🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

CEM TV MAAŞ KRİZİNDE

Cem Vakfı Genel Başkanı ve Alevi Vakıfları Federasyonu Onursal Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın sahibi olduğu CEM TV, Türkiye'nin İlk Alevi TV Kanalı olarak 04.09.2005'de kuruldu. İnişli çıkışlı yayın gidişatıyla ve tenkisat haberleriyle medya gündemine ara sıra giren kanal, bir türlü istenilen düzeye gelemediği için kendi izleyici kitlesi tarafından da sıkça eleştiriliyor. Yayın teması haber odaklı olduğu için Alevi vatandaşlara hitap etmekten de uzak kalan Cem TV, 2017 yılında eksiksiz tüm çalışanları işten çıkartıp revizyona gitmek zorunda kalmıştı. O günden sonra da kanalda pek bir değişiklik olmadı. Buraya yazdığım görüş ve eleştirilerin çok büyük bir kısmı, temelde kanalın kendi izleyici kitlesinden geliyor. Bir kanalla ilgili makale ya da haber yazmaya başladığım noktaya gelene kadar araştırıp sadık izleyicilerine soruyorum. ''Nasıl buluyorsunuz sizin kanalı?'' diyorum. Aldığım cevaplar kendi kitlesinin de memnun olmadığını gösteriyor. Televizyoncu gözüyle bakarak, burada fikirler de veriyorum ama dönüp dolaşıp hep aynı noktada kalıyor bazı kanallar. 

CEM TV, fazla sıkıntı çekmemesi gereken bir televizyon. Neden mi? Çünkü sadık ve sabit Alevi izleyici kitlesi var. Belli bir kitleye hitap eden kanallar, uydudaki diğer televizyonlara göre daha avantajlı durumda. Bu kitleye doyurucu bir yayın içeriği sunabilirlerse kabul görürler. Fakat haber kanalı gibi yayın yapma hevesine devam ederlerse eldeki asıl kitleyi kaybederler. Haberin izlenebileceği o kadar çok kanal var ki, sıra CEM TV'ye gelmez. İzleyici kitlesi kanalı sahiplenir, ''Bizim kanalımız'' demeye devam eder ama içerik izlemeye gelince diğer kanallara geçerler. Çünkü benzer programlar yapan çok fazla alternatif var. Basit bir yemek örneği vereyim. Tüm kanallar yemek tarifi verirken, siz de başka bir tarif verirseniz, izleyici o yemeği ana kanallardan izlemeyi tercih eder. Haberler için de aynı kural geçerli. Yani alternatif yayıncılık yapmak gerekir. Bu sözlerim siyasi algılanmasın ama ''muhalif olmak'' alternatif yayıncılık anlamına gelmiyor. Yapılanın aynısını yapmamak, diğerlerinden farklı olmak anlamında alternatif diyorum. ''Biz herkese hitap edeceğiz'' demek yerine, tamamen kendi kitlenize odaklanırsanız o zaman CEM TV ismi anlam bulacaktır. Bu kitle başlı başına bir güç kaynağıdır. Alevi kültürünün bütün unsurlarını ekrana yayabilecek bir televizyon kanalı olursanız ''alternatif yayıncılık'' yapmış olursunuz. Böylece, izleyici kitlenizin beklentilerini de karşılarsınız. Siz bu yayını yapmaya başlayınca reklam veren de kanala farklı gözle bakacaktır. ''CEM TV, elinde belli bir izleyici kitlesi olan kanaldır'' fikri akılda kaldıkça mali destek artacaktır. Televizyon kanalları yardımlarla değil, kendi reklam potansiyeliyle ayakta kalır. Ufak tefek yardımlarla ayakta tutulmaya çalışılan tüm kanallar düşe kalka kapanıp açılmaya devam eder ve maaş krizleri bitmek bilmez. 

Nitekim, 31 Mart 2019 seçim gecesi CEM TV yayını borcundan dolayı kesilmişti. Tartışılan bu konuyu aydınlatayım. Muhalif medyanın; ''Seçim sebebiyle CEM TV yayını karartıldı'' iddiaları ve haberleri vatandaşı yanılttı. Televizyon camiasının bildiği üzere, Türksat aylık frekans kiraları ayın sonunda yatırılmazsa yayın kesiliyor. Aslında Cem TV'de de olan buydu. Seçimle aynı tarihe gelmesi ise o günün ayın sonu olmasından kaynaklanıyor. Cem TV ile birlikte bir kaç kanalın daha yayını borcu sebebiyle kesilmişti. Zaten Türksat da benden sonra aynı açıklamayı yaptı. Kısa süre sonra CEM TV yeniden uydu yayınına başladı. Fakat konuyu gündeme getiren muhalif medya, düzeltme yapmadı, yine başlıklarını değiştirmedi ve algı oluşturma çabasına devam etti. Her zaman izleyiciyi doğru bilgilendirmek adına düzeltmeyi biz yapmış olalım. (Gelişmelerde haberimiz güncellenir) 

CEM TV Frekans: 
Türksat 12559 Dikey (V) 27500 
D-SMART 242. Kanal 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ