🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

ÇİÇERO (2019) FİLM

Filmin Adı: Çiçero (İlyas Bazna)
Yönetmen: Serdar Akar
Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, Burcu Biricik, Ertan Saban, Murat Garibağaoğlu, Tamer Levent, Mehmet Ulay, Çiğdem Selışık Onat, Levent Ülgen, Mehmet Esen, Selen Öztürk, Mehmet Ezel Özgün, Gerry George, Peter Cunningham, Açelya Özcan, Sinem Süle, Cem Kurtoğlu, Altan Erkekli, Aylin Kılınçarslan 

Filmin Konusu: Çiçero, 2. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren ve Almanya'nın bozguna uğramasında etkin payı olan casus Çiçero'nun savaştaki etkisini ve savaş sonrası yaşadıklarını konu ediyor. İlyas Bazna, 2. Dünya Savaşı sırasında Ankara’daki İngiliz Büyükelçiliği’nde uşak olarak çalışmaktadır. İçeriden birçok bilgiye ulaşabilen Bazna, Almanlar için casusluk yapmaya başlar ve kendisine ''Çiçero'' kod adı verilir. İlyas Bazna savaşın seyrini değiştirmesine rağmen T4 uygulamasıyla engellilerin gaz odalarına gitmelerine, iğneyle uyutulmalarına engel olamaz. İlyas Bazna’nın savaştaki etkisini ve savaş sonrası yaşadıklarını beyaz perdeye yansıtan filmin yönetmen koltuğunda Serdar Akar var. 



SİNEMAGAZİN YORUMU: 
Çiçero filmi ajan İlyas Bazna'nın gerçek hayat hikayesini anlatıyor. 2. Dünya Savaşı'na Türkiye açısından bakan kaliteli bir prodüksiyon. Hollywood'un polisiye ajan filmlerini aratmayan yapım, nitelikli Türk filmleri arasına girmeyi başardı. Vizyon öncesinde filmin izleyiciye tam olarak ne anlatacağı pek iyi vurgulanamadı. Yani filmin fazla tanıtılamadığı düşüncesindeyim. ''Çiçero'' diye bir film tanıtıldı ama izleyici perdede neyle karşılaşacağını bilmiyordu. Biraz daha içerikle ilgili tüyolar verilseydi, mevcut izleyicinin çok daha üstüne çıkardı. Halen izlemeyenler için filmin, ''Yoğun dövüş ve polisiye ağırlığında olmadığını'' belirteyim. Herkesin izleyebileceği arşivlik bir sinema filmi. 

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ