🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

TRT TÜRKSAT 4A FREKANS GÜNCELLEDİ

TRT Haber Kanalı yeni logosu ve ekran yüzüyle vitrine çıkmıştı. İlk kez fortunaTV'de yayınladığımız TRT Haber Kanalı yeni logosunun ardından 2021'de TRT 1 de yeni imajıyla vitrine çıktı. TRT 1 Tanıtım Gecesi'nde bir konuşma yapan dönemin TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, ''İnancın, umudun, insanlığın ve iyiliğin dünyada sesi olmaya çalışıyoruz. Bunun için içerikler üretiyoruz. Tarihimizden ve kültür mirasımızdan esinlenen, temellenen projelerle hem bugünlere hem yarınlara hem gelecek nesillere, tüm dünyaya ve kendine özgü, Türkiye’ye özgü bir anlatış biçimiyle projeler üretiyoruz. Bu projelerle de işin açıkçası dünyayı daha iyiye doğru değiştirebileceğimize biz inanıyoruz. Yaptığımız her işin özünde insan var. Sözümüz de hep insandan yana. Bu sebeple TRT deyince akla özü sözü insan gelmesini de doğru buluyoruz'' dedi. 

TRT'DE GÖREV DEĞİŞİMİ 

TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu başkanı İbrahim Eren'in görev süresi doldu ve veda etti. Prof. Dr. Ahmet Albayrak TRT Yönetim Kurulu Başkanı olurken, Mehmet Zahid Sobacı TRT Genel Müdürü olarak atandı. TRT1, TRT2, TRT Haber, TRT Spor, TRT Spor Artı, TRT 4K, TRT Çocuk, TRT Diyanet, TRT Müzik, TRT Belgesel, TRT Türk, TRT Avaz, TRT Okul, TRT Arapça, TRT 6 Kürtçe, TRT World İngilizce, TRT Deutsch Almanca yayını başladı. 2018'de tüm TRT kanalları HD yayına geçti ve TRT HD kapandı. TRT TÜRK ve TRT AVAZ yenilendi. TRT OKUL yerine de TRT Bilim Teknik kanalının yayına başlaması beklenirken TRT 2 yeniden yayına geçti. Asya'ya yayın yapacak yeni bir kanal için de anlaşmalar yapıldı. TRT Balkan kanalı ise çok yakında yayında olacak. TRT Yunanistan için çalışmalara devam ediliyor. Çocuklara yönelik olarak TRT Diyanet Çocuk Kanalı da yayına başlayacak. 


Uluslararası etkiyi merkeze aldıklarını, bunun için de strateji geliştirdiklerini ifade eden Eren, ''İki tane stratejimiz var. Birincisi içeriklerimizin niteliğini artırmak, ikincisi de bunların yayılması için dünyada doğru mecralara ulaşmak. TRT Haber kanalı en çok izlenen, TRT Belgesel kendi alanında en çok izlenen, TRT Müzik, Spor ve Çocuk kanallarımız da kendi alanlarında en çok izlenen kanallar arasında yer alıyor. Yurt dışına gittiğimizde TRT’nin imajının gerçekten çok büyük ve değerli olduğunu fark ediyoruz'' açıklamalarında bulundu. Gençlere yönelik bir dijital kanal kurulacağını ve tüm ekibin 30 yaşın altında gençlerden oluşacağı açıklandı. 


TRT ÇOCUK 13.YILDA LOGO DEĞİŞTİRDİ 

TRT Çocuk Kanalı 13. yılında logo ve ekran görsellerini değiştirdi. 1 Kasım 2021 itibariyle yeni yüzüyle yayına devam ediyor. Çocukların merakla beklediği ve ebeveynlerine sorduğu sürpriz böylece gerçekleşmiş oldu. 



TRT ANKARA'DAN İSTANBUL'A TAŞINIR MI 

Bu haber ilk defa fortunaTV'de: Bilindiği üzere TRT Ankara merkezinden yayın yapıyor. Ayrıca TRT İstanbul stüdyolarından da yayınlar devam ediyor. Medya kulislerine düşen habere göre 2019'a doğru ilerleyen günlerde TRT'nin Ankara'dan İstanbul'a taşınması planlanıyor. Televizyonculuğun merkezi konumundaki İstanbul'a taşınılması doğru bir karar. İstanbul'a taşınırken, teknik yenileme ve personel değişimleri düşünülüyor. Kesinlikle bu da çok doğru bir düşünce. Çünkü, halen 70'li yılların televizyonculuğundaki bazı kadrolarla TRT'de çalışan ama günümüzün televizyonculuğunda hükmü kalmayan bazı görevler var. Bu görevlerdeki personel açıkçası yan gelip yatıyor. Çünkü unvanlarını kapsayan bir iş pozisyonu artık yok. Emekli de olmuyorlar. 


''E napıyorlar?'' derseniz, ''yan gelip yatıyorlar'' cevabı verebilirim. Yani, TRT'nin ihtiyaç fazlası personelle yollarını ayırması bekleniyor, ayrılmıyorlarsa da başka kamu kuruluşlarına gönderileceklermiş. Şimdilik TRT'nin İstanbul'a taşınmasıyla ilgili az bilgi var. Fakat, 2010'da İstanbul Gaziosmanpaşa'ya 64 katlı TRT binası yapılmasına ve tüm TRT kanallarının medya merkezi düşüncesiyle bir araya getirilmesine ilişkin projeler vardı. TRT İstanbul'un yeni binasının grafik resimlerinde de görebileceğiniz üzere belki de bu proje hayata geçiyor olabilir. (Bu haberi ilk defa bizde gördüğünüzü unutmayın. Gelişmelere göre haberimiz güncellenir.) 


TRT EBA TV OKUL KANALLARI 

Korona virüs sebebiyle eğitime ara verildiği için, öğrencilerin eğitimlerini aksatmaması adına TRT EBA TV adı altında İlkokul, Ortaokul, Lise derslerine yönelik kanallar kuruldu. (Frekansları, haberimizin grafiklerinden alabilirsiniz.) 


TRT'NİN TARİHÇESİ 

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) 01 Mayıs 1964’de kuruldu. TRT'nin kuruluşundan daha önce, ilk kez Türk Telsiz Telefon A.Ş.’ye bağlı olarak gerçekleştirilen radyo yayınları 1964’de TRT çatısı altında toplandı. (Yazımızın en altındaki videoda televizyonculuğun tarihçesini anlattık, izleyebilirsiniz.) 31 Ocak 1968’de Türkiye’nin ilk deneme televizyon yayını Ankara’da Mithatpaşa Stüdyosu’nda Mahmut Tali Öngören’in açılış konuşmasıyla başladı. Haftada 3 gün, üçer saat olarak başlayan deneme yayınları 1 yıl sonra haftada 4 güne çıktı. 1970’de İzmir Televizyonu, ardından 1971’de İstanbul Televizyonu faaliyete geçti. 

1969’da astronotların Ay’a ayak basmaları ve Zeki Müren’in Ankara’da verdiği konser televizyon ekranından yansıdı. 1973’de ise, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün cenaze töreni naklen yayınlandı. 20 Temmuz 1974’de başlayan Kıbrıs Barış Harekatı'ndan tüm Türkiye ve Avrupa TRT yayınlarıyla haberdar oldu. Eurovision Şarkı ve Beste Yarışması’na Türkiye, ilk kez 1975’te TRT’nin organizasyonuyla girdi. 1978’de ilk kez su altı kameraları kullanılarak “Derinlerdeki Geçmiş” adlı belgesel renkli film çekildi. 1979 yılında, 5 ülkeden 133 çocuk 31 liderin katıldığı ilk 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlendi. 

 

(Bu kısa video belgeselde Türkiye ve Dünya televizyon yayıncılığının başlangıcı ve ilk dijital tv kanalı hakkında her şey anlatılmıştır.)

1974 yılında Televizyon yayınları haftanın her günü gerçekleştirilirken, yayınlar ülke nüfusunun %55’i (19 milyon) ve ülke yüz ölçümünün %28 i (210.861 km2) tarafından izlenilir oldu. Televizyonunun Türkiye’ye gelişinin 10. yılında PTT merkezlerine kayıtlı Televizyon alıcı sayısı 2 milyon 250 bine ulaştı. Yurt içinden verilen ve yurt dışında alınan eş güdüm, yayın, kayıt ve kurgu işlemlerini yapabilecek kapasitede olan Eurovision bağlantı merkezi 1982 yılında hizmete girdi. Giderek artan yayın saatleri ile birlikte ekran, 31 Aralık 1981 yılbaşı gecesinden itibaren renklenmeye başladı ve 1984 yılında tamamen renkli yayına geçildi. 

2014'te, TRT1, TRT Haber, TRT Spor, TRT Spor Artı, TRT 4K, TRT Çocuk, TRT 6, TRT Müzik, TRT Belgesel, TRT HD, TRT Türk, TRT Avaz, TRT Arapça, TRT Diyanet, TRT World, TRT Deutsch, TRT Okul kanalları yayında. 2016 yılında ise TRT World İngilizce yayını başla. 2018'de tüm TRT kanalları HD yayına geçti. Misyonunu tamamlayan TRT HD kapandı. TRT TÜRK ve TRT AVAZ yenilendi. ''TRT OKUL yerine de TRT Bilim Teknik kanalı yayına başlaması bekleniyor'' demiştik, o proje TRT2 olarak yenilendi. TRT 2 Kültür Sanat yeniden yayına başladı. 

TRT HD TÜRKSAT 4A Frekans: 
11794 Pol: V (Dikey) Smbl: 30000 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ