içerik planlamasında bir değişiklik olmadı. 



NETFLIX TÜRKİYE NEDİR NASIL KULLANILIR 

Netflix, 190'dan fazla ülkede 238 milyon üyesinin farklı türlerde ve dillerde diziler, belgeseller ve sinema filmleri izlediği dünyanın lider internet eğlence hizmetidir. Üyeler yayınları istedikleri kadar, istedikleri zaman, istedikleri yerde, internete bağlı tüm ekranlarda izleyebilirler. Yayınların tamamını reklamsız olarak ve herhangi bir taahhütte bulunmadan oynatabilir, durdurabilir ve daha sonra izlemeye devam edebilirler. 

1997 - Reed Hastings ve yazılım yöneticisi Marc Randolph, İnternet üzerinden film kiralama hizmeti sunmak için birlikte Netflix'i kurdular. 
1998 - Netflix ilk DVD kiralama ve satış sitesi netflix.com'u kullanıma sundu. 
1999 - Netflix, düşük tek bir aylık fiyatla sınırsız DVD kiralama olanağı sağlayan bir abonelik hizmeti başlattı. 
2000 - Netflix, kişiselleştirilmiş film önerileri sistemini kullanmaya başladı. Bu sistem, tüm Netflix üyeleri için isabetli seçimler yapmak amacıyla Netflix üyelerinin puanlamalarını kullanıyordu. 
2002 - Netflix ilk defa halka açıldı (A.B.D.'deki 600.000 üyesiyle, Nasdaq'de “NFLX” ticker'ı altında ilk defa halka açıldı.) 
2005 - Netflix üyelerinin sayısı 4,2 milyona yükseldi.
2007 - Netflix, üyelerin televizyon dizilerini ve filmleri anında kişisel bilgisayarlarında izlemelerini sağlayan yayın özelliğini kullanıma sundu. 
2008 - Netflix, Xbox 360 oyun konsolu, Blu-ray disk çalarlar ve TV set üstü kutularında yayın yapmak için tüketici elektroniği şirketleriyle ortaklık kurdu. 
2009 - Netflix, PS3 oyun konsolu, İnternet bağlantılı televizyonlar ve İnternet bağlantılı diğer cihazlarda yayın yapmak için tüketici elektroniği şirketleriyle ortaklık kurdu. 
2010 - Netflix, Apple iPad, iPhone ve iPod Touch, Nintendo Wii ve İnternet bağlantılı diğer cihazlarda kullanıma sunuldu. Netflix Kanada'da hizmet vermeye başladı. 
2011 - Netflix, tüm Latin Amerika'da ve Karayipler'de hizmet sunmaya başladı. 
2012 - Netflix; Birleşik Krallık, İrlanda ve Kuzey Ülkeleri dahil olmak üzere Avrupa'da kullanıma sunuldu. Netflix ilk Primetime Emmy Mühendislik Ödülünü kazandı. 
2013 - Netflix Hollanda'da faaliyete geçti. Netflix 31 primetime Emmy adaylığı elde etti. Bunlar arasında en iyi dram dizisi, komedi dizisi ve belgesel veya kurgu olmayan yapımlardan sırasıyla “House of Cards”, “Orange is the new black” ve “The Square” vardı. House of Cards üç Primetime Emmy Ödülü kazandı. Netflix primetime Emmy ödülleri için aday gösterilen ilk internet televizyon ağı oldu. 
2014 - 2014'te Netflix Avrupa'da 6 ülkede daha faaliyete geçti (Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, Lüksemburg ve İsviçre). Netflix, House of Cards ve Orange is the New Black'le 7 yaratıcı Emmy Ödülü aldı. Netflix tüm dünyada 50 milyon üyeye ulaştı. 
2015 - Netflix, Avustralya, Yeni Zelanda ve Japonya'ya uzanırken bir yandan da İtalya, İspanya ve Portekiz'le Avrupa'daki genişlemesini sürdürdü. İlk Netflix orijinal filmi "Beasts of No Nation" yayınlandı. 
2016 - Netflix video içerik platformu tüm dünyada yayında. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ