🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

RUSYA SPUTNIK TÜRKÇE SERVİSİ

Rusya Sputnik Ajansı Türkçe Servisi kurulduğundan beri Türkiye karşıtı yayınlarıyla tepki çekiyor. Türkiye'nin şehit haberleriyle sarsıldığı bu günlerde Sputnik, "Çalıntı Eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye'ye verildi" başlıklı bir haber yaptı. Sputnik Ankara servisinde çalışan 3 kişi bu haber nedeniyle gözaltına alındı. Çalışanlar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. İstanbul'da gözaltına alınan Sputnik Haber Ajansı Türkiye Genel Yayın Müdürü Mahir Boztepe de serbest bırakıldı. 

Detayları gözden kaçıranlar, ''Türkiye'de muhalif yayınlar yok, çok seslilik yok'' zanneder ama 10 civarında yabancı tv kanalı Türkçe servisleriyle sadece muhalif değil, Türkiye karşıtı bir çok haber yapıyorlar. Normalde kendi aralarında herhangi bir uzlaşması olamayan 4 ülke ve 4 büyük televizyon kanalı kendilerine muhalefet görevi biçerek açık seçik karşıt yayınlara devam ediyorlar. 

Durumu bir de şöyle düşünün; Rusya'da yayın yapan bir Türk televizyonu sabah akşam hükumeti Putin'i eleştirse, Almanya'da, Fransa'da, Amerika'da, İngiltere'de Türk televizyonları o ülkenin hükumetini sert eleştirse, acaba Türk kanalına yaklaşımları nasıl olurdu? ''Bi dakka kardeşim sen napıyorsun?'' demezler mi? Demekle kalmazlar fazlasını yaparlar. Her zaman söylerim, yine söylüyorum, Dünyanın hiç bir yerinde sonsuz özgürlük diye bir şey olmaz. Her yerde bir disiplin ve kurallar vardır. Eğer olmazsa, evin ortasına çanağı koyup herkes tuvaletini yapardı. ''Özgürlük değil mi? İstediği yere yapar. Kimse karışamaz'' deyip geçerdik. Fakat konu Türkiye olunca ''Sonsuz özgürlükler ülkesi'' olması beklendiği için herkes her şeyi yapmaya kalkıyor. Özellikle de ''Basın özgürlüğü'' başlığı altında yapıyorlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ