🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

MÜSLÜM (2018) FİLM

Filmin Adı: Müslüm (Müslüm Baba)
Yönetmen: Ketche, Can Ulkay
Oyuncular: Timuçin Esen, Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl, Erkan Can, Taner Ölmez, Erkan Avcı, Şahin Kendirci, Turgut Tuncalp, Güven Kıraç, Erkan Kolçak Köstendil, Aleyna Özgeçen, Altan Erkekli 

Filmin Konusu: Müslüm filmi, arabesk müziğin efsane ismi Müslüm Gürses'in hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Unutulmaz ses sanatçısının iniş ve çıkışlarla dolu yaşamının anlatıldığı filmde, Müslüm Gürses'in milyonları etkileyen müziğine, çocukluğundan ölümüne kadar geçen zamanda yaşamına etki eden kişilere, çok sevdiğini her fırsatta dile getirdiği eşi Muhterem Nur'a odaklanılıyor. Timuçin Esen'in Müslüm Gürses'i canlandırdığı filmde, Muhterem Nur'a Zerrin Tekindor, Müslüm Gürses'in babasına ise Turgut Tunçalp hayat veriyor. Yönetmenliğini, Türkiye'nin geçen yılki Oscar yarışı için aday adayı olarak gönderdiği Ayla'nın yönetmeni Can Ulkay ve "Romantik Komedi" filminden 8 yıl sonra tekrar yönetmen koltuğuna oturan Ketche’nin (Hakan Kırvavaç) üstlendiği filmin senaryosunu Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi kaleme alıyor. 



SİNEMAGAZİN YORUMU: 
Müslüm filmi Türk sinemasının en değerli filmler arşivlerinde yer almayı hak ediyor. Filmin bütününe dair hiç bir eleştirimiz yok. Tek kelimeyle mükemmel. Fakat eksik kalan çok küçük ama çok önemli bir nüans var. Filmin tek saniyesinde dahi Müslüm Gürses'in kendi sesinin kullanılmaması bir şeyleri eksik bıraktı. ''Ray'' filminden esinlenildiği hissedilen sahnelerin yanı sıra, o filmde de Ray Charles'ın orijinal sesinin kullanılmaması eleştirilmişti. Müslüm filminde en azından final sahnesinde Baba'nın kendi sesinden bir parçayla veda edilebilirdi. Bir şeyler eksik kalsa da Müslüm filmi, Müslüm Gürses dinlemeyenlerin bile sinema salonlarından etkilenmiş olarak ayrıldığı ve sinema tarihimizin en değerli eserlerinden biri oldu. Sinema tekniği açısından harika bir prodüksiyon sergilenmiş. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ