🛰️ MEDYA HABER

[tv][bsummary]

🎬 SİNEMAGAZİN

[sinemagazin][bsummary]

🎵 MÜZİKALİTE

[müzikalite][bsummary]

💎 MODERNİZE

[modernize][bsummary]

🔬 AKTÜEL

[Bilgisel][bsummary]

🗃️ DOKÜMAN

[Doküman][bsummary]

🚘 LANSMAN

[lansman][bsummary]

🏆 SPOR

[Spor Habercisi][bsummary]

🎤 RÖPORTAJ

[röportaj][twocolumns]

🚨 ALARM

[Alarm][bigposts]

METİN AKPINAR VE UĞUR DÜNDAR'A BABALIK DAVASINDA BAŞROL

Metin Akpınar, Uğur Dündar ve çeşitli ünlülerin adının geçtiği babalık davasında anne Suphiye Orancı'nın filmlerde figürasyon yaptığı döneme ait görüntülere yer verdik. Suphiye Orancı'nın kızlarının açtığı babalık davaları ve DNA testleri gündemde. Uğur Dündar ilk DNA örneğinde negatif çıkmıştı ama kızlar bu sonuçtan şüphelenerek tekrar DNA talep etti. 

Yeniden örnek verecek olan Uğur Dündar'ın ''Tanımıyorum'' dediği Suphiye Orancı'nın bir arkadaşı tanışıklığa şahit olduğunu canlı yayında söyledi. 1985'teki bir gazete haberinde Uğur Dündar'ın, ''Yarın bir gün iğfal davası açılırsa şaşmam'' demiş olması da şüpheleri artırdı. Mahkemenin sonucunu bekliyoruz. 


Suphiye Orancı'nın filmlerde figürasyon yaptığı döneme ait görüntüler. 


ABBY VE BRITTANY YAPIŞIK İKİZLER EVLENİRSE NE OLUR 

TV şovlarıyla tanınan Abby ve Brittany yapışık ikizlerinden birinin evlilik kararı herkese aynı soruyu sordurdu: O iş NASIL OLACAK? Doktorlarının yaptığı açıklamaya göre, bedenlerinin üst tarafında ikişer organa sahipken, bedenlerinin belden aşağısında tek organları var. 


Vücutlarının üst sol tarafı ve sağ tarafını iki ayrı insan gibi kullanıyorlar. Doğum yapmaları bir risk olarak görülüyor. En çok merak edilen konulardan biri de ikizlerden birisinin ölümü sonrası ne olacağı sorusu. Doktorları, ikizlerin aynı anda öleceğini söylüyor. Yani biri ölürse, diğeri de ölür. Evleneceğini açıklayan yapışık ikizlerden biri evli, diğeri bekar sayılacak. Televizyon şovlarıyla tanınan yapışık ikizlerin reklam peşinde mi yoksa gerçekten evlenmeye niyetleri var onu ileride anlayacağız. 


JASON STATHAM'DEN FİLİSTİN'E AÇIK DESTEK 

Hollywood yıldızı İngiliz aktör Jason Statham, arabasına binerken ön kaputun üstüne Filistin Bayrağı asarak Filistin'e açık destek verdi. Günümüzde aksiyon filmlerinin en önemli aktörü olan Jason Statham yakın zamanda Türkiye'de film çekimleri için bulunmuştu. Türkiye'deki en ünlü oyunculardan kat kat fazla tanınan Dünya yıldızı, hiç çekinmeden desteğini sergilerken, iş kaybı korkusuyla bizim ünlülerden halen ses çıkmıyor. (Afiş illüstrasyon fortuna Medya'ya aittir. Kullanabilirsiniz) 


İSRAİL'DE SHANI LOUK HABERİ YALAN ÇIKTI 

Filistin ile İsrail arasındaki gerginlik sürüyor. Basına servis edilen; ''Shani Louk'un Hamas tarafından çıplak soyularak tecavüz edildi ve öldürüldü'' haberinin yalan olduğu ortaya çıktı. Almanya asıllı İsrailli Shani Nicole Louk (22) yaşgününü kutlamak üzere İsrail'de Supernova müzik festivaline katılmıştı. Hamas saldırısı gerçekleştiği anda yaralanan kadının yarı çıplak kamyonet arkasındaki görüntüleri paylaşılarak yalan haberler yayılmıştı. Kızın annesi Ricarda, ''Kızımın Gazze'de tedavi altında olduğunu ve görüntülerdeki kamyonetle hastaneye yetiştirildiğini öğrendim'' açıklaması yaptı. 

Shani Louk'un ''yarı çıplak soyulmuş'' denilen görüntülerdeki kıyafetini ise aslında festivalde giydiği ve sosyal medya paylaşımlarına dikkatle bakılırsa, altında bikini / tayt ve üstünde büstiyer / bikini olduğu anlaşılıyor. Yani, kadın soyulmamış ve zaten üstünde o kıyafetler varmış. Tecavüze uğramamış ve tam aksine hastaneye yetiştirilmeye çalışılırken fotoğraf çekilmiş. Annesinin isim vermeden açıkladığı Filistinli kaynakların verdiği bilgiye göre, Shani Louk kafa travması sebebiyle halen Gazze'de tedavi altında. Fakat, ailesi kadının sosyal medya hesabında İsrail propagandası paylaşımları yapmaya devam ediyor. Shani Louk'un 2020 yılında Türkiye'de İstanbul ve Antalya'yı da gezdiği paylaşımlar yer alıyor. 

Festivale katılan Yasmine isimli kadın radyoda anlattı: "Hamas bize zarar vermedi. Hatta içeceklerimizi içmemize bile izin verdiler. İsrail polisi ateş açarak alana girince arkadaşlarımız öldü" açıklaması yaptı. 

Hamas'ın rehin aldıkları kadın askerler mi yoksa sivil kadınlar mı? O da ayrı bir konu. Çünkü bilindiği üzere İsrail'de erkekler ve kadınlar zorunlu askerlik yapıyorlar. Bu durumda ''sivil'' tanımının sadece çocuklar ve yaşlılar için yapılması gündeme geliyor. Çünkü İsrail'de askerliği bitirseler bile kadınlar da savaş durumunda yeniden acil göreve çağrılıyorlar. Kameralara da bir çok kadın İsrail askeri yansıyor. Sivillerin zarar görmemesini diliyoruz. 


ABD'DE PLAJ DIŞINDA MAYO GİYMEK YASAK 

ABD ve Fransa Cannes sahilleri gibi Dünyaca ünlü plajlarda, belirlenen sınırların dışında mayo bikini giymek yasak. Mesela plajdasınız ve sahil yolundaki işletmeden bir içecek alacaksınız. Üstünüze bir şeyler giyip öyle gidebilirsiniz. Yani, plaj olarak belirlenen sınırların dışına kadın erkek ayırmaksızın mayoyla giremezsiniz. ABD'de bir kadın, plaj alanı dışında bikiniyle gezdiği için ''Teşhir'' gerekçesiyle ters kelepçeyle tutuklandı. 


Türkiye'de ise üstsüz kadınlar yolun karşındaki marketten alışveriş bile yapabiliyorlar. Geçtiğimiz günlerde jimnastikçi olduğunu söyleyen üstsüz bir erkek Taksim Meydanı'nda lastik gererek dolaştı. Bir de vatandaşla fotolar çektirdi. Başka bir olayda çocuk parkı içindeki spor aletlerinde üstü çıplak egzersiz yapanları birisi şikayet etmiş ve bu şikayetinden dolayı neredeyse haksız çıkacak kadar tepkiler almıştı. Ne yazık ki sınır yok. Bu kadar özgürlük olmaz. Yakın zamanda önüne yaprak yapıştırıp sokakta gezen insanlar görürseniz şaşırmayın. 


HOLLANDA'DA SU KANALLARINDA 15 BİN BİSİKLET 

Hollanda'da yaşam deyince akıllara ilk gelenlerden biri bisikletlerdir. Oldukça yaygın olan bisiklet kullanımı enteresan durumları da ortaya çıkarıyor. Hollanda'da yılda 15 bin bisiklet, su kanalından çıkarılıyor. Eski ve yeni on binlerce bisiklet enkazı düzenli olarak temizleniyor. 


TAMER KARADAĞLI DEVLET TİYATROLARI GENEL MÜDÜRÜ 

Aktör Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu. Aktör, seslendirme sanatçısı ve yönetmen olan Tamer Karadağlı Azerbaycan kökenli Karslı bir aileden geliyor. İlkokul yıllarında ABD'de yaşamış ve Türkiye'ye dönüşünde İngilizce Türkçe tiyatrolar sahnelemiştir. 



Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu olan ünlü aktör, Türkiye'de onlarca dizi ve sinema filmi yanı sıra ABD yapımı filmlerde de rol almıştır. 2013'te Gezi olaylarına önce destek vermiş, sonradan işin iç yüzünü anlayarak ''Milliyetçi olduğunu'' açıklayarak hükumete destek vermiştir. Muhalif medya ve muhalif ünlüler Tamer Karadağlı'nın DT Genel Müdürü olmasını bu yüzden eleştiriyorlar. 


BANU ALKAN BEYAZ ORKİDE ŞARKISI ALINTI DAVASI 

Banu Alkan'la ilk tanışmam 30 yıllık bir geçmişe dayanıyor. Sinema filmlerinde rol almayı bıraktığı dönemlere denk gelen 90'lı yıllarda bir arayış içerisindeydi. Mekan açılışlarında kurdele kesme törenlerine ücretli davetli olarak katılıyordu. Sinemayla bağı tamamen kopmuştu. Bir şarkı yaparak yeniden vitrinde yer almaya karar verdi. O dönem sevgilisiyle düet yaptığı bir şarkının klibiyle çıkış yaptı. Olağanüstü bir ses beklentisi zaten yoktu. Amaç sanat hayatının son yıllarında bir hatıra bırakmak ve varlığını hissettirmekti. O yüzden sesinin pek eleştirilmesine gerek yoktu. 

Banu Alkan, sonrasında noterli olarak sözü müziği kendisine ait olduğunu iddia ettiği ''Beyaz Orkide'' adlı yeni bir şarkıyla boy gösterdi. Fakat parçanın orijinalinin Enrique Iglesias - Hero parçasından alındığını çok net anlıyorum. Noter müziği bilmez, sadece şarkıyı kaydeder ama Iglesias'ın noter kaydı çok daha eskidir. İlk kayıt kiminse şarkı da onundur. Yani Enrique Iglesias'a ait. Bu kadarla da bitmiyor, Banu Alkan'ın parçasının nakaratlarını (Türkçe şarkılar söyleyen) Nicole Rona isimli bir şarkıcının seslendirdiği iddiası ortaya çıktı. Yani, ''Şarkıyı ben söylüyorum. Ses Banu Alkan'a ait değil'' diyor. 

Bilmeyenler için anlatayım; Bir şarkının ezberlenebilmesi için, solist seslendirmeden önce stüdyoda başka bir vokalistin sesiyle demo kayıt alınır. Bu kayıt şarkıcıya verilir ki sürekli dinleyip ezberlesin ve trafiğe alışsın. Buna ''okuma'' denir. Okuma sonrasında asıl solist kayıt için stüdyoya girer ve albüm için gerçek ses kayıtları alınır. Banu Alkan'ın dava konusu olan şarkısında ''okumaları'' Nicole Rona yapmış. Son çıkış kayıtlarında ise Banu Alkan şarkıyı seslendiriyor. 

Fakat dava sonucuna göre hangi bilir kişi neye göre fikir verdi bilemiyorum ama Nicole Rona haklı çıktı. Ben şarkıyı dinlediğimde parçanın tümünde Banu Alkan'ın detone olduğunu duyuyorum. Eğer o ses Nicole Rona'ya aitse bu kadar okuma hatası olmaması lazım. Artık mahkeme kararı vermiş ama bence şarkıda Nicole Rona vokal yapmış olarak kabul edilmeliydi. Çünkü üst seslerin Banu Alkan'a ait olduğu net olarak belli. 


MABEL MATİZ'E MARJİNAL AÇIKLAMA TEPKİSİ 

Gerçek adı Fatih Karaca olan şarkıcı Mabel Matiz, ödül töreninde marjinalliği destekleyen konuşma yapmış ve ödülü ithaf etmişti. Gelen tepkiler üzerine Denizli Belediyesi Mabel Matiz konserini iptal etti. Hükumete yakın olan seçmenler, artık seçim sürecinde hakaret eden veya marjinal açıklamalarda bulunan sanatçılara tepkiler vermeye başladı. AKP belediyelerinin bu sanatçılara yer vermesini istemiyorlar. Bu durum siyasi fikirler veya yaşam biçimleriyle alakalı değil, ''hakaretler ve milli manevi değerlere karşı söylemlerde bulunanlara'' karşı bir tepki olarak yansıyor. 


MELEK MOSSO KONSERİ İÇİN BAŞKANLIKTAN OLDU 

Melek Mosso'nun, ödül töreninde; ''kadınlara özgürlük'' konuşması yapması, sahnede orta parmak göstermesi ve hükumeti destekleyen seçmen kadınlara ağır küfürler eden bir kişinin fotoğrafını retweetlemesi ile büyük tepkiler çekmişti. Hakaret eden kadın gibi giyindiği bir fotoğrafı da paylaşarak vatandaşı kızdırmıştı. Seçim sonrasında Tekirdağ'ın (AKP) Süleymanpaşa Belediyesi'nde gerçekleştirilecek olan Melek Mosso (Davarcı) konserinin iptal edilmesi için yoğun tepkiler geldi. Belediye Başkanı tüm tepkilere rağmen sahnede Melek Mosso'yu karşılamış ve elinden öpmüştü. Günlerdir tepki yağınca belediye başkanı istifa etmek zorunda kaldı. 


AKTRİS EDA ECE'YE DEPREMZEDELERDEN TEPKİ 

Aktris Eda Ece bir ödül töreninde; ''Deprem bölgesine yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı, sandıktan onu anladık.'' deyince büyük tepki aldı. Deprem yardımları yapan ünlülerin bir kısmının seçim sonrası benzer açıklamalar yapması ''Yardımları seçim yatırımı olarak yapmışlar'' algısı oluşturdu. 


HAKARET EDEN YUNUS GÜNÇE'NİN TİYATRO OYUNU İPTAL OLDU 

Hükümet seçmenine hakaretler yağdıran bir diğer ünlü de Yunus Günçe, seçim sürecinde yayınladığı videoda; "Troller, bence siz kendinize başka işler bakın. Başka kariyerler planlayın çünkü artık buradan size ekmek çıkmaz. Konu kapandı, iş bitti oğlum. Tabi matematik ortada. 15 Mayıs sabahı alayınız resmen çöpsünüz. Zaten çöpsünüz ya neyse. Yani ne yazarsanız yazın sonuca etki etmeyecek. Pazarda limon satabilirsiniz. Korsan taksi olun. Rusya ile fason penye işi yapın. Pzvnklik yapın. Hepinize yeni kariyerlerinizde başarılar diliyorum troller" diyerek büyük hakarette bulunmuştu. Seçim sonrasında Kocaeli'de tiyatro oyunu olan Yunus Günçe'ye büyük tepkiler gelince Kocaeli Büyükşehir Belediyesi salonun kiralama sözleşmesini iptal ederek oyunu kaldırmış oldu. 


TEPKİLER SONRASI MELİKE ŞAHİN BURSA KONSERİ İPTAL EDİLDİ 

Şarkıcı Melike Şahin ödül töreninde yaptığı konuşmada; ''Bütün kız kardeşlerim, bütün lbnylr incinmiş her yerimizi şefkatle sarmalayacak güce sahibiz bunu biliyorum ve ödülümü hak ettiğimiz dik gülüşlere ve ödediğimiz bedellere adıyorum'' demişti. Vatandaşlardan büyük tepki alınca, 
61. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında 22 Temmuz 2023 Melike Şahin konseri iptal edildi. Seçim sonrasında artık, hükumeti destekleyen vatandaşlar, marjinal veya hakaret içeren söylemlerde bulunan ünlülere büyük tepki veriyorlar. 


NURSELİ İDİZ: SOKAKTA DON SÜTYEN GEZİYORLAR 

Ünlü aktris Nurseli İdiz gündeme dair açıklamalarda bulundu. Nurseli İdiz, ''Ben sol görüşlü bir insanım, doğru neyse onu söylerim. Bu iktidar toplumu ayrıştırıyor diye şikayet edenler var. Asıl ayrıştırmayı başlatan laik kesim. Başörtüsünü yasakladılar, insanlar mağdur oldu. Her dakika çıplak kadın görmekten bana fenalık geldi. Sadece sosyal medyada değil, sokakta da öyle. Artık donla, sütyenle dolaşıyorlar. Türkiye muhafazakarlaşıyor deniyor ama yok öyle bir şey. Yok İran gibi olacağız, yok Afganistan gibi olacağız diyenler var ama bu gerçeği yansıtmıyor.'' 


MERVE DİZDAR 6. CANNES EN İYİ KADIN OYUNCU 

Ünlü Aktris Merve Dizdar, 76. Cannes Film Festivali'nde yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın "Kuru Otlar Üstüne" filmindeki rolüyle ''En İyi Kadın Oyuncu'' seçildi. Ödül töreninde kürsüde yaptığı konuşmayla tepkileri üzerine çekti. Sanat camiasında, Türkiye'yi yabancı ülkelere şikayet edercesine, ''Şu kötü, bu kötü, ödülü ülkemde ezilen x şahıslara adıyorum'' vb. mağdur edebiyatı konuşmaları yapmak çok büyük bir kompleks belirtisi. ''Kimi kime şikayet ediyorum'' demek ve biraz aklı başa almak lazım. Kınıyoruz. 


MISS TURKEY ŞEVVAL ŞAHİN SKANDALI 

Miss Turkey Güzellik Yarışmasını kazandıktan sonra estetikli olduğu ortaya çıkan Şevval Şahin, Türkiye'yi temsil etmek üzere katıldığı Miss World 2018'de ilk 30'a giremedi ve elendi. Elenmesiyle ilgili Türkiye'yi suçlayan Şevval Şahin yeni bir skandala daha imza atmış oldu. ''Türkiye ana akım değil / Bana destek verilmedi / Telefon oyu alamadım'' gibi vurgular yapan Şahin, ''Ülkemizi kültürel anlamda bu kadar öne çıkartan yarışmalarda, halkımızın bakış açısının ve bazı şeylerin değişmesi umuduyla'' diyerek ülkesini eleştirdi. Peki bir eğlence ve gösteri olmaktan öteye gidemeyen güzellik yarışmaları, ülkemizi kültürel anlamda nasıl öne çıkartabilir biz anlamadık! ''Türk kızları çok güzelmiş'' deyince bize ne gibi bir katkısı olur? Dünya alem biliyor ki Venezuela kızları bu tür yarışmaları çok kazanıyor. ''Venezuela kızları güzeldir'' demekten başka o ülkeye ne gibi bir kültürel katkısı var, bilen varsa açıklasın. Bu tür yarışmalara fazla vasıf yüklemeye gerek yok. Gülün eğlenin işte. 


KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SON DAKİKA HABERLER Güncel Olaylar ve anlık haberler bu başlık altında yer alır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün dille ve itham hakaret içermeyen yorumlarınız, editör onayından sonra yayınlanmaktadır. www.fortunaTV.com

📡 TV KANALI KURULUMU



🛒 ALIŞVERİŞ